কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়
কালেন লৌরোক মনুংদা লৈবাক শীনবা থুংনা হার ফংদবা লৈতে : শ্রী গৌরা
দরকার ওইবা য়ুরিয়া মরাংকাইনা পীগনি হায়না য়ুনিয়ন মিনিস্তরনা মৈধ্য প্রদেশকী চীফ মিনিস্তরদা থাজবা পীখ্রে
মৈধ্য প্রদেশকী চীফ মিনিস্তর শিবরাজ সিংহ চৌহান্না সাদানন্দা গৌরা উনখি
06 JUL 2020 4:24PM by PIB Imphal
কেমিকেলস অমসুং ফর্তিলাইজরগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর দি.ভি সাদানন্দা গৌরানা হায়খি হৌজিক কালেন লৌরোক মনুংদা লৈবাক শীনবা থুংনা হার ফংদবা লৈতে। রাজ্য সরকারশিংগা ৱা তান্নদুনা দরকার ওইবা চাংশিং মমাংদা পীখ্রে।
ঙসি নিউ দিল্লিদা মৈধ্য প্রদেশকী চীফ মিনিস্তর সিবরাজ সিংহ চৌহানগা উনবদা মহাক্কী রাজ্যনা দরকার ওইবা হার মরাং কাইনা পীগনি হায়না শ্রী গৌরানা থাজবা পীখি। চৌহান্না হায়খি হৌজিক ফাওবদা রাজ্য অসিদা য়ুরিয়া ফংদবা লৈত্রবসু, কুমগী নোং চুবা হেনগৎলকপদগী অমসুং মমাং চহিগা চাংদম্নবদা মহৈ-মরোং হুনবা চাদা ৪৭ হেনগৎপদগী য়ুরিয়া শীজিন্নবা হেনগৎলকলে।
জুলাই, অগস্ত অমসুং সেপ্তেম্বর থা মনুংদা য়ুরিয়া শীজিন্নবা হেনগৎলক্কদবা মরম্না রাজ্য অদুদা অহেনবা য়ুরিয়া পীনবা মহাক্না কেন্দ্র সরকারদা হায়জখি।
মৈধ্য প্রদেশতা য়ুরিয়া মরাংকাইনা পীগনি হায়না য়ুনিয়ন মিনিস্তরনা থাজবা পীখি। হৌজিক ফাওবদা রাজ্য অসিনা অহেনবা য়ুরিয়া মেত্রিক তন ৫৫০০০ ফংখ্রে অমসুং ২০২০, জুলাই ৩দা মেত্রিক তন ১৯০০০ পীখ্রে। ফিবম অসি য়ুনিয়ন ফর্তিলাইজর দিপার্তমেন্তনা মখা তানা য়েংশিল্লি অমসুং হৌজিক চৎথরিবা কালেন লৌরোক মনুংদা লৌমীশিংনা দরকার ওইবা য়ুরিয়া মরাং কাইনা পীগনি হায়না থাজবা পীখি। মহাক্না হায়খি প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্র সরকারনা লৌমীশিংদা মতম চানা অহোংবা মমলদা হারশিং মরাংকাইনা ফংহল্লি।
হান্ননা পারম্বা নোংচুদগী ফিবম হেন্না ফগৎলকপদগী লৈবাক শীনবা থুংনা মে অমসুং জুন থাদা চৎলিবা কালেন লৌরোক অসিদা দি.বি.তিগী খুৎথাংদা হার য়োনবা ফজনা হেনগৎলকপা উরে।
মমাং চহিগা চাংদম্নবদা , মৈধ্য প্রদেশতা দি.বি.তিগী খুৎথাংদা হার য়োনবা মে অমসুং জুন থাদা চাদা ১৭৬ অমসুং চাদা ১৬৭ হেনগৎলে। রাজ্য অসিদা হৌজিক য়ুরিয়াগী ফিবম ফনা লৈরি অমসুং ২০২০গী জুলাই ৪ ফাওদবা এম.তি লাখ ৪.৬৩ লৈরি। ফিবম অসি য়ুনিয়ন ফর্তিলাইজর দিপার্তমেন্তনা মখা তানা য়েংশিল্লি অমসুং করিগুম্বা অহেনবা য়ুরিয়া দরকার ওইরকপদা পীগনি হায়রি।

Ministry of Chemicals and Fertilizers
No scarcity of fertilizers across the country during ongoing Kharif season:Shri Gowda
Union Minister Assures Madhya Pradesh CM of adequate supply of Urea as per the demand
Madhya Pradesh CM Shivraj Singh meets Shri Sadananda Gowda
06 JUL 2020 4:24PM by PIB Delhi
Union Minister of Chemicals & Fertilizers Shri D.V. Sadananda Gowda has said that there is no scarcity of fertilizers across the country during ongoing Kharif season. He added prepositioning in adequate quantities have been done in consultations with the State Governments.
Shri Gowda assured the Chief Minister of Madhya Pradesh, Sri Shivraj Singh Chouhan who met Shri Gowda, in New Delhi today adequate availability of urea in his State as per the demand is being/will be made. Shri Chouhan said
that though there has not been scarcity of urea in the state so far, the consumption of urea has increased due to higher rainfall in this monsoon and commensurate increase in sowing by 47 % as compared to corresponding period last year.
Sighting this he requested Central Government to make additional allocation of urea to the State and projected requirements during the months of July, August and September as there is higher demand of urea expected during this Kharif season by farmers.
Shri Gowda assured that adequate supply of urea will be made available to Madhya Pradesh in coming days. Till June, the State has received nearly 55000 MT of additional urea, and 19000 MT has been allocated on July 3, 2020 in addition to July Supply Plan. Union Department of Fertilizers is continuously monitoring the situation, and is committed to make adequate supply of urea to meet the demand of farmers during ongoing Kharif season. He added that the Central Government under the leadership of Prime Minister Shri Narendara Modi is very particular about ensuring supply of fertilisers in adequate quantity at affordable prices to farmers within requisite time.
DBT sales of fertilizers have witnessed significant jump this Kharif season during the month of May and June across the country due to better than expected monsoon.
In Madhya Pradesh, DBT sales of urea has increased by 176 % and 167 % in the month of May and June respectively as compared to corresponding month last year. However, urea availability position in Madhya Pradesh is comfortable at present and there is a closing stock of 4.63 lakh MT in the State as on July 4, 2020. Department of Fertilisers is reviewing the situation very closely, and any additional demand of fertilizers will be met, in consultation with Ministry of Agriculture & Farmers Welfare, through increased domestic production and imports.