কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ প্রোসেসিং অমসুং পাব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রালয়
সেক্রেতরী, ফুদ এন্দ পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন্না পি.দি.এস. রিফোর্ম্সকী স্কিমশিংগী এম্পৱার্দ কম্মিতীগী মীফম পাঙথোকখ্রে
এফ.পি.এস. ওতোমেসন অমসুং ও.এন.ও.আর.সি.গী থৌরাং হন্না য়েংশিনখ্রে
28 AUG 2020 7:35PM by PIB Imphal
ফুদ এন্দ পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসনগী সেক্রেতরীনা ঙসি ভারত শিনবা থুংনা ‘ৱন নেসন ৱন রেসন কার্ত’ (ও.এন.ও.আর.সি.)কী থৌরাং পায়খৎলিবা ইন্তিগ্রেতেদ মেনেজমেন্ত ওফ পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন স্কিম (আই.এম.-পি.দি.এস.) হন্না য়েংশিন্নবা অমদি মখা শাংথবদা অয়াবা পীননবা সি.ই.ও. (য়ু.আই.দি.এ.আই.), দি.জি. (এন.আই.সি.), স্তেত মরিইগী ফুদ সেক্রেতরীশিংনা মেম্বর ওইবা অমদি মৈতী অমসুং এফ.সি.আই.গী মীহুৎশিং য়াওবা পি.দি.এস. রিফোর্ম্সকী স্কিমশিংগী দিপার্তমেন্ত অদুগী এম্পৱার্দ কম্মিতীগী মীফম পাঙথোকখ্রে‍। আই.এম.পি.দি.এস.কী মখাদা পায়খৎলি বা থবকশিং মখা চত্থনবা অমদি হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা মীৎয়েং থমদুনা থৌরাং অদু মার্চ ২০২১দগী হেন্না শাংদোক্নবা খন্নখ্রে‍।
এম্পৱার্দ কম্মিতী অদুনা লংফৈদা লৈবা এন.এফ.এস.এ. বিনিফিসিয়রিশিং রেজিস্তর তৌবদা অমদি ও.এন.ও.আর.সি.গী কান্নবা মপুং ফানা ফংবদা মতেং ওইনবগী পান্দমদা এফ.পি.এস. ওত.মেসন, ও.এন.ও.আর.সি. থৌরাং, আধার জেনেরেসন/সীদিং অমসুং মোবাইল এপ্লিকেসন শেমবগী খোঙজেলশিং হন্না য়েংশিনখি‍। লংফৈদা লৈবা এন.এফ.এস.এ. বেনিফিসিয়রিশিং ও.এন.ও.আর.সি.গী মখাদা হোংদোক হোংজিন তৌবগী খুদোংচাবা পীননবগীদমক্তা দিপার্তমেন্ত অসিনা তোঙান তোঙানবা স্তেত/য়ু.তি.শিংদা নেসনেল হেল্পলাইন নম্বরশিং থম্ননবা থৌরাং য়াৎলি‍।
আই.এম.পি.দি.এস. শাংদোক্লিঙৈ মতমগী মনুংদা স্তেত/য়ু.তি.শিংগী ফন্দিংগী মথৌ তাবশিংসু ফংহনগনি‍।

Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
Secretary, Food & Public Distribution chairs meeting of Empowered Committee on schemes for PDS Reforms
Progress of FPS Automation and ONORC plan reviewed
28 AUG 2020 7:35PM by PIB Delhi
Secretary, Food & Public Distribution today chaired the meeting of Empowered Committee of the Department on schemes for PDS Reforms with CEO (UIDAI), DG (NIC), Food Secretaries of 4 States as members and representatives of MeitY and FCI, to review and approve extension of Integrated Management of Public Distribution Scheme (IM-PDS) under which the ‘One Nation One Ration Card’ (ONORC) plan is being implemented all over India. With a view to ensuring that work done under the IMPDS is continued and further strengthened, it is being considered for extension beyond March 2021.
The Empowered Committee also reviewed the progress of FPS Automation, ONORC plan, Aadhaar generation/seeding and development of mobile application aimed to help migrant NFSA beneficiaries to register themselves and take the full benefit of ONORC. The Department is also planning to implement national help line number in various States/UT to help the migrant NFSA beneficiaries availing portability under ONORC.
During the proposed extended period of IMPDS, funding requirements of States/UTs would also be met.