সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
পোপুলর সাইন্স রাইতিংগী ৱেবিনারনা ভারত পুম্বা অমসুং ঙমখৈ লান্না য়ৌখ্রে
25 JUL 2020 4:08PM by PIB Imphal
নেস্নেল কাউন্সিল ফোর সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী কম্ম্যুনিকেসন (এন.সি.এস.তি.সি.) অমসুং সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী বিভাগ (দি.এস.তি.)কী ওতোনোমস ইন্সতিত্যুৎ ওইরিবা বিগ্যান পরাসরনা চয়োলসিগী অঙনবদা সাইন্স কম্ম্যুনিকেতরশিংগী অচৌবা কাংলুপ অমা শেম্নবা হায়দুনা ওগমেন্তিং রাইতিং স্কিলস ফোর আর্তিক্যুলেতিং রিসর্স (এ.এস.দবল্যু.এ.আর.)গী মখাদা রিসর্স স্কোলারশিংগী কেপাসিতী বিলদিং তৌনবা “পোপুলর সাইন্স রাইতিং”গী ৱেবিনার অনি শিনখি।
লৈবাক শিনবা থুংবগী রাজ্য অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতরী ২৮দগী স্কোলার্শিং অমসুং অতোপ্পা লৈবাক ১২ – য়ু.এস.এ., জর্মনী, য়ুনাইতেদ কিংদম, ইজরেলনচিংবদগী স্কোলারশিংদশু কম্ম্যুনিকেতিং সাইন্স রাইতিং, রিসর্স কী মমিং চৎপা আর্তিকল ইবা অমসুং পোপুলর সাইন্স রাইতিংগী মওং মতৌশিংদা শক তাকখি।
এন.সি.এস.তি.সি., দি.এস.তি.গী মকোক দাঃ মনোজ পতাইরিয়া অমসুং বিগ্যান পরাসরগী সাইন্সতিস্ত-এফ. দাঃ বি.কে. ত্যাগি না শরুক য়ারিবা মীওইশিংদা ৱা ঙাংখি অমসুগ সাইন্স কম্ম্যুনিকেসনগী মতাংদা পাউতাক কয়া পীখি। ৱেবিনার অসিনা মীয়াম্না য়াম্না পাম্নখি অমসুং ভারত অমসুং মপানগী লমদগী মীওই ১২৮২না শরুক য়ানবা রেজিস্তর তৌরকখি।
“মীওই অমনা পাংথোকপা রিসর্স তা য়ুম্ফম ওইদুনা মমিং চৎপা সাইন্সকী ৱারী ইবা অসিনা সাইন্সকী চাউরবা হীরমশিং অমসুং খুন্নাইগী তঙাই ফদবশিংগা মরী লৈনবা ঐখোয়গী লৌশিং অসি হেন্না পাকথোকপ চাউথোকপদা অঙকপা মওংদা তেংবাংই। করিগুম্বা ঐনা থিগৎলিবশিং অসিগী মরমদা চহীগী কাংলুপ খুদিং অমসুং মহৈ-মশিংগী থাক কয়া লোইরবা মীওইশিংদা হেন্না খংনিংহনবা, থাগৎহন্নিংবা অমসুং ইথিল পীদুনা তাকপা ঙম্লবদি ঐহাক ইশাশু হায়রিবা ঐহাক্কী থবক অসি হেন্না মমুৎ তানা খংলে হায়না খংবা ঙমগনি”, হায়না দি.এস.তি.গী সেক্রেতরী প্রোফঃ অশুতোশ শর্মনা হায়খি।

Ministry of Science & Technology
Webinar on Popular Science Writing reaches across India & beyond its borders
25 JUL 2020 4:08PM by PIB Delhi
The National Council for Science & Technology Communication (NCSTC) and Vigyan Prasar, an autonomous institute of Department of Science and Technology (DST) organised two webinars earlier this week on “Popular Science Writing” for capacity building of research scholars under Augmenting Writing Skills for Articulating Research (AWSAR) programme to create a brigade of science communicators.
Scholars from 28 States and Union Territories across the country and also from 12 other countries USA, Germany, United Kingdom, Israel, etc. were introduced to the importance of communicating science, writing popular articles from research and to tips and techniques of popular science writing.
Dr. Manoj Patairiya, Head NCSTC, DST and Dr B.K. Tyagi, Scientist F, VigyanPrasar addressed the audience and shared tips on science communication. The webinars received huge response with a total 1282 registered participants from India and abroad.
“Writing of a popular science story based on one's research does wonders in enhancing our own understanding of how the deep and narrow of my knowledge relates to the broader questions of science and the needs of society. I have found that if I can explain my research to people across ages and educational backgrounds in a manner that engenders understanding, appreciation, and even some excitement, then I have understood the many dimensions of the problem better myself!,” said Prof Ashutosh Sharma, Secretary, DST.