Ministry of Power
EESL signs agreement with NOIDA authority to install EV charging units and related infrastructure
09 JUL 2020 6:24PM by PIB Delhi
Energy Efficiency Services Limited (EESL), a joint venture of PSUs under the Ministry of Power, Government of India, has signed an agreement with the New Okhla Industrial Development Authority (NOIDA)to promote electric vehicles and install public EV charging stations & related infrastructure.The partnership will also facilitate the creation of an infrastructural ecosystem to accelerate e-mobility uptake as the nation emerges from the lockdown post COVID-19 pandemic.
The agreement was signed bySh. A.K. Tyagi, General Manager, NOIDA Authority and Shri Amit Kaushik, Executive Director (Growth), EESL in the august presence ofSmt. Ritu Maheshwari, CEO, NOIDA Authority.
Speaking at the agreement signing ceremony, Smt. Ritu Maheshwari, CEO, NOIDA, said, “Developing a sustainable landscape with strong supporting EV infrastructure is the key to cultivating consumer confidence in electric vehicles. This will significantly enhance consumer convenience as well. With increasing penetration of EVs, the local pollutants emission levels are also expected to reduce, leading to cleaner air and several public health benefits.”
Shri Amit Kaushik, ED, EESL said, “Electric Vehicles (EVs) are at the forefront of the world’s agenda to move towards a sustainable future and EESL is proud to be progressively leading initiatives to promote EV adoption in India under its national e-mobility programme. We are pleased to partner with NOIDA authority to co-create synergies to set up Public EV Charging Infrastructure in Noida.”
EESL will make an upfront investment on services pertaining to the agreement along with the operation and maintenance of public charging infrastructure by qualified manpower. NOIDA authority will be responsible for the provision of space for the charging infrastructure. The initiative is estimated to save over 3.7 tonnes of CO2 emissions per e-car per year.
Noida authority has been sanctioned 162 Public EV Charging Stations (PCS) comprising 54 Bharat DC001 (15kW) and 108 122kW (50kW CCS2+ 50kW CHAdeMO+ 22kW Type2) Fast Chargers under the FAME India Scheme Phase-II of Department of Heavy Industry (DHI). EESL is the selected organization for deployment of public charging stations in NOIDA City.
So far, EESL has installed 20 EV chargers, 13 are commissioned and 7 are under commissioning. These EV chargers have been installed around the prominent places of Noida such as the ganga shopping complex (Sector 29), near the electronic city metro station (Sector 63), opposite shopprix mall (Sector 61), near RTO office (Sector 33), Advant Chowk (Sector 142) and main market of Sector 50 to name a few.
With its innovative model of demand aggregation and bulk procurement, EESL receives electric vehicles and chargers at a significantly discounted rate vis-à-vis the actual market value. Further, with access to low cost funds, the overall cost of project becomes competitive. With this, EESL has established a sustainable business model which is affordable for end consumers.
NOIDA authority is constantly working to make the city cleaner, greener, and more sustainable. It has been at the forefront in establishing the public charging infrastructure and spurring the e-mobility adoption in the city.

পাৱর মন্ত্রালয়
ই.এস.এস.এল.না নোইদা ওথোরিতীগা ই.ভি. চার্জিং য়ুনিৎ অমসুং মসিগা মরী লৈনবা ইনফ্রাস্ত্রকচরশিংগীদমক য়ানচে অমা খুৎয়েক পীনখ্রে
09 JUL 2020 6:24PM by PIB Imphal
ভারত সরকারগী পাৱর মন্ত্রালয়গী মখাদা লৈবা পি.এস.য়ু.শিংগী জোইন্ত ভেঞ্চর অমা ওইরিবা ইনর্জী ইফিসেন্সী সার্বিসেস লিমিতেস (ই.ই.এস.এল.)না ন্যু ওখলা ইন্দস্ত্রিএল দিবেলপমেন্ত ওথোরিতী (নোইদা)গা ইলেক্ত্রিক গারীশিং হেন্না শীজিন্ননহন্নবা অমসুং মীয়াম্না শীজিন্ননবা ই.ভি. চার্জিং স্তেসনশিং অমসুং মসিগা মরী লৈনবা ইনফ্রাস্ত্রকচরশিং শেমগৎ শাগৎনবা য়ানচে অমা খুৎয়েক পীনখ্রে। লৈবাক অসিনা কোবিদ-১৯ লাইচৎকী লোকদাউনগী মতুংদা অমুক হিংগৎলকপা ওইনা ই.মোবিলিতী হেনগৎনবগীদমক ইনফ্রাস্ত্রকচরেল ইকোসিস্তেম অমা শাগৎপদা খোংলোই ওইমিন্নরিবসিনা মতেং ওইরগনি।
য়ানচে অদু শ্রী এ.কে. ত্যাগী, জেনরেল মেনেজর নোইদা ওথোরিতী অমসুং শ্রী অমিৎ কৌশিক, একজিক্যুতিব দিরেক্তর (গ্রোথ), ই.ই.এস.এল.গা নোইদা ওথোরিতীগী সি.ই.ও. শ্রীমতি রিতু মহেস্বরি য়াওনা খুৎয়েক পীনখিবনি।
খুৎয়েক পীনবগী থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা শ্রীমতি রিতু মহেস্বরি, সি.ই.ও. নোইদানা হায়খি, "মপাঙ্গল লৈরবা ই.ভি. ইনফ্রাস্ত্রকচরগী মতম কুইনা চৎকদবা অকোইবা অমা শাগৎপা হায়বসিনা মীয়ামদা ইলাক্ত্রিক গারীশিংদা থাজবা লৈহল্লক্কনি। মসিনা শীজিন্নরিবশিংদা নুংঙাইবসু হেলহনগনি। ই.ভি. মশীং হেনগৎলকপনা, লমদম অসিদা পোলুসন থাদোকপগী চাংসু হন্থহল্লগনি, মসিনা অশেংবা নুংশিৎ ফংবা হেলহনগনি অমসুং মীয়ামগী হকশেল কাংলোন্দসু কান্নবা কয়া অমা পুরক্কনি।"
শ্রী অমিৎ কোশিক, ই.দি. ই.ই.এস.এল.না হায়খি, "ইলেক্ত্রিক গারী (ই.ভি.)শিং অসি তুংকোইনা শাংনা চৎপা য়াবা ওইবনা মালেমদা কন্না খন্নরিবা হীরম অমা ওইরি অমসুং ই.ই.এস.এল.না ভারতকী নেসনেল ই.মোবিলিতী প্রোগ্রামগী মখাদা ই.ভি. শীজিন্নবা হেনগৎনবগীদমক মায় পাক্না মাংজিল থানা থৌরাং পায়খৎলিবসিগীদমক চাউথোকপা পোকচৈ। ঐখোয়না নোইদা ওথোরিতীগা মীয়ামগী ই.ভি. চার্জ তৌনবা ইনফ্রাস্ত্রকচরশিং নোইদাদা শাগৎনবগীদমক পুন্না চৎমিন্নরিবসিদা হরাউবা পোকচৈ।"
ই.ই.এস.এল.না য়ানচে অসিগা মরী লৈননা খঙ হৈরবা মেন পাৱর শীজিন্নদুনা মীয়াম্না চার্জ তৌনবগী ইনফ্রাস্ত্রকচরগী ওপরেসন অমসুং মেন্তেনেন্সকী থবকশিংদা মাংজিল থানা ইনভেস্ত তৌগনি। নোইদা ওথোরিতীনা চার্জিং ইনফ্রাস্ত্রকচরশিং অসিগী মফম পীগনি। মসিগী থৌরাং অসিনা চহী অমদা ই কার অমনা কারবোন দাইওক্সাইদ তন ৩.৭ থাদোকপসু হন্থহনগনি হায়রি।
নোইদা ওথোরিতীদা ভারত দি.সি.০০১ (কিলোৱাৎ ১৫) ৫৪ অমসুং কিলোৱাৎ ১২২ (কিলোৱাৎ ৫০ সি.সি.এস.২+কিলোৱাৎ৫০ চেদ্মো+কিলোৱাৎ২২ তাইপ২)গী ফাস্ত চার্জরশিং য়াওনা মীয়াম্না চার্জ তৌনবা স্তেসন (পি.সি.এস.) ১৬২গীদমক হেভী ইন্দস্ত্রী বিভাগকী ফেম ইন্দিয়া স্কিম ফেজ-২গী মখাদা শেল কাইথখ্রে। ই.ই.এস.এল. অসি নোইদা শহরদা মীয়াম্না চার্জ তৌনবা স্তেসন শানবগীদমক খনগৎলবা ওর্গনাইজেসন অমনি।
হৌজিক ফাওবদা, ই.ই.এস.এল.না ই.ভি. চার্জর ২০ লিংখৎখ্রে, ১৩না অয়াবা পীখ্রে অমসুং ৭ অমসু অয়াবা ঙাইরি। মসিগী ই.ভি. চার্জরশিং অসি নোইদাগী গঙ্গা সোপ্পিং কমপ্লেক্স (সেক্তর ২৯), ইলেক্ত্রোনিক সিতী মেত্রো স্তেসনগী ময়া (সেক্তর ৬৩), সোপ্রিক্স মোল (সেক্তর ৬১)গী মায়োক্নবদা, আর.তি.ও. ওফিসকী ময়াদা (সেক্তর ৩৩), এদ্ভেন্ত চৌক (সেক্তর ১৪২) অমসুং সেক্তর ৫০গী মরুওইবা কৈথেলগুম্বা মশক থোকপা মফমশিংদা খিনখ্রে।
মসিগী অনৌবা দিমান্দ এগ্রেসন অমসুং বল্ক প্রোক্যুরমেন্তকী মোদেলশিং অসিগা লোইননা, ই.ই.এস.এল.না ইলেক্ত্রিক গারী অমসুং চার্জরশিং একচুএল মার্কেৎ ভেল্যুগা চাংদম্নবদা য়াম্না তাবা মমলদা ফংলি। মখা তানা, মমল নেম্বা ফন্দ ফংবনা মরম ওইদুনা প্রোজেক্ত অসিগী মপুং ওইবা অচঙবা শেল অসি চাংদম্ননিংঙাই ওই। মসিগা লোইননা, ই.ই.এস.এল.না তুং কোইনা চৎনবা য়াবা, শীজিন্নগদৌরিবা মীয়ামদা অহোংবা মমলদা ফংবা লল্লোন ইতিক্কী শক্তম অমা শাগৎখ্রে।
নোইদা ওথোরিতীনা শহর অসিবু লু-নান্ননবা, হেন্না শংহন্নবা, অমসুং তুং কোইনা চৎপা য়ানবগীদমক কন্না হোৎনরি। শহর অসিদা মীয়াম্না চার্জ তৌনবগী ইনফ্রাস্ত্রকচর শাগৎনবা অমসুং ই. গারীশিং শীজিন্নবগী চাং হেনগৎনবগীদমক মাংজিল থানা হোৎনরি।