Ministry of Labour & Employment
EPFO updates KYC for 73.58 lakh subscribers during April-June 2020
27 JUL 2020 3:25PM by PIB Delhi
To extend the availability and reach of its online services, which have become crucial in the wake of the COVID-19 pandemic, EPFO updated Know your Customer (KYC) data for its 73.58 lakh subscribers during the month of April to June 2020. This includes Aadhaar seeding for 52.12 lakh subscribers, mobile seeding (UAN activation) for 17.48 lakh subscribers and bank account seeding for 17.87 lakh subscribers. KYC is a one-time process which helps in identity verification of subscribers through linking of Universal Account Number (UAN) with KYC details.
Further, to enable KYC seeding on such large scale, EPFO has also undertaken massive exercise of rectifying the demographic details of the subscribers even during the lockdown phase. This resulted in 9.73 lakh name corrections, 4.18 lakh date of birth corrections and 7.16 lakh Aadhaar number corrections during April-June 2020.
To ensure social distancing in office during COVID-19 pandemic, EPFO adopted Work From Home strategy for time bound updation of KYC accounts. Staff working from home was assigned the task of updating the KYC and rectifying the details, reducing the pendency to almost day to day basis.
In addition, major simplification in processes such as removing the dependency on employers for Aadhaar seeding and accepting Aadhaar as proof of date of birth for differences up to three years, has expedited the entire process.
KYC updation enables a member to avail online services through member portal. He can file online for final withdrawal and advances including the recently introduced COVID-19 advances under Pradhan Mantri Garib Kalyan Yojana (PMGKY). It facilitates hassle free online transfer of PF account on switching jobs. Any KYC compliant member can avail all the online services either through desktop or through Umang App.

লেবর অমসুং ইম্প্লোইমেন্ত মন্ত্রালয়
২০২০গী এপ্রিল-জুন মনুংদা সবস্ক্রাইবর লাখ ৭৩.৫৮গী কে.ৱাই.সি ই.পি.এফ.ওনা অপদেৎ তৌখি
27 JUL 2020 3:25PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯ লাইচৎ লাকপদগী ওইরক্লিবা অরুবা ফিবম অসিদা, ওনলাইনগী খুদোংচাবশিং ফংহনবা ওইনা ২০২০গী এপ্রিলদগী জুন থা ফাওবগী মনুংদা সবস্ক্রাইবর লাখ ৭৩.৫৮গী নো য়োর কস্তমর(কে ৱাই সি) দেতা ই.পি.এফ.ওনা অপদেৎ তৌখি। মসিদা সবস্ক্রাইবর লাখ ৫২.১২গী আধার শম্নবা, সবস্ক্রাইবর লাখ ১৭.৪৮গী মোবাইল নম্বর শম্নবা অমসুং সবস্ক্রাইবর লাখ ১৭.৮৭গী বেঙ্ক একাউন্ত শম্নবগী থবকশিং য়াওরি। কে.ৱাই.সি অসি য়ুনিভর্সেল একাউন্তর নম্বরগী খুৎথাংদা সবস্ক্রাইভরশিং মশক খঙদোকপদা মতেং পাংবা থবক অমনি।
পাকশন্না কে.ৱাই.সিগী থবক পাংথোকপা ঙম্নবা, লোকদাউন মনুংদা সবস্ক্রাইভারশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং চুমথোক্নবা থবকশিং ই.পি.এফ.ওনা পাংথোকখি। মদুগী মহৈ ওইনা মিং লাখ ৯.৭৩ চুমথোকখি, মপোক নুমিৎ লাখ ৪.১৮ চুমথোকখি অমসুং ২০২০গী এপ্রিল-জুন মনুংদা আধার নম্বর লাখ ৭.১৬ চুমথোকখি।
কোবিদ-১৯ লাইচৎ মনুংদা ওফিসদা মীয়াম থাপ্না লৈবা য়ানবা, অকক্নবা মতমগী মনুংদা অপদেৎ তৌবা দরকার ওইবা কে.ৱাই.সি একাউন্তশিংগী ওইনা ই.পি.এফ.ওনা য়ুমদগী থবক শুবগী লাল্লোংশিং শীজিন্নখি । য়ুমদগী থবক শুনবগী শীন্নখিবা স্তাফশিংনা কে.ৱাই.সি অপদেৎ তৌরকখি অমসুং অকুপ্পা মরোলশিং চুমথোকখি অমসুং নোংম-নোংমগী ওইনা পন্দুনা লৈরবা থবকশিং হন্থরকখি ।
মসিগী মথক্তা, আধার সিদিং তৌনবা ইমপ্লোয়রশিংগী মখা পোনবা অদু লৈহনখিদে অমসুং চহি অহুম ফাওবা খেন্নবশিংগী ওইনা মপোক নুমিৎকী প্রমান অদু আধারনা ওইবা য়াহনখি ।
কে.ৱাই.সি অপদেৎ তৌবা অসিনা মেম্বর অমনা মেম্বর পোর্তেলদা ওনলাইনগী থবকশিংগী কান্নবা লৌবা য়াগনি । অরোইবা শেনফম লৌথোক্নবা মেম্বর অমনা ওনলাইন্দা ফাইল তৌবা য়াগনি অমসুং কোবিদ-১৯গী য়েংগা প্রধান মন্ত্রী গরীব কলয়ান য়োজনাগী মখাদা হন্দক এদভান্স লৌবা য়াহনখিবা অসিগী খুদোংচাবা লৌবা য়াগনি। দেসতোপ নৎত্রগা উমং এপ্পকী খুৎথাংদা কে.ৱাই.সিগী মেম্বর অমনা ওনলাইনগী থবকশিং পাংথোকপা য়াগনি।