কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
জর্মনীগী এনাবিন দেতাবেজদা এন.আই.দি. য়াওবদগী হৌজিক নেস্নেল ইন্সতিতুৎ ওফ দিজাইনগী মহৈরোয়শিং জর্মনীদা থবক তৌনবা অয়াবা লৌনবা হোৎনবা য়ারগনি
15 JUL 2020 1:46PM by PIB Imphal
মালেম থাক্কী দিজাইনগী মহৈ-মশিং ফংহন্নবা ভারত সরকারগী কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মিনিস্ত্রীগী প্রোমোসন ওফ ইন্দস্ত্রী এন্দ ইন্তরনেল ত্রেদ দিপার্তমেন্তনা ভারত্তা নেস্নেল ইন্সতিতুৎ ওফ দিজাইন মঙা লিংখৎলে। এন.আই.দি. অহমেদবাদ (অহমদেবাদ, গান্ধীনগর অমসুং বেঙ্গালুরুদা কেম্পসশিং লৈবা) ১৯৬১দা লিংখৎখি, অনৌবা এন.আই.দি. মরি হায়বদি এন.আই.দি .অন্ধ্র প্রদেশ, এন.আই.দি. হরিয়ানা, এন.আই.দি. অসম অমসুং এন.আই.দি. মৈধ্য প্রদেশ হৌখিবা চহি মঙাদা লিংখৎখি। সংসদকী এক্তনা হায়রিবা ইন্সতিতুৎশিং অসি লৈবাক্কী মরুওইবা ইন্সতিতুৎশিংনি হায়না লাউথোকখি। এন.আই.দিগী গ্রেজুয়েতশিং হিরম কয়াদা ভারত্তা থবক তৌরি অমসুং কয়া অমনা ভারতকী ৱাংমদা তোঙান-তোঙানবা লৈবাকশিংদা থবক তৌরি।
জর্মনীদা মপান লৈবাকশিংগী দিগ্রিশিং য়েংশিন্নবা খ্বাইদগী চাউবা ওথোরিতি ওইনা সেন্ত্রেল ওফিস ফোর ফোরেন ইজুকেসন(জেৎ এ বি) হাংদোক্লে। মখোয়না এনাবিন কৌবা দেতাবেজ অমা শেমদুনা মদুদা জর্মনগী দিপ্লোমাশিং অমসুং দিগ্রিশিংগা মরি লৈনবা মপান লৈবাকশিংগী দিগ্রিশিং অমসুং অৱাংবা থাক্কী ক্বালিফিকেসনশিংগী লিস্ত অমা থম্লি।
জর্মন ৱার্ক ভিসা, জোব সিকর ভিসা নৎত্রগা জর্মন ব্লু ভিসা লৌনবগীদমক তঙাইফদনা মপান লৈবাকশিংগী য়ুনিভর্সিতি থাক্কী ক্বালিফিকেসনশিং অসি জর্মনীনা মশক খঙবা দরকার ওই। মাইপাক্না ভিসা লৌবা অসি মপান লৈবাকশিংগী য়ুনিভর্সিতি থাক্কী ক্বালিফিকেসনশিং অসি জর্মনীগী ক্বালিফিকেসনগা মান্নৈ হায়না খুদম পীবগী মখা য়াম্না পোল্লি। চহি ৩/৪গী বেচেলরস দিগ্রি অমা জর্মনীনা মশক খঙবা দরকার ওই।
২০১৫দা এনাবিন লিস্ততা এন.আই.দি অহমেদবাদ য়াওখি অমসুং অতোপ্পা অনৌবা এন.আই.দিশিং হন্দক মসিগী দেতাবেজ অসিদা হাপচিনখ্রে। হৌজিক এন.আই.দিশিং মসিগী লিস্ত অসিদা য়াওবদগী মসিগী মহৈরোয়শিংনা মখোয়গী দিগ্রিশিং অদুগা মরী লৈনবা হিরমশিংদা জর্মনীদা থবক তৌনবা এপ্লাই তৌবা য়ারগনি।

Ministry of Commerce & Industry
National Institutes of Design students will be able to easily apply for work permits in Germany now, as NIDs have been included in the Anabin database, Germany
15 JUL 2020 1:46PM by PIB Delhi
Department for Promotion of Industry and Internal Trade (DPIIT), Ministry of Commerce and Industry, Government of India has established five National Institutes of Design (NID) in India for imparting world-class design education. While NID Ahmedabad (with campuses in Ahmedabad, Gandhinagar & Bengaluru) commenced its activities in 1961, four new NID’s namely – NID Andhra Pradesh, NID Haryana, NID Assam, and NID Madhya Pradesh came up in the last few years. These NIDs are declared as Institutions of National Importance by virtue of the Act of Parliament and are internationally acclaimed premier design institutes. While graduates from NID are working in varied fields in India, many of them also opt for challenging opportunities in different countries outside India.
One such country is Germany, which has opened a Central Office for Foreign Education (ZAB) which acts as the sole authority for the evaluation of foreign qualifications in Germany. As part of their service, they maintain a database called Anabin that lists foreign degrees and higher education qualifications in relation to German diplomas and degrees.
Recognition of foreign university-level qualifications in Germany is often an essential prerequisite for securing a German Work Visa, Job Seekers Visa or German Blue Card. Often the success of visa application is dependent on the proof that the university-level qualification acquired outside Germany is considered on par with an equivalent German qualification. Generally, a 3/4-year bachelor's degree is required to meet the basic requirements for one’s degree to be recognised in Germany.
NID Ahmedabad was included in the Anabin list in 2015 and the other new NIDs have also now been incorporated in this database recently.
Now that all NIDs are a part of this list, its students will be able to easily apply for work permits in Germany for working in the fields relevant to their education.