Ministry of Road Transport & Highways
Curtain Raiser 2
Shri Gadkari to lay foundation Stone and inaugurate 45 highway projects worth over Rs 11,000 crore in Madhya Pradesh
Projects to pave way for faster development with better connectivity
24 AUG 2020 3:19PM by PIB Delhi
Union Minister for Road Transport, Highways and MSMEs Shri Nitin Gadkari will lay foundation stone of and inaugurate 45 highway projects in Madhya Pradesh tomorrow. Chief Minister Shri Shivraj Singh Chauhan will preside over the virtual function, to be attended by Union Ministers Shri Thavarchand Gehlot and Shri Narendra Singh Tomar, MoSs Shri Prahlad Singh Patel, Shri Faggan Singh Kulaste and Gen (Dr) V K Singh(Retd), Ministers from the State, several MPs, MLAs and senior officers from the Centre and the State.
These projects for inauguration and foundation laying carry a Road length of 1361 kilometers, involving construction value of Rs 11427 crore. Paving the way for development of MP, these roads will enhance better connectivity, convenience and economic growth in and around the State. Movement of people and goods to and from the State of Madhya Pradesh will also improve substantially especially with the neighbouring States of Rajasthan, Uttar Pradesh and Chhattisgarh. The better roads lead to savings in time and fuel and as well lower emission of pollutants. Further these project will decongest roads and the enroute towns contributing to improved road experience.
The projects include:
S. No.
Name of the Projects
Length (in Km.)
Sanction Cost (Rs.in Cr.)
Projects ready for Bhoomipujan
1
Construction of 4 lane ROB at km 14+800 (Jerai) on Katin -Beena section of NH-934
ROB
77.26
2
Construction of 2 -lane ROB at Km 36+800 (Jarua) on Sagar -Khuraj-Bina section of NH-934
ROB
66.49
3
Construction of Major Bridge at Betwa River (436 mtr) at km. 81/2 on NH-539
Bridge
24.66
4
Construction of High level Bridge across Kshipra River at Km 20/2 on Indore Betul section of NH-47
Bridge
9.36
5
Reconstruction of 6 nos. submersible/ narrow/ distressed bridges on Jabalpur-Dinori section of NH-45 Ext.
Bridge
26.02
6
Strengthening work in km. 1/550 to 23 of Indore - Betul Road on NH-47
22.6
14.03
7
Strengthening work in km. 32 to 35 of Ambua to Dahod on NH-56
4
2.58
8
Strengthening work in km. 41 to 55 of Gulganj-Amanganj-Pawai-Katni Road on NH-43 Ext
15
6.58
9
Strengthening work in km. 82=1, 101 to 103=3, 106=1, 112=1, 120 to 122=3, 124 to 134=11, 135 to 145= 11, 163 to 164=2, 167= 1, 182 to 183=2, 188= 1, & 220 to 222.400= 3.400 ( Tikamgarh- Prathvipur - Orchha Road) on NH-539
40.4
16.73
10
Strengthening work in km. 1, 2, 5 to 10, 13,14,18,20,26 to 33, 77 to 85, 96 to 98, 162 to 195 of Dinara- Pichhor Road on NH-346
68
33.27
11
Strengthening work in km.115, 122, 127, 128, 136 to 148, 159, 182, 183, 188, 201 of Sawai Madhopur-Sheopur-Goras-Shyampur Road on NH-552 Extn.
22
11.02
12
4L of Nanasa to Pidgaon from Km 95.000 to 142.445 of Indore – Harda Section of NH-47
47.445
866.64
13
4L of Harda to Temgaon from Km 0.000 to 30.000 of Harda-Betul Section of NH-47
30
555
14
4L of Chicholi to Betul from km 81.00 to km 121.248 of Harda-Betul section of NH-47
40.25
620.36
15
4-laning of Katni Bypass section of NH-30
20
194.4
16
Banmor- Shanichara Mandir road under CRIF scheme
12.66
19.92
17
Shanichara Mandir- Bateshwar Padavali Rithora road under CRIF scheme
9.8
13.36
18
Kheda Ajnoda Kutwar - Bichola Rithora road under CRIF scheme
13.76
22.19
19
Pichhore Dinara road to Village Mijaura- Chanderi-Pichhor road via Chandu Pahadi, Manka, Kachhowa, Gadroli, Khurai, Jungipur, Bhitargawan, Manpur road under CRIF scheme
23.00
29.62
Sub Total (Bhoomipujan)
369
2609
Projects ready for Inauguration
20
2L+PS from Km 81 to 175 of Sanchi-Sagar section of NH-146
94.64
287.34
21
1. of High level Bridge over Dhasan river at Km. 146/8-10 of Bhopal-Sanchi-Sagar section of NH-146
Bridge
16.68
22
Balance work of 2 L+PS of Bhopal-Sanchi Section of NH-146
53.775
304.58
23
Reconstruction of 29 nos. Culverts and Minor bridges between Km. 3/8 to 87 Sagar- Chattarpur –MP/UP Border section of NH-34
Bridge
39.73
24
2L+PS from Km 131 to 189/4 of Sagar- Chattarpur section of NH-34
57.42
178.23
25
Construction of HL Bridges at Km. 188/4 on Chattarpur-UP Borader section of NH-34
Bridge
8.58
26
2L+PS from Km 0.00 to 36.71 of Rewa-Sirmour section of NH-135B
36.71
162.56
27
2L+ PS from Km 5.500 to Km 22.910 (Khilchipur Jirapur section of newly declared NH-752B
25.18
101.61
28
Strengthening work in km. 0 to 3200 Biaora Maksudangarh Road on New NH 752B
3.2
1.64
29
Strengthening work in km. 34.560 to 36 of Anjad - Thikari Road on NH-347B
1.44
0.91
30
Strengthening work in km.20 to 22 of (Jabalpur-Kundum-Shahpura-Dindori Road) & Km. 194, 195, 219, 220 of Sagar Tola - Kabir chabutra stretch on NH- 45 Extn.
7.6
3.31
31
4L of Rewa to Maihar section of NH-30 (Package-I)
69.19
1032.29
32
4L of Maihar to Katni and Katni to Sleemnabad section of NH-30 (Package-II)
69.07
1034.11
33
4L of Sleemnabad to Jabalpur section of NH-30 (Package-IV)
68.26
1035.15
34
4L of Jabalpur - Lakhnadon section of NH-30 & NH-34
80.82
1244.43
35
4L of Biaora – Pachore- Sarangpur- Shajapur- Makshi- Dewas Section of NH-52
141.26
1583.79
36
4L of Lalghati to Mubarakpur (Pkg-I) of Bhopal-Biaora Section of NH-46
8.275
374.4
37
4L of Nayagaon to Satanwarda of Gwalior-Shivpuri Section of NH-46
97
1055
38
4L of existing road from km 169/6 to km 173/ 6 (Mohana Town Portion) of Gwalior- Shivpuri Section of NH-46
3.2
22.89
39
4L of existing road from Simariya Tekri to Haripura Tiraha road from Km. 41/8 to Km. 50/10 of NH-44 at Dabra Town and Jaurasi Mandir approach Road from Km. 22/4 to Km. 23/6 of NH-44
10.3
56.09
40
Narsingpur-Kerpani-Sarsala road under CRIF scheme
18.6
36.00
41
Shivpuri loop marg- Sheetla Mata Chinor road under CRIF scheme
53.2
85.12
42
Makoda-Chhimak-Bagwai-Kariyawati-Shankhni-Dhumeshwar-Badgaur road under CRIF scheme
44.9
69.00
43
Pagara-Karonda-Piroda-Khurd-Bhootmadi-Rusalla-Khamkhera road under CRIF scheme
35.08
29.22
44
Barlai Jagir Mundla Husain Dhankhedi phata to Dhankhedi Jaitpur Dharmpuri road (Major District road 45-32) under CRIF scheme
13.06
15.65
45
Construction of 2 -lane ROB at Betoli fatak Ganj Basoda Railway crossing no. 288 in Vidisha District under CRIF scheme
ROB
40.00
Sub Total (Inauguration)
992
8818
Grand Total
1361
11427

রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
পর্দা হাংদোকপা
শ্রী গদকরিনা মধ্য প্রদেশ্তা লুপা কোতি ১১,০০০গী শেনফমগী হাইৱে প্রোজেক্ত ৪৫ উরেপ ঊয়ুং তম্বগা লোয়ননা শঙ্গারগনি
প্রোজেক্তশিং অসিনা অফবা কন্নেক্তিবিতীগা লোয়ননা খোঙজেল থুবা চাউখৎপা অমা পুরক্লগনি
24 AUG 2020 3:19PM by PIB Imphal
রোদ ত্রান্সপোর্ত, হাইৱেজ অমসুং এম.এস.এম.ই.গী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী নিতিন গদকরিনা হয়েং মধ্য প্রদেশতা হাইৱে প্রোজেক্ত ৪৫গী ঊরেপ ঊয়ূং তমদুনা শঙ্গারগনি। কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী থাবরচান্দ গেহলোৎ অমসুং শ্রী নরেন্দ্র সিংহ তোমার, এম.ও.এস.এস. শ্রী প্রহলাদ সিংহ পতেল, শ্রী ফাগন সিংহ খুলাৎসে অমসুং জেনঃ ভি.কে. সিংহ (রিতায়র্দ), রাজ্যগী মন্ত্রীশিং, এম.পি. কয়া অমা, এম.এল.এ. কয়া অমা অমসুং কেন্দ্র অমসুং সরকারগী ওফিসার কয়ানা শরুক য়াগদৌরিবা বর্চুএলগী থৌরম অসিদা মুখ্য মন্ত্রী শ্রী শিবরাজ সিংহ চাউহান্না লুচিংগনি।
উরেপ ঊয়ং তমদুনা শঙ্গাগদৌরিবা প্রোজেক্তশিং অসিদা শেম-শাবদা লুপা কোতি ১১৪২৭ চংগদবা কিলোমীতর ১৩৬১গী অশাংবা লম্বী য়াওরি। মধ্য প্রদেশ চাউখৎনবা লম্বী য়াৎলদুনা মসিগী শোরোকশিং অসিনা রাজ্যগী মনুং অমসুং মপান্দা হেন্না ফবা শম্নহনবা, নুংঙাইহনবা অমসুং শেন্মিৎলোনগী হীরমশিংদা চাউখৎপা পুরক্লগনি। মধ্য প্রদেশকী রাজ্যদগী য়াম্না মরু ওইনা রাজস্থান, উত্তর প্রদেশ অমসুং ছতিসগরগুম্বা য়ুম্লোন্নবা রাজ্যশিংগী মরক্তা মীওই চত্থোক চৎশিন তৌবা অমসুং পোত্থোক পুথোক পুশিন তৌবদা য়াম্না ফগৎলগনি। অফবা শোরোক অমনা মতম অমসুং ফুএল কনবা ঙমহল্লি অমসুং পোল্ল্যুতেন্ত থাদোকপসু হন্থহল্লি। মখা তাবা ওইনা, মসিগী প্রোজেক্তশিং অসিনা লম্বী চিনবা হন্থহন্দুনা লম্বী চৎপগী নুংঙাইবা মওং অমা পীরগনি।
প্রোজেক্তশিং অসিগী মনুং চনবা থবকশিংদিঃ
মথং মনাও
প্রোজেক্ত মমিং
অশাংবা (কে.এম.দা)
কায়থোক্লবা শেনফম (লুপা কোতিদা)
ভুমিপুজনগীদমক্তা শেম-শাবা লোয়রবা প্রোজেক্তশিং
এন.ঐচ.-৯৩৪গী মনুং চনবগী কাতিন-বীনাগী শরুক্তা কে.এম. ১৪+৮০০ (জেরাই) দা লেন- ৪গী আর.ও.বি. শাবা
আর.ও.বি.
৭৭.২৬
এন.ঐচ.-৯৩৪গী মনুং চন্না সাগর-খুরজ-বিনাগী শরুক্তা কে.এম. ৩৬+৮০০ (জারুৱা)দা লেন-২গী আর.ও.বি. শাবা
আর.ও.বি.
৬৬.৪৯
এন.ঐচ.-৫৩৯গী কে.এম. ৮১/২দা বেতৱা তুরেলদা (মীতর ৪৩৬)মরু ওইবা থোং শাবা
থোং
২৪.৬৬
এন.ঐচ.-৪৭কী ইন্দোর-বেতুল শরুক্কী কে.এম. ২০/২দা খিপ্রা তুরেলদা থাক ৱাংবা থোং শাবা
থোং
৯.৩৬
এন.ঐচ.-৪৫ এক্সতেন্সনগী জবলপুর-দিনোরি শরুক্তা সবমরসিবল/অখুবা/দিস্ত্রেসদ থোং ৬ নৌনা শাবা
থোং
২৬.০২
এন.ঐচ-৪৭কী ইন্দোর-বেতুল শরুক্কী কে.এম. ১/৫৫০দগী ২৩গী মনুংগী শোরোক কলহনবগী থবক
২২.৬
১৪.০৩
এন.ঐচ-৫৬কী অম্বুৱাদগী দাহোদ ফাওবগী মনুংদা কে.এম. ৩২দগী ৩৫ ফাওবগী মনুংগী শোরোক কলহনবগী থবক
২.৫৮
এন.ঐচ-৪৩ এক্সতেন্সনগী গুলগঞ্জ-অমনগঞ্জ-পাৱাই-কাতনি শোরোক্কী কে.এম. ৪১দগী ৫৫গী মনুংগী শোরোক কলহনবগী থবক
১৫
৬.৫৮
এন.ঐচ.-৫৩৯ (তিকমগর-প্রাথবিপুর-ওর্ছা শোরোক)দা কে.এম. ৮২=১, ১০১দগী ১০৩=৩, ১০৬=১, ১১২=১, ১২০ দগী ১২২=৩, ১২৪ দগী ১৩৪=১১, ১৩৫ দগী ১৪৫= ১১, ১৬৩ দগী ১৬৪=২, ১৬৭= ১, ১৮২ দগী ১৮৩=২, ১৮৮= ১, অমসুং ২২০ দগী ২২২.৪০০= ৩.৪০০ গী শোরোকশিং কনখৎহনবা
৪০.৪
১৬.৭৩
১০
এন.ঐচ.-৩৪৬কী দিনারা-পিছোর শোরোক্কী কে.এম. ১, ২, ৫ দগী ১০, ১৩,১৪,১৮,২০,২৬ দগী ৩৩, ৭৭ দগী ৮৫, ৯৬ দগী ৯৮, ১৬২ দগী ১৯৫ ফাওবগী লম্বী কনখৎহনবা
৬৮
৩৩.২৭
১১
এন.ঐচ.৫৫২ এক্সতেন্সনগী সাৱাই মাধোপুর-শিওপু-গোরাস-শ্যাম্পুরগী কে.এম. ১১৫, ১২২, ১২৭, ১২৮, ১৩৬ দগী ১৪৮, ১৫৯, ১৮২, ১৮৩, ১৮৮, ২০১গী শোরোকশিং কনখৎহনবা
২২
১১.০২
১২
এন.ঐচ.-৪৭কী ইন্দোর-হার্দা শরুক্কী নানাসাদগী পিদগাও ফাওবগী কে.এম. ৯৫.০০০ দগী ১৪২.৪৪৫দা লেন-৪ ওনবা
৪৭.৪৪৫
৮৬৬.৬৪
১৩
এন.ঐচ.-৪৭কী হার্দা-বেতুল শরুক্কী হার্দাদগী তেমগাও ফাওবগী কে.এম. ০.০০০ দগী ৩০.০০০দা লেন-৪ ওনবা
৩০
৫৫৫
১৪
এন.ঐচ.-৪৭কী হার্দা-বেতুল শরুক্কী চিচোলিদগী বেতুল ফাওবগী কে.এম. ৮১.০০ দগী ১২১.২৪৮দা লেন-৪ ওনবা
৪০.২৫
৬২০.৩৬
১৫
এন.ঐচ. ৩০গী কাতনি বাইপাস শরুক্তা লেন ৪ ওনবা
২০
১৯৪.৪
১৬
সি.আর.আই.এফ. স্কিমগী মখাদা বনমোর-শনিচারা মন্দির শোরোক শেম্বা
১২.৬৬
১৯.৯২
১৭
সি.আর.আই.এফ. স্কিমগী মখাদা শনিচারা মন্দির-বাতেশ্বর পদাবলি রিথোরা শোরোক শেম্বা
৯.৮
১৩.৩৬
১৮
সি.আর.আই.এফ. স্কিমগী মখাদা খেদা অজনোদা কুতৱার-বিচোলা রিথোরা শোরোক শেম্বা
১৩.৭৬
২২.১৯
১৯
সি.আর.আই.এফ. স্কিমগী মখাদা পিছোরে দিনারা শোরোক্তগী মিজাউরা খুঙ্গং-চান্দেরি-পিছোর শোরোক ফাওদুনা চন্দু পহারি, মঙ্কা, কাছোৱা , গাদ্রোলি, খুরাই, জঙ্গিপুর, ভিতারাগাৱা , মানপুর শোরোক শেম্বা
২৩.০০
২৯.৬২
অপুনবা (ভুমিপুজন)
৩৬৯
২৬০৯
শঙ্গানবা শেম শারবা প্রোজেক্তশিং
২০
এন.ঐচ. ১৪৬কী সাঞ্চি-সাগর সেক্সনগী কে.এম. ৮১দগী ১৭৫ ফাওবদা ২ এল.+পি.এস. ওনবা
৯৪.৬৪
২৮৭.৩৪
২১
এন.ঐচ. ১৪৬কী ভোপাল-সাঞ্চি-সাগরগী কে.এম. ১৪৬/৮-১০দা লৈবা ধাসন তুরেলগী মথক্তা অৱাংবা থাক্কী থোং শাবা
থোং
১৬.৬৮
২২
এন.ঐচ. ১৪৬কী ভোপাল-সাঞ্চি সেক্সন্দা ২-লেন+পি.এস.কী ৱাৎহৌবা থবক লোইশিনবা
৫৩.৭৭৫
৩০৪.৫৮
২৩
এন.ঐচ. ৩৪গী সাগর-ছতরপুর-এম.পি./য়ু.পি. ঙমখৈগী সেক্সন্দা কে.এম. ৩/৮ অমসুং ৮৭কী মরক্তা কল্লভর্ত অমসুং থোং মচা ২৯ নৌনা শাবা
থোং
৩৯.৭৩
২৪
এন.ঐচ. ৩৪গী সাগর-ছতরপুর সেক্সনগী কে.এম. ১৩১দগী ১৮৯/৪ ফাওবদা ২ এল.+পি.এস. ওনবা
৫৭.৪২
১৭৮.২৩
২৫
এন.ঐচ. ৩৪গী ছতরপুর-য়ু.পি. ঙমখৈগী সেক্সন্দা কে.এম. ১৮৮/৪দা ঐচ.এল. থোং শাবা
থোং
৮.৫৮
২৬
এন.ঐচ. ১৩৫ বি.গী রেৱা-সিরমোর সেক্সনগী কে.এম. ০.০০দগী ৩৬.৭১ ফাওবদা ২ এল.+পি.এস. ওনবা
৩৬.৭১
১৬২.৫৬
২৭
নৌনা লাউথোকখিবা এন.ঐচ. ৭৫২ বি.গী খিলচিপুর-জিরাপুর সেক্সনগী কে.এম. ৫.৫০০দগী ২২.৯১০ ফাওবদা ২ এল.+পি.এস. ওনবা
২৫.১৮
১০১.৬১
২৮
অনৌবা এন.ঐচ-৭৫২ বি ৩.২১.৬৪দা বাইওরা মকসুদনগর লম্বীগী কি.মি. ০দগী ৩২০০ ফাওবগী থবক কনশিনবা
৩.২
১.৬৪
২৯
এন.ঐচ-৩৪৭ বি.গী অঞ্জদ-থিকারী লম্বীগী কে.এম. ৩৪.৫৬০দগী ৩৬ ফাওবগী থবক কনশিনবা
১.৪৪
০.৯১
৩০
এন.ঐচ-৪৫ এক্তেন্সন (জবলপুর-কুন্দুম-শাহপুরা-দিন্দোরি লম্বী)গী কি.মি./ ২০দগী ২২ অমসুং সগর তোলা- কবরচাবুত্রা লম্বীগী কি.মি. ১৯৪, ১৯৫, ২১৯, ২০০ ফাওবগী থবক কনশিনবা
৭.৬
৩.৩১
৩১
এন.ঐচ.-৩০ (পেকেজ-I)গী রেৱাদগী মাইহার সেক্সন ফাওবগী লেন ৪ ওনবা
৬৯.১৯
১০৩২.২৯
৩২
এন.ঐচ.-৩০ (পেকেজ-I I)গী মাইহারদগী কাতনি অমসুং কাতনিদগী স্লীমনবাদ সেক্সন ফাওবগী লেন ৪ ওনবা
৬৯.০৭
১০৩৪.১১
৩৩
এন.ঐচ.-৩০ (পেকেজ- IV) গী স্লীমনবাদতগী জবলপুর সেক্সন ফাওবগী লেন ৪ ওনবা
৬৮.২৬
১০৩৫.১৫
৩৪
এন.ঐচ.-৩০ অমসুং এন.ঐচ-৩৪গী জবলপুর-লাখনাদোন সেক্সন ফাওবগী লেন ৪ ওনবা
৮০.৮২
১২৪৪.৪৩
৩৫
এন.ঐচ.-৫২গী বাইওরা-পাচোরে-সরঙ্গপুর-মাকশিং-দেৱাস সেক্সন ফাওবগী লেন ৪ ওনবা
১৪১.২৬
১৫৮৩.৭৯
৩৬
এন.ঐচ.-৪৬কী ভোপাল-বাইওরা সেক্সন ফাওবগী লালঘতিদগী মুবারকপুর (পেকেজ- I ) লেন ৪ ওনবা
৮.২৭৫
৩৭৪.৪
৩৭
এন.ঐচ-৪৬কী গ্বালিওর-শিবপুরি সেক্সনগী নয়াগাওদগী সাতানৱার্দাগী লম্বী লেন ৪ ওনবা
৯৭
১০৫৫
৩৮
এন.ঐচ.-৪৬কী গ্বালিয়র-শিবপুরি সেক্সনগী হৌজিক লৈরিবা লম্বীগী কি.মি ১৬৯/৬তগী কি.মি. ১৭৩/৬ (মোহনা তাউন শরুক) ফাওবা লেন ৪ ওনবা
৩.২
২২.৮৯
৩৯
হৌজিক লৈরিবা সিমারিয়া তেক্রিদগী হরিপুরা তিরহা লম্বী ফাওবগী কি.ম ৪১/৮দগী এন.ঐচ-৪৪গী দাব্রা তাউনগী কি.মি ৫০/১০ ফাওবা অমসুং জৌরাসি মন্দির এপ্রোচ লম্বী এন.ঐচ.-৪৪গী কি.মি ২২/৪দগী কি.মি.২৩/৬ ফাওবগী লেন ৪ ওনবা
১০.৩
৫৬.০৯
৪০
সি.আর.আই.এফ. স্কিমগী মখাদা নরশিংপুর-কেরপানি-সারসালা লম্বী শেম্বা
১৮.৬
৩৬.০০
৪১
সি.আর.আই.এফ. স্কিমগী মখাদা শিবপুরি লুপ মার্গ-শীতলা মাতা চিনোর লম্বী শেম্বা
৫৩.২
৮৫.১২
৪২
সি.আর.আই.এফ. স্কিমগী মখাদা মাকোদা-ছিমাক-বাগ্বাতি-করিয়াৱাথি-শঙ্খনি-ধুমেশ্বর-বদ্গোরগী লম্বী শেম্বা
৪৪.৯
৬৯.০০
৪৩
সি.আর.আই.এফ. স্কিমগী মখাদা পাগারা-কারোন্দা-পিরোদা-খুর্দ-ভুত্মারি-রুসালা-খামখেরা লম্বী শেম্বা
৩৫.০৮
২৯.২২
৪৪
সি.আর.আই.এফ. স্কিমগী মখাদা বারলাই জাগির মুন্দলা হুসেন ধাঙ্খেরি ফাতাদগী ধাঙ্খেরি জাইৎপুর ধারম্পুরি লম্বী (মরু ওইবা জিলাগী লম্বী ৪৫-৩২) শেম্বা
১৩.০৬
১৫.৬৫
৪৫
সি.আর.আই.এফ. স্কিমগী মখাদা ভিদিশা জিলাগী বেতোলি ফাতক গঞ্জ বাসোদা রেলৱে ক্রোসিং নম্বর ২৮৮দা লেন ২গী আর.ও.বি. শাবা
আর.ও.বি.
৪০.০০
অপুনবা (শঙ্গাগদবা)
৯৯২
৮৮১৮
অপুনবা মশিং
১৩৬১
১১৪২৭