তেক্সতাইল মন্ত্রালয়
২০২১-২২দা লিমোন থাবা লৌমীশিংদা অফবা মরু পীনবা জুত কোরপোরেসন ওফ ইন্দিয়া অমসুং নেসনেল সিদস কোরপোরেসন অনিগী মরক্তা এম.ও.য়ু খুৎয়েক পীনখ্রে
এগ্রিকলচর অমসুং ফারমর্স ৱেলফিয়ারগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর নরেন্দ্র সিংহ তোমার অমসুং তেক্সতাইলগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রীমতি স্মৃতি জুবিন ইরানি য়াওনা এম.ও.য়ু অদু খুৎয়েক পীনখি
২০২১-২২দা জে.আর.ও-২০৪ মখলগী লিমোন মরু কুইন্তল ১০,০০০ জে.সি.আইনা য়েন্থোক্কনি
19 AUG 2020 4:17PM by PIB Imphal
লৈবাক অসিদা লিমোনগী পোৎথোক হেনগৎহন্নবা জুত কোরপোরেসন ওফ ইন্দিয়া(জে সি আই)গী খুৎথাংদা তেক্সতাইল মিনিস্ত্রিনা লৌমীশিংদা অফবা মখলগী লিমোন মরুশিং ফংহল্লগনি। এগ্রিকলচর অমসুং ফারমর্স ৱেলফিয়ার মিনিস্ত্রিগী মখাদা লৈবা নেসনেল সিদস কোরপোরেসন্না হায়রিবা অফবা মরুশিং অসি জে.সি.আইদা ফংহনগনি। মসিগী মতাংদা ঙসি জে.সি.আই অমসুং নেসনেল সিদস কোরপোরেসন অনিগী মরক্তা এম.ও.য়ু অমা খুৎয়েক পীনখ্রে। ভর্চুএল ওইনা পাংথোকখিবা এম.ও.য়ু খুৎয়েক পীনবা থৌরম অদুদা এগ্রিকলচর অমসুং ফারমর্স ৱেলফিয়ারগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর নরেন্দ্র সিংহ তোমার অমসুং তেক্সতাইলগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রীমতি স্মৃতি জুবিন ইরানি শরুক য়াখি। এম.ও.য়ু অসিনা ২০২১-২০২২গী লৌরোক্তা জে.সি.আইগী খুৎথাংদা অফবা লিমোন মরুশিং ফংহনগনি।
লৌমীশিংদা অফবা লিমোন মরু ফংহন্নবা এগ্রিকলচর মিনিস্ত্রি অমসুং তেক্সতাইল মিনিস্ত্রি অনিগী মরক্তা পুন্না থবক তৌমিন্নবদা য়ুনিয়ন তেক্সতাইল মিনিস্তর শ্রীমতি শ্মৃতি জুবিন ইরানিনা থাগৎলদুনা হায়খি, চহি অসিগী ফেবুৱারিদা লাউথোকখিবা নেসনেল তেক্নিকেল তেক্সতাইল মিসনদা লিমোন অমসুং লিমোনগী পোৎথোকশিংগী অখন্নবা ৱাফম য়াওরি। ঈশিং তুংবা মফমশিং অমসুং চীংগী লমদা লম্বী শেম্বা অমসুং শেমগৎ-শাগৎপদা লিমোন মখা থানবা লিমোন শীজিন্নবগী চাং হেনগৎলক্লে। লৈবাক অসিগী ওক্নবা লিমোন পুথোকপগী মথক্তা, লৈবাক অসিনা লিমোন অমসুং লিমোনগী পোৎথোকশিং মপান্দা থাদোকপা অসি মথংগী পান্দমনি।
নেসনেল সিদস কোরপোরেসন অমসুং জুত কোরপোরেসন ওফ ইন্দিয়াগী মরক্তা এম.ও.য়ু খুৎয়েক পীনবা অসি এগ্রিকলচরগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর নরেন্দ্র সিংহ তোমারনা থাগৎলি। লৌমীশিংদা অহোংবা মমলদা লিমোন মরু পীনবা নেসনেল সিদ কোরপোরেসনগী থবক অসি মহাক্না থাগৎখি। মহাক্না হায়খি, লৈবাক অসিদা অফবা লিমোন অমসুং লিমোনগী পোৎথোকশিং পুথোকপা অসিনা প্রধান মন্ত্রীগী অত্মানির্ভর ভারত অমগী পান্দম অদু ফংহনবদা মতেং পাংগনি। অকক্নবা মতমগী মনুংদা মপান্দা লিমোন থাদোকপা হেনগৎহন্নবা লম্বী অমা শেমগদবনি।
এম.ও.য়ু অসিগী মখাদা, ২০২১-২২দা জে.আর.ও-২০৪ মখলগী লিমোন মরু কুইন্তল ১০,০০০ জে.সি.আইনা য়েন্থোক্কনি। অহানবা ওইনা ললোন-ইতিক ওইনা লৌমীশিংদা য়োন্নবা এন.এস.সিদগী অফবা মরুশিং জে.সি.আইনা লৈগনি। মসিনা লৌমীগী ইমুং লাখ ৫-৬ কান্নবা ফংহনগনি অমসুং জে.সি.আইগী ইনকম হেনগৎহনগনি। পোৎথোক হেন্না পুথোকপদগী লৌমীশিংগি শেন্থোক হেনগৎতুনা ২০২২দা লৌমীশিংগী শেন্থোক শরুক অনি হেনগৎহনবা হায়বা পান্দম অদু ফংবা ঙমগনি।
জুত কোরপোরেসন ওফ ইন্দিয়া, নেসনেল জুত বোর্দ অমসুং সেন্ত্রেল রিছর্স ইন্সতিতুৎ ফোর জুত এন্দ এল্লাইদ ফাইবরনা অফবা মগুন লৈবা লিমোন পুথোকপা হেনগৎহন্নবা অনৌবা লৌউ-পথাপশিং পুক্নিং থৌগৎলি।

Ministry of Textiles
MoU to provide certified good quality seeds to jute farmers in the year 2021-22 signed between Jute Corporation of India and National Seeds Corporation
MoU signed in the presence of Union Minister of Agriculture & Farmers’ Welfare Shri Narendra Singh Tomar and Union Minister of Textiles Smt Smriti Zubin Irani
JCI will distribute 10,000 Quintals of certified jute seeds of JRO-204 variety in the 2021-22 crop year
19 AUG 2020 4:17PM by PIB Delhi
In an effort to improve production and productivity of raw Jute in the country, the Ministry of Textiles will make available certified jute seeds to the farmers through the Jute Corporation of India (JCI). National Seeds Corporation (NSC), a CPSE under the Ministry of Agriculture and Farmers’ Welfare would be ensuring delivery of these quality certified seeds to the JCI.An MoU in this regard was signed between the JCI and National Seeds Corporation (NSC) today. Union Minister of Textiles SmtSmriti Zubin Irani and Union Minister of Agriculture & Farmers’ Welfare Shri Narendra Singh Tomarwitnessed the MoU signing ceremony through virtual mode, in which the CMDs of the two organizations were also present. The MoU will ensure distribution of certified jute seeds through JCI in the year 2021-2022.
Speaking during the MoU signing ceremony, Union Minister of Textiles SmtSmriti Zubin Iraniexpressed gratitude for the synergy between the Ministry of Agriculture and the Ministry of Textiles in the area of providing certified jute seeds to farmers, which began three years back. She said that there is a special provision for jute and jutetextile products in the National Technical Textiles Mission which was announced in February this year. There is immense potential for increasing the use of jute in lining of water bodies, road building and construction of structures to contain landslides in hilly areas. The Union Minister of Textiles said that in addition to becoming self-reliant in requirement of jute for the domestic market, the next target is to strengthen the export potential of the country in jute and its products.
Union Minister of Agriculture & Farmers’ Welfare Shri Narendra Singh Tomarexpressed happiness at the signing of the MoU between the National Seeds Corporation and Jute Corporation of India. He appreciated the commendable work of the National Seeds Corporation in providing good quality seeds at low cost for jute farmers. Shri Tomar stressed on the importance of improving the production and quality of raw jute in the country, and said that along with this, providing value addition to the produce will contribute in achieving the Prime Minister’s target of an AatmaNirbhar Bharat. He also stressed on preparing a road map for building jute export potential within a fixed time frame.
As an outcome of the MoU, JCI will distribute 10,000 Quintals of certified jute seeds of JRO-204 variety in the 2021-22 crop year. Certified seeds from National Seed Corporation (NSC) will be purchased by JCI for this first ever commercial distribution operation. 5-6 Lakh farm families will be benefited and the spurious seed market will be reduced drastically, while augmenting the revenue of JCI. The increase in productivity will enhance the income of the farmers and will go a long way in reaching the target of doubling the farmers’ income by 2022.
The three agencies in the field - the Jute Corporation of India (JCI), National Jute Board (NJB) and Central Research Institute for Jute & Allied Fibres (CRIJAF) are promoting modern agronomic practices for overall improvement of quantity and quality of jute under the jute project ICARE.
The quality of raw jute produced has been adversely affected over the years due to low quality seeds and/or spurious seeds. This MoU will ensure that jute farmers are able to get the best quality seeds meeting the demands of the varying agro-climate conditions and intensive cropping system.