থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়
জিলা খুদিংমক্তা গ্রিভান্সেস পোর্তেল লিংখৎনবা কেন্দ্রনা জে অমসুং কে মতেং পাংগনি: দোক্তর জিতেন্দ্র সিংহ
জিলা ২০দা ওনলাইন পব্লিক গ্রিভান্সেস রিদ্রেসেল পোর্তেলশিং লিংখৎনবা দি.এ.আর.পি.জি অমসুং জে অমসুং কে সরকারগী মরক্তা মখা তানা মতেং পাংনগনি
অৱাবা কোকহনবগী থবকশিং ফগৎহন্নবা অমসুং মতম চঙবা হন্থহন্নবা অরাপ্পদা লৈবা গ্রিভান্সেস ওফিসারশিং মশক খঙদোক্তুনা অৱাজ ই-অৱাম ফগৎহল্লগনি
16 AUG 2020 4:58PM by PIB Imphal
দোনরগী রাজ্য মন্ত্রী (মনিংতম্বা), পি.এম.ও, পর্সোনেল, পব্লিক গ্রিভান্সেস,পেন্সন্স, এতোমিক ইনর্জি অমসুং স্পেসকী রাজ্য মন্ত্রী দোক্তর জিতেন্দ্র সিংহনা ঙসি লাউথোকখ্র মদুদি য়ু.তি অসিগী জিলা ২০দা গ্রিভান্সেস পোর্তেল অমমম লিংখৎনবা সেন্তরনা জে অমসুং কে সরকার মতেং পাংগনি।
জে অমসুং কেদা হৌজিক লৈরিবা অফবা লৈঙাক অসি হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা খোঙথাং অমা ওইনা, য়ুনিয়ন তেরিতোরি অসিদা ওনলাইন পব্লিক গ্রিভান্সেস রিদ্রেসেল পোর্তেলশিং মখা তানা পাংথোক চাউথোক্নবা তুংগী থৌরাংগী মতাংদা দোক্তর জিতেন্দ্র সিংহগা জে অমসুং কেগী লেপ্তনেন্ত গভর্নরগা তেলিফোন্দা ৱারী শানখি।
ৱারী শানরবা মতুংদা, দোক্তর জিতেন্দ্রনা খুদক্তা সেক্রেতরি এ.আর.পি.জি দোক্তর সত্রপতি সিবাজি অমসুং এদিসনেল সেক্রেতরি ভি শ্রীনিবাস য়াওনা পব্লিক গ্রিভান্সেসকী ওফিসারশিংগা মীফম অমা পাংথোকখি।মীয়ামগী অৱাবশিং কোকহন্নবা অমসুং মখোয়গী থোংজিলদা খুদোংচাবশিং ফংহন্নবা জে অমসুং কেগী জিলা খুদিংমক্তা পোর্তেল অমমম লিংখৎনবা থৌরাং অমা শেম্বা লোইরে।
মসিগী থবক অসি পায়খৎনবা, অৱাবা কোকহনবগী থবকশিং ফগৎহন্নবা অমসুং মতম চঙবা হন্থহন্নবা অরাপ্পদা লৈবা গ্রিভান্সেস ওফিসারশিং মশক খঙদোক্তুনা অৱাজ ই-অৱাম অমুক হিঙ্গৎহন্নবা ভারত সরকারগী এদমিনিস্ত্রেতিপ রিফোর্মস এন্দ পব্লিক গ্রিভান্সেস(এ.আর.পি.জি)দিপার্তমেন্তনা জে অমসুং কে সরকারগা মখা তানা মতেং পাংনবা হেনগৎহন্নবা ৱারেপ লৌরে। য়ুনিয়ন মিনিস্তরনা হায়খি মদুদি লাক্লিবা নুমিৎ খরনি অসিদা জে অমসুং কে সরকারগা থবক তৌমিন্নবা দিপার্তমেন্ত অসিগী ওফিসিএলশিংগী কাংবু অমা শেম্লগনি।
প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীগী পান্দম মতুংইন্না জে অমসুং কেদা অরোন-অথুপ লৈতবা, মরম চাবা অমসুং মীয়ামগা লোইনবা নুংঙাইবা লৈঙাক অমা লৈহন্নবা কেন্দ্র সরকারনা পায়খৎলকপা থবকশিংগী মখা তারকপা অসি থৌরাং অসি পায়খৎপনি।
জে অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরি অমা ওইরবা মতুংদা, অফবা লৈঙাক্কী মতাংদা ভারত সরকারগী এদমিনিস্ত্রেতিপ রিফোর্মস এন্দ পব্লিক গ্রিভান্সেস দিপার্তমেন্তনা শীন্দুনা মরুওইবা কনফরেন্স অনি পাংথোকখ্রে। মখোয়গী মনুংদা ২০১৯গী নবেম্বর ১৫-১৬দা পাংথোকখিবা জে অমসুং কে অমসুং লাদাখতা অফবা লৈঙাক্কী থবকশিংগী রিজনেল কনফরেন্স অমসুং ২০১৯গী নবেম্বর ৩০দগী দিশেম্বর ১ ফাওবা পাংথোকখিবা জল শক্তি অমসুং দিজাস্তর মেনেজমেন্তদা য়ুম্ফম ওইবা এক ভারত-শ্রেস্থা ভারতকী কনফরেন্স য়াওরি।
দিপার্তমেন্তনা শীন্দুনা পাংথোকখিবা কনফরেন্স অনি অদু জে অমসুং কে অমসুং লাদাখ য়ুনিয়ন তেরিতোরিশিং শেম্লবা মতুংদা ভারত সরকারনা অহানবা ওইনা পাংথোকপা মরুওইবা থৌরমশিংনি অমসুং য়ু.তিশিং অসিদা অফবা লৈঙাক পুরক্নবা লম্বী অমা শেমখি।

Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
Centre to assist J&K to establish Grievances Portal in each district: Dr Jitendra Singh
Forging further the collaboration between DARPG and J&K Government for Online Public Grievance Redressal portals at each of the 20 Districts
Awaaz e-Awam Portal to be revamped with mapping of last mile grievance officers for improved quality of grievance redressal and reduced response time lines
16 AUG 2020 4:58PM by PIB Delhi
Union Minister of State (Independent Charge) Development of North Eastern Region (DoNER) MoS PMO, Personnel, Public Grievances,Pensions,Atomic Energy and Space, Dr Jitendra Singh announced here today that Centre will assist the Union Territory Government of Jammu & Kashmir to establish Grievance Portal in each of the 20 districts of the UT.
In a significant drive to strengthen the ongoing good governance initiatives in Jammu and Kashmir, Dr Jitendra Singh and Lieutenant Governor of Jammu & Kashmir held a telephonic discussion on the plan for next phase of expansion of the online Public Grievance Redressal portal in the Union Territory.
Following the discussion, Dr Jitendra Singh immediately convened a meeting of senior officers dealing with Public Grievances, including Secretary ARPG Dr.Kshatrapati Shivaji and Additional Secretary V. Srinivas. A plan was finalised to extend and establish a Portal in each of District Headquarters in Jammu & Kashmir for addressing the grievances of citizens and for providing services seamlessly at their doorstep.
To implement this initiative, it has been decided that Department of Administrative Reforms and Public Grievances (ARPG), Government of India will further enhance the ongoing collaboration with the Jammu & Kashmir Government to revamp the "Awaaz e-Awam" Portal with mapping of last mile grievance officers for improved quality of grievance redressal and reduced timelines in effective disposal of cases. Dr. Jitendra Singh informed that in pursuance of this endeavour, a focused team of officials from DARPG would be constituted to work with Jammu & Kashmir Government in the coming days.
This initiative is a continuation of a series of sustained efforts by the Union Government to create a transparent, accountable and citizen-friendly effective administration in the Union Territory of Jammu & Kashmir in line with the vision outlined by the Prime Minister Shri Narendra Modi.
Pertinent to mention, after the conversion of Jammu & Kashmir into a Union Territory, the DARPG had organized two important Conferences there on Good Governance. These include Regional Conference on Replication of Good Governance Practices in the Union Territories of Jammu & Kashmir and Ladakh on November 15-16, 2019 and Conference on Ek Bharat-Shresht Bharat with focus on Jal Shakti and Disaster Management on November 30- December 1, 2019
Above two Conferences convened by the DARPG represented the first important events by the Government of India in the newly created Union Territories of Jammu & Kashmir and Ladakh and laid down a roadmap for good governance in the Union Territories.