মশিং য়ামদবা কাংবুগী মন্ত্রালয়
মাইনোরিতী এফিয়ার্স মন্ত্রী শ্রী মুখতার অব্বাস নকবিনা রামপুর (য়ু.পি.)দা “সংস্কৃতিক সদভাব মান্দপ”কী উরেপ উয়ুং তমখ্রে
কম্ম্যুনিতী সেন্তর অসি মখল মখা কয়াগী সোসিও-ইকনমিক-কলচরেলগী থৌওংশিং, স্কিল দেবেলপমেন্ত ত্রেনিং, কোচিং, কোরোনাগুম্বা অৱা অনা তারবা মতমদা তেংবাংগী থৌরমশিং অমদি তোঙান তোঙানবা শান্ন-খোৎনবগী থৌরমশিংগীদমক্তা শীজিন্নগনি
“মরোমদোম লেপচবা ভারত” অসি “এক ভারত শ্রেস্থ ভারত” ফংনবগী লম্বীনি: মুখতার অব্বাস নকবি
29 JUN 2020 3:03PM by PIB Imphal
মাইনোরিতী এফিয়ার্সকী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী মুখতার অব্বাস নকবিনা ঙসি রামপুর (য়ু.পি.)দা “মরোমদোম লেপচবা ভারত” অসি “এক ভারত শ্রেস্থ ভারত” ফংনবগী লম্বীনি হায়না হায়খ্রে‍। শ্রী নকবিনা ঙসি রামপুর (য়ু.পি.)গী নুমাইস গ্রাউন্দতা “সংস্কৃতিক সদভাব মান্দপ”কী উরেপ উয়ুং তমখি‍। “সংস্কৃতিক সদভাব মান্দপ” অসি কেন্দ্রগী মাইনোরিতী এফিয়ার্স মন্ত্রালয়না প্রধান মন্ত্রী জন ভিকাস কার্য়ক্রমগী মখাদা লুপা করোর ৯২ চঙনা শাগৎপনি‍। কম্ম্যুনিতী সেন্তর অসি মখল মখা কয়াগী সোসিও-ইকনমিক-কল্চরেলগী থৌওংশিং, স্কিল দেবেলপমেন্ত ত্রেনিং, কোচিং, কোরোনাগুম্বা অৱা অনা তারবা মতমদা তেংবাংগী থৌরমশিং অমদি তোঙান তোঙানবা শান্ন-খোৎনবগী থৌরমশিংগীদমক্তা শীজিন্নগনি
থৌরমদুদা, শ্রী নকবিনা হায়খিবদা হৌখিবা চহী ৬সিদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা লৈঙাক অসিনা লৈবাকসিগী শোত্থরিবা মফমশিংদা প্রধান মন্ত্রী জন ভিকাস কার্য়ক্রম (পি.এম.জে.ভি.কে.)গী মখাদা সোসিও-ইকনমিক-ইদুকেসনেল অমদি থবক পীবদা মায় ওনশিনবা মচাক মথুম কয়া শেমগৎখ্রে‍। হায়রিবা প্রোজেক্তশিং অসিদা: অনৌবা মহৈ তম্ফমশঙ ১৫১২; অহেনবা ক্লাসরুম ২২৫১৪; হোস্তেল ৬৩০; রেসিদেন্সিএল স্কুল ১৫২; স্মার্ত ক্লাসরুম (কেন্দ্রিয় ভিদ্যালয়াশিংগী য়াওরগা) ৮৮২০; কলেজ ৩২; আই.তি.আই. ৯৪; পোলিতেক্নিক ১৩; নভোদয়া বিদ্যালয়া ২; মল্তি-পর্পজ কম্ম্যুনিতী সেন্তর “সদভাব মান্দপ” ৪০৩; কৈথেল শঙ ৫৯৮; অমাংশঙ অমদি ঈশিংগী ফেসিলিতী ২৯৪২; কম্মন সর্ভিস সেন্তর ১৩৫ থবক তৌবা নুপীশিংগী হোস্তেল ২২; হকশেলগী প্রোজেক্ত ১৭১৭; অনা লায়েংশঙ ৫; হুনর হব ৮; মখল মখা কয়াগী শান্ন-খোৎনবগী ফেসিলিতী ১০; অঙ্গনৱাদি সেন্তর ৫৯৫৬নচিংবা য়াওরি‍।
শ্রী নকবিনা হায়খিবদা, মসিগা মান্ননা উত্তর প্রদেশতা “মপুংফাবা চাওখৎলোন”গী লমদা কেন্দ্রগী মাইনোরিতী এফিয়ার্স মন্ত্রালয়না লেপ্তুনা হৌখিবা চহী ৩সিদা মচাক মথুম পাক শন্না শেমগৎলে‍। পি.এম.জে.ভি.কে.গী মখাদা অহেনবা ক্লাসরুম ২৮২, অহেনবা ক্লাসরুম ব্লোক ২৮৫, অঙ্গনৱাদি সেন্তর ৭০৭, কম্মন সর্ভিস সেন্তর (সি.এস.সি.) ২৫, সদভাব মান্দপ ৩১ (১দি সংস্কৃতিক সদভাবনা মান্দপ কৌবা), সাইবরগ্রাম ১,৭৩,১৪৩, থক্নবা অমদি ঈশিং শেংদোকপগী প্রোজেক্ত ৩,৮৬৫, হকশেলগী প্রোজেক্ত ২৭ (উননি অনা লায়েংশঙ ১, হোমিওপেথিক অনা লায়েংশঙ ৪, অয়ুর্বেদিক অনা লায়েংশঙ ৩), দিগ্রী কলেজ ২০, হোস্তেল ১৫ (নুপীমচাগী হোস্তেল ১১), আই.তি.আই. ৩৯, আই.তি.আই. ০২দা অহেনবা থবক, পোলিতেক্নিক ৪, স্কিল ত্রেনিং ২২৬, মহৈশঙ ৩৪০, থবক তৌবা নুপীশিংগী হোস্তেল ২, অমাংশঙ ৬৬৬ য়াওনা প্রোজেক্ত ১,৮৪৯৮০রোম লুপা করোর ৩০০০রোম চঙনা উত্তর প্রদেশতা শেমগৎলে‍।
কম্প্যুতর লেবোরেতরী ২, সদভাব মান্দপ ২ (অমদি সংস্কৃতিক সদভাবনা মান্দপ কৌবা), কম্মন সর্ভিস সেন্তর (সি.এস.সি.) ৬, সাইবরগ্রাম ১২৯৭৪, থক্নবা অমদি ঈশিং শেংদোক্নবা প্রোজেক্ত (ঈশিং তেঙ্কি য়াওনা) ৪৯, দিগ্রী কলেজ ১, নুপীমচাগী হোস্তেল ১, মহৈশঙ ১১৯ য়াওনা প্রোজেক্ত ১৩,২৭৬ অপুনবা শেনফম লুপা করোর ৩৫০ চঙনা রামপুরদা শেমগৎলে‍।
শ্রী নকবিনা হায়খিবদা শেন্মিৎলোন, লৈবাকসিগী ঙমখৈগী ঙাকশেল অমদি লৈবাক্কী ঙাকশেলগী ওইরবসু মোদী লৈঙাক্না চাউখৎ লমজেলদা অনৌবা রেকোর্দ কয়া থমখ্রে‍। মোদী লৈঙাক্না “ইকায়খুম্নবগা লোয়ননা মপাঙ্গল কনখৎহনবা’ হায়বা ৱাফমবু মপুং ফাহল্লে‍।
শ্রী নকবিনা হায় মালেম পুম্বনা কোরোনা লাইচৎ মনুংসিদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী মীৎয়েং শানবা ফিরেপ্পু থাগৎনরি‍। হৌখিবা থা ৩সিদা মীওই করোর ৮০দা গেহু-চেঙ কেজি ২৫ অমদি হৱাই কেজি ৫ লেম্না পীখ্রে, ইমুং করোর ৮দা গ্যেস সিলিন্দর পীখ্রে, নুপী করোর ২০গী মশা মশাগী বেঙ্ক একাউন্ততা লুপা ১৫০০ থাজিনখ্রে, স্কিম কয়াগী ওইনা দি.বি.তি.গী খুত্থাঙদা মীওই করোর ৪৪গী বেঙ্ক একাউন্ততা লুপা করোর ৬০,০০০ হেন্না থাজিনখ্রে‍, লৌমী করোর ৮ হেনবদা লুপা করোর ১৭,০০০গী কিসান সম্মান নিধি পীখ্রে‍। “আত্ম নিরভর ভারত”কী লুপা করোর লাখ ২০গী পেকেজ অসি মৈহৌরোল ওইবা খোঙথাঙ অমা ওইরি‍।
শ্রী নকবিনা ফোঙদোকখিবদা মোদী লৈঙাক্না মাইনোরিতীশিং য়াওনা অৱাবা তারবা মীপুম খুদিংমক্কী “মীত্তা নুংঙাইবা, পুন্সিদা য়াইফবা” পীননবগী ফিরেপ্তা থবক তৌখি‍। ঐখোয়গী লৈঙাক অসিনা লায়রবশিংদা য়ুম করোর ২ পীখিবদা কান্নবা ফংখিবশিংগী চাদা ৩১দি মাইনোরিতী কাংলুপতগীনি‍। ঐখোয়গী লৈঙাক অসিনা দিকেদ কয়া মৈ ফংদনা লেল্লকখিবা লৈবাকসিগী খুঙ্গং লাখ ৬গী মশিং য়াম্লবা ইমুংশিংদা মৈ পীখি‍। হায়রিবা খুঙ্গংশিং অসিগী চাদা ৩৯দি মাইনোরিতী কাঙলুপনা নম্না খুন্দাবা মমদুনা লৈরমবা খুঙ্গংশিংনি অমদি হৌজিক মখোয় মৈ থানবা ফংলে‍। ঐখোয়গী লৈঙাক অসিনা লৌমী করোর ২২দা “কিসান সম্মান নিধি”গী মখাদা কান্নবা পীখ্রে অমদি মসিগী চাদা ৩৩দি মাইনোরিতী কাঙলুপতা চনবা লৌমীশিংনি‍। “উজ্বলা য়োজনা”গী মখাদা ইমুং করোর ৮ হেনবদা লেম্না গ্যেস কন্নেক্সন পীখিবা অসিগী চাদা ৩৭রোমদি মাইনোরিতী কাঙলুপ্তনি‍। ঐখোয়গী লৈঙাক্না স্মোল অমদি মেদিয়ম বিজিনেস অমদি অতৈ থবক পীবদা য়ুম্ফম ওইবা থবক থৌরমশিংদা “মুদ্রা য়োজনা”গী মখাদা মীওই করোর ২৪রোমদা অরায়বা লোন পীখ্রে অমদি মসিগী চাদা ৩৬তি মাইনোরিতী কাঙলুপতগীনি‍।
শ্রী নকবিনা হায়খিবদা মসিগী মথক্তা মাইনোরিতী কাঙলুপগী মীওই লাখ ১০ হেনবদা “হুনর হাত”, “গরিব নৱাজ সেল্ফ এম্প্লোইমেন্ত স্কিম”, “সীখো ঔর কমাও:নচিংবা স্কিমশিংগী খুত্থাঙদা হৌখিবা চহী ৬সিগী মনুংদা থবক পীখ্রে অমদি থবক ফংবগী খুদোংচাবা পীখ্রে‍। নুপীমচা চাদা ৫০ য়াওনা মাইনোরিতী কাঙলুপকী মহৈরোয় করোর ৩ লাখ ৫০ হেনবদা মখল মখা কয়াগী স্কোলারসিপ পীখ্রে‍।
রামপুর (য়ু.পি.)গী নুমাইস গ্রাউন্দদা “সংস্কৃতিক সদভাব মান্দপ: (মল্তি-পর্পজ কম্ম্যুনিতী সেন্তর)গী ইরেপ উয়ুং তম্লবা মতুংদা পাউমীশিংদা ৱা ঙাঙলদুনা, শ্রী নকবিনা ফোঙদোকখিবদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা লৈঙাক অসিনা লৈবাকসিগী ঙাকশেল, ইকায়খুম্নবা অমদি নুংঙাই য়াইফবগীদমক্তা কত্থোক্লি‍। “লৈবাক্না মাঙদা” হায়বা অসিনা মোদী লৈঙাক্কী মীৎয়েং ওইরি হায়না মহাক্না হায়খি‍।

Ministry of Minority Affairs
Minister of Minority Affairs Shri Mukhtar Abbas Naqvi lays foundation stone for “Sanskritik Sadbhav Mandap” at Rampur (UP)
This community centre will be utilized for various socio-economic-cultural activities, skill development training, coaching, relief activities during disaster such as Corona and different sports activities
“Self-reliant India” is the guarantee of “Ek Bharat Shrestha Bharat” : Mukhtar Abbas Naqvi
29 JUN 2020 3:03PM by PIB Delhi
Union Minister of Minority Affairs Shri Mukhtar Abbas Naqvi today said in Rampur (UP) that “Self-reliant India” is the guarantee of “Ek Bharat Shrestha Bharat”. Shri Naqvi laid foundation stone for “Sanskritik Sadbhav Mandap” at Numaish Ground in Rampur (UP) today. The “Sanskritik Sadbhav Mandap” is being constructed with the cost of Rs 92 crore by Union Minority Affairs Ministry under Pradhan Mantri Jan Vikas Karykram (PMJVK). This community centre will be utilized for various socio-economic-cultural activities, skill development training, coaching, relief activities during disaster such as Corona and different sports activities.
Description: C:\Users\PIB\Desktop\2906-2.jpg Description: C:\Users\PIB\Desktop\2906-5.jpg
On the occasion, Shri Naqvi said that during last about 6 years, Prime Minister Shri Narendra Modi led Government has developed socio-economic-educational and employment oriented infrastructure across the country in backward areas under Pradhan Mantri Jan Vikas Karykram (PMJVK). These projects include: 1512 New School Buildings; 22514 Additional Class Rooms; 630 Hostels; 152 Residential Schools, 8820 Smart Class Rooms (including those in Kendriya Vidyalayas); 32 Colleges; 94 ITIs; 13 Polytechnics; 2 Navodaya Vidyalayas; 403 Multi-purpose community centre “Sadbhav Mandap”; 598 Market Sheds; 2842 toilet and water facilities; 135 Common Service Centres; 22 Working Women Hostels; 1717 Health Projects; 5 Hospitals; 8 Hunar Hub; 10 various sports facilities, 5956 Anganwadi Centres etc.
Shri Naqvi said that similarly, in Uttar Pradesh, Union Minority Affairs Ministry’s commitment to “Inclusive Development” has resulted into creation of a large scale infrastructure development during the last about 3 years under. Under PMJVK, a total of around 1,84,980 projects with total cost of about Rs 3000 crore, have been constructed in Uttar Pradesh which includes 282 Additional class Rooms, 285 Additional Classroom Blocks, 707 Anganwadi Centres, 25 Common Service Centres (CSC), 31 Sadbhav Mandaps (1 known as Sanskritik Sabhavna Mandap), 1,73,143 Cybergram, 3,865 Drinking and Water Sanitation Projects, 27 Health Projects (1 Unani Hospital, 4 Homeopathic Hospital, 3 Ayurvedic Hospital, 20 Degree College, 15 Hostels (11 Girls Hostel), 39 ITIs, Additional Work in 02 ITIs, 4 Polytechnics, 226 Skill Training, 340 School Buildings, 2 Working Women Hostels, 666 Toilets etc have been constructed.
A total of around 13,276 projects with total cost of more than Rs 350 crore have been constructed in Rampur which includes, Construction of 2 Computer Laboratories, 2 Sadbhav Mandaps (1 known as Sanskritik Sabhavna Mandap), 6 Common Service Centres (CSC) , 12974 Cybergrams, 49 Drinking and Water Sanitation Projects (including water tanks), 1 Degree College, 1 Girls Hostel, 119 School Buildings etc.
Shri Naqvi said that be it economy, safety of country’s borders, national security, the Modi Government has created new records of development. The Modi Government has fulfilled the commitment to "Empowerment with Dignity".
Shri Naqvi said that the entire world is lauding the farsighted decisions taken by Prime Minister Shri Narendra Modi during the Corona pandemic. During last 3 months, 80 crore people have been provided 25 kg wheat-rice and 5 kg pulses free of cost, 8 crore families have been provided gas cylinders, Rs 1500 has been transferred into bank accounts of each of 20 crore women, more than Rs 60,000 crore have been transferred into bank accounts of 44 crore people through DBT for various schemes, more than 8 crore farmers have been given Kisan Samman Nidhi worth Rs 17,000 crore. 20 lakh crore package of “Aatma Nirbhar Bharat” is a historic step.
Shri Naqvi said that the Modi Government has worked with commitment to ensure “happiness in eyes, prosperity in life” of every needy including the Minorities. When our Government provided 2 crore houses to poor, 31 per cent beneficiaries are from Minority community. Our Government has provided electricity to a large number of about 6 lakh villages of the country which were deprived of electricity for decades. These villages include more than 39 per cent Minority community dominated villages who were in darkness and now have been provided electricity. Our Government provided benefits to 22 crore farmers under ‘’Kisan Samman Nidhi” which include more than 33 per cent farmers belonging to Minority communities. About 37 per cent of more than 8 crore beneficiaries of “Ujjwala Yojna” providing free gas connection belong to Minority communities. Our Government provided easy loans to about 24 crore people under “Mudra Yojna” for small and medium business and other employment oriented economic activities and more than 36 per cent beneficiaries are from Minority communities.
Shri Naqvi said that besides, more than 10 lakh people belonging to Minority communities have been provided employment and employment opportunities through schemes such as “Hunar Haat”, Garib Nawaz Self Employment Scheme”, “Seekho Aur Kamao” etc during the last about 6 years. More than 3 crore 50 lakh students, including 50 per cent girls, from Minority communities have been given various scholarships.
While talking to reporters after laying foundation stone for “Sanskritik Sadbhav Mandap” (multi-purpose community centre) at Numaish Ground in Rampur (UP), Shri Naqvi said that the Government led by Prime Minister Shri Narendra Modi is dedicated to the country’s safety, dignity and prosperity. ”Country first” is the priority of the Modi Government, he said.