শেল-থুম মন্ত্রালয়
দাইরেক্ত তেক্স অমদি বেনামি লোগী মখাদা তোঙান তোঙানবা মখলগী মতমগী লিমিত শাংদোকপা
24 JUN 2020 8:48PM by PIB Imphal
নোবেল কোরোনা ভাইরস (কোবিদ-১৯) শন্দোরকপনা মরম ওইরগা সেক্তর খুদিংমক্তা লৈরিবা স্তেতুতরী অমদি রিগুলেতরীশিং ইনবগী তঙাইফদবদু ঙম্ননবা হোৎনবদা তেক্স থিরিবশিংনা থেংনরিবা খুদোংচাদবশিংদা মীৎয়েং থম্লগা লৈঙাক অসিনা তোঙান তোঙানবা মখলগী মতমগী লিমিত শাংদোকহল্লিবা তেক্সেসন এন্দ অদর লোজ (রিলেক্সেসন ওফ সরতেন প্রোভিজন্স) ওর্দিনান্স, ২০২০ (দি ওর্দিনান্স) মার্চ ৩১, ২০২০দা চৎনহনখ্রে‍। তেক্স থীরিবা মীওইশিংদা মখা তানা মখল কয়াগী ইনগদবা ৱাফমশিংদা তেংবাং পীননবগীদমক লৈঙাক অসিনা জুন ২৪, ২০২০দা নেতিফিকেসন অমা থোকখ্রে, মদুদা য়াওরিবা ৱাফমশিংদি মখাদা পীরি:
১. শেনবা চহি ২০১৮-১৯ (এসেসমেন্ত চহি ২০১৯-২০)গী ওরিজিনেল অমদি রিভাইজ ইনকম-তেক্স রিতর্ন ফাইল তৌবগী মতম জুলাই ৩১, ২০২০ ফাওবা শাংদোক্লে‍।
২. শেনবা চহি ২০১৯-২০ (এসেসমেন্ত ইয়র ২০২০-২১)গী ইনকম তেক্স রিতর্নগী অরোয়বা মতম নভেম্বর ৩০, ২০২০ ফাওবা শাংদোকখ্রে‍। মরম অসিনা জুলাই ৩১ ২০২০ অমদি ওক্তোবর ৩১, ২০২০ ফাওবদা ফাইল তৌবা মথৌ তাবা অদু নভেম্বর ৩০, ২০২০ ফাওবগী মনুংদ ফাইল তৌবা য়ারগনি‍। অদুগা তেক্স ওদিত রিপোর্ত থাগৎপগী তাংসু ওক্তোবর ৩১, ২০২০ ফাওবা শাংদোকখ্রে‍।
৩. স্মোল অমদি মিদ্দল ক্লাসকী তেক্স থীরিবা মীওইশিংদা তেংবাং পীননবগীদমক সেল্ফ-এসেসমেন্ত তেক্স লাইএবিলিতী লুপা লাখ ১ ফাওবদা লৈবা তেক্স থীরিবা মীওইশিংগী সেল্ফ-এসেসমেন্ত তেক্স থীবগী মতমসু নভেম্বর ৩০, ২০২০ ফাওবা শাংদোক্লে‍। অদুম ওইনমক সেল্ফ-এসেসমেন্ত তেক্স লাইএবিলিতী লুপা লাখ ১গী মথক্তা লৈবা তেক্স থীরিবা মীওইশিংগীদমক্তদি মতম শংংদোকপা লৈরোই হায়না শেংদোক্লি‍। মসিগী মতাংদদি মপুং ফাবা সেল্ফ-এসেসমেন্ত তেক্স অদু ইনকম-তেক্স এক্ত, ১৯৬১ (আই. তি. এক্ত)কী মখাদা পীরিবা অরোয়বা তাং ফাওবগী মনুংদা থীদোক্কদবনি অমদি থেংথনা থীরবদি আই. তি. এক্তকী সেক্সন ২৩৪এগী মখাদা শেন্দোয় হাপ্নিংঙাই ওইগনি‍।
৪. আই. তি. এক্তকী চেপ্তর-৬এ-বিগী মখাদা দিদক্সন ক্লেম তৌনবগীদমক সেক্সন ৮০সি (এল. আই. জি., পি. পি. এফ., এন. এস. সি.নচিংবা), ৮০দি (মেদিক্লেম), ৮০জি (দোনেসন)নচিংবশিং য়াওনা মখল কয়াগী ইনভেস্তমেন্ত/পেমেন্ত তৌবগী মতমসু জুলাই ৩১, ২০২০ ফাওবা শাংদোক্লে‍। মরম অসিনা সেক্সন অসিগী মখাদা শেনবা চহি ২০১৯-২০গী ওইনা দিদক্সন ক্লেম তৌননবগীদমক ইনভেস্তমেন্ত/পেমেন্ত জুলাই ৩১, ২০২০ ফাওবা তৌবা য়ারে‍।
৫. আই. তি. এক্তকী সেক্সন ৫৪ দগী ৫৪জি ফাওবগী মখাদা কেপিতেল গেনগী মতাংদা রোল ওভর বিনিফিত/দিদক্সন ক্লেম তৌনবগীদমক ইনভেস্তমেন্ত/ কন্সত্রক্সন/ পর্চেজ তৌনবগী মতমসু সেপ্তেম্বর ২০, ২০২০ ফাওবা শাংদোক্লে‍। মরম অদুনা সেপ্তেম্বর ৩০, ২০২০ ফাওবদা তৌবা ইনভেস্তমেন্ত/ কন্সত্রক্সন/ পর্চেজশিং কেপিতেল গেনদগী দিদক্সনগীদমক ক্লেম তৌবা য়ারগনি‍।
৬. আই. তি. এক্তকী সেক্সন ১০এএগী মখাদা দিদক্সন ক্লেম তৌনবগীদমক এস. ই. জি. য়ুনিতশিং মথৌ তৌবা হৌবগী মতমসু মার্চ ৩১, ২০২০ ফাওবদা মথৌ তাবা অয়াবা ফংখ্রবা য়ুনিতশিংগীদমক্তদি সেপ্তেম্বর ৩০, ২০২০ ফাওবা শাংদোক্লে‍।
৭. তি. দি. এস./তি. সি. এস. স্তেতমেন্ত থাগৎপা অমদি তি. দি. এস./তি. সি. এস. সর্তিফিকেত পীথোকপা অসি তেক্স থীরিবা মীওইশিংনা শেনবা চহি ২০১৯-২০গী মখোয়গী ইনকমগী রিতর্ন শেম্নবগীদমক মথৌ তাবা মরম্না, শেনবা চহি ২০১৯-২০গী তি. দি. এস./তি. সি. এস. স্তেতমেন্ত থাগৎপগী অমদি তি. দি. এস./তি. সি. এস. সর্তিফিকেত পীথোকপগী মতম মথংশিৎনা জুলাই ৩১, ২০২০ অমদি ওগস্ত ১৫, ২০২০ ফাওবা শাংদোক্লে‍।
৮. দিসেম্বর ৩১, ২০২০ ফাওবদা পাস/ইসু/তৌগদবা ওথোরিতীশিংনা ওর্দর পাস তৌগদবা নৎত্রগা নোতিস ইসু তৌগদবা অমদি দাইরেক্ত তেক্স এন্দ বেনামি লোগী মখাদা ইনফম থোকপশিং তৌনবগী মতম মার্চ ৩১, ২০২১ ফাওবা শাংদোক্লে‍। অদুগা আধার অমদি পেন লিঙ্ক তৌবগী মতমসু মার্চ ৩১, ২০২১ ফাওবা শাংদোক্লগনি‍।
৯. ওর্দিনান্সতা য়াওরিবা তেক্স, লেভিনচিংবশিং থেংথনা থীবদা চাদা ৯গী হন্থবা শেন্দোয়গী চাং অসি জুন ৩০, ২০২০গী মতুংদা থীবশিংগীদি চৎনরোই‍।
শেনথুম মন্ত্রীনা অহেনবা শেনফম য়াওদনা শেন থীদোক্নবগী মতম “ভিভাদ সে ভিস্বাস” স্কিমগী মখাদা দিসেম্বর ৩১, ২০২০ ফাওবা শাংদোকপগী ৱাফম হান্ননা লাউথোকখিবগা লোয়ননা মথৌ তাবা লেজিসলেতিভ এমেন্দমেন্তশিং মতমগী মতুং ইন্না লাক্লগনি‍। হায়রিবা নোতিফিকেসন অসিনা স্কিম অসিগী মখাদা দিসেম্বর ৩০, ২০২০ ফাওবদা লোইশিনগদবা থবক থৌরমশিং অমদি কম্প্লাইএন্সকী মতম দিসেম্বর ৩১, ২০২০ ফাওবা শাংদোক্লে‍। মরম অসিনা স্কিম অসিগী মখাদা দিক্লারেসন, পাসিং ওফ ওর্দরনচিংবা থাজিনবগী মতম দিসেম্বর ৩১, ২০২০ ফাওবা শাংদোক্লে‍।
আই. তি. এক্তগী সেক্সন ১০(২৩সি), ১২এএ, ৩৫ অমদি ৮০জিগী মখাদা অকক্নবা এন্তিতীশিংগী অয়াবা পীবগী/ রেজিস্ত তৌবগী/ নোতিফিকেসন থোকপগী অনৌবা থৌরাংশিং চৎনহনবগী মতম য়ৈথোকপগী ৱাফম মে ৮, ২০২০গী প্রেস রিলিজতা জুন ১, ২০২০দগী ওক্তোবর ১, ২০২০ ফাওবদা য়ৈথোকখিবগী ৱাফম ফোঙদোকখ্রে‍। হান্নগী থৌরাং হায়বদি শেমদোক্ত্রিঙৈগী থৌরাংশিং জুন ১, ২০২০দগী সেপ্তেম্বর ৩০, ২০২০ ফাওবা চৎনখিগন‍ি‍। হীরমসিগী মতাংদা মথৌ তাবা লেজিসলেতিব এমেন্দমেন্ত মতমগী মতুং ইন্না পুরক্কনি‍।
শেনথুম মন্ত্রীনা খন্দোক্লবা নন-সেলরিদ পেমেন্ত তু রেসিদেন্তশিংগী তি. দি. এস. অমদি খন্দোক্লবা তি. সি. এস.কী হন্থরবা রেতশিং মে ১৪, ২০২০দগী মার্চ ৩১, ২০২১ ফাওবগী মনুংগী ওইনা চাদা ২৫গী চাং হন্থনবগী ৱাফম লাউথোকখ্রে‍। লাউথোকখিবা অদুগী মতুংদা মে ১৩, ২০২০দা প্রেস রিলিজ অমা থোকখ্রে‍। হীরমসিগী মতাংদা মথৌ তাবা লেজিসলেতিভ এমেন্দমেন্তশিং মতমগী মতুং ইন্না পুরক্কনি‍।

Ministry of Finance
Extension of various time limits under Direct Tax &Benami laws
24 JUN 2020 8:48PM by PIB Delhi
In view of the challenges faced by taxpayers in meeting the statutory and regulatory compliance requirements across sectors due to the outbreak of Novel Corona Virus (COVID-19), the Government brought the Taxation and Other Laws (Relaxation of Certain Provisions) Ordinance, 2020 [the Ordinance] on 31st March, 2020 which, inter alia, extended various time limits. In order to provide further relief to the taxpayers for making various compliances, the Government has issued a Notification on 24th June, 2020, the salient features of which are as under:
I. The time for filing of original as well as revised income-tax returns for the FY 2018-19 (AY 2019-20) has been extended to 31st July, 2020.
II. Due date for income tax return for the FY 2019-20 (AY 2020-21) has been extended to 30th November, 2020. Hence, the returns of income which are required to be filed by 31st July, 2020 and 31st October, 2020 can be filed upto 30th November, 2020. Consequently, the date for furnishing tax audit report has also been extended to 31st October, 2020.
III. In order to provide relief to small and middle class taxpayers, the date for payment of self-assessment tax in the case of a taxpayer whose self-assessment tax liability is upto Rs. 1 lakh has also been extended to 30th November, 2020. However, it is clarified that there will be no extension of date for the payment of self-assessment tax for the taxpayers having self-assessment tax liability exceeding Rs. 1 lakh. In this case, the whole of the self-assessment tax shall be payable by the due dates specified in the Income-tax Act, 1961 (IT Act) and delayed payment would attract interest under section 234A of the IT Act.
IV. The date for making various investment/ payment for claiming deduction under Chapter-VIA-B of the IT Act which includes section 80C (LIC, PPF, NSC etc.), 80D (Mediclaim), 80G (Donations) etc. has also been further extended to 31st July, 2020. Hence the investment/ payment can be made upto 31st July, 2020 for claiming the deduction under these sections for FY 2019-20.
V. The date for making investment/ construction/ purchase for claiming roll over benefit/ deduction in respect of capital gains under sections 54 to 54GB of the IT Act has also been further extended to 30th September, 2020. Therefore, the investment/ construction/ purchase made up to 30th September, 2020 shall be eligible for claiming deduction from capital gains.
VI. The date for commencement of operation for the SEZ units for claiming deduction under section 10AA of the IT Act has also been further extended to 30th September, 2020 for the units which received necessary approval by 31st March, 2020.
VII. The furnishing of the TDS/ TCS statements and issuance of TDS/ TCS certificates being the prerequisite for enabling the taxpayers to prepare their return of income for FY 2019-20, the date for furnishing of TDS/ TCS statements and issuance of TDS/ TCS certificates pertaining to the FY 2019-20 has been extended to 31st July, 2020 and 15th August, 2020 respectively.
VIII. The date for passing of order or issuance of notice by the authorities and various compliances under various Direct Taxes & Benami Law which are required to be passed/ issued/ made by 31st December, 2020 has been extended to 31st March, 2021. Consequently, the date for linking of Aadhaar with PAN would also be extended to 31st March, 2021.
IX. The reduced rate of interest of 9% for delayed payments of taxes, levies etc. specified in the Ordinance shall not be applicable for the payments made after 30th June, 2020.
The Finance Minister has already announced extension of date for making payment without additional amount under the “Vivad Se Vishwas” Scheme to 31st December 2020, necessary legislative amendments for which shall be moved in due course of time. The said Notification has extended the date for the completion or compliance of the actions which are required to be completed under the Scheme by 30th December, 2020 to 31st December, 2020. Therefore, the date of furnishing of declaration, passing of order etc under the Scheme stand extended to 31st December, 2020.
Deferment of the implementation of new procedure for approval/ registration/ notification of certain entities u/s 10(23C), 12AA, 35 and 80G of the IT Act has already been announced vide Press Release dated 8th May, 2020 from 1st June, 2020 to 1st October, 2020. It is clarified that the old procedure i.e. pre-amended procedure shall continue to apply during the period from 1st June, 2020 to 30th September, 2020. Necessary legislative amendments in this regard shall be moved in due course of time.
The Finance Minister has already announced reduced rate of TDS for specified non-salaried payments to residents and specified TCS rates by 25% for the period from 14th May, 2020 to 31st March, 2021. The announcement was also followed by the Press Release dated 13th May, 2020. The necessary legislative amendments in this regard shall be moved in due course of time.