জল শক্তি মন্ত্রালয়
নোংজু অমসুং ঈশিং-ইচাও ফিভমগী শমলপ্পা
21 AUG 2020 4:51PM by PIB Imphal
অকনবা নোংদগীনা য়াম্না কনবা নোংজু মফম খরদা য়াম্না শাথিনা কনবা নোংজু ওরিশাদা তাবা য়ানা লৈ, অকনবা নোংদগীনা য়াম্না কনবা নোংজুনা হারিয়ানা, চান্দিগর, দিল্লী, উত্তর প্রদেশ, তেলঙ্গনা, ছত্তিসগরদা অমসুং অকনবা নোংজুনা মধ্য প্রদেশ অমসুং উত্তরাখন্দ অয়ুক্তা চুরবা য়ারি।
স্তেত ২৯শিং (বিহারদা ১৬, আসাম্দা ৪, উত্তর প্রদেশতা ৪, অন্দ্র প্রদেশ, ঝরখন্দ, ওরিশা অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গলদনা অমমম) অসি য়াম্না চাওবা ঈশিং ইচাওগী ফিভম লৈরি অমসুং স্তেসন ৩০ (বিহারদা ৯, আসাম্দা ৯, উত্তর প্রদেশতা ৬, অন্দ্র প্রদেশতা ২ অমসুং অরুনাচল প্রদেশতা ১) চাংগী মথক্তা অমদা ঈশিং ইচাও লৈরি। বেরেজ অমসুং দাম ৪১গী পাউদম (কর্নাতকাদা ১৩, মধ্য প্রদেশ অমসুং অন্দ্র প্রদেশতা ৫/৫, ৱেস্ত বেঙ্গল, তামিল নাদু, তেলঙ্গনা, ঝরখন্দ, ৩/৩, ছত্তিসগরদা, গুজরাত অমসুং ওরিশাদা ১/১.) মরিক চুম্বা পাউগীদমক লিঙ্ক অসিদা ফংবিগনি http://cwc.gov.in/sites/default/files/cfcr-cwcdfb20082020_5.pdf.
অকনবা নোংদগীনা য়াম্না কনবা নোংজু মফম খরদা য়াম্না শাথিনা কনবা নোংজু ওরিশাদা, ছত্তিসগরদা অমসুং তেলঙ্গনাদা ওগস্তকী ২০দা তাবা য়ানা লৈ। অকনবা নোংদগীনা য়াম্না কনবা নোংজু মধ্য প্রদেশ অমসুং রাজাস্থান মফম খরদা চাওরাক্না ২০২০গী ওগস্তকী ২০ অমসুং ২১দা তাবা য়ানা লৈ।
গোদাবরী তুরেল অমসুং মসিগী মশাশিং হায়বদি ইন্দ্রাভাথী অমসুং সাবরি অসি লেপ্পা লৈতনা চুবনা তুরেল ইমাই ৱাংখৎলবা য়াই। নাওরাংপুর,কোরাপুত, ওরিশাদনা মালকানগীরি, বাস্তর, সুক্মা, নরায়নপুর, দান্তেৱাদা, বিজাপুর ছত্তিসগরদা, মহারাস্ত্রদনা গারচিরোলি, চান্দপুর, মফমশিং অসি কুপ্না য়েংবা মথৌ তাই।
কৃষ্ণ তুরেল অমসুং মসিগী মশাশিং হায়বদি তুঙাভাদ্রা অমসুং ভীমা অসি লেপ্পা লৈতনা চুবনা দামগী ইমাই ৱাংখৎলবা য়াই দাম খরগী বেসিন খরদি থাদোকপা য়ানা লৈ। সাতারাগী দিস্ত্রীক্তশিং, মহারাস্ত্রদা কোল্হাপুর, কর্নাতকাদা বগলকোত, ভিজয়াপুরা, রাইচুর, বেলগাভি, তেলঙ্গনাদা জোগুলম্বা গদ্বাল অমসুং নলগোন্দা, অন্দ্র প্রদেশতা কুরনুল, গুন্তুর কৃষ্ণ মফমশিং অসি কুপ্না য়েংবা মথৌ তাই।
নর্মাদা তুরেল অমসুং মসিগী মশাশিং হায়বদি মন্দলা অমসুং অতৈ দাউনস্ত্রীমশিং অসি মধ্যা প্রদেশকী জবলপুর দিস্ত্রীক্কী বারগি দাম ঈশিং অহেনবা থাদোকপা য়ারি।
মথক্তা পীরিবা স্তেত অমসুং দিস্ত্রীক্তশিং অসি ঙসি নুমিৎ ৩-৪নি মিকুপ নাহুম শিংনা লৈবা তাই। দামশিংগী ঈশিং ইমাই য়াম্না চেকশিন্না য়েংনবা পাউতাক পীরি। মতমগী মতুং ইন্না রিজাভোইরসিংদগী ঈশিং থাদোরকপা য়াই।
তুরেলশিং অসিগী মথক্তা লৈরিবা রেল অমসুং লম্বী পরিং অমসুং থোং অমসুং ত্রাফিক্না মফম চানা মিকুপ নাহুম শিংনা লৈবা মথৌ তাই। তুরেল মপাল, রেলৱে পরিং লুপশিনখিবা কুপ্না য়েংবা মথৌ তারি। দিস্ত্রীক্ত পুম্বগী এদমিনিস্ত্রেসনশিংনা খোঙথাং কয়া লৌখৎতুনা হৌজিক ওইরিবা কোভিদ-১৯গী ফিভম য়েংলগা রিলিফ কেম্প দিস্ত্রীক্ত খুদিংদা থম্বা মথৌ তাই।

Ministry of Jal Shakti
Summary of Rainfall and Flood Situation
21 AUG 2020 4:51PM by PIB Delhi
Heavy to very heavy rainfall with isolated extremely heavy rainfall in Odisha, Heavy to very heavy rainfall in Haryana, Chandigarh, Delhi, Uttar Pradesh, Telangana & Chhattisgarh and Heavy rainfall in Madhya Pradesh & Uttarakhand occurredin the morning.
29 Stations (16 in Bihar, 4 in Assam, 4 in Uttar Pradesh, and 1 each in Andhra Pradesh, Jharkhand, Odisha and West Bengal) are flowing in Severe Flood Situation and 30 stations (9 in Bihar, 9 in Assam, 6 in Uttar Pradesh, 3 in Telangana, 2 in Andhra Pradesh and 1 in Arunachal Pradesh) are flowing in Above Normal Flood Situation. Inflow Forecast has been issued for 41 Barrages and Dams (13 in Karnataka, 5 each in Madhya Pradesh and Andhra Pradesh, 3 each in Uttar Pradesh, West Bengal Tamilnadu, Telangana & Jharkhand and 1 each in Chhattisgarh, Gujarat & Odisha). Further detail is available at link http://cwc.gov.in/sites/default/files/cfcr-cwcdfb20082020_5.pdf.
Heavy to Very Heavy rain with isolated extremely heavy rainfall is likely to occur in Odisha, Chhattisgarh & Telangana on 20thAugust. Heavy to very Heavy rainfall in Madhya Pradesh & Rajasthan is expected between 20thand 21stAugust 2020.
River Godavari & its tributaries such as Indravathi and Sabari are likely to rise again due to forecasted rainfall. Close watch is to be maintained in Districts of Nowrangpur, Koraput, Malkangiri in Odisha, Bastar, Sukma, Narayanpur, Dantewada, Bijapur in Chhattisgarh, Gadchiroli, Chandrapur Districts of Maharashtra.
River Krishna & its tributaries such as Tungabhadra & Bhima are expected to continue rising slowly and most of the dams in the basin are expected to release considerable quantity of water due to forecasted rainfall. Close watch is to be maintained in the Districts of Satara, Kolhapur in Maharashtra, Bagalkot, Vijayapura, Raichur, Belgavi in Karnataka, JogulambaGadwal and Nalgonda in Telangana,Kurnool, Guntur and Krishna District of Andhra Pradesh.
River Narmada and its tributaries are expected to rise in Mandla as well as downstream of Bargi Dam in Jabalpur District of Madhya Pradesh as it is releasing excess water.
Strict vigil is to be maintained in all the above States & Districts for next 3-4 days. It is advised that close watch has to be maintained for increased inflows in dams. Releases from any of these reservoirs may be done as per rule curve and standard operating procedure with advance intimation to downstream areas.
Maximum vigil has to be maintained along the rail and road tracks and bridges on these rivers and regulate traffic suitably to avoid any incident. Submergence of low-level cause ways along rivers and railway tracks along flashy rivers is to be monitored closely. All district administrations can take effective measures taking into account the prevailing Covid-19 situation in relief camps being set up in these districts.