Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
Cabinet approves Central Sector Scheme of financing facility under 'Agriculture Infrastructure Fund'
08 JUL 2020 4:32PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi today has given its approval to a new pan India Central Sector Scheme-Agriculture Infrastructure Fund. The scheme shall provide a medium - long term debt financing facility for investment in viable projects for post-harvest management Infrastructure and community farming assets through interest subvention and financial support.
Under the scheme, Rs. One Lakh Crore will be provided by banks and financial institutions as loans to Primary Agricultural Credit Societies (PACS), Marketing Cooperative Societies, Farmer Producers Organizations (FPOs), Self Help Group (SHG), Farmers, Joint Liability Groups (JLG), Multipurpose Cooperative Societies, Agri-entrepreneurs, Startups, Aggregation Infrastructure Providers and Central/State agency or Local Body sponsored Public Private Partnership Project
Loans will be disbursed in four years starting with sanction of Rs. 10,000 crorein the current year and Rs. 30,000 crore each in next three financial years.
All loans under this financing facility will have interest subvention of 3% per annum up to a limit of Rs. 2 crore. This subvention will be available for a maximum period of seven years. Further, credit guarantee coverage will be available for eligible borrowers from this financing facility under Credit Guarantee Fund Trust for Micro and Small Enterprises (CGTMSE) scheme for a loan up to Rs. 2 crore. The fee for this coverage will be paid by the Government. In case of FPOs the credit guarantee may be availed from the facility created under FPO promotion scheme of Department of Agriculture, Cooperation & Farmers Welfare (DACFW).
The total outflow as budgetary support from Government of India (GoI) will be Rs.10,736 crore:
Moratorium for repayment under this financing facility may vary subject to minimum of 6 months and maximum of 2 years.
The Project by way of facilitating formal credit to farm and farm processing-based activities is expected to create numerous job opportunities in rural areas.
Agri Infra fund will be managed and monitored through an online Management Information System (MIS) platform. It will enable all the qualified entities to apply for loan under the fund. The online platform will also provide benefits such as transparency of interest rates offered by multiple banks, scheme details including interest subvention and credit guarantee offered, minimum documentation, faster approval process as also integration with other scheme benefits.
The National, State and District level Monitoring Committees will be set up to ensure real-time monitoring and effective feed-back.
The duration of the Scheme shall be from FY2020 to FY2029 (10 years).

লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয়
‘এগ্রিকলচর ইনফ্রাস্ত্রকচর ফন্দ’গী মখাদা ফেসিলিতীশিংদা শেন থাদনবা সেন্ত্রেল সেক্তর স্কিম মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীখ্রে
08 JUL 2020 4:32PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা থৌরম মপু ওইদুনা পাঙথোকখিবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা ঙসি অনৌবা ভারত পুম্বগী ওইবা সেন্ত্রেল সেক্তর স্কিম-এগ্রিকলচর ইনফ্রাস্ত্রকচর ফন্দ অমা অয়াবা পীখ্রে‍। স্কিম অসিনা শেন্দোয়দা তেংবাং পীবা অমসুং শেনথুমগী ঙাক্লৌগী মওংদা লৌরোক মতুংগী মেনেজমেন্ত ইনফ্রাস্ত্রকচরগী লৌখৎপা য়াবা প্রোজেক্তশিংদা মেদিয়ম-লোং তর্ম দেব্ত ফাইনান্সিংগী খুদোংচাবা পীগনি‍।
স্কিম অসিগী মখাদা, বেঙ্ক অমসুং ফাইনান্সিএল ইনস্তিত্যুৎশিংনা লুপা করোর লাখ ১গী শেনফম লোন ওইনা প্রাইমারী এগ্রিকলচরেল ক্রেদিত সোসাইতীশিং (পি.এ.সি.), মার্কেতিং কোওপরেতিব সোসাইতীশিং, ফার্মর প্রদ্যুসর্স ওর্গনাইজেসনশিং (এফ.পি.ও.), সেল্ফ হেল্প গ্রুপ (এস.ঐচ.জি.), ফার্মর্স জোইন্ত লাইএবিলিতী গ্রুপ্স (জে.এল.জি.), মল্তিপর্পজ কোওপরেতিব সোসাইতীশিং, এগ্রি-ওন্ত্রপ্রিন্যুরশিং, স্তার্তঅপশিং, এগ্গ্রিগেসন ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোভাইদরশিং অমসুং কেন্দ্রগী/স্তেতকী এজেন্সী নৎত্রগা লোকেল বোদীনা স্পোন্সর তৌবা পব্লিক প্রাইভেত পার্তনরসিপ প্রোজেক্তশিংদা পীগনি‍।
লোনশিং অসি চৎলিবা চহীসিদা লুপা করোর ১‍০,০০০ থাদোক্লগা অমদি লাক্কদৌরিবা চহী ৩সিদা চহীদা লুপা করোর ৩০,০০০গী চাংদা থোদোক্তুনা চহী মরি চুপ্না পীগনি‍।
হায়রিবা ফাইনান্সিং ফেসিলিতী অসিগী মখাদা পীবা লোন খুদিংমক্তা চহীদা চাদা ৩গী চাংদা য়াম্লবদা লুপা করোর ২ ফাওবগী চাংদা শেন্দোয়দা তেংবাং পীগনি‍। হায়রিবা তেংবাং অসি য়াম্লবদা চহী ৭ ফাওবা লৈগনি‍। মখা তানা অমুক, ক্রেদিত গরেন্তী ফন্দ ত্রস্ত ফোর মাইক্রো এন্দ স্মোল এন্তরপ্রাইজেস (সি.জি.তি.এম.এস.ই.)গী মখাদা ইলিজিবল ওইবা বোরোৱরশিংদা লুপা করোর ২ ফাওবগী লোনগী ক্রেদিত গরেন্তী কভর ফাইনান্সিং ফেসিলিতী অসিদগী ফংহনগনি‍। কভরেজ অসিগী শেনফম লৈঙাক্না থিগনি‍। এফ.পি.ও.শিংগী মতাংদদি ক্রেদিত গরেন্তী অসি দিপার্তমেন্ত ওফ এগ্রিকলচর, কোওপরেসন এন্দ ফারমর্স ৱেল্ফ্যার (দি.এ.সি.এফ.দব্লিউ.)গী এফ.পি.ও. প্রমোসন স্কিমগী মখাদা শেমবা ফেসিলিতীশিংদগী ফংবা য়াগনি‍।
ভারত লৈঙাক্তগী (জি.ও.আই.) বদজেতকী তেংবাং ওইনা ফংগদবা অপুনবা আউতফ্লো অসি লুপা করোর ১০,৭৩৬ ওইগনি‍।
হায়রিবা ফাইনান্সিং ফেসিলিতী অসিগী মখাদা লোন শিংগৎপদা মোরেতরিয়ম য়ামদ্রবদি থা ৬তগী হৌরগা য়াম্লবদা চহী ২ ফাওবা লৈগনি‍।
প্রোজেক্ত অসিনা ফার্ম অমসুং ফার্ম প্রোসেসিংদা য়ুম্ফম ওইবা থৌওংশিংদা ফোর্মেল ওইবা ক্রেদিত ফংহন্দুনা খুঙ্গংগী লমশিংদা মশিং য়াম্লবা থবক্কী খুদোংচাবা ফংহনগনি হায়না থাজরি‍।
এগ্রি ইন্ফ্রা ফন্স অসি ওনলাইন মেনেজমেন্ত ইন্ফোর্মেসন সিস্তেম (এম.আই.এস.) প্লেতফোর্ম অমগী খুত্থাঙদা চলাইগনি অমদি য়েংশিনগনি‍। মসিনা ক্বালিফাইদ ওইরবা এন্তিতী খুদিংমক্তা ফন্দ অসিগী মখাদা লোন থাবা ঙমহনগনি‍। ওনলাইন প্লেতফোর্ম অসিনা তোঙান তোঙানবা বেঙ্কশিংনা পীরিবা শেন্দোয়গী চাংগী মতাংদা তরু তরুবা শক্তম উৎপা, শেন্দোয়গী মতাংদা তেংবাং অমদি পীরিবা ক্রেদিত গরেন্তীগী ৱাফম য়াওনা স্কিমগী অকুপ্পা ৱারোলশিং, চে-চাং হন্থনা চঙবা, হেন্না থুনা অয়াবা পীবগী থৌওং অমসুং অতৈ স্কিমগী কান্নবশিংগা পুনশিনবনচিংবা কান্নবা কয়ামরুমসু পীগনি‍।
রিএল-তাইম ওইনা য়েংশিন্ননবা অমদি ফীদবেকশিং নীংথিনা লৌখৎনবা লৈবাক্কী, স্তেতকী অমদি দিস্ত্রিক্কী থাক্তা মোনিতরিং কম্মিতীশিং লিংখৎকনি ‍।
স্কিম অসুগী মতম শেনবা চহী ২০২০ দগী শেনবা চহী ২০২৯ (চহী ১০) ফাওবা ওইগনি‍।