হ্যুমেন রিসোর্স চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয়
য়ুনিয়ন এজুকেসন মিনিস্তরনা ভর্চুএল ওইনা অলিগর মুস্লিম য়ুনিভর্সিতিগী জৱাহরলাল নেহরু মেদিকেল কোলেজ একজাম সেন্তর শঙ্গাখ্রে
27 AUG 2020 9:03PM by PIB Imphal
ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা য়ুনিয়ন এজুকেসন মিনিস্তর রমেস পোখ্রিয়াল ‘নিসান’না অলিগর মুস্লিম য়ুনিভর্সিতিগী জৱাহরলাল নেহরু মেদিকেল কোলেজ একজাম সেন্তর শঙ্গাখ্রে। সরকারগী লুপা করোর ৩গী গ্রান্তগা লোয়ন্না একজাম সেন্তর অসি শাবনি।
থৌরম অদুদা য়ুনিয়ন মিনিস্তরনা হায়খি হৌজিক মালেম অসিনা মরুওইনা লাইরিক তাকপী-তম্বীগী লমদা কোবিদ-১৯ লাইচৎনা মরম ওইদুনা অকাইবা কয়া থেংনরবসু; ঐখোয়গী লাইরিক তমফমশিং অমসুং মহৈরোইশিং অৱাবা নংদনবা সরকারনা থবক পায়খৎলি। নিংতম লালহৌদা অলিগর মুস্লিম য়ুনিভর্সিতিনা মরুওইবা থৌদাং লৌখি অমসুং হৌজিক ফাওবা মরৈবাক নুংশিবগী অকনবা ইচেল অমা লৈরি। য়ুনিভর্সিতি অসি লৈবাক অসিগী মমল নাইদ্রবা লন অমনি। লৈবাক অসি কোবিদ-১৯ লাইচৎনা অৱাবা তাহল্লবা মতমদা মসিগী মেদিকেল কোলেজ অসি থাজবগী মঙাল অমা ওইরে। কোরোনাভাইরস লাইচৎনা ফিবম চাহন্দ্রবসু হিরম খুদিংমক্তা লেপ্তনা চাউখৎ-থৌরাংগী থবকশিং পায়খৎপগীদমক মহাক্না য়ুনিভর্সিতি অসিগী ভি.সি থাগৎখি।
মিনিস্তরনা হায়খি মসিগী য়ুনিভর্সিতি অসি লেপ্তনা চাউখৎলক্কনি অমসুং লৌশিং, সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজিগী অনৌবশিংগী ওইনা মালেমগী থাক্তা ফিদম্নফম ওইবা য়ুনিভর্সিতি অমা ওইরক্কনি। খুদোংথিবা তারবা মতম অসিদা ফাওবা মহৈরোইশিংদা লাইরিক লাইশুগী মঙাল ফংহন্নবা থবক পায়খৎলিবা য়ুনিভর্সিতিগী ওজাশিং অসি কোরোনা লান্মীশিংনি।
য়ুনিয়ন এজুকেসন মিনিস্তরনা হায়খি একজাম সেন্তর হাংদোকপা অসিনা মেদিকেল কোলেজ অসিনা মতম কয়াগী মমাংদগী থেংদুনা লাকপা খুদোংচাদবা কোকহল্লে অমসুং মেদিকেলগী মহৈরোইশিংনা মসিগী ইন্সতিতুৎ অসি অৱাংবা থাক্ত পুখৎকনি অমসুং লৈবাক্কীগী চাউথোকচফম ওইহনগনি হায়না ঐনা থাজবা থম্লি। লৈবাক অসিদা মালেম থাক্কী লাইরিক তাকপী তম্বীবগী থবক ফংহন্নবা অনৌবা এজুকেসন পোলিসিগী মখাদা ভারতনা মালেমগী লৌশিংগী সুপরপৱার অমা ওইহন্নবা ঐখোয়গী পান্দম অসি ফংহন্নবা থৌনা মেদিকেল কোলেজ অমসুং য়ুনিভর্সিতি অসিদা লৈরি।

Ministry of Education
Union Education Minister virtually inaugurates Jawaharlal Nehru Medical College (JNMC) Exam Centre of Aligarh Muslim University
27 AUG 2020 9:03PM by PIB Delhi
Union Education Minister Shri Ramesh Pokhriyal 'Nishank' inaugurated Examination Centre of Jawaharlal Nehru Medical College (JNMC), Aligarh Muslim University through a video conferencing platform. The examination centre has been built on a government grant of rupees two cores
Speaking on the occasion, the Union Minister said that even as the world is facing unprecedented disruption due to Covid-19, especially in the fields of education and learning; the Government is committed that our centres of learning and students do not suffer. He said that Aligarh Muslim University (AMU) played a pivotal role in the Freedom Struggle and still it denotes a strong sense of patriotism. Its academic excellence makes it an invaluable national asset. Its Medical College beacons a new ray of hope at a time when the Country is plagued by Covid19 pandemic. He congratulated the AMU Vice Chancellor for ensuring the all-round development with continuous positive transformation despite adverse circumstances due to the Coronavirus outbreak.
The Minister hoped that this university will progress seamlessly and scale greater heights and will emerge as a model University at a global level incorporating knowledge, science and technological innovations. The minister observed that the university teachers are corona warriors, who are helping young people remain committed to the vision of education, even during these difficult times.
Shri Pokhriyal highlighted that with the inaugural of the Exam Centre, JNMC's long standing problem has been resolved and I am sure that the medical students of this institute will reach skies and make the Nation proud. He added that JNMC and AMU have the potential to fulfil our vision of making India a Global Knowledge Superpower in line with New Education Policy (NEP) aimed at ensuring a world-class education in the country.