ত্রাইবেল এফিয়র্স মন্ত্রালয়
ঙসি প্রয়াগরাজ এয়রপোর্ততা ত্রাইবস ইন্দিয়া আউতলেৎ হাংদোকখ্রে
লৈবাক শীনবা থুংনা আউতলেৎ ১২১দা ত্রাইবস ইন্দিয়ানা মসিগী রিতেল নেতৱার্ক চাউথোকহল্লে
01 JUL 2020 8:14PM by PIB Imphal
ত্রাইবেল এফেয়ার্স মিনিস্ত্রিগী মখাদা লৈবা ত্রাইফেদকী ত্রাইবস ইন্দিয়া আউতলেৎ ঙসি প্রায়াগ্রজ এয়রপোর্ততা হাংদোকখ্রে। প্রায়াগ্রজ এয়রপোর্ততা হাংদোক্লিবা ত্রাইবস ইন্দিয়া আউতলেৎ অসি সহর অসিগী অনিসুবনি অমসুং উত্তর প্রদেস রাজ্যগী মরিসুবনি। মসি ত্রাইফেদকী এম.দি প্রভির কৃষ্ণনা ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা হাংদোকখি। এয়রপোর্ত ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়াগা লোয়ননা ত্রাইফেদনা চেন্নাই, জয়পুর, উদয়পুর, কোইম্বদোর, ত্রিভানদ্রম, অহমেদবাদ, পুনে, কোলকাতা অমসুং গৱা এয়রপোর্তশিংদা ত্রাইবস ইন্দিয়া আউতলেৎ ৯ হাংদোক্লে। নৌনা প্রায়াগ্রজদা হাংদোক্লিবা অসি এয়রপোর্তশিংদা হাংদোকপা ১০সুবনি অমসুং লৈবাক শীনবা থুংনা হাংদোকপা ১২১সুবনি।
থৌরম অদুদা ত্রাইফেদকী এম.দিনা হায়খি দুকান অদু ২০২০গী মেদা পীখিবনি অমসুং শুপ্নগী নুমিৎ ১৫গী মনুংদা মসি হাংদোক্লে। প্রোজেক অসি পায়খৎপদা মতেং পাংবগীদমক মহাক্না এ.এ.আইগী রিজনেল দিরেক্তর সুনিল য়াদব থাগৎখি। মহাক্না অতোপ্পা ত্রাইফেদকী লান্মীশিং থাগৎখি অমসুং চহি অসিগী অরোইবদা লৈবাক অসিগী সরকারগী এয়রপোর্তশিংদা ত্রাইবস ইন্দিয়া আউতলেৎ কয়া হাংদোক্লগনি হায়না মহাক্না থাজবা পীখি।
প্রধান মন্ত্রীগী “লৈবাক অসিগী পোৎলমশিং শীজিন্ননবা খোল্লাউ” অসিগী মখাদা খুৎহৈবা ত্রাইবেলশিংগী হিংনবা লম্বী পীনবা ত্রাইফেদনা লৈবাক শীনবা থুংনা মসিগী রিতেল আউতলেৎশিং হাংদোক্লি। মমাংদা অমুক্তা ওইখিদ্রিবা লাইচৎ মনুং অসিদা ত্রাইবেল খুৎহৈবশিংগী ললোন-ইতিক্কী থবকশিং লেপখ্রে অমসুং লুপা ক্রোর ১০০ হেনবগী পোৎলমশিং য়োন্দবদগী তাদুনা লৈখি। ময়ুমদা হল্লক্লবা ত্রাইবেল শিন্মীশিং অমসুং খুৎহৈবশিং থবক পীনবা ত্রাইফেদনা থবক কয়া পায়খৎলে। পায়খৎনবা থৌরাং তৌরিবা অচৌবা থবকশিংগী মনুংদা পোর্তেলদা ত্রাইবেল খুৎহৈবা লাখ ৫ হেনবনা রেজিস্তার তৌগদবা ই-মার্কেত অমা য়াওরি অমসুং মসিদা মখোয়গী খুৎনা শাবা ফজরবা পোৎলমশিং য়োনবা য়ারগনি।
রিতেল আউতলেৎশিং অসি পোৎথোকশিং য়োন্নবা ত্রাইফেদনা শীজিন্নবা খক নত্তনা, য়োনবদগী ফংলকপা শেনফমগী চাদা ১০০ ত্রাইবেল খুৎহৈবশিংদা পীনবা ত্রাইফেদনা ৱারেপ লৌরে। ত্রাইবস ইন্দিয়াগী রিজনেল ওফিসশিংনা পোৎলমশিং য়ুম-য়ুমদা চৎলগা য়োন্নবা থৌরাং অমা পায়খৎলে। ই-কমর্স প্লেতফোর্মশিংগী খুদোংচাবা লৌদুনা ত্রাইবস ইন্দিয়াগী পোৎথোকশিং www.tribesindia.com দা ফংলে। অমাজোন, ফ্লিবকার্ত, স্নেবদিল, পেতিএম অমসুং জি ই এম য়াওনা ই-কমর্স প্লেতফোর্মশিংদা পোৎথোকশিং অসি মরাংকাইনা লাইনা ফংলে। রিতেল দুকানশিং অমসুং ত্রাইবস ইন্দিয়াগী ই-কমর্স প্লেতফোর্মশিংদা পোৎথোকশিং অসি চাদা ৭০ দিসকাউন্ত পীরে। লৈবাক অসিগী ত্রাইবেলশিংগী য়াইফনবা ত্রাইফেদনা লেপতনা থবকশিং পায়খৎলে।

Ministry of Tribal Affairs
Tribes India outlet now opens at Prayagraj Airport today
Tribes India expands its retail network to 121 outlets across the country
01 JUL 2020 8:14PM by PIB Delhi
Tribes India Outlet of TRIFED under Ministry of Tribal Affairs was opened at Prayagraj Airport, today. The Tribes India outlet at Prayagraj Airport is the second one in the city of Prayagraj and the 4th in the State of Uttar Pradesh. It was inaugurated through Video Conferencing by MD, TRIFED Shri Pravir Krishna. In collaboration with Airport Authority of India (AAI), TRIFED has set up 9 Tribes India Showrooms at Airports in Chennai, Jaipur, Udaipur, Coimbatore, Trivandrum, Ahmedabad, Pune, Kolkata and Goa, which are doing very well. The newly-inaugurated outlet at Prayagraj Airport is the 10th such outlet (at airports) and the 121st across the country.
Speaking on the occasion, Shri Pravir Krishna thanked and congratulated the entire team working and achieving this milestone – the shop was allotted in May 2020 and has come up in a mere 15 days! Commending the team for their dedication and hard work, He also thanked Mr. Sunil Yadav, the Regional Director, AAI for his cooperation and initiative in taking this project to completion. He encouraged the other TRIFED warriors in other regions to use this as an example and hoped that there would be TRIBES India outlet in all government owned airports by the end of the year. He exhorted the TRIFED Warriors to contact all the suppliers and artisans in their respective regions and empanel them on to the platform so that they can gain access to national and international markets.
Taking the Prime Minister’s message forward to “Be Vocal for Local” and promoting the livelihood of the tribal artisans through marketing, TRIFED continues to expand its retail operations across the country – even in these challenging circumstances. To ease the unprecedented crisis caused by the pandemic, where in all commercial activities of the tribal artisans have come to an end and more than Rs 100 crores worth stock are lying unsold, TRIFED, Ministry of Tribal Affairs, has been taking several measures to emerge as a source of employment generation for the home-bound labour and tribal artisans. One of the major initiatives being planned, is the development of an e-Marketplace wherein over 5 lakh tribal artisans will be directly registered on the portal and will be able to reach an even broader audience for selling their beautiful handmade items.
Not only has TRIFED been using its extensive retail network to market these products, it has decided to transfer 100% of the sales proceeds to the tribal artisans. To make the customer experience as seamless as possible, the Regional Offices of TRIBES India have also put in place arrangements for door to door delivery of products. To leverage the e-commerce platforms, TRIBES India products are available at www.tribesindia.com with all regions working together to ensure that varieties and offerings of all kinds are readily accessible at e-commerce platforms including Amazon, Flipkart, Snapdeal, Paytm, and GeM. 70% discount on all the products is being offered both in the retail shops and the TRIBES INDIA shop on the e-commerce platforms. TRIFED works towards protecting and furthering the interests of the tribal communities across the country.