তুরিজম মন্ত্রালয়
নেস্নেল কেপিতেল তেরিতরী (এন.সি.তি.) দিল্লীগী লেপ্তনেন্ত গভর্নরনা দিল্লীগী হোতেলশিংদা হোতেল অমসুং রেস্তোরেন্তশিং হাংবগী অয়াবা পীখ্রে
কলচর অমসুং তুরিজমগী কেন্দ্রগী মিনিস্তর ওফ স্তেৎ (ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ), শ্রী প্রহলাদ সিংহ পতেলনা ৱারেপ অসি তরাম্না ওকখ্রে
লৈবাক অসিগী কোনুংদা তুরিজম ইন্দস্ত্রীগী খ্বাইদগী চাউবা শরুক অনি অসি হাংদোক্লকপনা দোমেস্তিক ত্রেবেল হেনগৎহনবদা অমসুং ইন্দস্ত্রীদা অৱাবা চাউনা কোকহনবদা মতেং পাংবা ঙম্লগনি – শ্রী প্রহলাদ সিংহ পতেল
তুরিজম মন্ত্রালয়না মথংগী ৱেবিনার “অত্মানির্ভার ভারত –ইসুস কনফ্রন্তিং তুরিজম এন্দ ত্রেবেল ইন্দস্ত্রী” হীরম অসিদা হয়েং পাঙথোক্লগনি
19 AUG 2020 7:38PM by PIB Imphal
নেস্নেল কেপিতেল রিজনগী হোস্পিতালিতী ইন্দস্ত্রীগী মনিং থুংহল্লিবা মরু ওইবা অমা লাউথোকখিবা অসিদা নেস্নেল কেপিতেল তেরিতরী (এন.সি.তি.) দিল্লীগী লেপ্তনেন্ত গভর্নরনা দিল্লীগী হোতেলশিংদা হোলতেলশিং অমসুং রেস্তোরেন্তশিং হাংনবগী অয়াবা পীখ্রে। কোনুং ওইরিবা সহর অসিদা তুরিজম অমসুং হোস্পিতেলিতীগী থবক থৌরমশিং নৌহৌনা হিংগৎহন্নবা অচৌবা খোঙথাং অমনি।
খন্ন ন্নৈনবা অমা পাঙথোক্তুনা শ্রী প্রহলাদ সিংহ পতেলনা এন.সি.তি.গী লেপ্তনেন্ত গভর্নরদা মহাক্না দিল্লীদা লৈবা হোস্পিতেলিতী ইন্দস্ত্রীগী অপাম্বশিং অসি ফংহন্নবা হোতেল অমসুং রেস্তোরেন্ত চল্লাইবা হৌনবা হায়জখি। মসিগী মমাংদা ৱাফম অসি মহাক্না হোম পুবা মন্ত্রালয়দসু পুখৎখি।
কলচর অমসুং তুরিজমগী কেন্দ্রগী মিনিস্তর ওফ স্তেৎ (ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ), শ্রী প্রহলাদ সিংহ পতেলনা তুরিজম অমসুং হোস্পিতেলিতী ইন্দস্ত্রীগী স্তেকহোল্দরশিংগী মীহুৎশিংগা লোয়ননা লেপ্তনা পাও ফাওন্দুনা দিমান্দ হেনগৎহন্দুনা মরু ওইনা দোমেস্তিক তুরিজম হৌহনবগী খুত্থাংদা তুরিজমগী শেন্মীৎলোন হীংগৎহন্নবা অমসুং সমস্যশিং কোকহন্নবা হোৎনরি। হৌখিবা চয়োলদা তুরিজম ইন্দস্ত্রীগী তোঙান তোঙানবা শরুকশিংগা লোয়ননা মখোয়না থেংনরিবা অৱাবশিং অদু খঙদোক্নবা মহাক্না মরু ওইবা মীফম কয়া অমা পাঙথোকখি। মসি তুরিজম ইন্দস্ত্রীগী সমস্যাশিং কোকহন্নবা খোঙথাং অমনি।
দিল্লীদা হোতেলশিং অমসুং রেস্তোরেন্তশিং হাংনবা লাউথোকখিবা অসিবু তরাম্না ওক্লদুনা শ্রী প্রহলাদ সিংহ পতেলনা হোম পুবা মন্ত্রী অমসুং দিল্লীগী লেপ্তনেন্ত গভর্নরবু থাগৎপা ফোঙদোকখি অমসুং মহাক্না হায় “তুরিজম ইন্দস্ত্রীগী খ্বাইদগী চাউবা শরুক অনি মদুদি হোতেলশিং অমসুং রেস্তোরেন্তশিং লৈবাক অসিগী কোনুংদা হাংবা অসিনা দোমেস্তিক ত্রেবেল হেনগৎহনবদা অমসুং হকশেলগী অমদি চেকশিল থৌরাংগী প্রোতোকলশিং ঙাক্তুনা চৎলিবা ইন্দস্ত্রীদা অৱাবা পীরিবা অসি কোকহনবদা মতেং পাংলগনি”
হোম পুবা মন্ত্রালয়না তুরিজম সেক্তরগী হোতেল, রেস্তোরেন্ত অমসুং হোসপিতেলিতী সর্ভিসশিং তাঙ্কক নায়বা মওংদা জুন ৮, ২০২০দগী হৌনবা অয়াবা পীখ্রে। হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না হোতেলশিং, রেস্তোরেন্তশিং অমসুং লৈফম পীরিবা য়ুনিৎশিং চল্লাইবগী এস.ও.পি.শিং/প্রোতোকলশিং থোকখ্রে অমসুং তুরিজম মন্ত্রালয়না হোতেলশিং, রেস্তোরেন্তশিং অমসুং অতোপ্পা লৈফম পীরিবা য়ুনিৎশিংগী চল্লাইনবগী গাইদলাইনশিং শেমদুনা লৈবাক শিনবা থুংনা ফংহনখ্রে।
তুরিজমগী থবক থৌরমশিং অমুক হন্না হীংগৎহন্নবা অতোপ্পা অচৌবা খোঙথাং অমা ওইনা, শ্রী প্রহলাদ সিংহ পতেলনা হোম মন্ত্রালবদা বেঙ্কক্যুৎ হোলশিং অমসুং কফরেন্সকী ফেসিলিতীশিং অসি হৌজিক লৈরিবা চেকশিল থৌরাংগী প্রোতোকলশিং অমসুং সোসিএল দিস্তেন্সিংগী কাঙলোনশিং ঙাক্তুনা মখোয়গী লৈরিবা চাং অদুগী চাদা ৫০ চল্লাইবা য়াহন্নবা হায়জখ্রে, খোঙথাং অসিনা এম.আই.সি.ই. ইন্দস্ত্রী হৌহনবদা মতেং পাংলগনি।
কলচর অমসুং তুরিজমগী কেন্দ্রগী মিনিস্তর ওফ স্তেৎ (ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ)না হৌখিবা চয়োলদা কেন্দ্রগী সিবিল এভিএসন মন্ত্রীগা লোয়ননা এয়র তিকেৎশিং কেন্সেল তৌবগী শেল হন্দোকপগী পোলিসীগী সমস্যাশিং খন্নখি অমসুং হীরম অসিদা ৱারোইশিন খরদি পুরক্লবা য়াই।
ভারত সরকারগী তুরিজম মন্ত্রালয়গী তুরিজম ইন্দস্ত্রী ফগৎহন্নবা লেপ্তনা হোৎনবা ওইনা তোঙান তোঙানবা এম.এস.এম.ই.গী হীরমশিং অমসুং স্কিমশিংদগী ফংলিবা কান্নবা অসিগী ই-পাও অমসুং পাওতাকশিং স্তেকহোল্দরশিংদা ফংহন্নবা পান্দমগা লোয়ননা ওগস্ত ২০, ২০২০ (শগোলশেন)গী পুং ১১-১২ ফাওবা অত্মানির্ভার ভারত –ইসুস কনফ্রন্তিং তুরিজম এন্দ ত্রেবেল ইন্দস্ত্রীগী হীরম অসিদা ৱেবিনার অমা শিল্লি।
ৱেবিনার অসিনা এম.এস.এম.ই. সেক্তর অমসুং মখোয়গী মখাদা লৈরিবশিং, এম.এস.এম.ই.গী রেজিস্ত্রেসনগী প্রোসেস, সর্ভিস সেক্তরী এম.এস.এম.ই. মন্ত্রালয়গী ক্রেদিৎ/ফাইনান্স স্কিমশিং, পব্লিক প্রোক্যুর্মেন্ত পোলিসী অসিনচিংবগা মরী লৈনবা সমস্যশিংদা মীৎয়েং থমগনি।
সেসন অসি এম.এস.এম.ই. মন্ত্রালয়গী এদিস্নেল সেক্রেতরী অমসুং দিবেলপমেন্ত কম্মিস্নর শ্রী দেবেন্দ্র কুমার সিংহনা ময়াই তাংবল লৌগনি।

Ministry of Tourism
The Lt. Governor of National Capital Territory (NCT) of Delhi accords permissions for opening Hotel & Restaurants in the hotels in Delhi
Union Minister of State (Independent Charge) for Culture & Tourism, Shri Prahlad Singh Pate welcomes the decision
Opening of the two biggest segments of the tourism industry in the country’s capital will help to push domestic travel and give much relief to the industry- Shri Prahlad Singh Patel
Ministry of Tourism is organising next webinar on the topic “ATMANIRBHAR BHARAT – ISSUES CONFRONTING TOURISM & TRAVEL INDUSTRY” tomorrow
19 AUG 2020 7:38PM by PIB Delhi
In a major announcement that fulfils the demands of the Hospitality Industry in the National capital Region, the Lt. Governor of National Capital Territory (NCT) of Delhi has accorded permissions for opening of the Hotels & Restaurants in the hotels in Delhi. This is a big step towards revival of tourism and hospitality activities in the capital city.
Shri Prahlad Singh Patel held discussion with the Lt. Governor of NCT to request him to accede to the demands of the hospitality industry in Delhi for permission to start hotel & restaurant operations. Prior to this he had also taken up this matter with Home Ministry.
Union Minister of State (Independent Charge) for Culture & Tourism, Shri Prahlad Singh Patel has been continuously engaging with the representatives of Tourism & Hospitality industry stakeholders to discuss solutions and way forward to reboot the tourism economy by reviving demand, especially through promotion Domestic Tourism to Start with. He had held a series of brainstorming meetings over the previous week with different segments of the tourism industry to hear and understand their difficulties. A step towards addressing the concerns of tourism industry.
Welcoming this major announcement of opening of the Hotels & restaurants in Delhi, Shri Prahlad Singh Patel thanked the Home Minister & Lt. Governor of Delhi and said “opening of the two biggest segments of the tourism industry viz hotels & restaurants in the country’s capital is positive move that will help push domestic travel and give much relief to the industry which has been reading itself with all health and safety protocols”.
The Ministry of Home Affairs has given permission to start the hotel, restaurant and hospitality services in the tourism sector from 8th June '20 in a phased manner. The Ministry of Health & Family Welfare had issued SoPs /Protocols for operation of the Hotels, Restaurants & other accommodation Units and Ministry of Tourism had subsequently come up with Operational Guidelines for Hotels, Restaurants & other accommodation units which were circulated countrywide.
Towards another major move in rebooting the tourism activities, Shri Shri Prahlad Singh Patel has requested that Home Ministry to consider allowing the Banquets halls and Conference facilities to operate at 50 Percent of their capacity by following the existing safety protocols and social distancing norms , a move that will help kickstart the MICE Industry.
The Union Minister of State for Culture & Tourism (I/C) also held meetings with the Union Civil Aviation Minister last week to discussed the issue of refund policy on the cancellation of air tickets and some resolution is expected on that front.
Continuing its efforts in engaging with the tourism industry, the Ministry of Tourism , Government of India, with the objective of providing information and guidance to the stakeholders on benefit from the various elements and schemes of MSME, is organising a webinar on 20th August 2020 (Thursday) from 1100-1200 hrs on the topic ATMANIRBHAR BHARAT – ISSUES CONFRONTING TOURISM & TRAVEL INDUSTRY.
The webinar will focus on issues related to MSME Sector & its classification, Registration Process for MSMEs, Credit / Finance Schemes of Ministry of MSME for Services sector, Public Procurement Policy etc.
The session will be chaired by Shri Devendra Kumar Singh, Additional Secretary & Development Commissioner, Ministry of MSME.