Ministry of Jal Shakti
Summary of Rainfall and Flood Situation
01 SEP 2020 3:59PM by PIB Delhi
Heavy to very heavy rainfall at a few places with extremely heavy falls at isolated places observed over Gujarat & West Rajasthan. 19 Stations (7 in Bihar, 3 in Uttar Pradesh, 2 each in Gujrat & Maharashtra and 1 each in Assam, Jharkhand, Madhya Pradesh, Odisha & West Bengal) are flowing in Severe Flood Situation and 30 stations (14 in Bihar, 7 in Uttar Pradesh, 5 in Assam, 2 in Odisha and 1 each in Gujarat & Rajasthan) are flowing in Above Normal Flood Situation.
Inflow Forecast has been issued for 24 Barrages & Dams (6 in Madhya Pradesh, 3 in Uttar Pradesh, 2 each in Andhra Pradesh, Gujarat, Jharkhand, Maharashtra, West Bengal &Tamilnadu, 1 each in Odisha, Rajasthan & Telangana). Details can be seen in link http://cwc.gov.in/sites/default/files/cfcr-cwcdfb31082020_5.pdf
Widespread rainfall with isolated heavy to very heavy falls very likely over West Rajasthan and over Kutch. It is very likely to decrease significantly thereafter. Fairly widespread rainfall with Isolated heavy falls very likely over Northwest India and Western Himalayan Region during 02nd & 03rd September, 2020. Rainfall intensity over peninsular India is very likely to increase from 01st September. South Interior Karnataka, Kerala and Tamil Nadu are very likely to receive Isolated Heavy to Very Heavy falls on 02nd & 03rd September, 2020.
Rengali Dam on River Brahmani in Angul District in Odisha continues to flow above its FRL. There is forecast of heavy rainfall (65.5 to 115.5 mm) in Kendujar district of Odisha during the next 4 days. Close watch has to be maintained for any abrupt increase in inflows due to such heavy rainfall in the reservoir area.
Due to significant reduction in rainfall, River Wainganga has started falling at Bhandara&Pauni in Bhandara District of Maharashtra but continues to flow in Severe Flood Situation. Inflows are reducing in Gosikhurd Project on river Wainganga in Bhandara District. Excess flow is released from Gosikhurd Project due to which river Wainganga is rising in Gadchiroli District of Maharashtra. River Wardha is also contributing to flow in river Wainganga and the combined flow is increasing the inflow into Laxmi Barrage on river Godavari in JayasankarBhupalpalle District of Telangana.
Due to significant reduction in rainfall, River Narmada has started falling in its upper reaches. It continues to flow in severe flood situation in Hoshangabad Districts of Madhya Pradesh. Heavy inflows are still continuing in Indirasagar, Omkareshwar and SardarSarovar Dam. Releases from SardarSarovar Dam gave rise to Severe Flooding Situation in Garudeshwar in Narmada District, Bharuch in Bharuch District of Gujarat.
Due to reduction in rainfall Rivers Mahanadi & its tributaries in Chhattisgarh & Odisha are expected to slowly fall with reduction in inflows into major reservoirs. However, close watch is to be maintained in Districts Sambalpur, Bhadrak, Jajapur, Cuttack, Angul, Mayurbhanj, Kendujar in Odisha and Raipur &Champa in Chhattisgarh.
River Chambal and its Tributaries are getting slow inflows in its Reservoir systems such as Gandhisagar in Mandsaur District of Madhya Pradesh, Rana PratapSagar in Chittorgarh District and Kalisindh Dam in Jhalawar District of Rajasthan. Due to releases from these dams River Chambal is rising rapidly at Dholpur, in Dholpur District of Rajasthan and is expected to rise above Danger Level.
Forecasted Heavy to Very Heavy Rainfall in the next 3 days in South Interior Karnataka, Kerala and Tamil Nadu, increase in inflows into reservoirs in Upper Cauvery Basin is expected. Since most of the dams are having storage in excess of 90% close watch is to be maintained for any abrupt increase in inflows due to such heavy rainfall in the reservoir area.
Strict vigil is to be maintained in all the above States & Districts for next 3-4 days. It is advised that close watch has to be maintained for increased inflows in dams. Releases from any of these reservoirs may be done as per rule curve and standard operating procedure with advance intimation to downstream areas. Maximum vigil has to be maintained along the rail and road tracks and bridges on these rivers and regulate traffic suitably to avoid any incident. Submergence of low-level cause ways along rivers and railway tracks along flashy rivers is to be monitored closely. All district administrations can take effective measures taking into account the prevailing Covid-19 situation in relief camps being set up in these districts.

জল শক্তি মন্ত্রালয়
নোংজু অমসুং ইচাওগী ফিভমগী শম্লপ্পা পাউদম
01 SEP 2020 3:59PM by PIB Imphal
অকনবদগীনা য়াম্না কনবা নোং মফম খরদা লৈরি;লোয়ন্না য়াম্না কনবা নোং গুজরাত অমসুং নোংচুপ থংবা রাজস্থান্দা লৈরি। মফম ১৯ হায়বদি (বিহারদা ৭, উত্তর প্রদেশতা ৩, গুজরাত অমসুং মহারাস্ত্রদা অনি অনি অমসুং আসাম, ঝরখন্দ, মধ্যা প্রদেশ, ওরিশা, ৱেস্ত বেঙ্গলদা অমমম) হায়রিবশিং অসি ঈশিং ইচাও লৈরি অমসুং মফম ৩০ হায়বদি (বিহারদা ১৪, উত্তর প্রদেশতা ৭, আসামদা ৫, ওরিশাদা ২ অমসুং গুজরাত অমসুং রাজস্থান্দা অমমম) মফমশিং অসিদা মহৌশাগী লৈবা ঈশিং ইমাইদগী হেল্লি।
পাউদম অসি বেরেজ অমসুং দাম ২৪দা পীখ্রে (মধ্যা প্রদেশতা ৬, উত্তর প্রদেশতা ৩, অন্দ্র প্রদেশ, গুজরাত, ঝরখন্দদা, মহারাস্ত্র, ৱেস্ত বেঙ্গল অমসুং তামিল নাদুদা অনি অনি অমসুং ওরিশা, রাজস্থান অমসুং তেলঙ্গনাদনা অমমম)। মরিক চুম্বা মখাগী অসিদা ফবা ফংবিগনি http://cwc.gov.in/sites/default/files/cfcr-cwcdfb31082020_5.pdf
পাক্তক্ননা রাজস্থান অমসুং কুত্সগী মফম কয়াদা অক্নবা অমসুং য়াম্মা কনবা নোং নোংচুপ চুরবা য়ারি। মতুংদা তপ্না তপ্না হন্থরবা য়ারি। ২০২০গী সেপ্তেম্বরগী ২ অমসুং ৩দা অৱাং-নোংচুপ ইন্দিয়া অমসুং নোংচুপ থেংবা হিমালায়াগী মফমশিংদা অকনবা নোং চুবা য়ানা লৈ। ইন্দিয়াগী অতৈ মফমদা সেপ্তেম্বরগী ২দগী নোং লেপ্তনা চুগদৌরি। কর্নাতকাগী মখাথংবা শরুক, কারালা অমসুং তামিল নাদুদগী মফমশিংদা ২০২০গী সেপ্তেম্বরগী ২ অমসুং ৩দা অকনবা নোং লৈরি।
ওরিশাগী অঙুল দিস্ত্রীক্তা চেল্লিবা ব্রমহামনিগী রেঙালি দামদা মসিগী এফ.আর.এল.গী মথক্তা চেল্লি। নুমিৎ ৪নি অসিদা ওরিশাগী কেন্দুজার দিস্ত্রীক্তা য়াম্মা কনবা নোং (৬৫.৫ দগীনা ১১৫.৫ এম.এম. ফাওবা)চুরবা য়ারি। ঈশিং থমফম্দা কুপ্না য়েংবা মথৌ তাই।
মহারাস্ত্রাগী ভান্দরা দিস্ত্রীক্তকী ভান্দারা অমসুং পৌনিদা ৱাইঙানা তুরেল নোং চুবা হনবদগী ঈশিং ইমাই হন্থরে অদুবু মফম কয়াদা ইচাও হেনগৎলক্লি। ভান্দরা দিস্ত্রীক্তকী ৱাইঙানা তুরেলদা নোং চুবা হনবদগী গোসিখুর্দ প্রোজেক্ত ঈশিং ইমাই হন্থরে। গোসিখুর্দ প্রোজেক্ত ঈশিং অসি গাদচিরোলি দিস্ত্রীক্তদা চংশিল্লি। তেলঙ্গনাদা ৱার্ধা তুরেলগী ঈশিংসু ৱাইঙানা তুরেলদা পুন্দুনা গোদীবরি তুরেলগী লক্সমি বেরেজদা ইমাই হেনগৎলি।
নোং চুবা হনবদগী, নার্মাদা তুরেলসু হান্না লৈরমবা অদুদগী হন্থগরে। মধ্যা প্রদেশকী হোশাঙাবাদ দিস্ত্রীক্তা ঈশিং ইচাও য়াম্না লৈরি। ইন্দিরাসাগর, ওমকারেশ্বর অমসুং সর্দারসরোভার দামদা লেপ্পা লৈতনা ঈশিং হেনগৎলি। সর্দারসরোভার দামদা লেপ্পা লৈতনা ঈশিং লেপ্পা লৈতনা চেনশিল্লকপনা নার্মাদা দিস্ত্রীক্তকী গারুদেশ্বর অমসুং গুজরাত্তা লৈবা ভারুশ দিস্ত্রীক্তকী ভারুশতা ঈশিং ইচাও য়াম্না লৈরি।
নোং চুবা হনবদগী, ছত্তিসগর অমসুং ওরিশাগী মহানদি অমসুং মশাশিং ঈশিং ইমাই হন্থরক্লি। অদুম ওইনমক মরুওইনা দিস্ত্রীক্ত ওরিশাদা সম্বলপুর, ভাদ্রাক, জাজাপুর, কতক, অঙুল, ময়ুরভনজ, কেন্দুজার অমসুং ছত্তিসগরদা চাম্পা কুপ্না য়েংবা মথৌ তারি।
চম্বল তুরেল অমসুং মশিগী মশাশিং অসি মধ্যা প্রদেশকী মন্দশুর দিস্ত্রীক্তা গান্ধিনগর, চিতোগার দিস্ত্রীক্তকী রানা প্রতাপ সাগর অমসুং রাজস্থানগী ঝালাৱার দিস্ত্রীক্কী কালিসিন্দ দামগী ঈশিং ইমাই হাইথরক্লি। দাম অসিদগী পাথরকপা অসিনা রাজাস্থানগী ধোলপুর দিস্ত্রীক্তকী ধোলপুরদা চম্বল তুরেল ইমাই হাইগৎতুনা খুদোংথিবা মওংদা লৈরি।
অকনবা নোংদগীনা য়াম্না কনবা নোং নুমিৎ হুম্নি অসিদা কর্নাতকাগী খা থংবা শরুক, কেরালা অমসুং তামিল নাদুগী মফমশিংদা ঈশিং ইমাই হাইগৎতুনা কভেরি মথক য়ৌবা য়াবা মওংদা লৈরি। দাম অয়াম্বা ৯০% হেন্না ঈশিং তুংবনা য়াম্না কুপ্না য়েংদুনা শেন্নবা মথৌ তাই।
হায়রিবা স্তেতশিং অসিগী দিস্ত্রীক্তসিং অসি নুমিৎ হুম্নি মরিনিদি য়াম্না কুপ্না য়েংদুনা শেন্নবা তারি। ঈশিং ইমাই হেনগৎলিবা দামশিং অসি কুপ্না য়েংনবা পাওতাক পীখ্রে। দামশিং অসিগী ঈশিং থাদোকপা অসি ওপেরেতিং প্রোসেদুরগী চৎন কাংলোনগী মতুং ইন্না তৌগনি। মফম অসি লম্বীগী ওইবা অশোই অঙাম থোক্তনবা তুরেলশিং অসিগী মথক্তা লৈরিবা থোংজাওশিং অমদি মসিদা ফাওরিবা রেল ত্রেকশিং অসি কুপ্না য়েংবা মথৌ তারি। ঈশিং মনুংদা লুপখ্রবা মফমশিং অমদি রেল ত্রেকশিং অসি য়াম্না কুপ্না য়েংবা মথৌ তাই। দিস্ত্রীক্ত খুদিংগী এদমিনিস্ত্রেসনশিংনা মখোয়গী লৌখৎফম থোকপা লৌখৎতুনা কোভিদ-১৯গী ফিভম য়েংলগা অৱাবা তারবশিংবু কন্নবা কেম্প দিস্ত্রীক্ত খুদিংদা লিংখৎকদবনি।