সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
দি.এস.তি. সেক্রেতরীনা কোভিদ-১৯গী চৈথেংদগী ওইরকপা দিজিতেলগী অওনবা খুদোংচাবশিং উৎখ্রে
11 AUG 2020 2:30PM by PIB Imphal
দিপার্তমেন্ত ওফ সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজিগী সেক্রেতরী, প্রোফেসর অশুতোশ শর্ম্মানা মরুওইবা উৎতুনা হায় মদুদি
তুংগী ওইরক্কদবা কয়াদা দিজিতেল তেক্নোলোজিদী অওনবা অমা লাক্লগনি অমসুং কোভিদ ১৯ ভাইরসনা হেন্নদুম লৈবাক অসিদা খুদোংচাবা কয়া ফংহন্দুনা ফাজিন্দুনা লৈবগী মহুৎতা অওনবা কয়া পুরক্লি। প্রোফেসর শর্ম্মানা কোভিদ-১৯গী মনুংদা দিজিতেল ত্রন্সফোর্মেসন হায়বা ৱেবিনার অমদা ৱা ঙাংখি।
“দিজিতেল তেক্নোলোজিশিং অমসুং মেচিন শিজিন্নবা অসিনা লৈবাক অনৌবা থাক অমদা য়ৌবা ঙম্লগনি অমসুং ঐখোয়গী প্রধান মন্ত্রীগী মংলান ‘আত্মানির্ভর ভারত’ থুংহনবা ঙম্লগনি,” প্রোফেসর শর্ম্মানা তাকখি। মহাক্না মখা তারদুনা হায় মদুদি দেতা হায়বসি অনৌবা মন্ত্রনি, অমসুং ঐখোয়না স্তেন্দিং কনফরেন্স ওফ পব্লিক ইন্তরপ্রাইসেস (এস.সি.ও.পি.ই.)না শীল্লিবা দেতা শিজিন্নবদা মরুওইনা লৌদুনা ৱেবিনার অসি চাওখৎহনগদবনি।
প্রোফেসর শর্ম্মানা শন্দোক্না তাক্লদুনা হায়খি মদুদি কোভিদ ১৯গী মমাংদা ঐখোয়গী তুংগী ওইগদবাশিং অসি য়াম্না য়াংনা চৎলম্বনি অদুবু ভাইরস অসিনা পুম্নমক তাইওন্নখ্রে। মফম খুদিংদা অয়েৎপা ওইদুনা পুন্সি অসি খল্লম্বদগী ৱাংমদা লৈখ্রে। মসিগী চৈথেং অসি মায়কৈ খুদিংদা পীরি – মদুদি থবক শুবা মী, সপ্লাই চেন নত্রগা অতৈ কাংলুপশিং। অদুম ওইনমক হেন্না অয়েৎপা পীরবা অমদি অৱাবা মায়োক্নরিবমখৈ হেন্না চাওনা ফংবা ওই অমসুং মতাং অসিদা ঐখোয় কদায়দা লৈরি অমদি ঐখোয়না কদায় য়ৌনা চৎকদগে হায়বদু খনবা মতমনি।
মহাক্না ময়েক শেংনা হায়খি মদুদি খুদোংচাবা কয়া অমা দিজিতেল অমসুং সাইবর দিজিতেলগী লমদা থোরক্লি। “ঐখোয়গী লৈরিবা নহাগী শক্তিশিং অসি য়েংলগা, থৌবুশিংনা য়াম্না চাওবা মিয়েং থম্দুনা ব্যুজিনেশ তৌবা অমসুং মীওই কয়া অমা থবক পীবগী খুদোংচাবা কয়া অমা লৈরি” হায়না প্রোফেসর আশুতোশ শর্ম্মানা মখা তাখি।
লায়চৎ অসিনা ব্যুজিনেসকী মফম কয়াদা, তেক্নোলোজি অমসুং দিজিতেলাইজেসনশিংদা অয়েৎপা পীরি। কম্পনিশিংনা মফম কয়াদা দিজিতেল তেক্নোলোজি পোৎ থাদবা হেনগৎলক্লি মসিনা ব্যুজিনেসকী তঙাইফদবশিং ফংহল্লী। (এস.সি.ও.পি.ই.)না ৱেবিনার শিন্দুনা ৱা খন্নখি মদুদি মফম কয়াদা অনৌবা ব্যুজিনেস হাংদোক্তুনা দিজিতেলবু পুখৎনবা হোৎনরি।
ৱেবিনার অসিদা কোভিদ মনুংদা দিজিতেল ইকোনোমি, মফম খরদা দিজিতেলদা অয়েৎপা অমসুং শাফু পীবা, কোভিদ ১৯গী থীমদা দিজিতেল হৌগৎলকপা হায়বা হিরম য়াওরি।
ৱাঙাংলোইশিং অদুদি এস.এম. ভাইদ্যা, চেয়রমেন, আই.ও.সি. রাকেশ কুমার, সি.এম.দি., এন.এল.সি. এন্দ চেয়রমেন, (এস.সি.ও.পি.ই.), সুশান্ত রাব্রা, পার্তনর, কে.পি.এম.জি. ইন্দিয়া অমসুং মানস মজুমদার,পার্তনর, কে.পি.এম.জি. ইন্দিয়া য়াওরি।

Ministry of Science & Technology
DST Secretary highlights digital transformation opportunities that emerged from COVID 19 disruptions
11 AUG 2020 2:30PM by PIB Delhi
Secretary, Department of Science and Technology, Professor Ashutosh Sharma, has emphasised that the future is all about convergence of digital technologies and that COVID 19 virus has provided the country opportunity to be part of the change rather than resisting it. Professor Sharmawas speaking at webinar on Digital Transformation in COVID-19.
“Use of digital technologies and machines can take the country to new heights and fulfil the dream of our Prime Minister of ‘Atmanirbhar Bharat’,” Professor Sharma pointed out. He added that data is the new Mantra, and we must value data to use it for our progress at the webinar organised by the Standing Conference of Public Enterprises (SCOPE).
Professor Sharma explained that future has been coming to us at a fast pace even before the COVID-19, but the virus has changed everything. It has disrupted every sector and every life beyond imagination. Its’ impact is on all aspects-- whether it is availability of labour, supply chains, or logistics. However, the more disruptive the challenge, the bigger will be the achievement, and this is a very good time to think where we are and where we want to be.
He elucidated that several opportunities have been created in digital, cyber digital areas. “With the youth power we have, this is a great opportunity for all stakeholders to use it to enlarge the scope of business and to reach more people," Prof. Ashutosh Sharma stressed.
The pandemic has created pressures on the business environment, necessitating the adoption of technology and digitalization. Companies across sectors are accelerating investments in Digital Technologies to meet business requirements. SCOPE conducted the Webinar to discuss how various sectors can leverage Digital to operate in the new business environment.
The topics in the webinar included digital economy in COVID, digital disruptions & impact on key sectors, emerging digital themes in the wake of COVID-19, and realigning digital priorities.
The speakers included S.M.Vaidya, Chairman, IOC, Rakesh Kumar, CMD, NLC & Chairman, SCOPE, Sushant Rabra, Partner, KPMG India, and Manas Majumdar, Partner, KPMG India.