রেলৱে মন্ত্রালয়
দেবলালি (মহারাস্ত্র)দগী দানাপুর (বিহার) ফাওবা চয়োলগী ওইনা চেনগদবা অখন্নবা পার্সেল ত্রেন, “কিসান রেল” ইন্দিয়ন রেলৱেজনা হয়েং হায়বদি ওগস্ত ০৭, ২০২০দগী চেনবা হৌহল্লগনি
মসি শেল থুমগী মন্ত্রীনা য়ুনিয়ন বজেৎ ২০২০-২১দা লাউথোকখিবগী মতুং ইন্না পায়খৎপনি
ত্রেন অসিনা পত্থ-পুমথগনবা পোত্থোক্কী সপ্লাই চেন লেপ্তনা পীগনি, চুম্নগী ত্রেনগী “পি” স্কেলগী পর্সেল তারিফকী চাংদা ত্রেন অসিগী পোৎ পুরিবা অসিগী মমল লৌবনা লৌমীশিংদা চাউনা মতেং পাংলগনি
06 AUG 2020 4:53PM by PIB Imphal
য়ুনিয়ন বজেৎ ২০২০-২১দা শেল থুমগী মন্ত্রীনা ‘শঙ্গোম, শা-ঙা য়াওনা পত্থ-পুমথগনবাশিংগী কোল্দ সপ্লাই চেন লৈবাক অসিদা লেপ্তনবা হোৎন্নগনি’ লাউথোকখি। মসিদা ইন্দিয়ন রেলৱেজনা কিসান রেল কৌবা অমা লৈহল্লগনিসু ফোঙদোকখি।
চৎলিবা চহি অসিগী য়ুনিয়ন বজেৎতা শেন থুমগী মন্ত্রীনা লাউথোকখিবগী মতুং ইন্না, ইন্দিয়ন রেলৱেজবা দেবলালিদগী দানাপুর ফাওবগী অহানবা “কিসান রেল” হয়েং ০৭/০৮/২০২০গী পুং ১১ তাবা মতমদা দেবলালিদগী লমথাবা হৌগনি। ত্রেন অসি ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা লৌউ-শিংউ অমসুং লৌমীগী য়াইফ থৌরাং , খুঙ্গং চাউখৎ থৌরাং অমসুং পঞ্চায়তি রাজকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র সিংহ তোমর অমসুং রেলৱেজ অমসুং কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রীগী মন্ত্রী শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা লমথাগনি। থৌরম অসিদা মহারাস্ত্রদগী অতোপ্পা মীহুৎশিংনা শরুক য়াগনি। ত্রেন অসি অহানবদা ১০+ ১ ভি.পি.শিংগী কম্পোজিসন্দা চয়োলগী ওইনা চেনগনি। ত্রেন অসিনা পুং ৩১:৪৫ চংদুনা কি.মি.১৫১৯ চেন্দুনা মথংগী নুমিত্তা দানাপুরদা নুমিদাং পুং ৬:৪৫দা য়ৌগনি।
ত্রেন অসিনা পত্থ-পুমথগনবা পোত্থোক্কী সপ্লাই চেন লেপ্তনা পীগনি। ২০২২ ফাওবদা ত্রেন অসি লৌমীশিংগী ইনকম শরুক অনি হেনগৎহন্নবা পান্দম অদু মঙফাওনবা খোঙথাং অমনি। ইন্দিয়ন রেলৱেজনা কিসান রেল চেনহন্দুনা লৌমীশিংগী ইনকম শরুক অনি হেনগৎহনবদা মতেং পাংনবা পান্দন থম্লি। অতেনবা মতমগী মনুংদা মনা-মশিংশিং, উহৈশিং অসিগুম্বা পত্থ-পুমথগনবা লৌউ-শিংউগী পোত্থোকশিং কৈথেলদা য়ৌহনবদা ত্রেন অসিনা মতেং পাংলগনি। ফ্রোজন কন্তেনরশিংগা লোয়ননা ত্রেন অসিনা শা-ঙা অমসুং শঙ্গোম য়াওনা পত্থ-পুমথগনবশিংগী লৈবাক অসিদা কোল্দ সপ্লাই চেন অমা থম্নবা হোৎনগনি।
সেন্ত্রেল রালৱেজতা ভুসৱল দিবিজন অসি মরু ওইবা এগ্রো বেক দিবিজন অমা ওইরি। নাসিক অমসুং অকোয়বদা লৈবা লমদমনা মশিং য়াম্লবা অতেকপা মনা-মশিং, উহৈশিং, লৈশিং অমসুং অতোপ্পা পত্থ-পুমথগনবা পোৎশিং, তিলহৌশিং অমসুং অতোপ্পা এগ্রো প্রদক্তশিং পুথোক্লি। হায়রিবা পত্থ-পুমথগনবা পোৎশিং অসি মরু ওইনা পত্না, প্রয়াগরাজ, কাতনি, সত্না অসিনচিংবা মফমশিংদা পুথোক পুশিন তৌরি।
ত্রেন অসিগী নাসিক লম্বী, মনমদ, জালগোন, ভুস্বল, বুর্হনপুর, খান্দৱা, ইতার্সি, জবলপুর, সত্না, কাতনি, মনিকপুর, প্রয়াগরাজ চিওকি, পন্দিৎ দীন্দয়াল উপধ্যা নগর অমসুং বুছরদা লমথুংনবগী মতম পীরি
মরু ওইবা স্তেসন অনিগী লৌবা য়াবা মমলশিং মখাদা পীরি:
তোন অমগী ফ্রাইদ:
নাসিক লম্বী/দেবলালিদগী দানাপুর
লুপা ৪০০১
মনমদতগী দানাপুর
লুপা ৩৮৪৯
জালগোনদগী দানাপুর
লুপা ৩৫১৩
ভুস্বলদগী দানাপুর
লুপা ৩৪৫৯
বুর্হনপুরদগী দানাপুর
লুপা ৩৩২৩
খান্দৱাদগী দানাপুর
লুপা ৩১৪৮
মমাংদা ইন্দিয়ন রেলৱেজনা লফোই পুবা অখন্নবা ত্রেনগুম্বা পোৎ অমা খক্তা পুবা ত্রেন চেনখ্রে। অদুবু হন্দক্কী অসিনা পোৎ মখল কয়া পুবা অহানবা ত্রেন ওইরগনি মসিনা কমফোই, লফোই, অঙ্গুর অসিনচিংবা উহৈশিং অমসুং কেপসিকম, কোবীলৈ, দ্রমস্তিক, কোবীফুল, তিলহৌ, মোরোক অসিনচিংবা মনা-মশিংশিং পুগনি। মফম অদুগী লৌমীশিং, লোদরশিং, এ.পি.এম.সি. অমসুং মীপুম খুদিংমক্না মার্কেরিংগী থবক কনশিল্লি। দিমান্দ হেনগৎলক্লি। ত্রেন অসি মীয়াম্না পাম্নগনি অমসুং চুম্নগী ত্রেনগী (পি স্কেল) পর্সেল তারিফকী চাংদা ত্রেন অসিগী পোৎ পুরিবা অসিগী মমল লৌবনা লৌমীশিংদা চাউনা মতেং পাংলগনি

Ministry of Railways
Indian Railways to introduce “Kisan Rail”, a special Parcel Train from Devlali (Maharashtra) to Danapur (Bihar) tomorrow i.e. 07th August, 2020 on weekly basis
It is in pursuance of announcement made by Finance Minister in Union Budget 2020-21
It is expected that the train will provide seamless supply chain of Perishable produce, will be a great help to the farmers, as freight of this train will be charged as per parcel tariff of normal train at ‘P’ Scale
06 AUG 2020 4:53PM by PIB Delhi
In the Union Budget 2020-21, Minister of Finance had made an announcement ‘to build a seamless national cold supply chain for perishables, inclusive of milk, meat, and fish’. It was also stated that the Indian Railways will set up a KISAN RAIL.
As announced in the current year’s Union Budget by Finance Minister, Indian Railways is introducing first “Kisan Rail” from Devlali to Danapur tomorrow on 07/08/2020 at 11:00 hrs from Devlali. The train will be flagged off via video conferencing by Union Minister of Agriculture and Farmers Welfare, Rural Development and Panchyati Raj, Shri Narendra Singh Tomar and Minister of Railways and Commerce & Industry, Shri Piyush Goyal. The event shall be attended by other dignitaries from Maharashtra. The train will run on weekly basis with initial composition of 10 +1 VPs. The train will reach Danapur at 18:45 hrs. on next day covering the journey of 1519 kms. in 31:45 hrs.
The train will provide seamless supply chain of Perishable produce. This train is a step towards realizing the goal of doubling farmers’ incomes by 2022. Indian Railways aims to help double farmers’ income with the launch of Kisan Rail. This train will help in bringing perishable agricultural products like vegetables, fruits to the market in a short period of time. The train with frozen containers is expected to build a seamless national cold supply chain for perishables, inclusive of fish, meat and milk.
Over Central Railway, Bhusawal Division is primarily an Agro based division. Nasik and surrounding region produces huge quantity of fresh vegetables, fruits, flowers, other perishables, onions and other agro products. These perishables are mainly transported to areas around Patna, Prayagraj, Katni, Satna etc.
This train has been provided scheduled halts at Nasik Road, Manmad, Jalgaon, Bhusaval, Burhanpur, Khandwa, Itarsi, Jabalpur, Satna, Katni, Manikpur, Prayagraj Chheoki, Pt. Deendayal Upadhyay Nagar and Buxar.
The chargeable rates for major pair of stations are as under:
Freight per Tonne:
Nasik Road/Devlali to Danapur
Rs. 4001
Manmad to Danapur
Rs. 3849
Jalgaon to Danapur
Rs. 3513
Bhusawal to Danapur
Rs. 3459
Burhanpur to Danapur
Rs. 3323
Khandwa to Danapur
Rs. 3148
Indian Railways have earlier run single commodity special trains like Banana Specials etc. But this will be the first ever multi commodity trains and will carry fruits like Pomegranate, Banana, Grapes etc and vegetables like Capsicum, Cauliflower, Drumsticks, Cabbage, Onion,Chillies etc. Aggressive marketing is being done with local farmers, loaders, APMC and individuals. Demand is being aggregated. It is expected that the train will be patronised well and will be a great help to the farmers, as freight of this train will be charged as per parcel tariff of normal train (P Scale).