Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
Pradhan Mantri Garib Kalyan Anna Yojana Phase-I: April 2020 to June 2020
States/UTs distributed 93.5 % of allocated food grains for the period April-June 2020 among NFSA beneficiaries: Food Corporation of India
05 AUG 2020 4:53PM by PIB Delhi
As per reports available from Food Corporation of India, all States/UTs combined have lifted about 118 LMT (99%) of three-month food grains from FCI depots/central pool for distribution of additional free of cost food grains among NFSA beneficiaries. Further, all States/UTs combined have reported a distribution of over 111.52 LMT (93.5%) of allocated food grains for the period April-June 2020. According to FCI, 37.5 LMT (94%) food grains distributed in the months of April and May 2020 covering about 75 crore beneficiaries in each month and 36.54 LMT (92%) food grains in the month of June covering about 73 crore beneficiaries.
Earlier, in March 2020, pursuant to the announcement of Pradhan Mantri Garib Kalyan Package (PMGKP) to ameliorate the hardships faced by the poor and needy due to economic disruptions caused by the COVID-19 outbreak in the country, the Department of Food & Public Distribution had started the implementation of “Pradhan Mantri Garib Kalyan Anna Yojana (PM-GKAY)” for a period of three months i.e. April, May and June 2020, so that the poor and vulnerable beneficiaries under NFSA do not suffer on account of the non-availability of foodgrains during the unprecedented time of crisis.
Under this special scheme, about 81 Crore NFSA beneficiaries covered under both categories of NFSA, namely Antyodaya Anna Yojana (AAY) and Priority Householders (PHH), are being provided with an additional quota of free-of-cost foodgrains (Rice/Wheat) at a scale of 5 Kg per person per month, over and above their regular monthly entitlements.
Accordingly, on 30th March 2020, the Department of Food & Public Distribution had conveyed State/UT-wise total allocation of about 121 Lakh MT of foodgrains (about 40 LMT per month) to all States/UTs and FCI for distribution to all NFSA beneficiaries during the period of three months April-June’ 2020 i.e. Phase-I of the scheme.

কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ প্রোসেসিং অমসুং পাব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রী গরিব কল্যান অন্ন য়োজনা ফেস- I: এপ্রিল ২০২০দগী জুন ২০২০
এল্লোকেৎ তৌখিবা চেং হৱাইশিংগী ৯৩.৫% রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা নফসা বেনিফিসরীশিংদা এপ্রিল-জুন ২০২০গী য়েন্থোকখ্রে: ফুদ কোর্পরেসন ওফ ইন্দিয়া
05 AUG 2020 4:53PM by PIB Imphal
ফুদ কোর্পরেসন ওফ ইন্দিয়াগী রিপোর্তশিংগী মতুং ইন্না, রাজ্য/য়ু.তি. পুম্নমক্না এফ.সি.আই দিপোৎশিং/সেন্ত্রেল পুলশিংদগী নফসা বেনিফিসরীশিংদা অহেনবা চেং হৱাইশিং লেম্না য়েন্থোক্নবা থা অহুমগী চেং হৱাইগী এল.এম.তি. ১১৮ (৯৯%) চিংখ্রে। মখা তানা রাজ্য/য়ু.তি. পুম্নমক্না এপ্রিল-জুন ২০২০গী এল্লোকেৎ তৌ্খিবা চেং হৱাইগী এল.এম.তি. ১১.৫২ (৯৩.৫%) য়েন্থোকখিবগী রিপোর্ত লাক্লি। এফ.সি.আই.গী মতুং ইন্না থা খুদিংগী বেনিফিসরী কোতি ৭৪ রোমদা এপ্রিল অমসুং মে ২০২০গী চেং হৱাইগী এল.এম.তি. ৩৭.৫ (৯৪%) অমসুং জুন থাদা বেনিফিসরী কোতি ৭৩গী মথক্তা চেং হৱাইগী এম.এল.তি. ৩৬.৫৪ (৯২%) য়েন্থোকখ্রে।
হৌখিবা মার্চ ২০২০দা লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯ লায়চৎনা মরম ওইরগা শেন্মীৎলোনদা শোকহনবনা মরম ওইরগা লায়রবা অমসুং শোথরবশিংনা মায়োক্নরিবা অৱাবশিং কোকহন্নবা লাউথোকখিবা প্রধান মন্ত্রী গরিব কল্যান পেকেজ (পি.এম.জি.কে.পি.)কী মখা চত্থরকপা ওইনা ফুদ এন্দ পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন বিভাগনা “প্রধান মন্ত্রী গরিব কল্যান অন্ন য়োজনা (পি.এম.-জি.কে.এ.ৱাই.)” অসি থা অহুমগী মদুদি এপ্রিল, মে অমসুং জুন ২০২০গী ওইনা ইমপ্লিমেন্ত তৌবা হৌখ্রে, মসিনা নফসাগী মখাদা লৈবা লায়রবা অমসুং শোথরবা বেনিফিসরীশিং অসি খুদোংথিবা মতম অসিগী মনুংদা চেং হৱাই ৱাৎপগী অৱাবা ময়োক্নহল্লোই।
অখন্নবা স্কিম অসিগী মখাদা নফসাগী মখল অনিমক মমিং ওইনা পল্লবদা অনত্যোদয়া অন্ন য়োজনা(এ.এ.ৱাই.) অমসুং প্রাইয়োরিতী হাউসহোল্দরশিং (পি.ঐচ.ঐচ.)গী নফসা বেনিফিসরী কোতি ৮১দা মখোয়গী থাগী ওইনা চাং নায়না পীরিবা অদুগী মথক্তা অহেনবা ওইনা থা অমগী মীওই অমদা চেং হৱাই (চেং/গেহু) লেম্না ফংহল্লি।
মখা তারকপা ওইনা, মার্চ ৩০,২০২০দা ফুদ এন্দ পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন বিভাগনা নফসা বেনিফিসরী পুম্নমক্তা এপ্রিল-জুন’২০২০ থা অহুমগী মদুদি স্কিম অসিগী ফেস- Iগীদমক রাজ্য/য়ু.তি. পুম্নমক্তা অমসুং এফ.সি.আই.দা চেং হৱাইগী (থা অমগী এল.এম.তি. ৪৯ রোম) অপুনবা এম.তি লাখ ১২১ রাজ্য/য়ু.তি.গী মশা মশাগী ফংফমথোকপগী মতুং ইন্না পীখ্রে।