কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়
শ্রী মান্দবিয়ানা রামগুন্দমদা লৈরিবা আর.এফ.সি.এল.গী য়ুরিয়া য়ুনিৎকী খুমাং চাউশিনবগী চাং য়েংশিনখ্রে
আর.এফ.সি.এল.না লোকদাউনগী মনুং অমসুং মতুংদা পায়খৎখিবা থবকশিংবু শিংথাখি, প্রোজেক্ত অসিগী চাদা ৯০ লোইশিনলে
12 SEP 2020 5:54PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী কেমিকেল অমসুং ফর্তিলাইজরগী রাজ্যগী মন্ত্রী অমসুং সিপ্পিংগী এম.ও.এস. (আই./সি.) ওইরিবা শ্রী মন্সুখ মান্দবিয়ানা ঙসি রামগুন্দম ফর্তিলাইজর্স অমসুং কেমিকেল লিমিতেদ (আর.এফ.সি.এল.)গী শেমগৎলিবা য়ুরিয়া য়ুনিৎতা চৎখি অমসুং প্রোজেক্ত অসিগী খুমাং চাউশিনবগী চাংবু কম্পেনী অসিগী মকোক থোংবা ওফিসিএলশিংগা লোইননা য়েংশিনখি।
শ্রী মান্দবিয়াগা লোইননা য়ুম্লৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়গী রাজ্যগী মন্ত্রী (এম.ও.এস.) ওইরিবা শ্রী কিসান রেদ্দী, ফর্তিলাইজর্সকী এদিসনেল সেক্রেতরী শ্রী ধরম্পাল, আর.এফ.সি.এল.গী সি.ই.ও. শ্রী নির্লেপ সিংহ রাই অমসুং আর.এফ.সি.এল.গী প্রোজেক্ত সাইৎ একজিক্যুতিব দিরেক্তর শ্রী রাজন থপর য়াওখি। খোংচৎ অদুগী মনুংদা শ্রী মান্দবিয়ানা নীমনা কুপ্পা য়ুরিয়া শুংফম ওইরিবা মেন কন্ত্রোল রুমদা চঙদুনা আর.এফ.সি.এল.গী ওফিসিএলশিংনা শন্দোক্না তাক্লবা মতুংদা রিফোর্মর অমসুং বেগিং প্লান্ততা চঙখি।
শ্রী মান্দবিয়ানা য়েংশিন মীফম অমগী ময়াই তাংবল লৌদুনা আর.এফ.সি.এল.গী ওফিসিএলশিংনা মন্ত্রীদা প্রজেন্তেসনগী থোংদা পাউদমখি। মীফম অদুয়া য়ুম্লৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়গী রাজ্যগী মন্ত্রী (এম.ও.এস.) ওইরিবা শ্রী কিসান রেদ্দী, ফর্তিলাইজর্সকী এদিসনেল সেক্রেতরী শ্রী ধরম্পালগা লোইননা আর.এফ.সি.এল. অমসুং ই.আই.এল.গী মকোক থোংবা ওফিসিএলশিং অমসুং সরকারগী ওফিসিএলশিংনা শরুক য়াখি।
মীফম অদুগী মনুংদা, শ্রী নির্লেপ সিংহ রাই, সি.ই.ও. আর.এফ.সি.এল.না মন্ত্রীদা প্রোজেক্ত অসিগী তোঙান-তোঙানবা থবকশিংগী খুমাং চাউশিনবগী চাং পাউদমখি অমসুং প্রোজেক্ত অসিগী চাদা ৯৯ লোইশিনলে হায়খি। মসিমসু তমখি মদুদি, মফম অসিদা শুরিবা থবকশিং অসি মতম খরগী ওইনা লোকদাউন মনুংদা লেপ্লুরে অদুবু মে, ০৩, ২০২০দগী অমুক মখা চত্থখি। শ্রী সিংহনা হায়খি মদুদি মফম অসিদা লৈরিবা শিন্মী মশীংদা নুংনাংখি অদুবু মেনেজমেন্তনা অকনবা খোংথাং লৌখত্তুনা কন্ত্রেক্ত ৱার্করশিংবু লেম্না চানবা অমসুং লৈফম পীদুনা থমহৌখি। মখোয়দা লোকদাউনগী মনুংদা খুৎশুমলসু পীখি।
শ্রী মান্দবিয়ানা আর.এফ.সি.এল.না লোকদাউন মনুংদা অমসুং মতুংদা শিন্মীশিংগী পুন্সিদা অকায়বা থোকহন্দনা লৌখৎখিবা থবক থৌরমশিংবু শিংথাখি।
থৌরম অসিদা মীদিয়াদা ৱা ঙাংলদুনা শ্রী মান্দবিয়ানা হায়খি মদুদি মথৌ তৌরুদ্রবা ফর্তিলাইজর য়ুনিৎশিং হিংগৎহনবনা য়ুরিয়াদা মীপান তাংবগী চাং হন্থদুনা লমদম অসিদা য়ুরিয়া পুথোকপগী চাং হেনগৎলগনি। মাহক্না মখা তানা হায়খি মদুদি তেলঙ্গানাদা লৈবা লৌমীশিংনা তঙাই ফদবা য়ুরিয়াগী চাং অসি আর.এফ.সি.এল.না থবক হৌরকপগা ৱাত্তনা ফংলগনি।
শ্রী মান্দবিয়ানা থাজবা ফোংদোক্লদুনা প্লান্ত অসি মতম চানা কম্মিসন তৌগনি অমসুং নীম কুপ্পা য়ুরিয়াশিং অসি থা অনীসিদা পুথোকপা হৌগনি হায়খি। মহাক্না মসিমসু হায়খি মদুদি আর.এফ.সি.এল. প্লান্ত অসিনা লমদমসিগী নহাশিংদা থবক পীরগনি অমসুং তেলঙ্গানাগী শেন্মিৎলোন হেনগৎহল্লগনি।
আর.এফ.সি.এল.গী তেলঙ্গানাগী রামগুন্দমদা নৌনা শাগদবা গ্যাসতা য়ুম্ফম ওইবা চহীদা মেত্রিক তন লাখ ১২.৭ পুথোক্কদবা য়ুরিয়া য়ুনিৎ অসিসু নেসনেল ফর্তিলাইজর লিমিতেদ (এন.এফ.এল.), ইঞ্জিনীয়র্স ইন্দিয়া লিমিতেদ (ই.আই.এল.) অমসুং ফর্তিলাইজর কোরপোরেসন ওব ইন্দিয়া লিমিতেদ (এফ.সি.আই.এল.)না শৌগৎপা জোইন্ত ভেঞ্চর (জে.ভি.সি.) অমনি। প্রোজেক্ত অসিগী উরেপ উয়ুংসু প্রধান মন্ত্রীনা ওগস্ত ৭, ২০১৬দা তমখি।

Ministry of Chemicals and Fertilizers
Shri Mandaviya reviews progress of upcoming Urea unit of RFCL at Ramagundam
Minister appreciates work done by RFCL during and after the lockdown, project is more than 90% complete
12 SEP 2020 5:54PM by PIB Delhi
Union Minister of state for Chemicals and Fertilizers and Mos (I/c) for shipping Shri Mansukh Mandaviya today visited the upcoming Urea unit of Ramagundam Fertilizes and Chemicals Limited (RFCL) and reviewed the progress of the project with the senior officials of the company.
Shri Mandaviya was accompanied by Shri Kishan Reddy Minister of State (MoS) for Home Affairs, Shri Dharampal, Additional Secretary-Fertilizers, Shri Nirlep Singh Rai, CEO of RFCL and Shri Rajan Thapar, Executive Director- Project site, RFCL. During the visit Shri Mandaviya visited the plant units like Main Control Room where the process of the manufacturing of the neem coated urea was explained by the RFCL officials which was followed by the visit to the reformer and bagging plant.
Shri Mandaviya Chaired a review meeting in which RFCL officials appraised the plant progress to the Minister through presentation. Shri Kishan Reddy,Minister of State (MoS) for Home Affairs, Shri Dharampal, Additional Secretary-Fertilizers, other Government officials including RFCL and EIL Senior officials were present in the meeting.
During the meeting, Shri Nirlep Singh Rai, CEO, RFCL briefed the minister about physical progress of various works of the project, and said that the project is more than 99 % complete. It was also informed that the work at the site got stalled during the lock down period for some time but has resumed since May 03, 2020. Shri singh said that availability of manpower at the site area had created some problem but management adopted proactive measures to retain contract workers by providing free meals and accommodation tot them. They were also paid wages during the lock down period.
Shri Mandaviya appreciated the works done by RFCL during and after lockdown without risking the life of workers.
Addressing the Media on this occasion Shri Mandaviya said that the revival of the five defunct fertilizer units would bring the self-sufficiency in the urea by reducing the import and enhance the indigenous production of Urea. He also reiterated that the much needed urea requirement of the urea to the farmers in the Telangana state would be fulfilled once the RFCL urea plant gets operational.
Shri Mandaviya expressed confidence that the plant will be commissioned on time and the production of Neem coated urea will be commenced in 2 months. He has also informed that the RFCL plant will create employment opportunities to the local youth and help to boost the economy of Telangana.
RFCL’s upcoming gas based urea unit of 12.7 Lakh MT per annum capacity at Ramagundam, Telengana is a Joint Venture (JVC) promoted by National Fertilizers Limited (NFL), Engineers India Limited (EIL) and Fertilizer Corporation of India Limited (FCIL). The foundation stone of the project was laid by Prime Minister Narendra Modi on August 7, 2016.