Ministry of Steel
Shri Dharmendra Pradhan Calls for Balancing Life and Livelihood, as India Unlocks
21 JUL 2020 6:45PM by PIB Delhi
Minister of Steel and Petroleum and Natural Gas Shri Dharmendra Pradhan today addressed a webinar on “Working in Covid-19 times”, organised by the Ministry of Steel. Speaking on the occasion, Minister Pradhan said that as the nation unlocks and people get back to work, we must understand that the virus is very much here and it’s important to take all precautions and balance life and livelihood. He also said that in the last few months we have established protocols and practices with significant success to fight against the #Covid_19 pandemic and talked about the need to continue following all recommendations by experts, ensure social distancing, wear masks, wash our hands to contain the spread of infection.
Speaking on the occasion, Minister of State for Steel Shri Faggan Singh Kulaste talked about the role of steel CPSEs in the fight against the pandemic, high recovery rate in India, the economic package announced by the Government and the need to adopt a more healthy lifestyle. He said that people in rural areas and tribal belt have been relatively less affected by the pandemic as compared to the urban populace, and this can be largely attributed to their lifestyle, food habits, and closeness to the nature.
AIIMS Delhi Director Dr. Randeep Guleria talked about the steps which need to be taken to minimise the risk of infection while resuming work, adjusting to the new normal of wearing masks, ensuring social distancing, washing hands, self monitoring, contact tracing and realigning workplace practices to minimise the risk of infection spread.
Dr. Ishwar V. Basavaraddi, Director, MDNIY, Ministry of AYUSH, elaborated upon the basic yoga postures and practices which could help enhance one’s immunity and stay healthy.
The webinar also witnessed participation from officials from the Ministry of Steel and its CPSEs.

স্তীল মন্ত্রালয়
ভারত্তা অনলোক লাকপদগী পুন্সি অমসুং হিংনবা লম্বীশিং খল চানা থম্নবা ধর্মেন্দ্র প্রধান্না তকশিল্লি
21 JUL 2020 6:45PM by PIB Imphal
স্তিল মিনিস্ত্রিনা শীন্দুনা “কোবিদ-১৯ মতমদা থবক শুবা” হায়বা হিরম অসিদা ঙসি পাংথোকখিবা ৱেবিনার অমদা স্তিল, পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাসকী মিনিস্তর ধর্মেন্দ্র প্রধান্না হায়খি লৈবাক অসিদা অনলোক লাকপদগী মীয়াম অমুক হন্না থবক শুবা হৌরে, ভাইরস অসি মফম খুদিংদা লৈরি হায়বা ঐখোয় খঙগদবনি অমসুং চেকশিন-থৌরাং লৌখৎপা অমসুং পুন্সি অমসুং হিংনবা লম্বীশিং খল চানা থম্বা মরুওই। কোবিদ-১৯ লাইচৎ লাকশিন্নবা হৌখিবা থা খর অসিদা ঐখোয়না চৎন-পথাপশিং শেম্লে অমসুং চৎনরে অমসুং লাইচৎ অসি লাকশিন্নবা মীয়াম থাপ্না লৈনবা, মাক্স উপ্নবা, খুৎ তোইনা হাম্নবা অখঙ-অহৈশিংনা তাক্লিবা অসি মখা তানা ইনবা দরকার ওই।
থৌরম অদুদা স্তিলগী রাজ্য মন্ত্রী ফাগগান সিংহ কুলাস্তেনা হায়খি লাইচৎ অসি লাকশিন্নবা স্তিল সি.পি.এস.ইশিংনা মরুওইবা থৌদাং লৌখি অমসুং সরকারনা থবক ফজনা পায়খৎপদগী ভারত্তা অনাবা ফগৎলকপগী চাং য়াম্না ৱাংলে অমসুং মীয়ামগী য়াইফনবা সরকারনা ইকোনোমিক পেকেজ লাউথোক্লে অমসুং হকচাং ফনা লৈনবা অফবা পুন্সি মহিং অমা দরকার ওই। মী কুংনা তাবা সহরশিংগী মফমশিংগা চাংদম্নবদা খুঙ্গংশিং অমসুং ত্রাইবেলশিংগী মফমশিংদা লাইচৎ অসিনা য়াম্না শোকহন্দে অমসুং মসি মখোয়গী পুন্সি মহিং , চাকচা-য়ুথক অমসুং মহৌশাগা নকশিন্ননা লৈবা অদুনা ওইহনবনি।
এ.আই.আই.এম.এস দিল্লিগী দিরেক্তর দোক্তর রনদিপ গুলেরিয়ানা হায়খি অমুক থবক শুবা হৌরকপদা লায়না লৌনবা হন্থহন্নবা থবকশিং পায়খৎপা দরকার ওই, মাক্স উপ্পা, মীয়াম থাপ্না লৈবা, খুৎ হাম্বা, ইশা ইরোমদোম চেকশিনবা, শম্নরুবশিং খোঙ্গুল লিবা অমসুং লাইচৎ শন্দোরকপদা হন্থহন্নবা থবক মফমশিং অমুক হন্না শেমদোক-শেমজিন তৌবা দরকার ওই।
অয়ুস মিনিস্ত্রিগী এম.দি.এন.আই.ৱাইগী দিরেক্তর দোক্তর ঈশ্বর ভি বাসারাদিনা মীওই অমগী লায়না ঙাকথোকপা ঙম্বগী শক্তি হেনগৎহন্নবা অমসুং হকচাং ফনা লৈনবা দরকার ওইবা য়োগা পোসচরশিং অমসুং শান্নবগী মওংশিং শন্দোক্না তাকখি।
ৱেবিনার অদুদা স্তিল মিনিস্ত্রি অমসুং মসিগী সি.পি.এস.ইশিংগী ওফিসিএলশিংসু শরুক য়াখি।