য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলগী ৱারেপশিং কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমিৎ শাহনা থাগৎ্খ্রে, ৱারেপশিং “শিংথানিংঙাই” ওই হায়খি
“মশা-মরোমদোম হিংজনবা, লায়রবশিং য়াইফনবা অমসুং ৱারবা মতম অসিদা শেন-থুমগী ফিবম ফগৎহন্নবা মোদী সরকারনা থাজবা পীরিবশিং ঙসিগী ৱারেপশিং অসিদা উবা ফংলে : অমিৎ শাহ
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রীনা হায়খি , “লুপা ক্রোর ১৫০০০গী এনিমেল হসবেন্দরি ইনফ্রাস্ত্রকচর দিবলপমেন্ত ফন্দ অসি অত্মানির্ভর ভারতকী অতোপ্পা খোঙথাং অমনি; দাইরী সেক্তর চাউখৎহনগনি অমসুং থবক ফংবা হেনগৎহনগনি”
“ইন-স্পেস অসি ভারতকী অশেংবা স্পেসকী থৌনা উৎকদবা পুৱারী ওইরবা অওনবা অমনি”: অমিৎ শাহ
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রীনা হায়খি “মুদ্রা য়োজনাগী মখাদা সিসু লোন লৌরিবশিংদা চাদা ২গী শেন্দোয়গী সবসিদি পীবা অসিনা অপীকপা ললোন-ইতিক্কী থবকশিং কানরগনি”
24 JUN 2020 8:33PM by PIB Imphal
ঙসি কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলগী ৱারেপশিং কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমিৎ শাহনা থাগৎলি, ৱারেপশিং “শিংথানিংঙাই” ওই হায়খি। প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী থাগৎলদুনা মহাক্না হায়খি “মশা-মরোমদোম হিংজনবা, লায়রবশিং য়াইফনবা অমসুং ৱারবা মতম অসিদা শেন-থুমগী ফিবম ফগৎহন্নবা মোদী সরকারনা থাজবা পীরিবশিং ঙসিগী ৱারেপশিং অসিদা উবা ফংলে”।
লুপা ক্রোর ১৫০০০গী এনিমেল হসবেন্দরি ইনফ্রাস্ত্রকচর দিবলপমেন্ত ফন্দ অয়াবা পীখিবদা থাগৎলদুনা অমিৎ শাহনা হায়খি মসিনা মসিনা মোদী সরকারনা অত্মানির্ভর ভারতগী পায়খৎলিবা থবকশিং ফগৎহল্লগনি। দাইরি সেক্তর চাউখৎহনগনি অমসুং থবক ফংবা হেনগৎহনগনি ।
স্পেসকী থবকশিংদা লনাই কম্পেনিশিং শরুক য়ারকপদা তরাম্না ওক্লদুনা অমিৎ শাহনা হায়খি মসিগী পুৱারি ওইরবা অওনবা অসিনা ভারতকী অশেংবা স্পেসকী থৌনা উৎলগনি। ইন-স্পেসনা স্পেসকী থবকশিংদা লনাই কাংবু শরুক য়াহন্দুনা স্পেসকী থবকশিং চাউখৎহনবদা খোঙজেল য়াংহল্লগনি।
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রীনা হায়খি কোবিদনা শোকহল্লবা অপীকপা লল্লোন-ইতিক্কী থবকশিং মতেং পাংনবা অতোপ্পা অচৌবা ৱারেপ অমা লৌরে। মুদ্রা য়োজনাগী মখাদা সিসু লোন লৌরিবশিং য়াইফনবা থা ১২গী ওইনা চাদা ২গী শেন্দোয় সবসিদি পীবা মোদী সরকারনা য়ারে।
বেঙ্কিং সেক্তরগী ওর্দিনান্স অয়াবা পীবগী মতাংদা অমিৎ শাহনা হায়খি মসিনা অর্বান কোওপেরেতিব ১৪৮২ অমসুং মল্তি-স্তেৎ কোওপরেতিব বেঙ্ক ৫৮ আর বি আইগী মখাদা লৈরগনি। মসিনা শেন থমজিল্লিবশিংগী থাজবা হেনগৎহল্লগনি অমসুং মখোয়না ৱানা তানবা শেনফমশিং ঙাকশেন্দুনা বেঙ্কতা থাজবা হেনগৎহল্লগনি।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister, Shri Amit Shah hails Union Cabinet decisions, terms them “landmark”
“Today’s decisions are yet another manifestation of Modi Government's commitment towards self-reliance, welfare of poor and strengthening the economy in these challenging times”: Shri Amit Shah
Union Home Minister said “Animal Husbandry Infrastructure Development Fund worth Rs 15000 Cr is another step towards Atmanirbhar Bharat; gives enormous boost to dairy sector and will lead to surge in employment”
“IN-SPACe is a historic reform that will unlock India's true space potential”: Shri Amit Shah
Union Home Minister said “2% interest subsidy to Shishu loan borrowers under Mudra Yojana would provide huge relief to small businesses”
24 JUN 2020 8:33PM by PIB Delhi
Union Home Minister, Shri Amit Shah hailed the decisions of Union Cabinet today as “landmark”. Congratulating Prime Minister, Shri Narendra Modi, he said “these decisions are yet another manifestation of Modi Government's commitment towards self-reliance, welfare of poor and strengthening the economy in these challenging times.”
Lauding approval of the Animal Husbandry Infrastructure Development Fund worth ₹15,000 crore, Shri Amit Shah said “it will further strengthen Modi Government's efforts towards Atmanirbhar Bharat”. “This enormous boost to the dairy sector will surely surge employment and increase milk productivity and exports,” he said.
Welcoming private sector participation in Space activities, Shri Amit Shah said “this historic reform will unlock India's true space potential. IN-SPACe will accelerate growth of the space sector by promoting and guiding private industries in space activities.”
Union Home Minister said “Another major decision has been taken to provide huge relief to small businesses which have been adversely affected by Covid”. “To alleviate financial stress of Shishu loan borrowers under Mudra Yojana, Modi Cabinet has approved 2% interest subsidy for a period of 12 months for eligible borrowers,” he said.
Commenting on the Ordinance approved in Banking sector by the Modi Cabinet, Shri Amit Shah said “It will bring 1,482 Urban Cooperative and 58 Multi-State Cooperative Banks under the supervision of RBI”. “This will give an assurance to the bank depositors & boost their trust in the formal banking system by protecting their hard-earned money,” he said.