সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
উরান ৪.০গী মখাদা অনৌনা লম্বী ৭৮ অয়াবা পীখ্রে
স্কীম অসিগী মখাদা হৌজিক ফাওবদা রুৎ ৭৬৬ অয়াবা পীখ্রে
অৱাং-নোংপোক, চীংগী স্তেতশিং অমসুং ইথৎশিং ফাওননবা মপুং ওইবা থবক পায়খৎখরে
অনৌবা লম্বী অসিনা লক্ষদ্বীবতা আগতি, কাবরাতি অমসুং মিনিকোই ইথৎ ফাওনহনখ্রে
27 AUG 2020 2:41PM by PIB Imphal
সিবিল এভিএসনগী মিনিস্ত্রীনা রিজনেল কনেক্তিভিতি স্কীম (আর.সি.এস.) – উরে দেশ কা আম নাগরিক (উরান) গী ৪শুবা রাউন্দগী মখাদা রাউন্দ অহুম মায় পাক্না চৎথ্রখবা মতুংদা অনৌবা লম্বী ৭৮গী অয়াবা পীখ্রে। মসিনা লৈবাক অসিগী মফম খর চংশিন্না লৈবা মসুং মফম অতৈদা লম্বী ফাওনহল্লগনি। অৱাং-নোংপোক, চীংগী স্তেতশিং অমসুং ইথৎশিং ফাওনবা অসিনা অহানবা ওইনা লম্বী অসি ফাওনবদা অয়াবা পীবনি।
অখন্নবা অৱাং-নোংপোক্কী লম্বী গুৱাহাতীদগী তেজু, রুপসি,তেজপুর, পাসিঘাত, মিশা অমসুং শিলোং ফাওননবা পীখ্রে। উরানগী মখাদা মীয়াম্না হিসারদগী চান্দিগর, দেহ্রাদুন অমসুং ধর্মশালা ফাওদুনা পাইবা য়ারগনি। বরানসিদগীনা চিত্রাকুৎ অমসুং শ্রাভাস্তিগী লম্বীসু অয়াবা পীরে। উরানগী অনৌবা লম্বী অসিনা লক্ষদ্বীবতা আগতি, কাবরাতি অমসুং মিনিকোই ইথৎ ফাওনহনখ্রে।
হৌজিক ফাওবদা উরানগী স্কীমদা ৭৬৬ লম্বী অয়াবা পীখ্রে। ২৯ অমা মথৌ তৌরবা, মথৌ তৌদ্রিবা ৮ (হেলিপোর্ত ২ অমসুং ঈশিংগী এরোদ্রোম ১ য়াওনা) অমসুং মথৌ তৌদ্রিবা এয়রর্পোত ২ য়াওনা অয়াবা পীখ্রে।
মরিশুবা উরানগী রাউন্দ অসি ২০১৯গী দিসেম্বরদা হৌদোকখি মরুওইনা অৱাং-নোংপোক, চীংগী স্তেতশিং অমসুং ইথৎশিংদা মিয়েং চংদুনা। এয়রর্পোতশিং হান্নবা এ.এ.আই.না শেমগৎখ্রবা অসি স্কীম অসিগী মখাদা ভি.জি.এফ. (ভাইয়বিলিতি গেপ ফন্দিং) মখাদা হান্না ফংলবা য়ারি। মরিশুবা উরানগী মখাদা হেলিকোপ্তর অমসুং সিপ্লেনশিং শিজিন্নবা হৌখ্রে। এম.ও.সি.এ. হৌদোকপদগী ২৭৪ উরানগী লম্বীশিং ৪৫ এয়রর্পোত অমসুং হেলির্পোত ৩ য়াওনা লম্বী শম্নরি।
অনৌবা অয়াবা পীরবা আর.সি.এস. লম্বী মখাদা পীরি:
সি.ন:
আর.সি.এস. লম্বী
গুৱাহাতিদগী তেজু ফাওবা
তেজুদগী ইম্ফাল ফাওবা
ইম্ফালদগী তেজু ফাওবা
তেজুদগী গুৱাহাতি ফাওবা
গুৱাহাতিদগী রুপসি ফাওবা
রুপসিদগী কোলকতা ফাওবা
কোলকতাদগী রুপসি ফাওবা
রুপসিদগী গুৱাহাতি ফাওবা
বিলাসপুরদগী ভোপাল ফাওবা
১০
ভোপালদগী বিলাসপুর ফাওবা
১১
হিসারদগী ধরমশালা ফাওবা
১২
ধরমশালাদগী হিসার ফাওবা
১৩
হিসারদগী চান্দিগর ফাওবা
১৪
চান্দিগর দগী হিসার ফাওবা
১৫
হিসারদগী দেহ্রাদুন ফাওবা
১৬
দেহ্রাদুনদগী হিসার ফাওবা
১৭
কানপুর (চাকেরি)দগী মোরাদাবাদ ফাওবা
১৮
মোরাদাবাদদগী কানপুর (চাকেরি) ফাওবা
১৯
কানপুর (চাকেরি)দগী অলিগর ফাওবা
২০
অলিগরদগী কানপুর (চাকেরি)ফাওবা
২১
কানপুর (চাকেরি)দগী চিরাকুত ফাওবা
২২
চিরাকুতদগী প্রয়াগ্রজ/এলাহাবাদ ফাওবা
২৩
প্রয়াগ্রজ/এলাহাবাদদগী চিত্রাকুত ফাওবা
২৪
চিত্রাকুতদগী বরানসি ফাওবা
২৫
বরানসিদগী চিত্রাকুত ফাওবা
২৬
চিত্রাকুতদগী কানপুর (চাকেরি) ফাওবা
২৭
কানপুদর (চাকেরি) দগী শ্রাভাস্তি ফাওবা
২৮
শ্রাভাস্তিদগী বরানসি ফাওবা
২৯
বরানসিদগী শ্রাভাস্তি ফাওবা
৩০
শ্রাভাস্তিদগী প্রয়াগ্রজ ফাওবা
৩১
প্রয়াগ্রজ/এলাহাবাদতগী শ্রাভাস্তি ফাওবা
৩২
শ্রাভাস্তিদগী কানপুর ফাওবা
৩৩
বারৈলীদগী দিল্লী ফাওবা
৩৪
দিল্লীদগী বারৈলী ফাওবা
৩৫
কোচিন ইন্তর্নেসনেল এয়রর্পোত (সি.আই.এ.এল.)দগী আগাতি ফাওবা
৩৬
আগাতিদগী কোচিন ইন্তর্নেসনেল এয়রর্পোত (সি.আই.এ.এল.) ফাওবা
৩৭
আইজোলদগী তেজপুর ফাওবা
৩৮
তেজপুরদগী আইজোল ফাওবা
৩৯
অগর্তালাদগী দিব্রুগর ফাওবা
৪০
দিব্রুগরদগী আগর্তালা ফাওবা
৪১
শিলোংদগী পাশিঘাত ফাওবা
৪২
পাশিঘাতদগী গুৱাহাতি ফাওবা
৪৩
গুৱাহাতিদগী পাসিঘাত ফাওবা
৪৪
পাসিঘাতদগী শিলোং ফাওবা
৪৫
গুৱাহাতিদগী তেজপুর ফাওবা ফাওবা
৪৬
তেজপুরদগী গুৱাহাতি ফাওবা
৪৭
গুৱাহাতিদগী মিসা (হেলিপোর্ত) ফাওবা
৪৮
মিসা (হেলিপোর্ত)দগী গেলেকি ফাওবা
৪৯
গেলেকিদগী জোর্হাত ফাওবা
৫০
জোর্হাতদগী গেলেকি ফাওবা
৫১
গেলেকিদগী মিসা (হেলিপোর্ত)ফাওবা
৫২
মিসা (হেলিপোর্ত)দগীগুৱাহাতি ফাওবা
৫৩
অগাদগী জোর্হাত ফাওবা
৫৪
মিনিকোইদগী আগাতি ফাওবা
৫৫
আগাতিদগী কাবারাতি ফাওবা
৫৬
কাবারতিদগী আগাতি ফাওবা
৬৭
গুৱাহাতিদগী শিলোং ফাওবা
৫৮
শিলোংদগী দিমাপুর ফাওবা
৫৯
দিমাপুরদগী শিলোং ফাওবা
৬০
ইম্ফালদগী শিলোং ফাওবা
৬১
ছিলচরদগী ইম্ফাল ফাওবা
৬২
শিলোংদগী গুৱাহাতি ফাওবা
৬৩
অগরতলাদগী শিলোং ফাওবা
৬৪
শিলোংদগী ইম্ফাল ফাওবা
৬৫
ইম্ফালদগী শিলোং ফাওবা
৬৬
শিলোংদগী অগর্তালা ফাওবা
৬৭
ইম্ফালদগী শিলোং ফাওবা
৬৮
শিলোংদগী ছিলচর ফাওবা
৬৯
ছিলচরদগী শিলোং ফাওবা
৭০
শিলোংদগী ইম্ফাল ফাওবা
৭১
শিলোংদগী দিব্রুগর ফাওবা
৭২
দিব্রুগরদগী শিলোং ফাওবা
৭৩
দিল্লীদগী শিম্লা ফাওবা
৭৪
শিম্লাদগী দিল্লী ফাওবা
৭৫
দিয়ুদগী সুরত ফাওবা
৭৬
সুরতদগী দিয়ু ফাওবা
৭৭
দিয়ুদগী ভাদোদারা ফাওবা
৭৮
ভাদোদারাদগী দিয়ু ফাওবা
মথৌ তৌদ্রিবা এয়রর্পোতশিং:
1. তেজু, অরুনাচল প্রদেশ
2. রুপসি, আসাম
3. বিলাসপুর,ছত্তিসগর
4. হিসার, হরিয়ানা
5. মিসা (হেলির্পোত), আসাম
6. গেলেকি (হেলির্পোত), আসাম
7. মিনিকোই, লাক্ষদ্বীব
8. কাবারাতি(ঈশিংগী এরোদ্রোম),লাক্ষদ্বীব
মথৌ তৌদ্রিবা এয়রর্পোতশিং:
1. অগাতি, লাক্ষদ্বীব
2. পাসিঘাত, অরুনাচল প্রদেশ

Ministry of Civil Aviation
78 New Routes Approved Under UDAN 4.0
766 Routes Sanctioned so far under the Scheme
Major Boost to Connectivity in North East, Hilly States and Islands
New Routes Connect Agatti, Kavaratti and Minicoy Islands in Lakshadweep
27 AUG 2020 2:41PM by PIB Delhi
78 new routes under the 4th round of Regional Connectivity Scheme (RCS)- UdeDesh Ka AamNagrik (UDAN) have been approved following the three successful rounds of bidding by the Ministry of Civil Aviation. This will further enhance the connectivity to remote and regional areas of the country. The North Eastern Region, Hilly States and Islands have been given priority in the approval process for the new routes.
Special boost is being given to connectivity in North East with routes from Guwahati to Tezu, Rupsi, Tezpur, Passighat, Misa and Shillong. People will be able to fly from Hissar to Chandigarh, Dehradun and Dharmshala under these UDAN 4 routes. Routes from Varanasi to Chitrakoot and Shravasti have also been approved.Agatti, Kavaratti and Minicoy islands of Lakshadweep have also been connected by the new routes of UDAN 4.0.
So far, 766 routes have been sanctioned under the UDAN scheme. 29 served, 08 unserved (including 02 heliports and 01 water aerodrome), and 02 underserved airports have been included in the list for approved routes.
The 4th round of UDAN was launched in December 2019 with a special focus on North-Eastern Regions, Hilly States, and Islands. The airports that had already been developed by AAI are given higher priority for the award of VGF(Viability Gap Funding) under the Scheme. Under UDAN 4, the operation of helicopter and seaplanes is also been incorporated. Since its inception, MoCA has operationalized 274 UDAN routes that have connected 45 airports and 3 heliports.
The new approved RCS routes are as below:
S.No
RCS Routes
1
Guwahati To Tezu
2
Tezu To Imphal
3
Imphal To Tezu
4
Tezu To Guwahati
5
Guwahati To Rupsi
6
Rupsi To Kolkata
7
Kolkata To Rupsi
8
Rupsi To Guwahati
9
Bilaspur To Bhopal
10
Bhopal To Bilaspur
11
Hissar To Dharamshala
12
Dharamshala To Hissar
13
Hissar To Chandigarh
14
Chandigarh To Hissar
15
Hissar To Dehradun
16
Dehradun To Hissar
17
Kanpur(Chakeri) To Moradabad
18
Moradabad To Kanpur(Chakeri)
19
Kanpur(Chakeri) To Aligarh
20
Aligarh To Kanpur(Chakeri)
21
Kanpur(Chakeri) To Chitrakoot
22
Chitrakoot To Prayagraj/Allahabad
23
Prayagraj/Allahabad To Chitrakoot
24
Chitrakoot To Varanasi
25
Varanasi To Chitrakoot
26
Chitrakoot To Kanpur(Chakeri)
27
Kanpur(Chakeri) To Shravasti
28
Shravasti To Varanasi
29
Varanasi To Shravasti
30
Shravasti To Prayagraj/Allahabad
31
Prayagraj/Allahabad To Shravasti
32
Shravasti To Kanpur(Chakeri)
33
Bareilly To Delhi
34
Delhi To Bareilly
35
Cochin International Airport(CIAL) To Agatti
36
Agatti To Cochin International Airport(CIAL)
37
Aizawl To Tezpur
38
Tezpur To Aizawl
39
Agartala To Dibrugarh
40
Dibrugarh To Agartala
41
Shillong To Passighat
42
Passighat To Guwahati
43
Guwahati To Passighat
44
Passighat To Shillong
45
Guwahati To Tezpur
46
Tezpur To Guwahati
47
Guwahati To Misa(Heliport)
48
Misa(Heliport) To Geleki
49
Geleki To Jorhat
50
Jorhat To Geleki
51
Geleki To Misa(Heliport)
52
Misa(Heliport) To Guwahati
53
Agatti To Minicoy
54
Minicoy To Agatti
55
Agatti To Kavaratti
56
Kavaratti To Agatti
57
Guwahati To Shillong
58
Shillong To Dimapur
59
Dimapur To Shillong
60
Imphal To Silchar
61
Silchar To Imphal
62
Shillong To Guwahati
63
Agartala To Shillong
64
Shillong To Imphal
65
Imphal To Shillong
66
Shillong To Agartala
67
Imphal To Shillong
68
Shillong To Silchar
69
Silchar To Shillong
70
Shillong To Imphal
71
Shillong To Dibrugarh
72
Dibrugarh To Shillong
73
Delhi To Shimla
74
Shimla To Delhi
75
Diu To Surat
76
Surat To Diu
77
Diu To Vadodara
78
Vadodara To Diu
List of Unserved airports:
1. Tezu, Arunachal Pradesh
2. Rupsi, Assam
3. Bilaspur, Chattisgarh
4. Hisar, Haryana
5. Misa (Heliport), Assam
6. Geleki (Heliport), Assam
7. Minicoy, Lakshadweep
8. Kavaratti (Water aerodrome), Lakshadweep
List of Underserved airports:
1. Agatti, Lakshadweep
2. Passighat, Arunachal Pradesh