শেল-থুম মন্ত্রালয়
অনৌবা ফোর্ম ২৬ এ.এস.না তেক্সপেয়রশিংদা শক উত্তনা মতেং পাংলি
18 JUL 2020 1:37PM by PIB Imphal
অনৌবা ফোর্ম ২৬ এ.এস. অসি তেক্সপেয়রশিংনা মখোয়গী ইনকম তেক্স রিতর্নশিং থুনা অমসুং চুম্না ই-ফাইল তৌনবগী শক উত্তনা মতেং পাংলি। এসেসমেন্ত চহি অসিদগী তেক্সপেয়রশিংনা তোঙান তোঙানবা কাংলুপশিংগী স্তেৎমেন্ত ওফ ফাইনান্সিএল ত্রাঞ্জেক্সনশিং (এস.এফ.তি.শিং)দা পীরিবা তেক্সপেয়রগী ফাইনান্সিএল ত্রাঞ্জেক্সনশিংগী অহেনবা ৱারোলশিং য়াওবা শেমদোক্তুনা ফগৎহল্লবা ফোর্ম ২৬ এ.এস. অমা উবা ফংলগনি
অখ্ন্নবা এস.এফ.তি.শিং ফাইল তৌরকপশিংগী ই-পাও অসি হৌজিক্তি ফোর্ম ২৬ এ.এস.গী পার্ত ইদা য়াওরে অসুম্না হায়রিবা অসি তেক্সপেয়রশিংনা নুংঙাইগদবা এনভাইর্নেম্ত অমদা অচুম্বা তেক্স লাইয়েবিলিতী হোত্তোক্তুনা মহাক্কী ইনকম তেক্স রিতর্ন (আই.তি.আর.) ফাইল তৌবদা শীজিন্নবা য়ারগনি। মসিনা তেক্স এদমিনিস্ত্রেসনদা মখা তানা ত্রান্সপরেন্সী অমসুং একাউন্তেবিলিতী পুরকপা ঙম্লগনি।
অতোপ্পা থিখিবা তেক্সশিং, রিফন্দশিং অমসুং তি.দি.এস. দিফোল্তশিংগী ৱারোল য়াওবা অহেনবা ই-পাও কয়া য়াওবগী মথক্তা মমাংগী ফোর্ম ২৬ এ.এস অসিনা পান অমগা মরী লৈনবা সোর্সতা ককখিবা তেক্স অমসুং খোমগৎখিবা তেক্সকী মতাংদা ইপাও পীবদা শীজিন্নরম্মি। অদুবু আই.তি.আর. ফাইল তৌবা মতমদা মখোয়না লায়না হোৎপা য়ানবা মখোয়গী মরু ওইবা ফাইনান্সিএল ত্রাঞ্জেক্সনশিং পুম্নমক নিংশিংহনবা তেক্সপেয়রশিংগী মতেং পাংনবা হৌজিক্তি মসিদা এস.এফ.তি.শিং য়াওরগনি।
সেবিং বেঙ্ক একাউন্তশিংদগী শেল হাপ্পা/লৌথোকপা, লম-শমপতি য়োন্থোকপা/লৈশিনবা, তাইম দিপোজিৎশিং, ক্রেদিৎ কার্দকী পেমেন্তশিং, সিয়রশিং লৈশিনবা, দিবেনচরশিং, ফোরেন করেন্সী, ম্যুচুএল ফন্দশিং, সিয়রশিং অমুক হন্না লৈশীনবা, গুদ অমসুং সর্ভিসকী কেশ পেমেন্ত অসিনচিংবা ইনকম-তেক্স এক্ত, ১৯৬১গী সেক্সন ২৮৫বি.এ.গী মখাদা বেঙ্কশিং, ম্যুচুএল ফন্দশিং, বোন্দশিং অমসুং রেজিস্ত্রারশিং নত্রগা সব-রেজিস্ত্রার অসিনচিংবা পীরিবা ইন্সিতিত্যুৎশিংগী “অখন্নবা মীওইশিং”দগী বিভাগ অসিনা ই-পাওশিং ফংলি হায়না মখা তানা খঙহল্লি।
মসিনা হায়রি মদুদি তোঙান তোঙানবা লমশিং মদুদি ত্রাঞ্জেক্সশিংগী মখল, এস.এফ.তি. ফাইল তৌরিবগী মমিং, ত্রাঞ্জেক্সনগী তাং, সিঙ্গল/জোইন্ত পার্তীগী ত্রাঞ্জেক্সন, পার্তীশিংগী মশিং, শেনফম, পেমেন্ত তৌবগী মওং অমসুং রিমার্কশিং অসিনচিংবা অসি তেক্সপেয়র অমা হেক্তগী ওইনা হৌজিক্কি ফোর্ম ২৬ এ.এস. অসি পার্ত ইদা য়াওরে।
মসিগী মথক্তা, মসিনা পুকচেল শেংবা তেক্সপেয়রশিংদা মখোয়গী রিতর্নশিং ফাইল তৌবা মতমদা অপদেৎ ওইরবা ফাইনান্সিএল ত্রাঞ্জেক্সনশিং পীবদা মতেং পাংগনি অমরোমদা মসিনা রিতর্নশিংগী ফাইনান্সিএল ত্রাঞ্জেক্সনশিং লোৎশিল্লিবা তেক্সপেয়রশিংদদি মতেং পাংলোই। এন্যুএল ইনফোর্মেসন রিতর্নশিং (এ.আই.আর.)গী শেনবা চহি ২০১৫-১৬ ফাওবগী ত্রাঞ্জেক্সনশিংগী ই-পাওসু অনৌবা ফোর্ম ২৬ এ.এস.না ফংহল্লগনি।

Ministry of Finance
New Form 26AS is the Faceless hand-holding of the Taxpayers
18 JUL 2020 1:37PM by PIB Delhi
The new Form 26AS is the faceless hand-holding of the taxpayers to e-file their income tax returns quickly and correctly. From this Assessment Year, taxpayers will see an improved Form 26AS which would carry some additional details on taxpayers’ financial transactions as specified in the Statement of Financial Transactions (SFTs) in various categories.
It is stated that the information being received by the Income Tax Department from the filers of these specified SFTs is now being shown in Part E of Form 26AS to facilitate voluntary compliance, tax accountability and ease of e-filing of returns so that the same can be used by the taxpayer to file her or his income tax return (ITR) by calculating the correct tax liability in a feel-good environment. This would also bring in further transparency and accountability in the tax administration.
The earlier Form 26AS used to give information regarding tax deducted at source and tax collected at source relating to a PAN, besides certain additional information including details of other taxes paid, refunds and TDS defaults. But now, it will have SFTs to help the taxpayers recall all their major financial transactions so that they have a ready reckoner to enable them while filing the ITR.
It is further explained that the Department used to receive information like cash deposit/withdrawal from saving bank accounts, sale/purchase of immovable property, time deposits, credit card payments, purchase of shares, debentures, foreign currency, mutual funds, buy back of shares, cash payment for goods and services, etc. under Section 285BA of Income-tax Act, 1961 from “specified persons" like banks, mutual funds, institutions issuing bonds and registrars or sub-registrars etc., with regard to individuals having high-value financial transactions since the Financial Year 2016 onwards. Now, all such information under different SFTs will be shown in the new Form 26AS.
It is stated that the Form 26AS for any taxpayer, from now onwards, will display in part E of the Form, different fields such as, type of transaction, name of SFT filer, date of transaction, single/joint party transaction, number of parties, amount, mode of payment and remarks etc.
Furthermore, this would help the honest taxpayers with updated financial transactions while filing their returns, whereas it will desist those taxpayers who inadvertently conceal financial transactions in their returns. The new Form 26AS would also have information of transactions which used to be received up to Financial Year 2015-16 in the Annual Information Returns (AIR).