Vice President's Secretariat
Vice President urges every Indian to adopt Atm-Nirbhar Bharat campaign to transform “Local” India into a “Glocal” India;
VP calls for creating an ecosystem for innovation and entrepreneurship to thrive;
Atm-Nirbhar Bharat Abhiyan is not a call for protectionism or isolationism: Vice President;
VP lauds the launch of ‘Atm-Nirbhar Bharat App Innovation Challenge’ by PM
‘New India’ needs vibrant young thinkers who are willing to experiment and explore: VP;
Make India a leading power in every field: VP;
Launches indigenous mobile app ‘Elyments’ on the occasion of Guru Purnima
05 JUL 2020 1:41PM by PIB Delhi
The Vice President of India, Shri M Venkaiah Naidu today called for creating an ecosystem for innovation and entrepreneurship to thrive and urged every Indian to adopt Atm-Nirbhar Bharat campaign to transform “Local” India into “Glocal” India.
Speaking at the virtual launch of Elyments mobile App through video conferencing from Upa-Rashtrapati Nivas, the Vice President said the Atm-Nirbhar Bharat Abhiyan was aimed at giving a new boost and a quantum jump to the economic potential of the country by strengthening infrastructure, using modern technologies, enriching human resource, and creating robust supply chains.
Describing Atm-Nirbhar Bharat Abhiyan as a mission to galvanise the forces of growth across the country in various sectors of the economy, he said it was a launch pad for fostering entrepreneurship, nurturing innovation and creation of an ecosystem for rural-urban symbiotic development.
The Vice President said the call for Atm-Nirbhar Bharat Abhiyan was not a call for protectionism or isolationism, but for adopting a pragmatic development strategy that would enable the country to recognize and capitalize on its inherent strengths.
The Vice President said that it was quite appropriate that the Prime Minister has announced the ‘Atmanirbhar Bharat App Innovation Challenge’ yesterday in the backdrop of India becoming one of the IT superpowers because of the talented scientists and technology experts.
He said it would encourage Indian IT specialists to prepare apps for various uses to enhance our quality of life. As the Prime Minister envisages, it would result in world class ‘Made in India’ apps and create an ‘Atmanirbhar App Ecosystem’, Shri Naidu added.
Appreciating the efforts of more than one thousand IT professionals in creating the indigenous app Elyments, he said the ‘New India’ needs vibrant young thinkers who are willing to experiment and explore. “We should innovate not just imitate. Innovation is the watchword for 21st Century. We have all the ingredients for success. We have pioneers who have built global brands in various sectors”, Shri Naidu asserted.
Expressing his happiness that the app would be available in eight Indian languages, he expressed the hope that it would be made available in all major Indian languages.
The Vice President said such initiatives by Indian tech industry and professionals were truly praiseworthy as they not only demonstrated India’s prowess in technology but also was a step towards Atm-Nirbhar Bharat. “I hope this App would prove to be a good desi alternative to the many foreign Apps being used by the people”.
Shri Naidu stressed the need to make India a leading power in every field, be it science & technology, economy, defence or human development.
Talking about the number of internal and external challenges being faced by the country including the COVID-19 pandemic, Shri Naidu said, India is passing through a crucial moment in the history. “But we should remain resolute in our response to the challenges thrown at us”, he added.
Dedicating the App to the nation on the occasion of Guru Purnima, the Vice reminded the audience of the crucial role of ‘Gurus’ in this transformation towards Atm-Nirbhar Bharat.
Founder of Art of Living, Gurudev Sri Sri Ravishankar ji, Chairman, Chairman of GMR Group, Grandhi Mallikarjuna Rao, Yoga Guru, Baba Ramdev, Chairman of Ramoji Group, Shri Ch. Ramoji Rao, Chairman, Sumeru Software Solutions Pvt Ltd, Shri A L Rao and other dignitaries joined the App launch virtually via video conferencing.

উপ-রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
“লোকেল” ভারতপু “জি.লোকেল” ভারত ওইহন্নবা ভারত মচা খুদিংনা এ.তি.এম.-নির্ভর ভারত কেম্পেন থবক ওইনা পাংথোক্লসি হায়না উপ রাস্ত্রপতিনা হায়খ্রে
ভি.পি.না অনৌবা থৌওং পাংথোক্নবা ইকোসীস্তেম অমসুং ওন্তোপ্রনর্শিপশিং মরাং কায়গদবা ফিভম শেম্লসি হায়খি
এ.তি.এম.-নির্ভর ভারত অসি প্রোতেক্সনিজম নত্ত্রগা আইসোলেসনগী থৌওং নত্তেঃ উপ রাস্ত্রপতি
ভি.পি.না পি.এম.গী ‘এ.তি.এম.-নির্ভর ভারত এপ ইন্নোবেসন চেলেঞ্জ’পু থাগৎপা ফোংদোকখ্রে
‘অনৌবা ভারত’না অনৌবা থৌওং পাংথোক্নিংবা অমসুং থিদোক্নিংবা নহা ওইবা ৱাখল খনবা মীওইশিংগী তঙাই ফদেঃ ভি.পি.
ভারতপু হীরম খুদিংদা মাং থাবা শক্তি অমা ওইহল্লসিঃ ভি.পি.
গুরু পুর্নিমাগী থৌরমদা লমদমসিদা শাজবা মোবাইল এপ ‘ইলীমেন্তস’ লোঞ্চ তৌখ্রে
05 JUL 2020 1:41PM by PIB Imphal
ভারতকী উপ রাস্ত্রপতি শ্রী এম. ভেঙ্কয়া নাইদুনা ঙসি অনৌবা থৌওং পাংথোক্নবা ইকোসীস্তেম অমসুং ওন্তোপ্রনর্শিপশিং মরাং কায়গদবা ফিভমগী মতাংদা হায়রদুনা “লোকেল” ভারতপু “জি.লোকেল” ভারত ওইহন্নবা ভারত মচা খুদিংনা এ.তি.এম.-নির্ভর ভারত কেম্পেন অসি থবক ওইনা পাংথোক্লসি হায়না হায়খ্রে।
ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা ইলীমেন্তস মোবাইল এপকী বর্চুএলদা পাংথোকপা লোঞ্চ তৌবগী থৌরমদা উপ-রাস্ত্রপতি নিৱাসতগী ৱা ঙাংবদা উপ রাস্ত্রপতিনা হায়খিবদা এ.তি.এম.-নির্ভর ভারত আভিয়ান্না লৈবাক অসিগী ইনফ্রাস্ত্রকচর ফগৎহনবা, মতমগা চান্নবা অনৌবা তেক্নোলোজী শিজিন্নবা, হ্যুমেন রিসোর্স হেনগৎহনবা অমসুং অচৌবা সপ্লাই চেন অমা শেমদুনা ভারতকী শেন্মিৎলোনগী তৌবা ঙম্বগী মতিক অসিবু অনৌবা ইনোৎ হাপ্তুনা খুমাং চাউশিনবদা পান্দম থম্মি হায়খি।
এ.তি.এম.-নির্ভর ভারত অভিয়ানবু লৈবাক শিনবা থুংনা লৈরিবা সেক্তর কয়াদা শাহৌ লৌনবা ইথিল পীনবা থৌদাং অমনি অমসুং ওন্তোপ্রিনর্শিপ হেনগৎহন্নবা, অনৌবা থৌওং পুথোক্নিংনবা অমসুং রুরেল-অর্বান সিম্বাইওতিক দিবেলপমেন্তকী ইকোসীস্তেম শেম্নবা লোঞ্চ পেদ অমনি হায়নশু হায়খি।
উপ রাস্ত্রপতিনা এ.তি.এম.-নির্ভর ভারত অভিয়ান অসি প্রোতেক্সনিজম অমসুং আইসোলেসন তৌসি হায়বগী খোল্লাও নত্তে, তৌবতবু লৈবাক অসিনা ঐখোয়গী লৈজরিবা পাঙ্গলবু শক খংদুনা দিবেলপমেন্তেল স্ত্রেতজী কয়াবু তশেংনা থবক ওইনা পাংথোক্নবা থৌওং অমনি হায়খি।
উপ রাস্ত্রপতিনা হায়খিবদা ঐখোয়গী লৈজরিবা হৈ-শিংলবা সাইন্তিস্ত অমসুং তেক্নোলোজীগী অখং অহৈশিং অসিনা মরম ওইদুনা ভারতনা আই.তি. সুপরপাৱর অমা ওইরকপা অসিগা প্রধান মন্ত্রীনা ঙরাং “আত্মানির্ভর ভারত এপ ইন্নোবেসন চেলেঞ্জ” অমা লাউথোরকপসি য়াম্না চান্নৈ হায়খি।
মসিনা ভারতকী আই.তি. স্পিসিএলিস্তশিংবু ইনোৎ হাপ্তুনা ঐখোয়গী পুন্সি মহিংগী মগুনবু হেনগৎহনবা ঙম্বা এপ কয়া অমা শাবগী থৌরাং কয়া শেম শাহল্লগনি হায়খি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খিবগী মতুং ইন্না মসিনা মালেমগী থাক্তা লৈবা ‘মেদ ইন ইন্দিয়া’ এপশিং পুথোক্নরক্তুনা ‘আত্মানির্ভর এপ ইকোসীস্তেম’ অমসু শেমগনি হায়না মহাক্না মখা তানা হায়খি।
লমদম অসিদা শাজবা ইলীমেন্ত এপ শাবদা য়াওরিবা আই.তি. প্রোফেস্নেল লিশিং অমরোম হেনবগী থবকশিং অসিবু থাগৎপা ফোংদোক্লদুনা ‘অনৌবা ভারত’না অনৌবা থৌওং পাংথোক্নিংবা অমসুং থিদোক্নিংবা নহা ওইবা ৱাখল খনবা মীওইশিংগী তঙাই ফদবা লৈ হায়খি। ঐখোয় মতৌ তম্বগী মহুত্তা অনৌবা পুথোক্কদবনি। অনৌবা পুথোকপা অসি ২১শুবা চহীচাগী চৎনবিনি। ঐখোয়দা মায় পাকপগী মচঙ খুদিংমক লৈ। সেক্তর কয়াদা মালেমগী ব্রান্দ শেম শাখিবা ঐখোয়গী মীওই কয়া অমা লৈ হায়না মহাক্না মখা তানা হায়খি।
হায়রিবা এপ অসি ভারতকী লোল নিপান্দা ফংগনি হায়বগী হরাওবা ফোংদোক্লদুনা মহাক্না হায়খিবদা এপ অসি মসিদগী হেনবা ভারতকী মরু ওইবা লোল খুদিংমক্তা ফংগনি হায়বগী থাজবা লৈ হায়না হায়খি।
উপ রাস্ত্রপতিনা অসিগুম্লবা ভারতকী তেক ইন্দস্ত্রী অমসুং প্রোফেস্নেলশিংগী খোংথাং অসি থাগৎফম থোকপা থৌওং ওইবতা নত্তনা মসিনা তেক্নোলোজীদা লৈরিবা ভারতকী তৌবা ঙম্বগী মতিকপু থবক্না ওইনা উৎপা অমসুং এ.তি.এম.-নির্ভর ভারতকী মায়কৈদা খোংথাং অমা থাংজিনবনি হায়নশু হায়খি। এপ অসিনা মীয়াম্না শিজিন্নরিবা অতোপ্পা লমনা শাবা এপশিংগী মহুৎ শিনবা ঙম্বা দেসি এপ অমা ওইবা ঙমগনি হায়বগী থাজবা লৈ হায়না ফোংদোকখি।
শ্রী নাইদুনা সাইন্স এন্দ তেক্নোলোজী, শেন্মিৎলোন, দিফেন্স নত্ত্রগা হ্যুমেন দিবেলপমেন্তনচিংবা হীরম খুদিংদা ভারতপু মকোক্তা লৈহনবগী তঙাই ফদবগী মতাংদশু পনখি।
লৈবাক অসিদা থেংনরিবা কোবিদ-১৯গী লায়চৎ য়াওনা মনুংগী অমসুং মপানগী খুদোংচান্দবা কয়া অসিগী মতাংদা পল্লদুনা শ্রী নাইদুনা ভারত অসি পুৱারীগী ওইবা মরু ওইবা তাঙ্কক অমগী মনুংদা চৎলিবনি হায়খি। অমসুং ঐখোয়গী মাংদা লাক্লিবা খুদোংচাদবশিং অসিবু থেংনবা ঙম্নবা চেকশিন্না অমসুং ৱাখল চেৎনা লৈগদবনি হায়না মখা তানা হায়খি।
গুরু পুরনিমাগী নুমিৎ অসিদা এপ অসিবু লৈবাক অসিদা কত্থোক্লদুনা এ.তি.এম.-নির্ভর ভারতকী মাইকৈদা শেমদোরক্লিবা অসিগা মরী লৈননা উপ রাস্ত্রপতিনা মীয়ামদা ‘গুরু’শিংগী মরু ওইবা থৌদাংশিংগী মতাংদা হায়খি।
আর্ত ওফ লিবিংগী ফাউন্দর গুরুদেব শ্রী শ্রী রবিশঙ্কর জি, জি.এম.আর. গ্রুপকী চেয়রমেন গ্রান্ধী মাল্লিকঅর্জুনা রাও, য়োগ গুরু বাবা রামদেব, রামীজি গ্রুপকী চেয়রমেন শ্রী সি.ঐচ. রামোজি রাও, সুমেরু সোফতৱেয়র সোল্যুসন প্রাইবেৎ লিমিতেদকী চেয়রমেন শ্রী এ.এল. রাও অমসুং অতোপ্পা মরু ওইবা মীওইশিংনা ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা এপ লোঞ্চ তৌখিবা অদুদা শরুক য়াখি।