পাৱর মন্ত্রালয়
শ্রীমতী পরমিন্দর চোপ্রানা পি.এফ.সি.গী দাইরেক্তর (ফাইনান্স) ওইনা থৌ পুখ্রে
01 JUL 2020 3:37PM by PIB Imphal
ভারতকী লমজিংলিবা এন.বি.এফ.সি. অমা ওইরিবা সরকারগী মখাদা লৈরিবা পাৱর ফাইনান্স কোর্পোরেসন (পি.এফ.সি.)না ঙসি শ্রীমতী পরমিন্দর চোপ্রাবু কম্পেনী অদুগী দাইরেক্তর (ফাইনান্স) ওইনা খনখ্রে৷
মহাক্না ২০২০গী জুন ৩০দা মশাগী মতম লোইরদুনা থবক্তগী পোথাখ্রবা শ্রী এন.বি. গুপ্তগী মহুৎ শিনখ্রে৷
শ্রীমতী চোপ্রানা (পি.এফ.সি.)গী শেল থুমগী দাইরেক্তর ওইনা থৌ পুদ্রিঙৈগী মমাংদা পাৱর ফাইনান্স কোর্পোরেসন (পি.এফ.সি.)দা (শেল থুমগী) একজিক্যুতিব দাইরেক্তর ওইনা থবক পুরম্মী৷ চহী ৩২ হেন্না নিংথীনা এক্সপরিয়েন্স লৈরদুনা মহাক্না য়াম্না অরুবা অমসুং কোর ফাইনান্স ফঙ্কসনশিং খুদম ওইনা ফন্দ মোবিলাইজেসন, কোর্পোরেত একাউন্তশিং, বেঙ্কিং অমসুং ত্রেজরী, এসেত-লিয়েবিলিতী মেনেজমেন্ত, স্ত্রেস এসেত রিজোলুসনশিং তৌবদা নিংথীনা হৈ-শিংই৷
পি.এফ.সি.দা থৌ পুদ্রিঙৈগী মমাংদা মহাক্না পাৱর সেক্তরদা লৈরিবা মরু ওইবা ওর্গনাইজেসনশিং খুদম ওইনা নেস্নেল হাইদ্রোইলেক্ত্রিক পৱার কোর্পোরেসন ওফ ইন্দিয়া (এন.ঐচ.পি.সি) অমসুং পৱার গ্রিদ কোর্পোরেসন ওফ ইন্দিয়া (পি.জি.সি.আই.এল)গা মরী লৈনরম্মী৷ শ্রীমতী চোপ্রানা ২০০৫দা পি.এফ.সি. য়াওরবা মতুংদা লেন্দরশিংবু শেল য়াম্না চংদনা মখোয়গী পৈশা হেঙ্গৎনবা পি.এফ.সি.গী ফন্দ মোবিলাইজেসন অদু মালেমগী কৈথেলগী থাক্তা পাকথোক চাওথোকহনবদা মরু ওইবা থবক থৌরমশিং লমজিংখ্রে৷ মহাক্না মহাক্কী থবক্তা পুক্নিং চংবা অসিনা তেল্লবা চহী অনিগী মতমদা ফোরেন্দ করেন্সীগী সিয়র অদু য়ামখিদ্রবা ২%দগী ১৫ % ফাওবা হেঙ্গৎহল্লম্মী৷ শ্রীমতী চোপ্রানা সেক্সন ১৪৪(a)গী মখাদা য়ু.এস. বোন্দ মার্কেতকী পি.এফ.সি.গী অহানবা গ্রীন বুক ইসু অমসুং পি.এফ.সি.গী অহানবা ফন্দ হেঙ্গৎপদা লমজিংলম্মী৷ মহাক্নসু আর.ই.সি. লিমিতেদতা ভারত সরকারগী পি.এফ.সি. মেগা এক্যুইজিসন্দা ৫২.৬৩% ফাওবা পাইবদা মহাক্না অচৌবা থৌদাং লৌরম্মী অমসুং পি.এফ.সি.গী কেপিতেল এদিক্বেসী লেভেলশিং অমসুং পি.এফ.সি.গী বোরোৱিং এগ্রীমেন্তশিং অমসুং দোমেস্তিক অমসুং ইন্তরনেস্নেল ক্রেদিত রেতিংগী মতাংদা অতোপ্পা পার্তীশিংগা য়াশিন্নবদা থেংনবা শিংনবশিং মাইয়োক্নদুনা লান্থোকলম্মী৷
শ্রীমতী চোপ্রানা বোর্দ ওফ কোস্তেল তামিল নাদু পৱার লিমিতেদ অমসুং চেয়ুর ইনফ্রা লিমিতেদতসু দাইরেক্তর ওইনা থৌ পুরম্মী৷ শ্রীমতী চোপ্রানা কোস্ত একাউন্তেন্ত অমসুং এম.বি.এ. অমদগী হৌরক্তুনা পি.এফ.সি.দা ফাইনান্স ফঙ্কসনগী তোপ রেঙ্কতা য়ৌরকপা অসিনা মহাক্কী খাংবা কনবা, থবক্তা পুক্নিং চংবা অমসুং হোৎনবা কনবা অদু উৎলি৷
পি.এফ.সি.গী ওপরেসনশিংদা মহাক্না নিংথীনা খংবা, থৌনা অমসুং ফোকস এরিয়াশিং অসিনা শুংশোই শোইদনা পাৱর সেক্তর লেন্দরবু মখা তানা মতেং পাংলগনি অমসুং লাক্কদৌরিবা নুমিৎশিংদা অহেনবা মাইলস্তোন কয়া ফংবা ঙম্লগনি৷

Ministry of Power
Smt. Parminder Chopra takes charge as Director (Finance), PFC
01 JUL 2020 3:37PM by PIB Delhi
Government-owned Power Finance Corporation (PFC), India's leading NBFC, today announced the appointment of SmtParminder Chopra as Director (Finance) of the company. She succeeds Shri N.B. Gupta, who superannuated on June 30 2020.
Smt. Chopra was working as Executive Director (Finance) at Power Finance Corporation (PFC) before assuming charge as Director (Finance), PFC.With over 32 years of rich and varied experience, she specializes in handling crucial and core finance functions such as fund mobilisation, corporate accounts, banking & treasury, asset-liability management, stressed asset resolution etc.
Before joining PFC, she was associated with key organizations in the power sector like National Hydroelectric Power Corporation of India (NHPC) and Power Grid Corporation of India (PGCIL).Smt. Chopra, who joined PFC in 2005, spearheaded the key initiative to diversify PFC's fund mobilisation to international markets that allowed the lender to raise money at lower costs. With her focussed approach, share of fund mobilisation in foreign currency grew from a meagre 2% to 15% within a short span of 2 years.
Smt. Chopra has also been lauded for many firsts including launch of PFC’s maiden Green Bond issue & PFC’s first fund raising from US bond market under sec 144(a). She also played a key role in PFC's mega acquisition of Government of India's holding of 52.63% in REC Ltd. and overcame challenges related to PFC’s capital adequacy levels and negotiations with various parties regarding PFC’s borrowing agreements & domestic & international credit rating.
Smt. Chopra also serves as Director on the Board of Coastal Tamil Nadu Power Limited and Cheyyur Infra Limited.
Smt. Chopra’s rise from her humble beginning as a Cost Accountant & MBA to the top rank of the Finance function at PFC demonstrates her passion, commitment and hard work.
Her deep understanding of PFC's operations, strengths and focus areas will surely help the power sector lender excel further and achieve more milestones in the coming days.