কল্চর মন্ত্রালয়
নিংতম্বা নুমিৎকী থৌরমশিংগী শরুক অমা ওইনা কলচর মিনিস্ত্রীগী সেন্তর ফোর কলচরেল রিসোর্সেস এন্দ ত্রেনিং (সি.সি.আর.তি.)না জাতি থাক্কী মরৈবাক নিংবা শৈরেং চাংদম্নবা শীল্লি
05 AUG 2020 2:13PM by PIB Imphal
নিংতম্বা নুমিৎ লাকপদা, কলচর মিনিস্ত্রীগী মখাদা লৈবা মনিংতম্বা লুপ অমা ওইরিবা সেন্তর ফোর কলচরেল রিসোর্সেস এন্দ ত্রেনিংনা Mygov.inগা লোয়ননা জাতি থাক্কী মরৈবাক নিংবা শৈরেং চাংদম্নবা অমা পাংথোক্লি।
চাংদম্নবা অসিগী মখাদা, জাতি থাক্কী মরৈবাক নিংবা শৈরেং চাংদম্নবা অসি শরুক য়ানবা চহি ১০দগী ১৪ ফাওবগী মনুংদা লৈবা অঙাংশিংদগী “মরৈবাক নিংবা শৈরেং” কৌরি। অঙাংশিংনা ইংলিস য়াওনা ভারত সংবিধান অমসুং মসিগী ৮সুবা সেদুলনা শকখঙলবা লোন অমদা মশানা ইজবা শৈরেং থারকপা য়াগনি।জাতি থাক্কী পেনেল অমনা রাজ্য/য়ু.তি অমমমদগী খ্বাইদগী ফবা শৈরেং ৫ খনগনি।মাইপাক্লবশিং নিংতম্বা নুমিৎতা লাউথোক্কনি অমসুং শেনগী মনাশিং অমসুং মেরিত সর্তিফিকেতশিং পীগনি। ২০০৭গী জুলাই ১দগী ২০১১গী জুন ৩০ ফাওবগী মনুংদা পোকপা অঙাংশিংনা মখোয়গী শৈরেংশিং থারকপা য়াগনি।
সেন্তর অসিনা চহি ৪০ হেন্না লাইরিক তম্বা অমসুং কলচর অনি শম্নহনবগী থবক তৌদুনা লাক্লি অমসুং হৌজিক ফাওবদা চহি ১০দগী চহি ১৪ ফাওবগী মনুংদা লৈবা হৈশিংলবা অঙাংশিংদা স্কোলারশিপ ১৪০০০ হেন্না পীখ্রে।
মাইপাক্লবশিংদা মেরিত সর্তিফিকেদকা লোয়ননা শেনগী মনা পীগনি:
১. অহানবা মনা(লুপা ১৫,০০০)
২. অনিসুবা মনা(লুপা ৭,৫০০)
৩. অহুমসুবা মনা(লুপা ৫,০০০)
৪. ভারতকী রাজ্য/য়ু.তি অমমমগী কন্সোলেসন প্রাইজ (লুপা ২০০০)
(শৈরেং পীশিল্লকপা রাজ্য/য়ু.তিশিং)
শৈরেং পীশিনবগী অরোইবা মতম ২০২০গী অগস্ত ০৭গী নুমিদাংগী পুং ১১.৩০ ফাওবনি।

Ministry of Culture
Centre for Cultural Resources and Training (CCRT)of Ministry of Cultureorganizes National Level Patriotic Poem Competition as part of Independence Day celebrations
05 AUG 2020 2:13PM by PIB Delhi
In the run up to Independence Day , the Centre for Cultural Resources and Training (CCRT), an autonomous organization of Ministry of Culture in partnership with Mygov.in is holding a National Level Patriotic Poem Competition.
Under this competition, entries of “Patriotic Poem” have been invited from meritorious young children in the age group of 10 to 14 years for participation in the National Level Patriotic Poem Competition. Children can send their own written poem in any language recognized by the Constitution of India and its 8th schedule including English. Maximum five best entries from each State/UT will be selected, which would be then evaluated by National Level Panel. Winners would be announced on the occasion of Independence Day and they will be awarded Cash Prizes and Merit Certificates. Children whose date of birth is in between 01.07.2007 and 30.06.2011 (both days inclusive) are eligible to send their entries.
CCRT is working in the field of linking education with culture for more than 40 years and has awarded more than 14000 scholarships till date to the young and meritorious children in the age group of 10 to 14 years.
The selected winners will be awarded Merit Certificate along with Cash Prize of :
1. First Prize (Rs. 15,000/-)
2. Second Prize (Rs. 7,500/-)
3. Third Prize (Rs. 5,000/-)
4. Consolation Prize (Rs. 2000/-) for each State/ Union Territory of India ( poems from which state/ Union Territory received)
The last date for submission of the Entries will be 07-08-2020, 11.30 P.M.
Click here to read the Terms and Conditions.
For registration and more details please Click This Link