ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং আই.তি. মন্ত্রালয়
ভিদিও কনফরেন্স সোলুসন পুথোক্নবগী চাংদম্নবগী ফল রবি সনকার প্রসাদনা লাউথোক্লে
অলাপ্পুঝাদা লৈবা তেকজেন্তসিয়া সোফৱায়র তেক্নোলোজিস প্রাইবেদ লিমিতেদনা মকোক ওইরে
সরকারগী মতেং পাংনবা ভিদিও কনফরেন্স সোলুসন অহুম লাউথোক্লে
20 AUG 2020 4:37PM by PIB Imphal
ঙসি ইলেকত্রোনিক্স অমসুং আই.তি, কমুনিকেসন অমসুং লো অমসুং জজতিসকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর রবি সনকার প্রসাদনা ভিদিও কনফরেন্স সোলুসন পুথোক্নবগী চাংদম্নবগী ফল লাউথোক্লে।চাংদম্নবা অদুগী মাইপাক্লবশিং লাউথোক্লদুনা মহাক্না হায়খি, ওন্ত্রেপ্রেনিউয়রশিংনা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীগী ‘অত্মানির্ভর ভারত’ শরুক য়াবা অমসুং অতেনবা মতমগী মনুংদা মালেম থাক্কী ভিদিও কনফরেন্সকী পাম্বৈশিং পুথোকপগীদমক ঐ অপেনবা পোকই। ভারতকী সোফৱায়রগী পোৎথোকশিং অমসুং মোবাইল এপ্পনা ইকোনোমিগী অচৌবা লম্বী অমা শেমগৎনবা ঐখোয়না থবক পায়খৎলে।
দিজিতেল ইন্দিয়াগী থৌরাং মখাদা ২০২০গী এপ্রিল ১২দা ইলেকত্রোনিক্স অমসুং আই.তি মিনিস্ত্রিনা ভিদিও কনফরেন্সকী পাম্বৈ অমা পুথোক্নবা অনৌবা চাংদম্নবা অমা লাউথোকখিবনি। চাংদম্নবা অদুদা ইন্দস্ত্রি, স্তার্দ-অপশিং অমসুং লনাই মীওইশিং শরুক য়াবা য়াহনখি। লৈবাক শীনবা থুংনা শরুক য়াখি অমসুং অপুনবা এপ্লিকেসন ১৯৮৩ ফংখি অমসুং তাঙ্কক অহুম(ৱাখল শাগৎপা, প্রোতোতাইপ অমসুং পোৎ পুথোকপা) থোক্না য়েংশিনখি।
হায়রিবা এপ্লিকেসন ময়াম অদুগী মনুংদা এপ্লিকেসন ১২ খনগৎখি আমসুং লুপা লাখ ১০গী মতেং পীদুনা প্রোতোতাইপ অদু মপুংফানা শেমগৎহনখি। শেমগৎলবা প্রোতোতাইপশিং অদু আই.তি ইন্দস্ত্রিগী শক্নাইরবশিং অমসুং মমিং লৈরবা একাদেমিসিয়ানশিংনা য়েংশিনখি অমসুং কৈথেলদা য়োনবা য়ারবা পোৎথোক অমা ওইনা শানবা এপ্লিকান্ত ৫ খনগৎখি। খনগৎলবা এপ্লিকান্ত অহুমদা লুপা ২০/২০ অমসুং এপ্লিকান্ত অনিদা লুপা লাখ ১৫/১৫গী মতেং পীদুনা তেস্ত তৌনবা অমসুং এন.আই.সি ক্লাউদতা শরুক য়ানবা থবক শীন্নখি। ইন্দস্ত্রি, একাদেমিয়া অমসুং সরকারগী মমিং লৈরবা জুরিশিং অমসুং মেন্তরশিংনা চাংদম্নবা অদু শৌগৎখি। অরোইবা ওইনা এপ্লিকান্ত মঙা খল্লবা মতুংদা মখোয়গী পোৎথোকশিং অসু কুপ্না নৈনখি অমসুং মাইপাক্লবশিং লাউথোকখি।
জুরিনা, কেরলাগী অলাপ্পুঝাদা লৈবা তেকজেন্তসিয়া সোফৱায়র তেক্নোলোজিস প্রাইবেদ লিমিতেদনা পুথোকপা ভিকোনসোলনা মকোক ওইরে হায়না লাউথোকখি। চাংদম্নবা অসিদা মাইপাক্লবা কাংবুদা লুপা করোর ১গী শেনগী মতেং পীগনি অমসুং মথং চহি অহুম ও অমসুং এমগী ওইনা অহেনবা লুপা লাখ ১০ পীগনি অমসুং কন্ত্রেক অমগী মখাদা সরকারনা শীজিন্ননবা লৌশিনগনি।
মসিগী মথক্তা, জুরিনা এপ্লিকান্ত অহুমগী পোৎথোকশিংগী তুংগী কান্নগদবা ওইবদগী খনখি অমসুং থা অহুমগী মনুংদা মখোয়গী পোৎথোক অদু মপুংফানা শেমগৎনবা লুপা লাখ ২৫গী মতেং পাংনবা ৱারেপ লৌখি। হায়রিবা পোৎথোক অহুম অদু তেক্নিকেল কমিতি অমনা মখা তানা নৈনগনি অমসুং খনগৎলবা পোৎথোক মরি জি.ই.এমদা শরুক য়ানবা মিনিস্ত্রিনা রিকমেন্ত তৌগনি। হায়রিবা পোৎথোক অহুম অদুদি :
সেরিএল নম্বর
মমিং
সহর
সার্ব ৱেবস প্রাইবেদ লিমিতেদ(সার্ব ৱেব)
জয়পুর
পিপললিঙ্ক য়ুনাইতেদ কমুনিকেসনস প্রাইবেদ লিমিতেদ(ইন্সতা ভি সি)
হায়দ্রবাদ
ইন্সত্রাইব সোফলেবস প্রাইবেদ লিমিতেদ(হায়দ্রমিত)
চেন্নাই
মথক্কী ভিদিও কনফরেন্সকী পোৎথোকশিং অসি এ.তি.ক্বিউ.সি, সার্ত-ইন, সি-দাক অমসুং এন.আই.সিনা শৌগৎকনি। হায়রিবা পোৎথোক মরি অসি এন.আই.সি ক্লাউদতা য়াওগনি অমসুং জি.ই.এমগী খুৎথাংদা পোৎথোকশিং অসি সরকারনা শীজিন্নবা লৌশিনগনি। মাইপাক্লবা কাংবু য়াওনা কাংবু খুদিংমক মখোয়গী পোৎথোকশিং মালেমগী ওইনা মনিং তৌনা য়োনবা য়াগনি।
চাংদম্না অসিদা পাংথোকপদা শরুক য়াখিবা নাসকোমগী প্রসিদেন্ত দেবজানি গোস, ইন্দিয়ান এঞ্জেল নেতৱার্ককী চেয়রমেন সৌরব শ্রীভাস্তবা, আইস্পিরিৎকী সরত শর্মা, আই.আই.তি বিলাইগী দোক্তর রাজাত মোনা, আই.আই.তি জোধপুরগী প্রোফেসার সান্তনু চৌধুরি অমসুং আই.আই.তি কানপুরগী প্রোফেসার য়াতিন্দ্রনাথ সিংহ অমসুং মিনিস্ত্রিগী অতৈ সেনিয়র ওফিসারশিং মিনিস্ত্রিনা থাগৎখি।

Ministry of Electronics & IT
Shri Ravi Shankar Prasad announces Results of Grand Challenge for Developing Video Conference Solution
Alappuzha Based Techgentsia Software Technologies Private Limited Is Declared Winner
Three More Video Conference Solutions Announced For Government Support
20 AUG 2020 4:37PM by PIB Delhi
Shri Ravi Shankar Prasad, Union Minister for Electronics & IT, Communications and Law & Justice, announced today the results of Grand Challenge for Developing Video Conference Solution. Announcing the winners of the Grand Challenge, he said, “I am delighted that Indian entrepreneurs and innovators have responded to the clarion call for AatmaNirbhar Bharat given by Hon’ble Prime Minister of India and have come up with some world class video conferencing solutions in a short span of four months. We are committed to develop India’s software product and mobile app economy in a big way and efforts like this will go a long way in that direction.”
The Ministry of Electronics & Information Technology had announced an Innovation Challenge for Development of a Video Conferencing Solution under the Digital India Initiative on 12th April 2020. The Innovation Challenge was open for participation from Industry, start-ups and individual experts. Overwhelming response was received across the country, with a total of 1983 applications being received, which were evaluated and subsequently supported through a three stage process (Ideation, Prototype and Product Stage).
Out of these, 12 applicants with innovative VC solutions were shortlisted to develop / mature the prototype for which support of Rs 10.0 Lakh each was provided. The prototypes so evolved were further evaluated by the eminent Jury comprising of senior officers of the Government, reputed academicians and eminent members from the IT industry to shortlist five applicants for building a ready to market product. The five shortlisted applicants were further provided financial support of Rs. 20 lakh (for three) and Rs. 15 lakh (for two), mentorship, testing and onboarding onto NIC cloud. Jury and Mentors comprising of eminent experts from Industry, Academia and Government provided extensive support to the Challenge on pro bono basis. The five finalist have pitched the solution and Jury which evaluated each of these products in detail and declared the winners.
The jury declared Vconsol, a product of Alappuzha (Kerala) based Techgentsia Software Technologies Private Limited as the winner. The winner of the challenge will be provided financial support of Rs. 1 Crore with additional Rs.10 Lakhs towards O&M for next next three years and will be adopted for use by Government through a contract.
In addition, the Jury also selected the products developed by three applicants as potential products and decided to offer a developmental contract to be supported by Rs. 25 Lakh each for further maturing their product within a period of three months. These three products will be further analyzed by a technical committee and subsequently Ministry of Electronics and IT will recommend to onboard all selected four products on GeM. Details of these three products are:
Sr. No.
Name
City
1.
Sarv Webs Pvt. Ltd. (Sarv Wave)
Jaipur
2.
PeopleLink Unified Communications Pvt Ltd (Insta VC)
Hyderabad
3.
InstriveSoftlabsPvt Ltd (HydraMeet)
Chennai
All the aforesaid Video Conferencing products will also be provided and support of STQC, CERT-In, CDAC and NIC. It has also been recommended that all four products will be hosted on NIC cloud and NIC will facilitate for adoption of these products for Government use through GeM. All teams including winning team shall also be free to market the product globally.
This entire process of Grand Challenge was conducted with active participation from some of the best experts working as mentors and members of the jury. In view of this the Ministry of Electronics and IT, acknowledges the role played by President NASSCOM, Ms. Debjani Ghosh, Chairman Indian Angel Network, Shri Saurabh Srivastava, Shri Sharad Sharma of iSpirit, Dr. RajatMoona from IIT Bhilai, Professor Santanu Chaudhary from IIT Jodhpur, Professor YatindraNath Singh from IIT Kanpur along with senior officers of the Ministry.