শেল-থুম মন্ত্রালয়
কেন্দ্রনা খোমগৎখিবা লুপা কোতি ৯৫,৪৪৪গী সেস অদুগী মায়োক্তা এফ.ৱাই. ২০১৯-২০গীদমক্তা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা জি.এস.তি. কমপেন্সেশন ওইনা লুপা কোতি ১.৬৫,৩০২ থাদোকখ্রে
27 JUL 2020 5:37PM by PIB Imphal
কেন্দ্র সরকারনা হন্দক্তা মার্চ ২০২০গীদমক্তা রাজ্যশিংদা লুপা কোতি ১৩,৮০৬কী জি.এস.তি.কমপেন্সেশন থাদোকখ্রে। মসিগী শেনফম অসি য়াওরগা ২০১৯-২০ ফাওবগী কমপেন্সেশন পুম্নমক রাজ্যশিংদা থাদোকখ্রে। ২০১৯-২০ চহি অসিগীদমক্তা থাদোকখিবা কমপেন্সেশনগী অপুনবা শেনফম অদু লুপা কোতি ১,৬৫,৩০২নি অদুগা ২০১৯-২০গী চহি অসিগী মনুংদা খোমগৎখিবা সেসগী শেনফম্না লুপা কোতি ৯৫,৪৪৪ ওইখি।
২০১৯-২০গীদমক্তা কমপেন্সেশন থাদোক্নবা ২০১৭-১৮ অমসুং ২০১৯-২০গী মনুংদা খোমগৎখিবা সেসকী শেনফম লৈমহৌবা অদুসু শিজিন্নখি। মসিগী মথক্তা কেন্দ্রনা ২০১৭-১৮গী মরী লৈনবা আই.জি.এস.তি.গী লেমহৌরিবা শেনফমগী শরুক অদু শিজিন্নবা ওইনা কমপেন্সেশন ফন্দদা ভারতকী কন্সোলিদেতেদ ফন্দদগী লুপা কোতি ৩৩,৪১২ ত্রান্সফর তৌখি।
মখাদা পীরিবা তেবল অসিনা ফাইনান্সিয়েল য়িয়র ২০১৯-২০গীদমক্তা রাজ্যগী মতুং ইন্না থাদোকখিবা জি.এস.তি. কমপেন্সেশন অদু উৎলি:
সেরিয়েল নম্বর
রাজ্য/য়ু.তি.গী মমিং
এফ.ৱাই. ২০১৯-২০গীদমক্তা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা থাদোকখিবা জি.এস.তি.
(লুপা কোতিদা)
১
অন্ধ্র প্রদেশ
৩০২৮
২
অরুনাচল প্রদেশ
০
৩
অসম
১২৮৪
৪
বিহার
৫৪৬৪
৫
ছত্তিসগর
৪৫২১
৬
দিল্লী
৮৪২৪
৭
গোৱা
১০৯৩
৮
গুজরাত
১৪৮০১
৯
হরিয়ানা
৬৬১৭
১০
হিমাচল প্রদেশ
২৪৭৭
১১
জে. এন্দ কে.
৩২৮১
১২
ঝারখন্দ
২২১৯
১৩
কর্নাতকা
১৮৬২৮
১৪
কেরলা
৮১১১
১৫
মধ্য প্রদেশ
৬৫৩৮
১৬
মহারাস্ত্র
১৯২৩৩
১৭
মনিপুর
০
১৮
মেঘালয়
১৫৭
১৯
মিজোরাম
০
২০
নাগালেন্দ
০
২১
ওরিশা
৫১২২
২২
পুদুচেরী
১০৫৭
২৩
পঞ্জাব
১২১৮৭
২৪
রাজস্থান
৬৭১০
২৫
সিক্কিম
০
২৬
তামিল নাদু
১২৩০৫
২৭
তেলঙ্গানা
৩০৫৪
২৮
ত্রিপুরা
২৯৩
২৯
উত্তর প্রদেশ
৯১২৩
৩০
উত্তরাখন্দ
৩৩৭৫
৩১
ৱেস্ত বেঙ্গাল
৬২০০
অপুনবা
১৬৫৩০২

Ministry of Finance
Centre Released Rs. 1,65,302 Crore as GST Compensation to States/UTs for the FY 2019-20 against cess collection of Rs. 95,444 crore
27 JUL 2020 5:37PM by PIB Delhi
Central Government has recently released GST Compensation of Rs. 13,806 crore to States for March’2020. Taking this amount into account, entire compensation upto 2019-20 has been released to States. The total amount of compensation released for the year 2019-20 is Rs. 1,65,302 crore whereas the amount of cess collected during the year 2019-20 was Rs. 95,444 crore.
To release the compensation for 2019-20, balance of cess amount collected during 2017-18 and 2018-19 was also utilised. In addition, Centre had transferred Rs. 33,412 crore from Consolidated Fund of India to the Compensation Fund as a part of an exercise to apportion balance of IGST pertaining to 2017-18.
The table below shows the State-wise GST compensation released for the Financial Year 2019-20: -
S.No
Name of State/UT
GST compensation released to States/Uts for FY 2019-20
(Rs. in Crore)
1
Andhra Pradesh
3028
2
Arunachal Pradesh
0
3
Assam
1284
4
Bihar
5464
5
Chattisgarh
4521
6
Delhi
8424
7
Goa
1093
8
Gujarat
14801
9
Haryana
6617
10
Himachal Pradesh
2477
11
J & K
3281
12
Jharkhand
2219
13
Karnataka
18628
14
Kerala
8111
15
Madhya Pradesh
6538
16
Maharashtra
19233
17
Manipur
0
18
Meghalaya
157
19
Mizoram
0
20
Nagaland
0
21
Odisha
5122
22
Puducherry
1057
23
Punjab
12187
24
Rajasthan
6710
25
Sikkim
0
26
Tamil Nadu
12305
27
Telangana
3054
28
Tripura
293
29
Uttar Pradesh
9123
30
Uttarakhand
3375
31
West Bengal
6200
Total
165302