ভারত সরকারগী প্রিন্সিপাল সাইন্তিফিক এদভাইজরগী লোইশঙ
ওফিস ওফ দ প্রিন্সিপাল সাইন্তিফিক এদভাইজরনা আর্ম ফোর্সেস মেদিকেল কোলেজগা খুৎশম্নরগা সিম্পল গাইদ তু বিল্দিং পোজিতিব মেন্তেল হেল্থ ফোংখ্রে
“বিল্দিং পোজিতিব হেল্থ ইন নাইন সিম্পল স্তেপ:ইফেক্তিব হেবিতস ফোর এ হেল্থী লাইফ,”
11 AUG 2020 7:49PM by PIB Imphal
ওফিস ওফ দ প্রিন্সিপাল সাইন্তিফিক এদভাইজর ভারত সরকারগাআর্ম ফোর্সেস মেদিকেল কোলেজগা খুৎশম্নরগা “বিল্দিং পোজিতিব হেল্থ ইন নাইন সিম্পল স্তেপ:ইফেক্তিব হেবিতস ফোর এ হেল্থী লাইফ,” ফোংখ্রে। ইচম চম্বা ভিজুএল ওইবা মওং অমা মীয়ামদা ইরাই লাইনা খঙহনবা ঙম্বা পুন্সি মহীং খনবা অমসুং পোজিতিব মেন্তেল হেল্থ শেমখ্রে। গাইদ অসি হিন্দি অমসুং ইংলিশ্তা ফোংবনি (অমসুং অতৈ লোল কয়াদা হন্দোক্কদবা) মসিনা মরুওইনা সহরদা লৈবশিংগীদমক্নি।
মেন্তল হেল্থদা চৈথেং পীরিবসি কোনিতিব, ইমোসনেল, কাংলুপ অমা অমসুং হকচাংগী ওইবা মথৌশিংনি। মীওই অমনা ৱাখলবু মশা ফনা লৈনবা অমসুং হকচাং পুম্নমক ফনবা শোক-পনবা খোঙথাং লৌখৎপা য়াই। গাইদ অসিনা মীওই অমবু থৌনা পী মদুদি ৱাখল লৈনাগী মওং অমা উবদা তুমিন্না লৈথোক্তবা অমসুং মসিগুম্বা অসিনা হেনজিনলকপদা মতেং লৌগদবনি।
সোসিও-কলচরেলনা ইকাইবা পীবা অসিনাবা মীওই অমদা ৱাখলগী লৈনা নাবগী খ্বাইদগী চাওরবা মরম অমনি মসিনা নিংথিনা মখোয়দগী খংবা ঙমদবা অমনি। গাইদ উৎলি মদুদি ৱাখল মশা ফবা অসি য়াম্না অরুবা নত্তে। ইকাইবা পীবা অসিনা থওইদবা অমসুং পামদবদগী ওইরকপনি মসিনা মীওই অমবু হন্থনা উবিদুনা ৱাখল লৈনা ওইহল্লী।
গাইদ অসি্গী পান্দম্দি মীওই অমবু ইচম চম্বা খোঙথাং অসিবু খঙহনবা অমসুং পুক্নিং থৌগৎপনি অমসুং মসি সাইন্তিফিক ওইরবা প্রমান লৈরবা ৱাখলবু ফগৎনবা অমদি ফনা লৈননবনি।

Office of Principal Scientific Advisor to GoI
Office of the Principal Scientific Adviser in partnership with the Armed Forces Medical College Releases Simple Guide to Building Positive Mental Health
“Building Positive Health in Nine Simple Steps: Effective Habits for a Healthy Life,”
11 AUG 2020 7:49PM by PIB Delhi
The Office of the Principal Scientific Adviser to the Government of India, in partnership with the Armed Forces Medical College has released “Building Positive Health in Nine Simple Steps: Effective Habits for a Healthy Life,”—a simple visual guide designed as easy reference for people to understand the link between lifestyle choices and positive mental health. This guide issued in Hindi and English (and to be followed by other regional languages) is primarily targeted towards an urban audience.
Mental health impacts cognitive, emotional, social and physical functioning. Individuals can take tangible steps to build the resilience required to remain mentally healthy and achieve overall well-being. This guide encourages people to never ignore symptoms of mental ill-health, and to seek support when such issues seem overwhelming.
Socio-cultural stigma is one of the key reasons why many people who suffer from mental health issues do not formally acknowledge them or ask for help when needed. The guide highlights that it is normal to experience mental health issues. Stigma is driven by ignorance and prejudice, and results in discrimination against people who are suffering mental health problems.
This guide aims to inform and motivate individuals to undertake simple steps, which are backed by scientific evidence, towards building and maintaining mental well-being.
(Pl see attachments AFMC_MentalHealthGuide-English)
(Pl see attachmentsऐ ऍफ़ एम् सी_मानसिक स्वास्थ्य मार्गदर्शिका_Hindi)