Ministry of Education
India holds the first ever INDSAT exam under ‘ Study in India' Programme
Five thousand students from Twelve Countries take the Online Proctored exam
23 JUL 2020 7:05PM by PIB Delhi
The Ministry of HRD conducted the first ever Indian Scholastic Assessment (Ind-SAT) Test 2020 under its 'Study in India’ programmeyesterday. Nearly five thousand candidates from Nepal, Ethiopia, Bangladesh, Bhutan, Uganda, Tanzania, Rwanda, Sri-Lanka, Kenya, Zambia, Indonesia and Mauritius appeared for the exam conducted in the proctored internet mode by the National Testing Agency. EdCIL (India) Limited, a PSU under MHRD and the implementing agency of SII handled the registrations and other aspects of the examination.
Ind-SAT is an exam for grant of scholarships and admissions to foreign students for studying in select Indian universities under the Study in India programme. The exam is designed to gauge the scholastic capability of students applying to study in India. The Ind-SAT scores will serve as a criterion to shortlist the meritorious students for the allocation of scholarships for under graduate as well as post graduate programmes under ‘Study in India’ programme.
The Finance Minister, as part of the budget speech this year, had announced that the Ind-SAT exam is proposed to be held in Asian and African countries, for benchmarking foreign candidates who receive scholarships for studying in Indian higher education centers. The exam was held in 12 countries on a pilot basis this year. There are plans to extend this to other countries in the future.
The Study in India is a programme of MHRD under which foreign students come to study in 116 select higher education institutions in India for under graduate and post graduate programmes. The selection of the students is based on their merit in the class 12 / school leaving exam. About top 2000 students are given scholarships, while some others are given fee discounts by the institutions. Around 780 students had taken admission under the programme during its first year - 2018-19. In the second year this number rose to about 3200.

হ্যুমেন রিসোর্স চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয়
ভারতনা ‘স্তদী ইন ইন্দিয়া প্রোগ্রাম’গী মখাদা ইহান হানবা আই.এন.দি.এস.এ.তি. পরিখা পাংথোকখ্রে
ওনলাইন্দা য়েংশিনবা পরিখা অসিদা লৈবাক তরানিথোইগী মহৈরোয় লিশিং মঙানা শরুক য়াখি
23 JUL 2020 7:05PM by PIB Imphal
ঐচ.আর.দি. মন্ত্রালয়না ঙরাং ‘স্তদী ইন ইন্দিয়া প্রোগ্রাম’গী মখাদা ইহান হানবা ইন্দিয়ন স্কোলাস্তিক এসেসমেন্ত (ইন্দ.-এস.এ.তি.) তেস্ত ২০২০ পাংথোকখ্রে। নেপাল, ইথিওপিয়া, বাঙ্গলাদেশ, ভুতান, উগান্দা, তাঞ্জানিয়া, রৱান্দা, স্রী-লঙ্কা, জাম্বিয়া, ইন্দোনেসিয়া অমসুং মাউরিসসতগী মহৈরোয় লিশিং মঙামুক্না নেস্নেল তেস্তিং এজেন্সীনা ওনলাইন্দা য়েংশিন্দুনা পাংথোকপা পরিখা অদুদা শরুক য়াখি। এম.ঐচ.আর.দি.গী মখাদা লৈবা পি.এস.য়ু. ওইরিবা ই.দি.সি.আই.এল. (ইন্দিয়া) লিমিতেদ অমসুং এস.আই.আই.গী ইমপ্লিমেন্তিং এজেন্সীনা পরিখা অসিগী রেজিস্ত্রেসন তৌবা অমসুং অতোপ্পা হীরমশিং য়েংশিনখি।
ইন্দ.-এস.এ.তি. অসি ভারত্তা মহৈ মশিং তম্বা প্রোগ্রামগী মখাদা খনগৎলবা ভারতকী য়ুনিবর্সিতীশিংদা মীরমদা লৈবা মহৈরোয়শিংনা তম্বা য়ানবা অমসুং স্কোলার্শিপ পীবগী পরিখানি। মসিগী পরিখা অসিনা ভারত্তা তমজগে হায়রক্লিবা মহৈরোয়শিংগী মহৈ হৈবগী থাক ওন্ননবা শেম শাবনি। ইন্দ.-এস.এ.তি. স্কোর অসিনা ভারত্তা মহৈ মশিং তম্বা প্রোগ্রামগী মখাদা অন্দর গ্রেজুএৎ অমসুং পোস্ত গ্রেজুএৎশিংগী মহৈরোয়শিংনা মহৈ তম্নবা স্কোলার্শিপ পীবা য়াই নত্ত্রগা য়াদে হায়বদু লেপকনি।
শেলথুম মন্ত্রীনা মহাক্কী চহীসিগী বজেৎকী ৱা ঙাংবদা ইন্দ.-এস.এ.তি. পরিখা অসি ভারতকী থাক ৱাংবা মহৈ তমফমশঙশিংদা তম্বা অমসুং স্কোলার্শিপ ফংবা মীরমগী মচাশিংগী থাক ওন্নবগীদমক্তা এসিয়া অমসুং অফ্রিকাগী লৈবাকশিংদা পাংথোক্কনি হায়না লাউথোকখিবনি। পরিখা অহানবা হৌদোকপা ওইনা লম ১২দা পাংথোকখি। তুং তারকপদা পরিখা অসি অতোপ্পা মফমশিংদশু পাংথোকপগী থৌরাং লৈরি।
ভারত্তা মহৈ তম্বগী প্রোগ্রাম অসি মীরমগী মচাশিংনা ভারতকী থাক ৱাংবা মহৈ তমফমশঙ ১১৬তা অন্দর গ্রেজুএৎ অমসুং পোস্ত গ্রেজুএৎকী থাক্তা মহৈ তম্বা লাক্নবা এম.ঐচ.আর.দি.গী মখাদা লৈবা প্রোগ্রাম অমনি। মসিগী মহৈরোয় খনবগী থৌওং অসি ক্লাস ১২/স্কুল থাদোকপগী পরিখাদা তারকপা থাক্কী মতুং ইন্না খল্লি। চাউরাক্না অফবা মহৈরোয় ২০০০মুক্তা স্কোলার্শিপ পী অমসুং অতোপ্পা খরদনা ইন্সতিত্যুসনশিংনা ফীদা দিস্কাউন্ত পী। প্রোগ্রাম অসিগী মখাদা মসিগী অহানবা ওইনা ২০১৮-১৯দা চাউরাকপা মহৈরোয় ৭৮০না মিং চনখি। অনিশুবা চহীদা মশিং অসি চাউরাক্না ৩২০০দা হেনগৎখি।