লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয়
হৌজিক ফাওবদা লৌফম হেক্তর লাখ ১০৮২.২২দা নিংথম মহৈ মরোং হুনখ্রে; মমাঙ চহীগী মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা কোনশিনখিবা মফম চাদা ৭.১৫ হেনগৎলে
28 AUG 2020 3:45PM by PIB Imphal
নিংথম মহৈ মরোং হুনবদা কোনশিনবা মফম হেনগৎহনবদা পেন্নিংঙাই ওইবা মহৈ ফংলি, মদুগী ফীভম অদু মখাদা পীরি:
নিংথম মহৈ মরোং হুনবদা কোনশিনবা মফম: মমাঙ চহীগী মান্নবা মতমদা লৈখিবা হেক্তর লাখ ১০০৯.৯৮ ওইখিবদগী ২৮.০৮.২০২০দা নিংথম মহৈ মরোংশিং লৌফম হেক্তর লাখ ১০৮২.২২দা হুন্দুনা লৈবাকসিগী ওইনা মমাঙ চহীগী মান্নবা মতমদা কোনশিনখিবা লৌফমদগী চাদা ৭.১৫ হেল্লে‍। তোঙান তোঙানবা মহৈ মরোংশিং হুনখিবা মফমশিং মখাদা উৎলি‍:
• ফৌ: মমাঙ চহীগী মান্নবা মতমদা হুনখিবা লৌফম হেক্তর লাখ ৩৫৪.৪১গা য়েংনবদা লৌফম হেক্তর লাখ ৩৮৯.৮১ য়ৌরে‍। অসুম্না মমাঙ চহীগা চাংদম্নবদা লৌফম হেক্তর লাখ ৩৫.৪০ হেনগৎলে‍।
• হৱাই চেংৱাই: মমাঙ চহীগী মান্নবা মতমদা হুনখিবা লৌফম হেক্তর লাখ ১২৮.৬৫গা য়েংনবদা লৌফম হেক্তর লাখ ১৩৪.৫৭ য়ৌরে‍। অসুম্না মমাঙ চহীগা চাংদম্নবদা লৌফম হেক্তর লাখ ৫.৯১ হেনগৎলে‍।
• কোর্স সিরিএল: মমাঙ চহীগী মান্নবা মতমদা হুনখিবা লৌফম হেক্তর লাখ ১৭২.৪৯গা য়েংনবদা লৌফম হেক্তর লাখ ১৭৬.৮৯ য়ৌরে‍। অসুম্না মমাঙ চহীগা চাংদম্নবদা লৌফম হেক্তর লাখ ৪.৪০ হেনগৎলে‍।
• থাউ মরূ: মমাঙ চহীগী মান্নবা মতমদা হুনখিবা লৌফম হেক্তর লাখ ১৭০.৯৯গা য়েংনবদা লৌফম হেক্তর লাখ ১৯৩.২৯ য়ৌরে‍। অসুম্না মমাঙ চহীগা চাংদম্নবদা লৌফম হেক্তর লাখ ২২.৩০ হেনগৎলে‍।
• চু: মমাঙ চহীগী মান্নবা মতমদা হুনখিবা লৌফম হেক্তর লাখ ৫১.৬৮গা য়েংনবদা লৌফম হেক্তর লাখ ৫২.২৯ য়ৌরে‍। অসুম্না মমাঙ চহীগা চাংদম্নবদা লৌফম হেক্তর লাখ ০.৬১ হেনগৎলে‍।
• চনান অমসুং মেস্তা: মমাঙ চহীগী মান্নবা মতমদা হুনখিবা লৌফম হেক্তর লাখ ৬.৮৬গা য়েংনবদা লৌফম হেক্তর লাখ ৬.৯৭ য়ৌরে‍। অসুম্না মমাঙ চহীগা চাংদম্নবদা লৌফম হেক্তর লাখ ০.১১ হেনগৎলে‍।
• লশিং: মমাঙ চহীগী মান্নবা মতমদা হুনখিবা লৌফম হেক্তর লাখ ১২৪.৯০গা য়েংনবদা লৌফম হেক্তর লাখ ১২৮.৪১ য়ৌরে‍। অসুম্না মমাঙ চহীগা চাংদম্নবদা লৌফম হেক্তর লাখ ৩.৫০ হেনগৎলে‍।
লৈবাক্কী তোঙান তোঙানবা মফমশিংদা লৈবা রিজর্ভর ১২৩দা লৈবা ঈশিং য়োকশিনবগী চাং মমাঙ চহীগী মান্নবা মতমদা লৈখিবা ফীভমগী চাদা ১০২ ওইরে হায়না সেন্ত্রেল ৱাতর কম্মিসন (সি.দব্লিউ.সি.)না পাউদম্লি‍।
অকুপ্পা ৱারোলশিংগীদমক মসিদা নম্বিয়ু

Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
Kharif crops sown on 1082.22 lakh ha area till now; increase in area coverage by 7.15% compared to corresponding period of last year
28 AUG 2020 3:45PM by PIB Delhi
There has been satisfactory progress of sowing area coverage under Kharif crops, the status of which is given as under:
Sowing Area Coverage of Kharif Crops : as on 28.08.2020, the total Kharif crops has been sown on 1082.22 lakh ha area against 1009.98 lakh ha area during the corresponding period of last year, thus, increase in area coverage by 7.15% compared to corresponding period of last year in the country. The crop wise area sown is as under:
• Rice: About 389.81 lakh ha area coverage under rice as compared to 354.41 lakh ha. during the corresponding period of last year. Thus 35.40 lakh ha more area has been covered compared to last year.
• Pulses: About 134.57 lakh ha area coverage under pulses as compared to 128.65 lakh ha. during the corresponding period of last year. Thus 5.91 lakh ha more area has been covered compared to last year.
• Coarse Cereals: About 176.89 lakh ha area coverage under coarse cereals as compared to 172.49 lakh ha. during the corresponding period of last year. Thus 4.40 lakh ha more area has been covered compared to last year.
• Oilseeds: About 193.29 lakh ha area coverage under oilseeds as compared to 170.99 lakh ha. during the corresponding period of last year. Thus 22.30 lakh ha more area has been covered compared to last year.
• Sugarcane: About 52.29 lakh ha area coverage under sugarcane as compared to 51.68 lakh ha. during the corresponding period of last year. Thus 0.61 lakh ha more area has been covered compared to last year.
• Jute & Mesta: About 6.97 lakh ha area coverage under jute & mesta as compared to 6.86 lakh ha. during the corresponding period of last year. Thus 0.11 lakh ha more area has been covered compared to last year.
• Cotton: About 128.41 lakh ha area coverage under cotton as compared to 124.90 lakh ha. during the corresponding period of last year. Thus 3.50 lakh ha more area has been covered compared to last year.
Central Water Commission (CWC) has reported that the live water storage in 123 reservoirs in different parts of the country is 102% of the corresponding period of the last year.
Click here for details