কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ থেংননবা , আর.সি.এফ.না অনৌবা পোৎথোক অমা পুথোক্লে : খুৎ হাম্নবা আইসো প্রোপাইল অলকোহল (আই.পি.এ.)না শাবা জেল
11 JUL 2020 1:26PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯ থেংননবা সরকারনা পায়খৎলিবা থবকশিং মতেং পাংনবা, কেমিকেলস অমসুং ফর্তিলাইজরস মিনিস্ত্রিগী মখাদা পব্লিক সেক্তর য়ুনিত অমা ওইরিবা রাস্ত্রিয়া কেমিকেলস এন্দ ফর্তিলাইজরস লিমিতেদ (আর.সি.এফ.)না খুৎ হাম্নবা আই.পি.এ. জেল “আর.সি.এফ. সেফরোলা” পুথোক্লে ।
আর.সি.এফকী মতুংইন্না, মসিগী খুৎ হাম্নবা জেল অসি আইসো প্রোপাইল অলকোহল (আই.পি.এ.) অমসুং এলো ভেরা য়াওবা উনশা শোকহন্দবা হেন্দ-সেনিতাইজর অমনি । মসিদা ভিতামিন-ই মরাংকাইনা য়াওরি অমসুং চম্প্রা মনম নম্মি ।
মসিগী জেল অসি পুবা নুংঙাইনবা আর.সি.এফনা এম,এল ৫০ অমসুং এম.এল বোত্তলশিংদা হাপ্লে অমসুং মমলনা লুপা ২৫ অমসুং লুপা ৫০নি । মসিগী মমল অসি কম্পেনিনা লেপ্পনি । কম্পেনি অসিগী লৈবাক শীনবা থুংনা লৈরিবা নেতৱার্কশিংদা পোৎথোক অসি ফংহন্নবা আর.সি.এফনা থৌরাং তৌরি।
কোবিদ-১৯ লাইচৎ লাকপদগী কৈথেলদা হেন্দ সেনিতাইজর ফংনদ্রিবা অসি ফংহন্নবা আর.সি.এফনা চুনবা মমলদা ফংহন্দুনা লাইচৎ অসি লাকশিন্নবা হোৎনবদা অপীকপা মতেং অমা পাংলি । আর.সি.এফকী সি.এম.দি.এস.সি. মুদগেরিকানা হায়খি অনৌবা পোৎথোক খুৎ হাম্নবা আই.পি.এ. জেল “আর সি এফ সেফরোলা” মহাক্কী কম্পেনিনা পুথোক্লে হায়না লাউথোকপদা হরাওই । মসিগী পোৎথোক অসি হৌজিক লৈরিবা লাইচৎ অসি লাকশিন্নবা হোৎনবদা আর.সি.এফকী অপীকপা মতেংনি ।
আর.সি.এফ অসি লৈবাক অসিদা হার অমসুং হিদাক-লাংথকশিং পুথোকপদা মাংজিল থারিবা “মিনি রত্ন” অমনি । মসিনা য়ুরিয়া, কমপ্লেক্স ফর্তিলাইজরশিং, বাইও-ফর্তিলাইজরশিং, মাইক্রো-ন্যুত্রেন্তশিং, ঈশিংদা তুম্বা হারশিং, লৈহাও লৈহন্নবা পোৎলমশিং অমসুং ইন্দস্ত্রীগী কেমিকেল কয়া পুথোক্লি । উজ্বলা (য়ুরিয়া) অমসুং সুফালা (কমপ্লেক্স ফর্তিলাইজরশিং) হায়রিবা ব্রান্দশিং অসিনা কম্পেনি অসি ভারতকী খুঙ্গংগী য়ুমথোঙশিংদা মশক তাক্লি । হারশিংগী মথক্তা আর.সি.এফ.না মশিং য়াম্লবা ইন্দস্ত্রী কয়াগী মরুওইবা কেমিকেল কয়া পুথোক্লি ।

Ministry of Chemicals and Fertilizers
To combat Covid -19 , RCF comes out with a new product : Hand Cleansing Iso Propyl Alcohol (IPA) Based Gel
11 JUL 2020 1:26PM by PIB Delhi
To assist Government in its Effort to combat Covid -19 , Rashtriya Chemicals and Fertilizers Limited (RCF ) a PSU under the Ministry of Chemicals and Fertilizers has introduced a Hand Cleansing IPA Gel ‘’ RCF SAFEROLA”
According to RCF This Hand Cleansing Gel is a skin friendly moisturizer based hand-sanitizer which contains Iso Propyl Alcohol (IPA) and Aloe Vera extract. It is enriched with Vitamin-E and has a fresh lime fragrance.
RCF has made available this hand cleansing gel in easy to carry non spillable 50 ml and 100 ml bottles at a reasonable price of of Rs. 25/- and Rs. 50/- per bottle respectively. This is the maximum retail price fixed by the company for this product. RCF proposes to market this product through its country wide distribution network.
In wake of the current outbreak of COVID19 and ensuing market demand for hand sanitizers, RCF has provided safe and reasonably priced option as a small contribution towards containing the current pandemic spread.
Shri S C Mudgerikar , CMD , RCF, said that his company is happy to announce introduction of a new product RCF Hand Cleansing IPA Gel -‘’ RCF SAFEROLA” This product is RCF’s small contribution towards controlling spread of the current pandemic.
RCF a "Mini Ratna" , is a leading producer of fertilizers and chemicals in the country. It manufactures Urea, Complex Fertilizers, Bio-fertilizers, Micro-nutrients, water soluble fertilizers, soil conditioners and a wide range of Industrial Chemicals. The company is a household name in rural India with brands “Ujjwala” (Urea) and “Suphala” (Complex Fertilizers) which carry high brand equity. Besides fertilizer products, RCF also produces a large number of industrial chemicals that are important for the manufacture of dyes, solvents, leather, pharmaceuticals and a host of other industrial products.