Ministry of Labour & Employment
EPFO ensures hassle free service delivery through UMANG during COVID-19 pandemic
10 AUG 2020 4:56PM by PIB Delhi
The Unified Mobile Application for New-age Governance (UMANG) has been a big hit among Employees' Provident Fund Organisation (EPFO) subscribers enabling them to utilize services during COVID-19 pandemic from the comfort of their homes in hassle free manner.
Presently a PF member can access 16 different services of EPFO on their mobile phone using UMANG App. For availing these services an active UAN (Universal Account Number) and a mobile number registered with the EPFO is required. EPFO’s member-centric services on UMANG App got a big thumbs-up from its subscribers during the COVID-19 pandemic period.
On UMANG app a member can raise claim, track claim and know the status of claim raised. During the COVID-19 pandemic period from April to July 2020, a total of 11.27 lakhs claims were filed online through UMANG App. This was a whooping 180% increase compared to pre-Covid 19 period from December 2019 to March 2020, where only 3.97 lakhs claims were submitted through the app. UMANG has enabled members overcome the mobility restriction induced by COVID-19 pandemic in accessing EPFO’s services and thereby reduced the need to physically visit the offices of EPFO.
The most popular service availed by members through UMANG App is View Member Passbook. During the period from August 2019 to July 2020, this service attracted 27.55 crore viewership’s by EPF members through EPFO Member Portal whereas the same facility of view Member Passbook through UMANG App attracted 244.77 crore API hits. The ease of access with a click of a button on their mobile app has seen more members preferring UMANG app over the portal.
To ensure safe and secure delivery of its services at the door steps on its 66 lakh pensioners, EPFO brought the facility of View Pensioner Passbook as well as updation of Jeevan Pramaan Patra on UMANG app. Both the services receive enthusiastic responses from existing pensioners. During the COVID-19 pandemic period from April to July 2020, 18.52 lakhs API hits were received on View Pensioner Passbook service while 29,773 API hits were recorded on updating Jeevan Pramaan Patra service.
Among the other key services UAN Activation registered 21,27,942 API hits while the eKYC services recorded 13,21,07,910 API hits on UMANG App during the period from April to July 2020
With Smartphone penetration rising in India, EPFO has been able to extend access of its services to its members through mobile governance, thereby bridging the digital divide. This has enabled EPFO overcome the challenge posed by COVID-19 restriction in providing social security services to its stakeholders, especially when they needed it the most. In the process, EPFO has become the largest organization on UMANG accounting for more than 90% of the footfall on the app

লেবর অমসুং ইম্প্লোইমেন্ত মন্ত্রালয়
ই.পি.এফ.ও.না কোবিদ-১৯গী লায়চৎ অসিগী মতমদা উমঙ্গদগী অথিংবা লৈতনা ফ্রী সর্ভিস ফংহনখ্রে
10 AUG 2020 4:56PM by PIB Imphal
য়ুনিফাইদ মোবাইল এপ্লিকেসন ফোর ন্যু এজ গবর্নান্স(উমঙ্গ)না কোবিদ-১৯গী লায়চৎ অসিগী মতমদা এম্প্লোয়ীজ প্রোভিদেন্ত ফন্দ ওর্গনাইজেসন(ই.পি.এফ.ও.)গী সবসক্রাইভবরশিংদা য়ুমদগী নুংঙাইনা সর্ভিসশিং অসি অথিংবা অমত্তা পীদনা শিজিন্নবা য়াহন্দুনা চাউনা কান্নবা অমা পীখ্রে।
হৌজিক-হৌজিক পি.এফ.কী মেম্বর অমনা মখোয়গী মোবাইলদা উমঙ্গ এপ অসি শিজিন্নদুনা তোঙান-তোঙানবা সর্ভিস ১৬ তৌবা য়াই। সর্ভিসশিং অসি তৌনবগীদমক্তা নিংথিজনা মথৌ পাংলিবা য়ু.এ.এন.(য়ুনিভর্সেল একাউন্ত নম্বর)অমসুং ই.পি.এফ.ও.তা রেজিস্তর তৌরবা মোবাইল নম্বর অমা চংই। ই.পি.এফ.ও.কী মেম্বর-সেন্ত্রিক ওইবা সর্ভিসশিং অসি উমঙ্গ এপতা কোবিদ-১৯ লায়চৎকী মতমসিদা সবসক্রাইবরশিংদা য়াম্না নুংঙাইবা অমা ফংজখ্রে। উমঙ্গগী এপ অসিদা মেম্বর অমনা ক্লেমশিং থাঙ্গৎপা য়াই অমদি ক্লেমশিংগী ফীভম অদু খংবা য়াই। কোবিদ-১৯ লায়চৎ অসিগী মতমদা এপ্রীল ২০২০দগী জুলাই ২০২০ ফাওবা উমঙ্গ এপ্তগী পুন্না ক্লেম লাক্ষ ১১.২৭ ওনলাইন্দা ফাইল তৌরকখি। মসি দিসেম্বর ২০১৯দগী মার্চ ২০২০ ফাওবদা কোবিদ-১৯গী মমাংদা তৌরকখিবগী চাংদম্নবদা চাদা ১৮০ হেন্না তৌনরকখি মরমদি মরমদি মতমসিদা এপ অসিদগী শুপ্নতগী ক্লেম লাক্ষ ৩.৯৭ তৌরকখি। উমঙ্গনা মেম্বরশিংদা কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা চত্থোক-চৎশিন য়াদবগী অথিংবনা ই.পি.এফ.ও.গী সর্ভিস ফংবা ঙমখিদবা অদু কোকহন্দুনা মশানা ই.পি.এফ.ও.গী ওফিসতা চৎপগী মথৌ তাবশিংদু হন্থহনখ্রে।
উমঙ্গগী এপ অসিদগী মেম্বরশিংনা খ্বাইদগী য়াম্না পামজনা তৌবা সর্ভিস অসি মেম্বরগী পাসবুক য়েংবনি। অগস্ত ২০১৯দগী জুলাই ২০২০ ফাওবগী মতম অসিদা মসিগী ই.পি.এফ.ও.কী মেম্র পোর্তেলদগী ই.পি.এফ. মেম্বরশিংনা সর্ভিস অসিনা ভ্যুয়রশিপ কোতী ২৭.৫৫ চিংশিনবা ঙমখি অদুগা উমঙ্গ এপতগী ভ্যু মেম্বর পাসবুক্কী খুদোংচাবা অসি ই.পি.এফ. কোতী ২৪৪.৭৭ হেন্না ফংখি। মসিগী মোবাইলগী এপ অসিদা বতন অমখক ক্লিক তৌবগা মরি লৈনবা সর্ভিস অদু ফংবগা চাংদম্নরুবদা হেন্না লাইবা মরম্না মেম্বর পোর্তেল অসিগী মহুত্তা উমঙ্গ এপ অসিনা হেন্না মরুওইনা লৌই।
পেন্সন লৌরিবা মীওই লাক্ষ ৬৬তা ময়ুমদা ফম্না-ফম্না শোইনিংঙাই ওইহন্দনা মাগী সর্ভিসশিং অদু ফংহন্নবগীদমক্তা ই-পি.এফ.না ‘ন্যু পেন্সনর পাসবুক’কী খুদোংচাবা অসিগা লোয়ননা উমঙ্গ এপতা ‘জীবন প্রমান পত্র’ অসি অপদেত তৌনবগীসু খুদোংচাবা পীরি। সর্ভিস অনিমকসি পাক-শন্না শিজিন্নদুনা লৈরিবা পেন্সন লৌরিবা মীওইশিংনা য়াম্না খোইদানা শিজিন্নখ্রে। কোবিদ-১৯গী মতমসিদা এপ্রীলদগী জুলাই ২০২০ ফাওবদা ভ্যু পেন্সনর পাসবুক সর্ভিসকী এ.পি.আই. লাক্ষ ১৮.৫২ ফংখিবদা জীবন প্রমান পত্র সর্ভিস অপদেত তৌবগী এ.পি.আই. ২৯,৭৭৩ ফংখি।
অতোপ্পা মরুওইবা সর্ভিসশিংগী মরক্তা এপ্রীল দগী জুলাই ২০২০ ফাওবদা উমঙ্গ এপ অসিদগী য়ু.এ.এন. এক্তিভেসনগী এ.পি.আই. ২১,২৭,৯৪২ রেজিস্তর তৌরকখি অদুগা ই.কে.ৱাই.সিগী সর্ভিসকী এ.পি.আই. ১৩,২১,০৭,৯১০ রেকোর্দ তৌরকখি।
ভারত্তা স্মার্তফোন লৈনবা মশিং অসি অশুম হেনগৎনরকপনা ই.পি.এফ.শিংনা মখোয়গী মেম্বরশিংদা মোবাইল গবর্নেন্স তৌদুনা মাগী সর্ভিসশিং অসি ফংহনবদা মায় পাক্লদুনা দিজিতেলনা খাইদোক্নবা অসি শমজিন্নহনবদা মতং ওইরি। মসিদগী ই.পি.এফ.শিংদা মরু ওইনা মথৌ তারকপদা স্তেকহোল্দরশিং অদুদা সোসিএল সেক্যুরিতী সর্ভিসশিং ফংহনবদা কোবিদ-১৯না গী অথিংবশিংদগী লৈহল্লকপা শিংনবশিং অদু লান্থোকপদা মতেং ওই। মসিগা লোয়ননা ‘উমঙ্গ’দা ই.পি.এফ.শিংগী খ্বাইদগী অচৌবা ওর্গনাইজেসন অমা ওইখ্রে। মসিনা এপ অসিদা চাদা ৯০দগী হেনবগী মশিং ওইখ্রে।