প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰালয়
উত্তৰাখণ্ডত ২০খন গাঁৱৰ যোগাযোগৰ বাবে ৩সপ্তাহতে ১৮০ ফুট দৈৰ্ঘ্যৰ বেইলী ব্ৰিজ নিৰ্মাণ কৰিলে সীমান্ত পথ সংস্থাই
17 AUG 2020 11:56AM by PIB Guwahati
উত্তৰাখণ্ডৰ পিথৰাগড় জিলাৰ জৌলজীৱি ছেক্টৰত সঘন ভূমিস্খলন আৰু প্ৰৱল বৃষ্টিপাত সত্ত্বেও সপ্তাহৰ ভিতৰতে সীমান্ত পথ সংস্থাই ১৮০ ফুট দৈৰ্ঘ্যৰ এখন বেইলি ব্রিজ নির্মাণ কৰে৷ ২৭ জুলাইত এলেকাটোত ডাৱৰ বিস্ফোৰণ আৰু বৃষ্টিপাতৰ ফলত ৫০ মিটাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ কংক্রিটৰ দলং ভাঙি যায়। এলেকাটোৰ নলাসমূহেৰে তীব্ৰ গতিত বোকামাটি গৈ থাকে৷ এই প্রাকৃতিক দুৰ্যোগত বহু লোকে প্রাণ হেৰুৱাৰ লগতে পথ যোগাযোগ বিধ্বস্ত হৈ পৰে৷
ইয়াৰ পাছতে সীমান্ত পথ সংস্থাই অঞ্চলটোত দলং নির্মাণৰ কাম আৰম্ভ কৰে৷ কিন্তু সঘন ভূমিস্খলন আৰু প্ৰৱল বৃষ্টিপাতৰ ফলত সংশ্লিষ্ট এলেকালৈ দলং নিৰ্মাণৰ সামগ্ৰী কঢ়িয়াই নিয়াত সমস্যাই দেখা দিছিল৷ কিন্তু ইয়াৰ মাজতে ১৬ আগষ্টত দলংখনৰ নিৰ্মাণ সম্পূৰ্ণ কৰি তোলে৷ ইয়াৰ ফল বান দূর্গত জৌলজীৱি গাঁৱম পৰা মুন্সিয়াৰিৰ সৈতে যোগাযোগ সম্ভৱ হৈ পৰে৷ সেই অঞ্চলৰ ২০খন গাঁৱৰ ১৫,০০০ লোকৰ বাবে সাহায্য প্ৰদানৰ কাম আৰম্ভ কৰাটো সম্ভৱ হৈছে। স্থানীয় সাংসদ শ্রী অজয় তামটাই জৌলজীৱিৰ পৰা ২৫ কিলোমিটাৰ দূৰত্বৰ লুমটি আৰু মোৰি গাঁৱৰ বাব এই ভগ্ন দলঙে সৰ্বাধিক সমস্যাৰ সৃষ্টি কৰিছিল৷ দলং নিৰ্মাণৰ ফলত গাঁওসমূহৰ সৈতে যোগাযোগ স্থাপন হৈছে। সেই দুখন গাঁৱত প্রাকৃতিক দুৰ্যোগত প্রাণ হানিৰ সংখ্যা সৰ্বাধিক৷ এই দলং নিৰ্মাণ হোৱাৰ ফলত সংশ্লিষ্ট গাঁওসমূহত উদ্ধাৰ কাৰ্য আৰম্ভ কৰাটো সম্ভৱ হৈছে৷

Ministry of Defence
BRO constructs 180-feet bailey bridge under three weeks providing connectivity to 20 villages in Uttarakhand
17 AUG 2020 11:56AM by PIB Delhi
Border Roads Organisation (BRO) has constructed a 180-feet bailey bridge in Jauljibi sector of Pithoragarh district, Uttarakhand in less than three weeks despite frequent landslides and heavy rains. The 50-metre span concrete bridge was completely washed out on July 27, 2020 when cloudburst hit the area and the nallas and rivers were flooded. This caused a mud flow of tremendous force. There were many casualties also due to landslides and the road communication was broken.
The BRO mobilised its bridging resources and setup to construct the bridge. The biggest challenge was to transport parts to the site from Pithoragarh amidst frequent landslides and heavy rains. The bridge was successfully completed on August 16, 2020. This has led to accessing flood affected villages and has connected Jauljibi to Munsiyari.
The connectivity will bring relief to about 15,000 people in 20 villages. The constructed bridge has resumed road communication of 66-kilometre road starting from Jauljibi to Munsiyari. Local Member of Parliament Shri Ajay Tamta had expressed his concern about the worst affected isolated villages of Lumti and Mori at 25-kilometre from Jauljibi where maximum deaths had taken place. This bridge will provide essential support in rehabilitating the villages.