Ministry of Finance
Memorandum of Understanding (MoU) between CBDT and SEBI signed today
08 JUL 2020 6:40PM by PIB Delhi
A formal Memorandum of Understanding (MoU) was signed today between the Central Board of Direct Taxes (CBDT) and the Securities and Exchange Board of India (SEBI) for data exchange between the two organizations. The MoU was signed by Smt. Anu J. Singh, Pr. DGIT (Systems), CBDT and Smt. Madhabi Puri Buch, Whole Time Member, SEBI in the presence of senior officers from both the organizations via video conference.
The MoU will facilitate the sharing of data and information between SEBI and CBDT on an automatic and regular basis. In addition to regular exchange of data, SEBI and CBDT will also exchange with each other, on request and suo moto basis, any information available in their respective databases, for the purpose of carrying out their functions under various laws.
The MoU comes into force from the date it was signed and is an ongoing initiative of CBDT and SEBI, who are already collaborating through various existing mechanisms. A Data Exchange Steering Group has also been constituted for the initiative, which will meet periodically to review the data exchange status and take steps to further improve the effectiveness of the data sharing mechanism.
The MoU marks the beginning of a new era of cooperation and synergy between SEBI and CBDT.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
সি সি.বি.দি.তি অমসুং সেবিগী মরক্তা য়ানা ৱারোল (এম.ও.য়ু. ) খুৎয়েক পীনখ্রে
08 JUL 2020 6:40PM by PIB Imphal
লুপ অনিগী মরক্তা দেতা পীথোক-পীশিনগী মতাংদা ঙসি সেন্ত্রেল বোর্দ ওফ দাইরেক্ত তেক্সসেস(সি বি দি তি) অমসুং সেকুরিতিস এন্দ একচেঞ্জ বোর্দ ওফ ইন্দিয়া (সেবি)গী মরক্তা মেমোরেন্দম ওফ অন্দর্সতেন্দিং (এম ও য়ু ) অমা খুৎয়েক পীনখ্রে । ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা লুপ অনিমক্কী সেনিয়র ওফিসারশিং য়াওনা সি.বি.দি.তিগী পি আর. দিজিত(সিস্তেমস) শ্রীমতি অনু জে সিংহ অমসুং সেবিগী হোল তাইম মেম্বর, শ্রীমতি মাধবী পুরি বুচনা এম.ও.য়ু অদু খুৎয়েক পীনখি ।
এম.ও.য়ু অদুনা সেবি অমসুং সি.বি.দি.তি অনিগী মরক্তা মশা মথন্থা অমসুং চাংনাইনা দেতা অমসুং ই-পাউ পীথোক-পীশিন তৌনবগী খুদোংচাবা পীগনি । দেতা চাংনাইনা পীনবা অসিগী মথক্তা, তোঙান-তোঙানবা আইনশিংগী মখাদা মখোয়গী থবকশিং পাংথোক্নবা মখোয়গী দেতাবেজশিংদা ফংবা পাউ অমদা হেক্তা, হায়বদগী অমসুং সু মোতোদা য়ুমফম ওইরগা সেবি অমসুং সি.বি.দি.তি অনিগী মরক্তা পীনগনি ।
খুৎয়েক পীনখিবা নুমিৎ অসিদগী এম.ও.য়ু অসি চৎনবা হৌরে অমসুং মসি সি.বি.দি.তি অমসুং সেবিগী মরক্তা হৌজিক চৎথরিবা থবক অমনি । থবক অসিগীদমক দেতা একচেঞ্জ স্তরিং গ্রুপ অমা লিংখৎলে,মসিনা দেতা পীথোক-পীশিনগী থবকশিং অমুক হন্না য়েংশিন্নবা অমসুং দেতা পীথোক-পীশিনগী থবকশিং মপুংফানা পাংথোকনবা চাংনাইনা মীফম পাংথোক্কনি ।
এম.ও.য়ু অসিনা সেবি অমসুং সি.বি.দি.তি অনিগী মরক্তা মতেং পাংনবগী অনৌবা মতম অমা হৌহল্লগনি ।