Ministry of Finance
Minister of State for Finance & Corporate Affairs Shri Anurag Thakur participates in CBIC Web interaction on “In Bond Manufacturing & Other Operations” for business friendly environment in India
07 AUG 2020 6:45PM by PIB Delhi
Union Minister of State for Finance & Corporate Affairs Shri Anurag Singh Thakur presided over a WebEx event on “In Bond Manufacture & Other Operations” in Customs here today. The event was conducted by the Central Board of Indirect Taxes and Customs (CBIC), in association with US-India Strategic Partnership Forum (USISPF) and Manufacturers Association for Information Technology (MAIT).
Shri Thakur highlighted the significance of the “Atma Nirbhar Bharat Abhiyan” and “Make in India” programme in the context and explained to participants how Section 65 Scheme (In Bond Manufacture and Other Operations) of the Customs represents a very good option for businesses looking to build and manage resilient supply chains.
The Minister noted that this modified new scheme was launched last year, and the initial interest shown by the trade and industry is encouraging. He indicated that the scheme is a welcome addition to the bouquet of schemes that promote investments in India and the ‘Make in India’ programme, while enhancing Ease of Doing Business and can potentially help in converting India into a global manufacturing hub in many sectors such as electronics, chemicals and pharmaceuticals, and even ancillary activities such as repair & refurbishment. It can also make India into a global e-commerce hub.
Shri Thakur extended an invitation to all eligible units to avail this scheme and also give suggestions to further improve it. On part of the Government, Shri Thakur extended an assurance to work collectively and resolutely to realise Prime Minister Shri Narendra Modi’s vision of an “Atma Nirbhar Bharat” that will occupy a pride of place among the comity of nations.
The Minister noted that the last few months have been testing times for the businesses across the globe due to pandemic, impacting the economy to a great extent. Indian businesses have been outperforming all expectations and have shown tremendous resilience. This is testimony to the efforts made by the Government in the last six years to build domestic economic capacity and make India the preferred global manufacturing destination through the “Make in India initiative”. The Production Linked Incentive in bulk drugs, drug intermediates, active pharmaceutical ingredients and medical devices is one such targeted scheme where we seek to accelerate self-sufficiency.
Shri M. Ajit Kumar, Chairman, CBIC, outlined the recent changes that have been brought in by the Government on the Customs Side and indicated the ready resolve and commitment of CBIC to put Taxpayer issues at the core. Shri Kumar said that CBIC is moving towards an automated machine based, paperless and faceless clearance ecosystem. The results are already visible - the efficiency of our EXIM clearance has been enhanced and India’s rankings in the global indices have improved significantly. Shri Kumar further emphasised upon the commitment of CBIC towards Ease of Doing Business so as to give a boost to “Atma Nirbhar Bharat” and “Make in India” with an emphasis towards making India a manufacturing hub of the world.
The scheme under “In Bond Manufacturing” offers deferred import duty on both capital goods as well as raw material or inputs used in bonded manufacturing. The import duty gets remitted if the finished goods are exported. However, if the finished goods are cleared in the domestic market, the import duty on raw material used becomes payable, but without any burden of interest. Unlike the other Schemes such as SEZ and EOU, which are largely export centric, the present scheme aims at providing for efficient capacity utilisation. The scheme also envisages a minimum physical interface with officials and the monitoring of units under this scheme is entirely record-based and risk-based and thus non-intrusive.
Member CBIC Shri Vivek Johri, Principal Chief Commissioner, Bangalore; Shri D.P. Nagendra Kumar, Shri Vimal Shrivastava, Commissioner Customs- CBIC and Shri Amitesh Bharat Singh, Addl. DG, DGTS CBIC, represented the government side in the panel discussions. The Industry Panel Members were: - Shri Virat Bhatia, Managing Director, Apple India; Shri Ambrish Bakaya, Director, Corporate Affairs, Hewlett Packard Enterprise; Shri Nitin Kunkolienker, President, MAIT; and Ms. Puja Thakur, CFO and Executive Director, GSK Pharmaceuticals Limited.
Over 850 Senior Members from Business and Industry attended the highly interactive event representing sectors across the spectrum.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
ফাইনান্স অমসুং কোর্পোরেত এফিয়র্সগী মিনিস্তর ওফ স্তেত শ্রী অনুরাগ থাকুরনা সি.বি.আই.সি.গী ৱেব ইন্তরেক্সন “ইন বোন্দ মেনুফেকচুরিং এন্দ অদর ওপেরেসন” ব্যুজিনেস ফ্রেনলি এনভাইরোন্মেন্ত ইন ইন্দিয়াদা শরুক য়াখ্রে
07 AUG 2020 6:45PM by PIB Imphal
ফাইনান্স অমসুং কোর্পোরেত এফিয়র্সগী মিনিস্তর ওফ স্তেত শ্রী অনুরাগ থাকুরনা “ইন বোন্দ মেনুফেকচুরিং এন্দ অদর ওপেরেসন” হায়বা ৱেবএক্স থৌরম অমদা ঙসি শরুক য়াখ্রে। থৌরম অসি সেন্ত্রেল বোর্দ ওফ ইন্দাইরেক্ত তেক্সেস এন্দ কস্তমস (সি.বি.আই.সি.), য়ু.এস.-ইন্দিয়া স্ত্রাতেজিক পার্তনরশিপ ফোরুম (য়ু.এস.আই.এস.পি.এফ.) অমসুং মেনুফেকচররস এসোসিএসন ফোর ইন্ফোর্মেসন তেক্নোলোজি (এম.এ.আই.তি) না শিনবনি।
শ্রী থাকুরনা “আত্মানির্ভর ভারত অভিয়ান” অমসুং “মেক ইন ইন্দিয়া”গী হৌজিক ওইরিবা মশকনাইবশিং উৎলি অমসুং পার্তিসিপেন্তশিংদা মতৌ করম্না কস্তমগী সেক্সন ৬৫ স্কীম (ইন বোন্দ মেনুফেকচর এন্দ অদর ওপরেসনস)না করবার তৌবগী খ্বাইদগী ফবা মখলনি অমসুং শিন্দোক শিঞ্জিন য়াবা চ্যেন ওই।
মিনিস্তর খংহনখ্রে মদুদি মসিগী শেম্দোক্লবা অনৌবা স্কীম অসি মমাং চহীদা হৌদোকখিবনি অমসুং ত্রেদ অমসুং ইন্দস্ত্রীনা থৱায় য়াওনা পায়খৎলক্লিবা অসি থাগৎনিংঙাইনি। মহাক্না তাকখি মদুদি স্কীম অসি স্কীম চবুল অমা তরাম্না ওকপা মদুনা ইন্দিয়াদা শেল থাদবদা শৌগৎপা স্কীমনি অমসুং ‘মেক ইন ইন্দিয়া’ থৌরম্না ব্যুজিনেস তৌবদা হেন্না কান্নবা অমসুং ইন্দিয়ানা মালেমগী মেনুফেকচুরিং হব মফম কয়াদা হায়বদি ইলোত্রোনিক্স, কেমিকেলস অমসুং ফার্মাস্যুতিকেলস, অমসুং চংদবা য়াদবা থৌওংশিং হায়বদি শেমজিনবা অমসুং নৌথোকহনবদা মতেং পাংই।
শ্রী থাকুরনা মসিগী স্কীম অসি ফংহন্নবা চান্নরবা য়ুনিতশিংদা বার্তোন তৌখ্রে অমসুং মখা তানা হেন্না ফনবা ৱাহৌদোক পীখ্রে। সরকারগী মায়কৈদগী, শ্রী থাকুরনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী পান্দম “আত্মানির্ভর ভারত” ফংননবা পুন্না অমসুং চুম্না থবকলোম্দা মাই ওনশিনবনা লৈবাক্কী মিংচৎ পুরকপা ওইগনি।
মিনিস্তর খংহনখ্রে মদুদি থা খর অসি লায়চৎনা মরম ওইরদুনা মালেমদা ব্যুজিনেস তৌরিবশিংদা ইকোনোমিদা য়াম্না শোকহন্দুনা চাংয়েং অমা ওইরি। ইন্দিয়ন ব্যুজিনেসশিংনা খল্লমবদগী হেন্দোক্না চাওখৎলক্তুনা অচৌবা কান্নবা অমা উৎখ্রে। মসি সরকারনা চহী ৬ অসিদা য়ুমগী ওইবা শেমিৎলোন হেনগৎনবা শেমখিবা হোৎনবদগীনি অমসুং ইন্দিয়ানা “মেক ইন ইন্দিয়া ইনিসিএতিব”গী মালেমগী ওইবা পোৎ শাবগী পন্থুং থম্লি। পোত্থোক অসিনা মরুওইনা অচৌবা হীদাক, ফার্মাস্যুতিকেল মচাকশিং অমসুং হীদাক্কী ওইবা খুলাইশিং মরাং কাইনা ফংনবা স্কীম অসিনা পান্দম থম্লি।
শ্রী এম. অজিৎ কুমার, চেয়রমেন, সি.বি.আই.সি., হন্দক্তা সরকারনা কস্তমগী নাকন্দা পুরক্লিবা অহোংবা অদু পুথোক্লি অমসুং সি.বি.আই.সি.না লৌরিবা তেক্সপেয়রশিংগীদমক পীরিবা ফিরেপশিং অদু তাকখি। শ্রী কুমারনা হায় মদুদি
সি.বি.আই.সি.মাঙলোম্দা চংশিল্লি হায়বদি মথন্তা তৌজবা মেচিন, চে য়াওদবা অমসুং মমায় য়াওদবা অনানবা ইকোসিস্তেম। শ্রী কুমারনা অমুকসু উৎলি মদুদি সি.বি.আই.সি ফিরেপশিং অসিনা ব্যুজিনেস তৌবদা লায়থোকহন্দুনা “আত্মানির্ভর ভারত” অমসুং “মেক ইন ইন্দিয়া” কাপখৎতুনা ইন্দিয়া অসি মালেম্দা মেনুফেকচুরিং হব ওইহল্লগনি।
“ইন বোন্দ মেনুফেকচুরিং” স্কীম পোৎ পুশিল্লকপদা মথৌ তৌরিবা কেপিতেল গুদস লোয়ন-লোয়ননা রো ওইবা পোৎ-চৈশিং নত্ত্রগা বোন্দেদ মেনুফেকচুরিংদী শিজিননবা অসি স্কীম অসিদা চল্লী। শাবা লোইরবা পেৎশিং অসি মপাল লমদা থাদোকখিবা লোইখিবদা ইম্পোর্তকী মথৌ তোক্কনি। অদুম ওইনমক শাবা লোইরবা পেৎশিং অসি দোমেস্তিক মার্কেত্তা য়েন্থোকখ্রবদি ইম্পোর্তকী মথৌ রো মেতরিএলদা পেয়েবল ওই। স্কীম অতৈগা মান্নদবা মওংদা এস.ই.জেত. অমসুং ই.ও.য়ু., হায়বদি য়াম্না চাওনা মপাল লমদা থাদোক্লিবা, হৌজিক ওইরিবা স্কীম অসিনা মপুং ফানা শিজিন্নবা ঙম্নবা পান্দম থম্লি। স্কীম অসিনা তুংগী মিয়েং অমুকসু থম্লি মদুদি ওফিসিএলশিংগা য়ামদ্রবদা ফিজিকেল ইন্তরফেস তৌদুনা অমসুং স্কীম অসিগী মখাদা য়ুনিৎশিং অসিবু য়েংশিনবা অসিনি।
সি.বি.আই.সি.গী মেম্বর শ্রী ভিবেক জোহরি, প্রিন্সিপাল চীফ কম্মীস্নর, বেঙ্গলোর; শ্রী দি.পি. নগেন্দ্রা কুমার, শ্রী ভিমল শ্রীভাস্তাবা, কম্মীস্নর কস্তমস, সি.বি.আই.সি. অমসুং শ্রী অমিতেশ ভারত সিংহ, এদিসনেল দি.জি., দি.জি.তি.এস. সি.বি.আই.সি.না পেনেল দিসকসনদা সরকারগী মায়কৈদা শরুক য়ারি। ইন্দস্ত্রী পেনেলদা শরুক য়াখিবাশিংদি:- শ্রী ভিরাত ভাতিয়া, মেনেজিং দাইরেক্তর, এপ্পল ইন্দিয়া, শ্রী অমব্রিস বকায়া, দাইরেক্তর কোর্পোরেত এফিয়র্স, হিউলেত পকার্দ ইন্তরপ্রাইসেস; শ্রী নিতিন কুনকোলিনকর, প্রেসিদেন্ত, এম.এ.আই.তি. অমসুং শ্রীমতি পুজা থাকুর, সি.এফ.ও. অমসুং ইজুক্যুতিব দাইরেক্তর, জি.এস.কে. ফার্মাস্যুতিকেল লিমিতেত।
ব্যুজিনেস অমসুং ইন্দস্ত্রীগী মথক থংবা মেম্বর ৮৫০ হেনবনা মফম কয়াদগী লাক্তুনা পুনবা অৱাংবা থাক্কী থৌরম অদুদা শরুক য়াখি।