ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং আই.তি. মন্ত্রালয়
দিজিতেল প্লেৎফোর্মশিং অসি লৈবাক অমগী অফবা ওইনবগীদমক্তা অথুবা মতমদা থবক পাংথোকপা অমসুং থাজনিংঙাই ওইগদবনিঃ রবি শঙ্কর প্রসাদনা জি.২০ দিজিতেল মিনিস্তরশিংগী মীফমদা হায়খিবা
ভারতনা মীওই অমগী মশাগী দেতা প্রাইবেসীগী হীরমশিং অমসুং দেতাশিং অসিবু অনৌবা থবক পাংথোকপদা শিজিন্ননবা ফংহনবগা লোয়ননা মরী লৈনবা দেতা ঙাকথোক্তুনা থম্নবা অচৌবা আইন অমা শেমগদৌরি
কেন্দ্র মন্ত্রীনা খুন্নাই অসিবু শেমদোকপা ঙমগদবা থাজনিংঙাই ওইবা আর্তিফিসিএল ইন্তেল্লিজেন্স অমা শেম্বগী তঙাই ফদবগী মতাংদশু পনখি
22 JUL 2020 7:49PM by PIB Imphal
জি.২০গী প্রসেদেন্সী পাংথোক্লিবা সাউদি অরাবিয়ানা য়ুম্বু ওইদুনা ঙসি জি.২০ দিজিতেল ইকোনোমী মিনিস্তরশিংগী বর্চুএলগী মীফম অমা পাংথোকখ্রে। মসিগী মীফম অসিদা ভারতকী ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজীগী মন্ত্রী শ্রী রবি শঙ্কর প্রসাদ ভারতকী মহুৎ শিনখি। কোবিদ-১৯গী লায়চৎ অসিগী মরকসিদা শ্রী প্রসাদনা নিংহন্নবা লৈতনা হল্লকপা ঙম্বা মালেমগী ওইবা সপ্লাই চেন অমা শেম্বগী তঙাই ফদবগী মরমদা পনখি অমসুং মসিগা লোয়ননা ভারতপু মালেমগী সপ্লাই চেনগা নক্না মরী লৈনবা শেল থাদবগী মফম অমা ওইহনবগী প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী মংলান অসিগী মরমদশু মহাক্না মীফম অসিদা পনখি।
শ্রী প্রসাদনা মালেমগী মীওইশিংনা পুল্লিবা মীফম অসিদা ভারতনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা মতৌ করম্না মালেমগী অতোপ্পা লৈবাকশিংদগী হেন্না কোবিদ-১৯ নিংথিনা শেন্নখিবগে হায়বদুগী মতাংদা ৱাফম থমখি। প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক পুম্বদা অঙনবা মতমদা লোকদাউন থম্নবা থৌনা ফরবা ৱারেপ লৌখিবা অদুনা লায়না অসি শন্দোকপদা তপথহনবতা নত্তনা তুংদা লাক্কদৌরিবা খুদোংচাদবশিং খুদিংমকশু থেংননবা শেম শাবদা য়াম্না তেংবাংখি হায়না মহাক্না হায়খি।
কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা ভারতনা দিজিতেলগী হীরমদা অনৌবা থৌওং কয়া পুথোক্তুনা কোবিদ-১৯গা লেন্থেংনবদা তেংবাংখিবশিং অদুগী মরমদশু মীয়ামদা খংহনখি। আরোগ্য সেতু মোবাইল এপ, ক্বারেন্তাইন তৌদুনা লৈবা অনাবশিংবু য়েংশিন্নবা জিও ফেন্সিংগী পথাপ অমসুং কোবিদ-১৯ সাবধান বল্ক মেসেজিংগী পথাপকী মরমদশু মীফমসিদা মহাক্না পনখি। ইরাং অসিগী মনুংদা শেন্মিৎলোনগী হীরমদা শোত্থরবা খুন্নাইগী মীওই কাংলুপ কয়াদা তেংবাং পীবদা দিজিতেল তেক্নোলোজীনা মতৌ করম্না তেংবাংখিবগে হায়বগী মতাংদশু মহাক্না মীফমসিদা ফোংদোকখি। দাইরেক্ত বেনেফিৎ ত্রান্সফর অমসুং দিজিতেল পেমেন্তকুম্বা ভারতকী ওইবা দিজিতেলগী অনৌবা থৌওংশিং অসিনা লোকদাউন মনুংদা খুন্নাইগী খ্বাইদগী শোত্থরবা মীওইশিংদা তোঙান তোঙানবা শেলগী তেংবাং পীখিবগী মতাংদশু মহাক্না মীয়ামদা পাউদমখি।
হেলথকেয়র অমসুং মহৈ-মশিং তম্বিবগী লমদা মীয়াম পুম্বা ওইনা চাউখৎপা পুরক্নবা আর্তিফিসিএল ইন্তেল্লিজেন্সকুম্বা হৌজিক্কী মতমদা মাংজিল থারক্লিবা তেক্নোলোজী শিজিন্ননবা ভারতনা অচেৎপা খোংফম থম্লিবা অসিগী মতাংদশু মহাক্না মীয়ামদা পাউদম্লদুনা শ্রী প্রসাদনা খুন্নাই অমবু শেমদোকপা ঙম্বা থাজনিংঙাই ওইরবা আর্তিফিসিএল ইন্তেল্লিজেন্সকী পথাপ অমা শেম্বগী তঙাই ফদবশিংগী মতাংদশু মহাক্না ৱাফম কয়া ফোংদোকখি।
মন্ত্রীনা য়াম্না মরু ওইনা দেতাগা মরী লৈনবা হীরমশিং অমসুং লৈবাক অমগী অফবা ওইনবা দেতা প্রাইবেসী ঙাক শেনবগী অমসুং মখোয়গী মীয়ামগী তেক্ত কায়দনা লৈবগী হকশিংগী মতাংদা মিৎয়েং চংখি। ভারতনা মীওই অমগী মশাগী দেতা প্রাইবেসীগী হীরমশিং অমসুং দেতাশিং অসিবু অনৌবা থবক পাংথোকপদা শিজিন্নবগীদমক্তা ফংহনবগা মরী লৈনবা দেতা ঙাকথোক্তুনা থম্নবা অচৌবা আইন অমা শেমগদৌরি হায়না হায়খি। হীরমশিং অসিগী মতাংদা য়েংলদুনা লৈবাক কয়া অমদা লৈরিবা দিজিতেল প্লেৎফোর্মশিং অসি থাজনিংঙাই ওইবা, তেক্ত কায়দবা অমসুং অশোয় অঙাম য়াওদবা ওইগদবনি হায়না মহাক্না মখা তানা হায়খি। মসিগা লোয়ননা মালেমগী মফম অমা হেক্তদা লৈরিবা দিজিতেল প্লেৎফোর্মশিং অসি ঙাক-শেনবা, প্রাইবেসী অমসুং মীয়ামগী তেক্ত কায়দবগী হীরমশিং য়াওবা লৈবাক অমগী অফবা ওইনবা হীরমশিংগী মতাংদা য়াম্না থুনা থবক পাংথোকপা ঙম্বা অমসুংথাজনিংঙাই ওইগদবনি হায়বসি ঐখোয়না খংবগী মতম ওইরে হায়না জি.২০ লৈবাকশিংগী মন্ত্রীশিংদা মহাক্না হায়খি।

Ministry of Electronics & IT
Digital platforms have to be responsive and accountable towards the sovereign concerns of countries: Ravi Shankar Prasad at G20 Digital Minister’s Meet
India to put in place a robust personal data protection law which will address the data privacy related concerns and ensure availability of data for innovation
The Union Minister also emphasized the need for building trustworthy Artificial Intelligence systems that can transform the society
22 JUL 2020 7:49PM by PIB Delhi
A virtual meeting of G20 Digital Economy Ministers hosted by Saudi Arabia which is holding the presidency of G20, took place today. Shri Ravi Shankar Prasad, Union Minister for Electronics and Information Technology represented India during this virtual meeting. In the wake of global pandemic like COVDI19, Mr. Prasad strongly emphasized the need for building a resilient global supply chain and shared the vision of Prime Minister of India for making India as attractive destination for investment closely integrated with global supply chains.
Shri Prasad told this global gathering about how India under the leadership of Prime Minister Narendra Modi has managed the COVID19 crisis far better than many other countries. The bold decision of the Prime Minister to go for an early nationwide lockdown helped in the country in curbing the spread of the virus as well as prepare for the upcoming challenges effectively.
The Union Minister shared India’s digital innovations that helped in fight against COVID19. He spoke about initiatives like Aarogya Setu mobile app, geo-fencing system for monitoring quarantined patients and COVID19 Savdhan bulk messaging systems during this meeting. He also spoke about how digital technology helped the government of India in providing relief to the economically weaker sections of society during this crisis. Using digital innovations of India like Direct Benefit Transfers and digital payments even the weakest in the society was provided various financial relief during the lockdown.
Eloquently expressing India’s commitment to leverage emerging technologies like Artificial Intelligence for inclusive growth and development specially in healthcare and education, Shri Prasad emphasized the need for building trustworthy Artificial Intelligence systems that can transform the society.
The Minister specially emphasized on the data related issues and sovereign rights of countries to protect data privacy and security of its citizens. He mentioned that India is soon going to put in place a robust personal data protection law which will not only address the data privacy related concerns of citizens but also ensure availability of data for innovation and economic development. In view of these concerns, the digital platforms having presence in many countries must become trustworthy, safe and secure. He told the digital Ministers of the G20 countries that it is time to acknowledge that digital platforms anywhere in the world have to be responsive and accountable towards the sovereign concerns of countries including defence, privacy and security of citizens.
Click here to see Video URL