ঙা য়োকপা, শা-শন য়োকপা অমসুং শঙ্গোম পুথোকপা মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী ফিসরিজ, এনিমেল হজবেন্দরী অমসুং দেরীয়ীং মন্ত্রী শ্রী গিরিরাজ সিংহনা ফিসরিজ অমসুং এক্বাকলচর ন্যুজলেত্তর "মতস্যা সম্পদা"গী অহানবা খুৎনম ফোংখ্রে
প্রধান মন্ত্রী মতস্যা সম্পদা য়োজনাগী ওপরেস্নেল গাইদলাইনশিং ফোংলদুনা, শ্রী গিরিরাজনা পি.এম.এম.এস.ৱাই. অসিনা ফিসরিজ ভেল্যু চেন্দা কান্নবা কয়া পীরদুনা ফিসরিজ অমসুং এক্বাকলচরদা অহোংবা অমা পুরক্লগনি হায়বগী থাজবা ফোংদোকখি
30 JUN 2020 5:20PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী ফিসরিজ, এনিমেল হজবেন্দরী অমসুং দেরিয়ীং মন্ত্রী শ্রী গিরিরাজ সিংহনা ভারত সরকারগী ফিররিজ, এনিমেল হজবেন্দরী অমসুং দেরিয়ীং মন্ত্রালয়না পুথোকপা ফিসরিজ অমসুং এক্বাকলচর ন্যুজলেত্তর "মতস্যা সম্পদ"কী অহানবা খুৎনম অমসুং প্রধান মন্ত্রী মতস্যাসম্পদ য়োজনা (পি.এম.এম.এস.ৱাই.)গী ওপরেসনেল গাইদলাইনশিং ফোংখ্রে। ফিসরিজ, এনিমেল হজবেন্দরী অমসুং দেরিয়ীংগী রাজ্যগী মন্ত্রী শ্রী প্রতাপ চন্দ্র সরাঙ্গী, ভারত সরকারগী ফিসরিজ বিভাগকী দা. রজীব রঞ্জন, ফিসরিজ বিভাগকী মকোক থোংবা ওসিসরশিংসু শরুক য়াখি।
"মাতস্য সম্পদ" হায়বা ন্যুজলেত্তর অসি ফিসরিজ বিভাগনা তোঙান-তোঙানবা কম্ম্যুনিকেসন শীজিন্নদুনা স্তেকহোল্দরশিং মরুওইনা ঙামী অমসুং ঙা য়োকপশিংদা য়ৌহন্নবা অমসুং ফিসরিজ অমসুং এক্বা সেক্তরদা লৈরিবা খ্বাইদগী নৌবা চাউখৎপগী পাউশিংগী মরমদা তাকপী তম্বীনবা হোৎনবনি। হায়রিবসি ২০২০-২১দগী পুথোকপা হৌদুনা চহী অমগী মনুংদা মরিরক ফোংগদৌরি।
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা, ফিসরিজ, এনিমেল হজবেন্দরী অমসুং দেরিয়ীংগী ইকাই খুম্নবদা মতীক চারবা মন্ত্রী শ্রী গিরিরাজ সিংহনা হায়খি, ন্যুজলেত্তর অসি ফোংলিবা মতম অসি য়াম্না চাই অমসুং সরকার অমসুং প্রাইবেৎ সেক্তরনা পায়খৎলিবা থবকশিং য়াওনা ফিসরিজতা সরকারগী থৌরাংশিং খঙহনবা মথৌ তারে। ন্যুজ লেত্তর অসিনা লৈবাক অসিগী তোঙান-তোঙানবা মফমশিংদা লৈরিবা ফিসরশিং, ফিস ফার্মরশিং, নহা অমসুং ওন্ত্রপ্রিনরশিংদা ঈ পাউ শন্দোক্নবা, মখোয়বু মতেং পাংনবা অমসুং লল্লোন ইতিক তৌবদা লাইহন্নবা খুৎলাই অমা ওইরগনি। ন্যুজলেত্তর অসিনা ঈ পাউ ফাওননবগী খ্বাইদগী ফরবা ফম্বাক অমা ওইরগনি হায়না থাজবা থমখি।
প্রধান মন্ত্রী মাতস্য সম্পদ য়োজনাগী ওপরেসনেল গাইদলাইনশিং ফোংলদুনা, শ্রী গিরিরাজনা পি.এম.এম.এস.ৱাই. হৌদোকপসি ফিসরিজ অমসুং এক্বাদলচর চাউখৎনবগী খোংচত্তা খ্বাইদগী মরু ঐবা মিৎকুপ অমা ওইরে। প্রধান মন্ত্রী মতস্যা সম্পদ য়োজনাগী ওপরেসনেল গাইদলাইনশিং ফোংলদুনা, শ্রী গিরিরাজনা পি.এম.এম.এস.ৱাই. অসিনা ফিসরিজ ভেল্যু চেন্দা কান্নবা কয়া পীরদুনা ফিসরিজ অমসুং এক্বাকলচরদা অহোংবা অমা পুরক্লগনি অমসুং মসিনা মথংগী তাংকক অমদা পুরগনি হায়বগী থাজবা ফোংদোকখি। ফিসরিজ বিভাগনা পি.এম.এম.এস.ৱাই.গী ওপরেসনেল গাইদলাইন অসিবু অতেনবা মতমদা পুথোক্লকপা অসিদা থাগৎপা ফোংদোক্লদুনা অপরেসনেল গাইদলাইন অসিনা রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংদা স্কিম অসিবু খোংলৈ য়াঙনা থবক ওইনা পায়খৎপদা মতেং পাংলগনি হায়না মহাক্কী ওইবা থাজবা থমখি। ভারত সরকারনা মে, ২০২০দা লুপা কোতি ২০০৫০ থাদদুনা ফিসরিজ সেক্তর অসিবু চাউখৎনবগীদমক ফ্লেগশিপ স্কিম হায়বদি প্রধান মন্ত্রী মাতস্য সপমদ য়োজনা (পি.এম.এম.এস.ৱাই.) হৌদোকখি। পি.এম.এম.এস.ৱাই. অসিনা তোঙান-তোঙানবা থবক থৌরম চাম্মরোম থদরদুনা ফিসরিজকী লমদা শেল থাদবা খ্বাইদগী চাউবা ওইরি। পি.এম.এম.এস.ৱাই.গী মখাদা ঙা তন লাখ ৭০ পুথোকপা, ফিসরিজকী লমদা মপান্দা কোতি লাখ অমা থাদোকপা, মথংগী চহী মঙা অসিদা ইমপ্লোইমেন্ত লাখ ৫৫ পীবনচিংবগী অচৌবা মঙলান অমা মঙলান মঙফাওনবা হায়বসি সরকার অমসুং স্তেকহোল্দরশিংগী ওইবা অপুনবা অমসুং পুক্নিং চঙনা হোৎনবা অমা চঙলি। ন্যুলেত্তর "মাতস্য সম্পদ" অসিনা য়াম্না কান্নরবা খুৎলাই অমা ওইনা অমসুং প্লেৎফোর্ম অমা ওইনা পি.এম.এম.এস.ৱাই.গী থৌরাংশিংবু মীয়ামগী অপাম্বশিংবুসু খঙদোক্তুনা অচৌবা মঙলান অসি মঙফাওননবা হোৎনবদা মতেং পাংলগনি। মসিনা ফিসরশিং, ফিস ফার্মরশিং অমসুং ওন্ত্রপ্রিনরশিংনা খ্বাইদগী নৌবা চাউখৎলোনগী ৱারী অমসুং মায় পাকপগী ৱারীশিং য়াওনা ফিসরিজ অমসুং এক্বাকলচরগী লমদা পায়খৎলিবা মপুং ফারবা থবকশিংবুসু উত্থোকপা ঙম্লগনি।

Ministry of Fisheries, Animal Husbandry & Dairying
Union Minister for Fisheries, Animal Husbandry and Dairying, Shri Giriraj Singh launches the first edition of the Fisheries and Aquaculture Newsletter “Matsya Sampada”
Releasing the Operational Guidelines of the Pradhan Mantri Matsya Sampada Yojana, Shri Giriraj Singh expresses optimism that the PMMSY with diverse interventions along the fisheries value chain would revolutionize the fisheries and aquaculture sector
30 JUN 2020 5:20PM by PIB Delhi
Union Minister for Fisheries, Animal Husbandry and Dairying, Shri Giriraj Singh todaylaunched the first edition of the Fisheries and Aquaculture Newsletter “MATSYA SAMPADA” published by the Department of Fisheries, Ministry for Fisheries, Animal Husbandry and Dairying, Government of India and the Operational Guidelines of the Pradhan Mantri Matsya Sampada Yojana (PMMSY). Shri Pratap Chandra Sarangi, Minister of State for Fisheries, Animal Husbandry and Dairying. Dr. Rajeev Ranjan, Secretary, Department of Fisheries, Government of India and senior officers of the Department of Fisheries were present.
The Newsletter “MATSYA SAMPADA” is an outcome of the endeavours of the Department of Fisheries to reach out to the stakeholders especially fishers and fish farmers through various means of communication, and toinform and educate them about the latest developments in the fisheries and aquaculture sector. It would be published on a quarterly basis starting from the first quarter of the year 2020-21.
Speaking on the occasion, Shri Giriraj Singh, Hon’ble Minister for Fisheries, Animal Husbandry and Dairying opined that the launch of this Newsletter is timely and much needed to communicate the governmental initiatives in fisheries sector including the good works being done both by government as well as the private sector. The Newsletter would serve as an important medium for disseminating information among the stakeholders especially fishers, fish farmers, youth and entrepreneurs across the country, assist them and facilitate in ease of doing business. He expressed confidence that the newsletter will prove to be a wonderful platform for communication.
Releasing the Operational Guidelines of the Pradhan Mantri MatsyaSampada Yojana, Shri Giriraj Singh termed the launch of PMMSY as the most important moment in the journey of fisheries and aquaculture development. He expressed optimism that the PMMSY with diverse interventions along the fisheries value chain would revolutionize the fisheries and aquaculture sector and steer it to the next level. While appreciating the efforts of the Department of Fisheries in fast tacking and rolling out the Operational Guidelines of PMMSY in a short span of time, the Union Minister expressed hope that the Operational Guidelines would help the States/UTs in speedy implementation of the scheme.
The Government of India in May, 2020 launched a new Flagship Scheme i.e. the Pradhan Mantri Matsya Sampada Yojana (PMMSY) for sustainable and responsible development of fisheries sector at an investment of Rs. 20050 crore. The PMMSY with an array of 100 diverse activities is by far the largest ever investment in fisheries sector. Achieving the ambitious targets under PMMSY of an additional 70 lakh tons fish production, rupees one lakh crores fisheries exports, generation of 55 lakh employment over next five years, etc. require multipronged strategies along with collaborative and concerted efforts between the government and the stakeholders.The Newsletter “MATSYA SAMPADA” is likely to serve as an effective tool and platform in disseminating the intent and initiatives of PMMSY for crystalizing public opinion in the collective effort towards reaching the envisaged goals. It would also enable to showcase the best practices in fisheries and aquaculture undertaken by the fishers, fish farmers and entrepreneurs including the latest developments and success stories.