Ministry of Chemicals and Fertilizers
Shri Gowda Reviews activities of CIPET through Videoconferencing
CIPET should leverage its vast network to support the growth of MSME: Shri Sadananda Gowda
19 JUN 2020 5:31PM by PIB Delhi
Union Minister of Chemicals & Fertilizers, Shri D. V. Sadananda Gowda reviewed the activities of Central Institute of Petrochemicals Engineering & Technology (CIPET) through Video Conferencing today. Various activities undertaken by CIPET with respect to Skill, Technology Support Services and Research during the COVID 19 pandemic were presented by DG CIPET before the Minister.
During the meeting Shri Gowda advised that CIPET should leverage its vast network of clienteles to come with a detailed plan to support the growth of the MSMEs in the Petrochemical Sector in accordance with the current thrust “Atma Nirbhar Bharat” Mission of the Government. He asked DG,CIPET to develop PPE Kit which gives comfort to medical professionals. The Minister also appreciated the efforts of various CIPETs irrespective of COVID 19 situation and lockdown measures prevalent in the country. He also wished that CIPET should continue in making these efforts which will strengthen the country's preparedness against COVID -19.
Secretary, Chemicals & petrochemicals Shri R K Chaturvedi appraised about the advanced research activities being undertaken by CIPET, in particular; Development of Antibacterial/Antimicrobial reusable masks, Ventilator Splitters and other advancements in PPE Kits during this COVID 19 pandemic.
Joint Secretary Petro Chemicals Shri Kashi Nath Jha informed that CIPET has already been working in the area of Medical Diagnostics and other areas like Medical Research and thus can suitably support the “Development of Medical Device Parks” in a significant way through its technical expertise in polymer and allied fields. JS (C) Samir Kumar Bishwas, ), Prof. (Dr.) S. K. Nayak, DG CIPET along with other Centre Heads/ Directors from various CIPET Centres joined the meeting.
The Head of various CIPET Centres also gave a presentation of their activities related to Characterization and Validation of PPE Kits based on the demands from State / Central Govts, R&D on Advanced Medical diagnostics, development of moulds/dies, sanitizers etc. to assist the country during COVID 19 pandemic.

কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়
শ্রী গৌদানা ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুৎথাংদা সিপেতকী থবক থৌরমশিং য়েংশিনখ্রে
সিপেতনা এম.এস.এম.ই.গী চাউখৎলকপা অদু মতেং পাংনবা মহাক্কী পাক চাউরবা নেৎৱর্ক অদু শিজিন্নগদবনি- শ্রী সদানন্দ গৌদা
19 JUN 2020 5:31PM by PIB Imphal
ঙসি ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুৎথাংদা কেমিকেল অমসুং ফর্তিলাইজর্সকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী দি.ভি. সদানন্দ গৌদানা সেন্ত্রেল ইন্সতিত্যুত ওফ পেত্রোকেমিকেল্স ইঞ্জিন্নিয়ররিং এন তেক্নোলোজী (সিপেত)কী থবক থৌরমশিং অদু য়েংশিনখ্রে৷ কোবিদ-১৯ লাইচৎ অসিগী মনুংদা সিপেতনা চৎথরিবা স্কিল, তেক্নোলোজী সপোর্ত সর্ভিসেস অমসুং রিসর্সকা মরী লৈনবা থবক থৌরমশিং অদু মন্ত্রী অদুগী মমাংদা সিপেতকী দি.জি.না পুথোক্তুনা উৎখ্রে৷
মীফম অদুদা শ্রী গৌদানা হায়খ্রে মদুদি সরকারগী মিসন ওইরিবা করেন্ত থর্স্ত ‘‘অত্ম নির্বর ভারত’’ অসিগী মতুং ইন্না পেত্রোকেমিকেল সেক্তরদা লৈরিবা এম.এস.এম.ই.শিংগী চাওখৎলকপা অসিদা মতেং পাংন্নবগীদমক মরী লৈনবা অকুপ্পা প্রানগা লোইননা সিপেতকী লৈরিবা পাক চাওরবা নেতৱর্ক অসি শিজিন্নগদবনি৷ মহাক্না মেদিকেলগী শিনফমদা লৈরিবা মীওইশিংদা কান্নবা পীরিবা পি.পি.ই. কিৎশিং শানবগীদমক সিপেতকী দি.জি.দা হায়খ্রে৷ মন্ত্রী অসিনা লৈবাক অসিদা চৎথরিবা লোকদাউন অমসুং কোবিদ-১৯গী ফিভম অসিদা তোঙান তোঙানবা সিপেতশিংনা হোৎনরিবশিং অসি থাগৎপা ফোংদোকখ্রে৷ মহাক্না অসুম্না ফোংদোকখ্রে মদুদি কোবিদ-১৯গী মাইয়োক্তা লৈবাক অসিনা চৎথরিবা চেকশিন থৌরাংশিং অসি হেন্না মপাঙ্গল লৈহনগদৌরিবা হায়রিবা পোত্থোকশিং অসি সিপেতনা লেপ্পা লৈতনা শানবগী মপাম্বা অদু ফোংদোক্লম্মী৷
কেমিকেল্স অমসুং পেত্রোকেমিকেল্সগী সেক্রেতরী শ্রী আর.কে. চতুর্বেদিনা কোবিদ-১৯ লাইচৎ অসিগী মনুংদা সিপেতনা চৎথরিবা য়াম্না এদবান্স ওইরবা থিজিন হুমজিনবগী থবক থৌরমশিং খুদম ওইনা অমুক হন্না শিজিন্নবা য়ারবা এন্তিবেক্তরিয়েল/এন্তিমাইক্রোবিয়েল মাক্সশিং, ভেন্তিলেতর স্প্রিত্তরশিং অমসুং অতোপ্পা হেন্না ফরবা পি.পি.ই. কিৎশিং শেম শারিবশিং অদু কুপনা য়েংশিনখ্রে৷
পেত্রোকেমিকেল্সকী জোইন্ত সেক্রেতরী শ্রী কাশি নাথ ঝানা ফোংদোকখ্রে মদুদি হান্নদগী মেদিকেল লাইয়েংশিংদা অমসুং অতোপ্পা মরী লৈনবা মেদিকেল রিসর্সতা সিপেতনা থবক তৌদুনা লাক্লি অমসুং মসিনা পোলিমর অমসুং এলাইদ ফিল্দশিংদা লৈরিবা তেক্নিকেল এক্সপর্তাইস শিজিন্নদুনা দিবেলপমেন্ত ওফ মেদিকেল দিভাইস পার্ক অসি য়াম্না কান্নবা মওংদা মতেং পাংবা ঙম্লগনি হায়খ্রে৷ মীফম অদুদা জে.এস.(সি) সমির কুমার বিস্বাস, প্রোফেসর(দা) এস.কে. নায়ক, সিপেতকী দি.জি. অমসুং সিপেত সেন্তরশিংদগী অতোপ্পা সেন্তর হেদশিং/ দাইরেক্তরশিংগা লৌইননা মীফম অদুদা শরুক য়াখি৷
তোঙান তোঙানবা সিপেত সেন্তরশিংগী হেদ অদুনা কোবিদ-১৯ লাইচৎ অসিগী মনুংদা লৈবাক অসিগী মতেং পাংন্নবগীদমক রাজ্য/কেন্দ্র সরকারদগী লাক্লিবা দিমান্দ, মেদিকেল লাইয়েংদা লাক্লিবা আর অমসুং দিগী দিমান্দ, মোল্দস/দাইস অমসুং সেনিতাইজরশিং শেম্নবগী লাক্লিবা দিমান্দশিং অসিগী মখা পোন্না পি.পি.ই. কিৎশিং অসিগী কেরেক্তিরাইজেসন অমসুং বেলিদেসন অসিগা মরী লৈনবা মখোয়গী মথক থৌরমশিং অদুসু পুথোকখ্রে৷