থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়
দা. জিতেন্দ্র সিংহনা আই.আই.এম. জম্মুদা নুমিৎ ৫গী ওনলাইন ওরিয়েন্তেসন প্রোগ্রাম হৌদোকখ্রে
জম্মুনা অৱাং থংবা ভারতকী মহৈ-মশিংগী হব অমা ওইবা ঙমলক্কদৌরে হায়না দা. জিতেন্দ্র সিংহনা হায়রি
16 JUL 2020 4:24PM by PIB Imphal
দিবেলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজন (দোনর)গী কেন্দ্রগী রাজ্যগী মন্ত্রী (ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ), এম.ও.এস. পি.এম.ও., পর্সনেল, পব্লিক গ্রিভান্সেস, পেন্সনস, এতোমিক ইনর্জী এন্দ স্পেস, দা. জিতেন্দ্র সিংহনা ঙসি ইন্দিয়ন ইন্সতিত্যুৎ ওফ মেনেজমেন্ত, জম্মুগী এম.বি.এ.গী ৫শুবা বেচ অমসুং পিঐচ.দি. প্রোগ্রামগী অহানবা বেচকী নুমিৎ মঙানিগী ওইবা ওরিয়েন্তেসন প্রোগ্রাম অমগী ইন্তর্নেৎকী থোংদা হৌদোকখ্রে। ওরিয়েন্তসন প্রোগ্রাম অদু ইন্তর্নেৎকী থোংদা হৌদোকপদা দা. জিতেন্দ্রনা হায়খি আই.আই.এম., জম্মু অসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা সরকারগী জম্মু অমসুং কাশমিরগী মহৈ-মশিংগী লমগী অচৌবা মায় পাকপা অমনি।
হৌখিবা চহি তরুক অসিদা জম্মু মথন্তদা পুরকখিবা চাউখৎ থৌরাং মরু ওইনা মহৈ মশিংগী ওইবদা ফগৎহনবা অসিগী মতাংদা দা. জিতেন্দ্রা সিংহনা হায় ইন্দিয়ন ইন্সতিত্যুৎ ওফ মেনেজমেন্ত, ইন্দিয়ন ইন্সতিত্যুৎ ওফ তেক্নোলোজী, ইন্দিয়ন ইন্সতিত্যুৎ ওফ মাস কম্ম্যুনিকেসন, এমস লিংখৎপগা লোয়ননা ইন্দিয়ন ইন্সতিত্যুৎ ওফ ইন্তিগ্রেতিব মেদিসিন চাওখৎহনবা, বদেরৱহদা হাংগদৌরিবা ইন্দিয়ন ইন্সতিত্যুৎ ওফ হাই অল্তিত্যুদ মেদিসিন, কথুৱাগী ইন্দস্ত্রিএল বাইওতেক পার্ক মসিগী মথক্তা কেন্দ্রনা চল্লাইবা গোভর্মেন্ত মেদিকেল কোলেজ ৪, রুসানা চল্লাইবা ইঞ্জিনীয়রিং কোলেকশিং, অয়ুর্বেদিক কোলেজ অমা অমসুং জম্মুগী প্রোবিন্সতা হাংগদৌরিবা হোমিওপেথিক কোলেজগুম্বা অৱাং থংবা ভারত্তা লিংখৎপগা লোয়ননা জম্মু অসি মহৈ মশিংগী ওইবা হব অমা ওইবা ঙমলে।
দা. জিতেন্দ্র সিংহনা মখা তারদুনা হায় ওগস্ত ৫, ২০১৯গী মতুংদগী ওইরকখিবা ইতিহাসিক ওইবা কন্সতিত্যুস্নেলগী ওইবা অহোংবশিংগা লোয়ননা একাদেমিক্কী চাউখৎ থৌরাংদা লৈরম্বা অপনবশিংনা লৌথোকখিবগা লোয়ননা মমাংদা লৈরম্বা চিংনবশিং অদু দোমিসাইল লো অসি হৌজিক চৎনবগা লোয়ননা ভারতকী মফম খুদিংমক্তগী তোঙান তোঙানবা লমশিংদগী খ্বাইদগী ফবা ফেকল্তীশিংনা জে. অমসুং কে.দা লাক্নবা শেম শাদুনা লৈরে। দোনিসাইল লো অসিগী খ্বাইদগী চাওবা ফল অসি জম্মুগী হৌগৎলক্লিবা অনৌবা ইন্সতিত্যুসনশিংদা একাদেমিক ফেকল্তীশিং ফগৎলকপা অসিনা ওইগনি হায়না দা. জিতেন্দ্র সিংহনা ফোঙদোকখি।
দা. জিতেন্দ্র সিংহনা হায়খী এমস, আই.আই.এম., আই.আই.তি. অমসুং অতোপ্পা ইন্সতিত্যুৎশিং অসি জম্মুদা মতাং চাবা লিংখৎখি মরমদি মফম অসি হৌজিক অচৌবা ইনবেসমেন্তশিংগী হৌনবা থোং হাংলি অমসুং হৌনবগীদমক য়ুনিয়ন তেরিতরী সরকার অসিনা লুপা কোতি ২৫,০০০গা লোয়ননা আউৎরিচ প্রোগ্রাম অমা হৌদুনা অনৌবা ইন্দস্ত্রিএল হবশিং অমসুং উধমপুরগুম্বা অপিকপা জিলাদা ইন্দস্ত্রিএল ইস্তেৎশিং লিংখৎনবা লম্বী অমা য়াৎলি
হৌদোকপা অসিদা ৱা ঙাংলদুনা দা. সিংহনা হায় ভারত অসি মালেমগী ওইবা মেন্যুফেকচরিং অমসুং আই.তি. হব ওইবা ঙম্লক্কদৌরে অমসুং ঐখোয়গী স্পেস বিভাগকী রিসর্চকী ফলশিং অমসুং রিসর্চতগী ফংলকপশিং অসি য়ু.এস.কী নাসাগুম্বা মালেমগী ওইবা মাংজিল থারিবা ইন্সতিত্যুৎশিংনা প্রোক্যুর তৌরি লোয়ননা মসিনা লৈবাক অসিদা হান্নদগী থাজবা থম্লিবা অমসুং মীকোক থোংদুনা লাক্লি হায়বা উৎলি।
ইস্রোনা অথুবদা অমসুং কোবিদ-১৯ মতুংগী চহিচা অসিদা হ্যুমেন স্পেসফ্লাইৎ মিসন গগনয়ান পাঙথোক্কদৌরি অমসুং শেন্মীৎলোনগী মতাংদসু ভারতনা মসিগা মান্নবা মওংদা অমুক হন্না ফগৎলকপা ঙমগনি।
মহাক্কী প্রসিদেন্তকী ৱারোলদা দা. মিলিন্দ কামব্লে, চিয়র্মেন বি.ও.জি., আই.আই.এম. জম্মুনা একাদেমিক এক্সিলেন্স, রিসর্স, এক্সক্লুসিব ইদুকেসন অমসুং কোর্পোরেতাইজ তৌরবা মালেমগী ওইবা মরীশিংনা মরম ওইদুনা অসিগুম্বা অতেনবা মতম অমদা আই.আই.এম. জম্মু অসি থুনা ফগৎলকপা অমসুং ফীদমনিংঙাই ওইবা মীংচৎ অমা পুরকপসি অপেনবা পোকই হায়না ফোঙদোকখি।
মমাংদা ইন্তর্নেৎকী থোংদা হৌদোকপা অদুদা প্রোফেসর বি.এস. সাহায়, দিরেক্তর আই.আই.এম.,জম্মুনা মহাক্কী থৌরম হৌদোকপগী ৱারোলদা ঐখোয়গী মীৎয়েং অসি মালেমগী থাক্তা থবক তৌবা ঙম্বা অমসুং খুনাইদা কান্নবা পীগদবা লুচিংবাশিং অমসুং ওন্তপ্রিনোরশিং পুথোকপনি অমসুং ঐখোয়গী পান্দমদি আই.আই.এম. জম্মু অসি জাতি অমসুং লমদম অদোমগী ওইবদা মীৎয়েং থম্বগা লোয়ননা মালেমগী থাক্তা পুখৎতুনা ভারতকী খ্বাইদগী ফবা বিজিনেসকী স্কুল অমা ওইহনবনি হায়না মহাক্না থমখি।

Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
Dr.Jitendra Singh inaugurates 5 Day Online Orientation Program at IIM Jammu
Jammu has virtually emerged as an educational hub in North India, says Dr.Jitendra Singh
16 JUL 2020 4:24PM by PIB Delhi
The Union Minister of State (Independent Charge) Development of North Eastern Region (DoNER), MoS PMO, Personnel, Public Grievances, Pensions, Atomic Energy and Space, Dr Jitendra Singhtoday e-inaugurated a five-day orientation program at Indian Institute of Management, Jammu for the 5th batch of MBA and 1st batch of PhD Program. While e-inaugurating the orientation program, Dr.Jitendra Singh said that IIM, Jammu is one of the major achievements of the Government of India led by Prime Minister, Shri Narendra Modi in the education sector in Jammu and Kashmir.
Giving an insight into the development and particularly educational boost brought about in the last six years in Jammu alone by Shri Narendra Modi Government, Dr.Jitendra Singh said that Jammu has emerged as an education hub in North India with the establishment of an Indian Institute of Management, Indian Institute of Technology, Indian Institute of Mass Communication, AIIMS, up gradation of Indian Institute of Integrative Medicine, National Institute of High Altitude Medicine coming up at Bhaderwah, Industrial Biotech Park at Kathua besides other centrally funded institutes like 4 Government Medical Colleges, RUSA funded Engineering colleges, an Ayurvedic college, and an upcoming Homeopathic College in the Jammu province.
Dr.Jitendra Singh further said that with the historical constitutional changes happened after August 5, 2019 and the barriers of academic growth done away with, the best faculty from different fields from all over India are ready to come to J&K to serve with dedication as the previous apprehensions have gone now with the Domicile Law coming into existence. The biggest outcome of this Domicile Law would be the enrichment of academic faculty at Jammu in all the new premier institutes, Dr.Jitendra Singh emphasised.
Dr.Jitendra Singh also said that AIIMS, IIM, IIT and other institutes have been set up at the right time in Jammu as this place is now opening up for big investments and to begin with, the Union Territory Government has started an outreach programme with an investment of over Rs. 25000 crores which will pave a way for the establishment of new industrial hubs and industrial estates even in the smaller districts like Udhampur.
Speaking during the inauguration, Dr. Singh said that India is on the verge of becoming a global manufacturingand IT hub and our research outputs and research inferences of the Department of Space are now being procured by some of the premier world institutes like NASA of US which shows the kind of credibility and supremacy this country has already established.
ISROis going to have a Human Spaceflight Mission Gaganyaan very soon and in the Post Covid19 era, India is going to have a similar kind of resurgence as far as the economy is concerned.
In his presidential Address, Dr.MilindKamble, Chairman BoG, IIM, Jammu said that it is heartening to see that IIM, Jammu is making rapid strides and has earned an outstanding reputation in such a short period of time because of its academic excellence, research, executive education and corporatized international linkages.
Earlier during the e-inauguration, Professor B.S. Sahay, Director IIM, Jammu in his welcome address said that our vision is to develop leaders and entrepreneurs who can perform globally and give valuable contribution to the society and our mission is to make IIM, Jammu as the top most business school of India with global outlook with national and regional focus.