পাৱর মন্ত্রালয়
পৱার মন্ত্রালয়না জেনকোজ অমসুং ত্রান্সকোজশিংদা লেত পেমেন্ত সর্চার্জ চহীদা চাদা ১২দগী হেন্দনা লৌননবা খঙহনখ্রে
থৌরাং অসি কোবিদ-১৯ শন্দোরকপা অসিগী য়েংলগা দিস্কোমশিংদা শেনগী পোৎলুম হন্থহন্নবা পান্দমদা পায়খৎপনি
শীজিন্নরিবশিংদা চার্জ হন্থহনবনা কান্নবা পীগনি
22 AUG 2020 2:12PM by PIB Imphal
পৱার সিস্তেম পুম্নমক্না থেংনরিবা শেনথুমগী অৱাবা কোকহন্নবগীদমক্তা জেনেরেতিং কম্পেনী অমদি ত্রান্সমিসন কম্পেনী পুম্নমক্তা পৱার মন্ত্রালয়না আত্মনিরভর ভারতকী মখাদা পি.এফ.সি. অমসুং আর.ই.সি.গী লিকুইদিতী ইন্ফ্যুজন স্কিমগী মখাদা শেন থীবা খুদিংমক্কী লেত পেমেন্ত সর্চার্জ চহীদা (সিম্পল ইন্তরেস্ত) চাদা ১২দগী হেন্দনা লৌননবা পাউতাক পীখ্রে‍। থৌরাং অসিনা দিস্কোমশিংদা লৈবা শেনথুমগী পোৎলুম হন্থহনগনি‍।
হৌখিবা চহী খরসিদা লৈবাকসিদা শেন্দোয়গী চাং হন্থরক্লবসু চৎনরিবা লেত পেমেন্ত সর্চার্জতি য়াম্না ৱাংলি‍। হীরম কয়াদা এল.পি.এস. চহীদা চাদা ১৮ ফাওবগী চাংদা লৈবনা মরম ওইরগা কোবিইদ-১৯ লাইচৎনা মরম ওইদুনা থম্লিবা লোকদাউনগী খুদোংচাদ্রবা ফীভমসিদা দিস্কোমশিংদা ফীভম তাহন্দ্রে‍।
কোবিইদ-১৯ লাইচৎনা পৱার সেক্তরগী স্তেকহোল্দর পুম্নমক্কী মরুওইনা দিস্ত্রিব্যুসন কম্পেনীশিংগী লিকুইদিতী পোজিসনদা ফীভম চাদবা মায়োক্নহল্লি‍। কেপাসিতী চার্জশিংগী রিবেত, পৱার সিদ্যুলিংগী লেত্তর ওফ ক্রেদিতকী চৎন-কাঙলোনশিংদা কোমথোকপা, লিকুইদিতী ইন্ফ্যুজন স্কিমনচিংবশিং য়াওনা লৈঙাক্না হায়রিবা ফীভম চাদবশিং অসি হন্থহন্নবা থৌরাং কয়া লৌখৎলি‍। লৌখৎলিবা থৌরাংশিংগী মনুংদা লেদ পেমেন্ত সর্চার্জ (এল.পি.এস.)কা মরী লৈননা ৩০.০৬.২০২০ ফাওবগী ওইনা দিস্ত্রিব্যুসন কম্পেনীশিংনা জেনেরেতিং কম্পেনীশিং অমসুং ত্রান্সমিসন কম্পেনীশিংদা মৈ লৈবগী/ত্রান্সমিসনগী শেন থীবদা থেংথবদা চৎনরিবসিনি‍। মসিনা মৈ শীজিন্নরিবশিংদা মওং মরিল নাইনা মৈ ফংহন্দুনা অমদি খুদোংথিরবা মতম মায়োক্নজরবসু চার্জ হন্থহন্দুনা মতেং ওইহনগনি‍।

Ministry of Power
Power Ministry advises Gencos and Transcos to charge Late Payment Surcharge at a rate not exceeding 12% per annum
The measure aims to ease out financial burden on Discoms in context of COVID-19 spread
Consumers to benefit from reduction in charges
22 AUG 2020 2:12PM by PIB Delhi
In order to alleviate the financial stress in the power system , all Generating Companies and Transmission Companies have been advised by Ministry of Power to charge Late Payment Surcharge at a rate not exceeding 12% per annum (simple interest) for all payments made under the Liquidity Infusion Scheme of PFC and REC under Atmanirbhar Bharat. With this measure the financial burden on Discoms will ease out.
In general, the applicable rate of Late Payment Surcharges is quite high despite the fact that interest rates in the country have softened over the last few years. The rate of LPS in many cases ranges upto 18% per annum and has adversely impacted Discoms during this difficult phase of lockdown imposed on account of COVID-19 pandemic
COVID-19 pandemic has adversely affected the liquidity position of all stakeholders of power sector especially Distribution Companies. A number of measures have been taken by the Government to mitigate the adverse impact which include rebate on capacity charges, relaxing provisions of Letter of Credit for scheduling of power, Liquidity Infusion Scheme, etc. One of the measures taken is with regard to Late Payment Surcharge (LPS), which becomes applicable in case of delayed payments by distribution companies to the generating companies and transmission licensees for power purchase/ transmission of electricity for the period up to 30.06.2020. This will help consumers by maintaining smooth power supply and reduction in charges despite the difficult times.