থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়
দা. জিতেন্দ্র সিংহনা জম্মু কাশ্মীরদা পি.এম.জি.এস.ৱাই.-২গী মখাদা পায়খৎলিবা তোঙান-তোঙানবা থবক থৌরমশিংগী উরেপ উয়ুং তমখ্রে
পি.এম.জি.এস.ৱাই.-২গী মখাদা লুপা করোর ১৭৫রোমগী ওইগদবা লম্বী ২৮ জম্মু অমসুং কাশ্মীরগী তোঙান-তোঙানবা মফমশিংদা শেমগৎকদৌরি
31 JUL 2020 4:31PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী অৱাং নোংপোক লমদম চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়গী রাজ্যগী মন্ত্রী, এম.ও.এস. পি.এম.ও., পার্সনেল, পব্লিক গ্রিভান্সেস, পেন্সন, এতোমিক ইনর্জী অমসুং স্পেস, দা. জিতেন্দ্র সিংহনা ঙসি জম্মু কাশ্মীরদা পি.এম.জি.এস.ৱাই.-২গী মখাদা পায়খৎলিবা তোঙান-তোঙানবা থবক থৌরমশিংগী উরেপ উয়ুং তমখ্রে। প্রোজেক্তশিং অসিগী মনুংদা পি.এম.জি.এস.ৱাই.-২গী মখাদা লুপা করোর ১৭৫রোমগী ওইগদবা লম্বী ২৮ জম্মু অমসুং কাশ্মীরগী তোঙান-তোঙানবা মফমশিংদা শেমগৎকপা য়াওরি, মসিগী মনুংদা চনুন্তা খাস্তগী ভুক্ত্রিয়ান খাস, ফলাতাদগী বিখান গলা, অর্নাস্তগী থাক্রাকোতে, রাম্নগরদগী দুদু, পৌনিদগী কুন্দফাওবগী লম্বীশিং ঙসিগী হৌদোকখিবগী হৌনবী মতুং ইন্না শঙ্গাবগী থৌরম অদুদা য়াওখি।
হায়রিবা প্রোজেক্তশিং অসিবু ই-ইনওগুরেৎ তৌরদুনা দা. জিতেন্দ্র সিংহনা হায়খি মদুদি জম্মু অমসুং কাশ্মীর অসি পি.এম.জি.এস.ৱাই.-২গী মখাদা থবক পায়খৎপদা হিমাচল প্রদেশকী হেক মথংদা ২শুবদা লৈরি। মসিবু মখা তানা হায়রদুনা, মহাক্না, লম্বীশিং অসি চাউখৎলক্লিবা লৈবাক অমগীদি থৱাই পুরিবনি, মসিনা মহৈ, হকশেল, লৌউ-শিংউগী পোত্থোকশিং য়োনবা অমসুং সমাজদা তোঙান-তোঙানবা মওংদা চাউখৎপা পুরক্লিবনি।
দা. সিংহনা হায়খি মদুদি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লোইশিল্লবাই থবকশিংবু শঙ্গাবা ঙাইদনা লৈবা অসিগী মীয়ামদা খুৎশিন্ননবা অপাম্বা ফোংদোকখ্রবনি। মহাক্না হায়খি মদুদি সরকার অসিনা মীয়ামগী তঙাইফদবশিংদা মীৎয়েং থম্লি অমসুং মীয়াম্না চাউখৎ থৌরাংগী থবকশিংদা শঙ্গাবা ঙাইহন্দুনা অৱাবা মতম শাংনা পীদুনা লৈরোইদবনি। মহাক্না মখা তারদুনা অরোন অথুপ লৈতবা মনুং মপান ফাউনা থবক পায়খৎপগী চৎনবী অসি হীরম খুদিংমক্তা হৌদোক্কনি হায়খি। দা. সিংহনা হায়খি মদুদি হায়রিবা প্রোজেক্তশিং অসি শঙ্গাবনা হৌখিবা চহী তরুক্লোম অসিদগী পায়খৎলকখিবা থবকশিং অসি কোবিদ-১৯গুম্বা খুদোংথীবা কয়া মাইয়োক্নজরবসু মতম চানা লোইশিন্নবা লেপ্লি হায়বসি উৎলে।
জম্মু অমসুং কাশ্মীর অমসুং লদ্দাখপু য়ু.তি. ওইনা শেমখিবগী চহী অমা মপুং ফাবা নুমিত্তা, দা. সিংহনা হায়খি মদুদি হৌখিবা চহীদা তোঙান-তঙানবা হীরমশিংদা চাউখৎপগী মশক কয়া অমা উখ্রে খুদম ওইনা, মখোংদগী হৌনা রাজনিতীদা চাউখৎপা, এদমিনিস্ত্রেতিব অমসুং গবর্নান্স অমসুং এজুকেসন, পাৱর, রোদকী হীরমশিংদা পুরকপা সেক্তোরেল দিবেলপমেন্তশিংনি।
মহাক্না মখা তানা জম্মু অমসুং কাশ্মীর য়ু.তি. সরকার অসিনা কেন্দ্র সরকারগা খুৎশম্নদুনা চৎলিবসিবু থাগৎপা ফোংদোক্লদুনা হায়খি, সরকার অসিনা করিগুম্বা জম্মু অমসুং কাশ্মীর য়ু.তি. অসিনা এদমিনিস্ত্রেসন্দা খুদোংথীবা লাকপা মীকুপ্তা মতেং পাংগনি হায়না থাজবা পীখি।
প্রিন্সিপাল সেক্রেতরী, জম্মু অমসুং কাশ্মীর সরকার, জম্মু, কোদা, কথুৱা, কিশত্বার, রিয়জি, উধম্পুর অমসুং রম্বানগী দিস্ত্রিক্ত এদমিনিস্ত্রেসনগী তোঙান-তোঙ্গানবা সরকারগী ওফিসিএলশিংসু ভিদিও কনফরেন্স অদুদা শরুক য়াখি।

Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
Dr. Jitendra Singh lays foundation stones online for various works being undertaken under PMGSY-II in J&K
28 roads costing around Rs 175 crore under PMGSY-II to be constructed in various parts of Jammu & Kashmir
31 JUL 2020 4:31PM by PIB Delhi
The Union Minister of State (Independent Charge), Development of North Eastern Region (DoNER), MoS PMO, Personnel, Public Grievances, Pensions, Atomic Energy and Space, Dr Jitendra Singh today laid foundation stones online for various construction works being undertaken under PMGSY-II in J&K. The projects include 28 roads costing around Rs 175 crore under PMGSY-II to be constructed in various parts of Jammu & Kashmir which includes the roads from Chanunta Khas to Bhuktrian Khas, Falata to Bikhan Gala, Arnas to Thakrakote, Ramnagar to Dudu, Pouni to Kund amongst the other roads inaugurated today.
While e-inaugurating these projects, Dr. Jitendra Singh said that Jammu and Kashmir has ranked 2nd in terms of performance under PMGSY II after Himachal Pradesh. Elaborating further, he said that roads are lifeline of a developing nation which will bring benefits in various sectors like education, health, marketing of agricultural produce and will bring many social benefits as well.
Dr. Singh reiterated that Prime Minister, Shri Narendra Modi has emphasised upon all to dedicate completed development projects to people of the country without waiting for its formal inauguration. He said that the Government gave primacy to people’s needs and that people should not face difficulties of any kind for the sake of formal inauguration of various developmental projects. He emphasized that the culture of transparency will be promoted at all levels. Dr. Singh said that the inauguration of these projects has reinforced Government’s commitment in completing all projects in a time bound manner that have started in the last six years notwithstanding various hurdles like the Covid19 crisis.
On the eve of the anniversary to the formation of UT of Jammu and Kashmir and Ladakh , Dr. Singh said that the last year has witnessed lot of developments on various fronts i.e. political developments at grass roots level , administrative and governance reforms and sectoral developments like education sector, power sector and road sector.
He further complimented the UT Government of J&K working in close coordination with Central Government and said the that the Government will fully support in case any issues and constraints being faced by the UT J&K administration.
Principal Secretary, Government of Jammu & Kashmir, various government officials from district administration of Jammu, Doda, Kathua, Kishtwar, Reasi, Udhampur and Ramban also attended the video conference.