Ministry of Railways
On mission mode, Railways pulls Freight traffic ahead of last year's level inspite of COVID 19 related challenges
On 19 August 2020 the freight loading was 3.11 million tonnes which is higher than last year for the same date
On 19 August 2020 Indian Railways earned Rs. 306.1 Cr. from freight loading which is Rs. 5.28 Cr. higher than last year for the same date
In the Month of August 2020 till 19 August 2020 the total freight loading is 57.47 million tonnes which is higher than last year for the same period
In the Month of August 2020 till 19 August 2020 Indian Railways earned Rs. 5461.21 Cr. from freight loading which is Rs. 25.9 Cr. higher than last year for the same period
20 AUG 2020 5:50PM by PIB Delhi
On mission mode, Indian Railways achieved a significant milestone of pulling freight traffic ahead of last year's level inspite of COVID 19 related challenges.
On 19 August 2020 the freight loading was 3.11 million tonnes which is higher than last year for the same date (2.97 million tonnes). On 19 August 2020 Indian Railways earned Rs. 306.1 Cr. from freight loading which is Rs. 5.28 Cr. higher than last year for the same date (300.82 Cr.).
In the Month of August 2020 till 19 August 2020 the total freight loading is 57.47 million tonnes which is higher than last year for the same period (53.65 million tonnes). In the Month of August 2020 till 19 August 2020 Indian Railways earned Rs. 5461.21 Cr. from freight loading which is Rs. 25.9 Cr. higher than last year for the same period (5435.31 Cr).
It may be noted that in line with Hon’ble Prime Minister’s call to improve logistics in the country, Indian Railways has been making huge strides in increasing the speed and volume of goods carried. Indian Railways is going to promote Railways’ freight service, making traders, businesses and suppliers aware of the benefits associated with transportation through Indian Railways.
● Some benefits of Railway freight transportation includes:
○ Economical transportation due to the subsidies provided
○ Prompt and efficient delivery of goods
○ Safe transportation, ensuring goods reach their destination without damage
○ Environment-friendly method of transportation - will reduce the carbon footprint
○ Introduction of a special train like Kisan Rail, accruing additional benefits to farmers and keeping perishables fresh for consumption
● These promotions can be done in collaboration with Industry Associations.
● Focus on how manufacturers and wholesalers will be benefitted as they will get their stock timely for Diwali
● Indian Railways will publicise direct contact numbers and website details which can be accessed by traders for transporting freight, enhancing their ease.
● Indian Railways can share human interest stories, highlighting how the common man is able to easily procure products for his daily needs and benefiting from the efficient services of Indian Railways.
Some of the major novel freight initiatives of Indian Railways are as follows:
◆ Business development Units set up at all three levels – Division, Zones, Railways Board
◆ Doubled the speed of freight trains from 23 kmph to 46 kmph
◆ Time tabled parcel trains started from 30th March 2020 – 20 pairs
◆ Opening up of export traffic to Bangladesh for Parcels and Containers - 10th July 2020
◆ Opening up of Export traffic to Bangladesh for Automobiles – 12th August 2020
◆ Kisan Rail introduced from Devlali (Nashik) to Danapur (Patna) – Multiple stoppages , Multiple commodities, Multiple parties- 2 trips already run on 7th and 14th August 2020
◆ Freight cargo express trains - Vyapaar Mala Express trains
◆ Tariff and Non tariff initiatives to make Rail transportation more attractive
◆ Good sheds being improved on mission mode - 405 identified
◆ Pilot project launched with ‘Department of Posts’ to provide door-to-door service to customers.

ରେଳ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
କରୋନା ଜନିତ ଆହ୍ୱାନ ସତ୍ତ୍ୱେ ରେଳବାଇ ନିଜର ମାଲ ପରିବହନ ପରିମାଣକୁ ଗତବର୍ଷ ସ୍ତରରେ ପହଞ୍ଚାଇବାରେ ସକ୍ଷମ
• 2020 ଅଗଷ୍ଟ 19ରେ ମାଲ ବୋଝେଇ ପରିମାଣ ଥିଲା 3.11 ନିୟୁତ ଟନ; ଏହା ଗତବର୍ଷର ଏହି ତାରିଖରେ ହୋଇଥିବା ମାଲ ପରିବହନ ଠାରୁ ଅଧିକ
• 2020 ଅଗଷ୍ଟ 19 ସୁଦ୍ଧା ଭାରତୀୟ ରେଳବାଇ ମାଲ ପରିବହନରୁ 306.1 କୋଟି ଟଙ୍କା ଆୟ କରିଥିଲା; ଯାହା ଗତବର୍ଷର ଏହି ସମୟ ସୁଦ୍ଧା ହୋଇଥିବା ଆୟ ଠାରୁ 5.28 କୋଟି ଟଙ୍କା ଅଧିକ
• 2020 ଅଗଷ୍ଟ 19 ତାରିଖ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ମୋଟ 57.47 ନିୟୁତ ଟନ ମାଲ ପରିବହନ ହୋଇଛି; ଯାହା ଗତବର୍ଷର ସେହି ସମୟ ଠାରୁ ଅଧିକ
• ଚଳିତବର୍ଷ ଅଗଷ୍ଟ 20 ସୁଦ୍ଧା ଭାରତୀୟ ରେଳବାଇ ମାଲ ପରିବହନରୁ 5461.21 କୋଟି ଟଙ୍କା ଆୟ କରିଛି; ଗତବର୍ଷର ସେହି ସମୟ ଆୟ ଠାରୁ ଏହା 25.9 କୋଟି ଟଙ୍କା ଅଧିକ
20 AUG 2020 5:50PM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତୀୟ ରେଳବାଇ ଏବେ ମିଶନ ମୋଡରେ କାମ କରୁଛି । କରୋନାଜନିତ ମହାମାରୀ ଆହ୍ୱାନ ସତ୍ତ୍ୱେ ଏହା ଗତବର୍ଷର ଏହି ସମୟ ସୁଦ୍ଧା ମାଲ ପରିବହନ ଓ ତତ୍‌ଜନିତ ଆୟଠାରୁ ଅଧିକ ଅଧିକ ସଫଳତା ହାସଳ କରିଛି । 2020 ଅଗଷ୍ଟ 19 ସୁଦ୍ଧା ଭାରତୀୟ ରେଳବାଇ 3.11 ନିୟୁତ ଟନ ମାଲ ପରିବହନ କରିଥିଲା । ଏହା ଗତବର୍ଷର ଏହି ସମୟ ସୁଦ୍ଧା ହୋଇଥିବା ମାଲ ପରିବହନ ଠାରୁ ଅଧିକ । ଗତବର୍ଷ ଏହି ସମୟ ସୁଦ୍ଧା ମାଲ ପରିବହନ ପରିମାଣ ଥିଲା 2.97 ନିୟୁତ ଟନ । 2020 ଅଗଷ୍ଟ 19 ସୁଦ୍ଧା ଭାରତୀୟ ରେଳବାଇ ମାଲ ପରିବହନରୁ 306.1 କୋଟି ଟଙ୍କା ଆୟ କରିଛି । ଗତବର୍ଷର ଏହି ସମୟ ସୁଦ୍ଧା ଆୟଠାରୁ ଏହା 5.28 କୋଟି ଟଙ୍କା ଅଧିକ । ଗତବର୍ଷ ଏହି ସମୟରେ ଆୟ ଥିଲା 300 କୋଟି 28 ଲକ୍ଷ ଟଙ୍କା । 2020 ଅଗଷ୍ଟ 19 ତାରିଖ ସୁଦ୍ଧା ମାତ୍ର 19 ଦିନ ମଧ୍ୟରେ ମୋଟ ମାଲ ପରିବହନ ପରିମାଣ ଥିଲା 57.47 ନିୟୁତ ଟନ । ଏହା ଗତବର୍ଷର ଏହି ନିର୍ଦ୍ଦିଷ୍ଟ ସମୟର ମାଲ ପରିବହନ (53.65 ନିୟୁତ ଟନ) ଠାରୁ ଅଧିକ । ଅଗଷ୍ଟ ମାସର 19 ତାରିଖ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଏହି ଅସଂପୂର୍ଣ୍ଣ ମାସରେ ଭାରତୀୟ ରେଳବାଇ 5461.21 କୋଟି ଟଙ୍କା ମାଲ ପରିବହନରୁ ଆୟ କରିଛି । ଗତବର୍ଷ ଏହି ସମୟରେ ଏହି ଆୟ ଥିଲା 5435.31 କୋଟି ଟଙ୍କା । ଏଥର ଏଥିରେ 25.9 କୋଟି ଟଙ୍କାର ବୃଦ୍ଧି ଘଟିଛି ।
ଏଠାରେ ଉଲ୍ଲେଖଯୋଗ୍ୟ ଯେ ଦେଶରେ ସାମଗ୍ରୀ ଯୋଗାଣ ସ୍ଥିତିରେ ଉନ୍ନତି ଆଣିବା ପାଇଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଆହ୍ୱାନକ୍ରମେ ଭାରତୀୟ ରେଳବାଇ ସମର୍ପିତଭାବେ ଅଧିକରୁ ଅଧିକ ସାମଗ୍ରୀ ପରିବହନରେ ଲାଗିଛି । ଏହା ଦେଶର ବିଭିନ୍ନ ଅଞ୍ଚଳକୁ ସାମଗ୍ରୀ ଯୋଗାଇ ଦେବା ସହ ବ୍ୟବସାୟୀ, ଖୁଚୁରା ବିକ୍ରେତା, ଯୋଗାଣକାରୀ ଏବଂ ଖାଉଟି ସମସ୍ତଙ୍କ ଆବଶ୍ୟକତା ପୂରଣ କରିଛି । ଭାରତୀୟ ରେଳର କେତେକ ସଫଳତା ନିମ୍ନରେ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି ।
• ସବ୍‌ସିଡି ଯୋଗାଇ ଦିଆଯାଉଥିବାରୁ ମାଲ ପରିବହନ ଶସ୍ତା ରହିଛି ।
• ରେଳବାଇ ଦକ୍ଷତାର ସହ ଶୀଘ୍ର ମାଲ ପରିବହନ କରିପାରୁଛି ।
• ପରିବହନ ବ୍ୟବସ୍ଥା ନିରାପଦ ରହିବା ସହିତ ବିନା କ୍ଷୟକ୍ଷତିରେ ସାମଗ୍ରୀ ଠିକ୍‌ ସମୟରେ ଗନ୍ତବ୍ୟସ୍ଥଳରେ ପହଞ୍ଚିପାରୁଛି ।
• ପରିବେଶ ଅନୁକୂଳ ପରିବହନ ବ୍ୟବସ୍ଥା ଯୋଗୁଁ ଅଙ୍ଗାରକାମ୍ଳ ନିର୍ଗମନ ହ୍ରାସ ପାଉଛି ।
• ଶିଳ୍ପସଂସ୍ଥା ଓ ବଣିକ ସଂଘର ସହଯୋଗରେ ମାଲ ପରିବହନ ସୁବିଧା ଉପଲବ୍ଧ ହେଉଛି ।
• ଦୀପାବଳି ଆସୁଥିବାରୁ ଉତ୍ପାଦକ ଓ ହୋଲ୍‌ସେଲରମାନେ ସେମାନଙ୍କ ସାମଗ୍ରୀ ଶୀଘ୍ର ବଜାରକୁ ଛାଡିବାକୁ ଚାହୁଁଛନ୍ତି । ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକୁ ଯଥାରୀତି ସଂପନ୍ନ କରିବାକୁ ଭାରତୀୟ ରେଳବାଇ ଉଦ୍ୟମ ଜାରି ରଖିଛି ।
• ବ୍ୟବସାୟୀ ଓ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ପରିବହନକାରୀଙ୍କ ସୁବିଧା ପାଇଁ ରେଳବାଇ ତାହାର ୱେବସାଇଟରେ କଣ୍ଟାକ୍ଟ ନମ୍ବର ସିଧାସଳଖ ପ୍ରକାଶ କରିବ । ପରିବହନକାରୀ ଏହାର ସୁଯୋଗ ନେବା ପାଇଁ ରେଳବାଇ ପକ୍ଷରୁ କୁହାଯାଇଛି ।
• ଭାରତୀୟ ରେଳବାଇ ଜନଜୀବନ ସଂପର୍କିତ କାହାଣୀରେ ଅଂଶୀଦାର ହେବାକୁ ଚାହୁଁଛି । ଦକ୍ଷ ରେଳସେବା ଦ୍ୱାରା ସାଧାରଣ ଜନତା ସହଜରେ କିପରି ଜିନିଷପତ୍ର ପାଇପାରୁଛନ୍ତି ସେ ବିଷୟକୁ ଗୁରୁତ୍ୱରସହ ଉଲ୍ଲେଖ କରିବାକୁ ଆଗ୍ରହୀ ।
• ଅଭିନବ ଢଙ୍ଗରେ ମାଲ ପରିବହନ କ୍ଷେତ୍ରରେ ରେଳବାଇର ଉପଲବ୍‌ଧି ।
• ଡିଭିଜନ, ଜୋନ ଓ ରେଳୱେ ବୋର୍ଡ ଏହି 3 ସ୍ତରରେ ବ୍ୟବସାୟ ବିକାଶ ୟୁନିଟମାନ ସ୍ଥାପନ କରାଯାଇଛି ।
• ମାଲବାହୀ ଟ୍ରେନଗୁଡିକର ଗତିକୁ ଘଣ୍ଟା ପିଛା 23 କିମିରୁ 46 କିମିକୁ ବୃଦ୍ଧି କରାଯାଇଛି ।
• 2020 ମାର୍ଚ୍ଚ 30ରୁ 20 ଯୋଡା ଟାଇମ ଟେବୁଲ ପାର୍ଶଲ ଟ୍ରେନ ଚଳାଚଳ ଆରମ୍ଭ କରିଛି ।
• 10 ଜୁଲାଇ 2020ରୁ ବାଂଲାଦେଶକୁ ରେଳ ରପ୍ତାନୀ ସେବା ଆରମ୍ଭ କରାଯାଇ ପାର୍ଶଲ ଓ କଣ୍ଟେନର ପ୍ରେରଣ ଆରମ୍ଭ ହୋଇଛି ।
• 12 ଅଗଷ୍ଟ 2020ରୁ ଟ୍ରେନ ଦ୍ୱାରା ବାଂଲାଦେଶକୁ ଅଟୋମୋବାଇଲ ରପ୍ତାନୀ ଆରମ୍ଭ ।
• ଅଗଷ୍ଟ 7ରୁ ନାସିକର ଦେବଲାଲିଠାରୁ ପାଟନାର ଦାନାପୁର ମଧ୍ୟରେ କିଷାନ ରେଳ ଚଳାଚଳ ଆରମ୍ଭ । ଏହି ଟ୍ରେନ ବିଭିନ୍ନ ଷ୍ଟେସନରେ ରହିବା ସହିତ ଏଥିରେ ବିଭିନ୍ନ ସାମଗ୍ରୀର ପରିବହନ ବ୍ୟବସ୍ଥା ଉପଲବ୍‌ଧ ।
• ମାଲ ପରିବହନକୁ ସୁଗମ କରିବା ପାଇଁ ବ୍ୟାପାରାମାଳା ଏକ୍ସପ୍ରେସ ଟ୍ରେନ ଚଳାଚଳ ବ୍ୟବସ୍ଥା ।
• ରେଳ ପରିବହନକୁ ଅଧିକ ଆକର୍ଷଣୀୟ କରିବା ପାଇଁ ଉଭୟ ଟାରିଫ ଓ ଅଣଟାରିଫ କ୍ଷେତ୍ରରେ ସୁବିଧା ଯୋଗାଣ ।
• ବିଭିନ୍ନ ଷ୍ଟେସନରେ ଗୁଡ୍‌ସ ସେଡ୍‌ଗୁଡିକର ଉନ୍ନତିକରଣ କାର୍ଯ୍ୟ ଆରମ୍ଭ । 405ଟି ସେଡ୍‌ ଏଥିପାଇଁ ଚିହ୍ନଟ ।
• ଭାରତୀୟ ଡାକସେବା ସହିତ ମିଶି ଗ୍ରାହକଙ୍କୁ ଘର ପାଖରେ ସେବା ଯୋଗାଣ ପାଇଁ ଏକ ପାଇଲଟ ପ୍ରୋଜେକ୍ଟ ଆରମ୍ଭ ।