ঙাকশেল মন্ত্রালয়
কর্তেন রাইজর ইন্দিয়ন আর্ম ফোর্সেস কন্তিঞ্জেন্ত ভিক্তরী দে পেরেদ ২০২০
19 JUN 2020 12:13PM by PIB Imphal
কোলোনেলগী রেঙ্ককী ওফিসর অমনা লুচিংবা ইন্দিয়ন আর্ম ফোর্সেসকী রেঙ্ক পুম্নমক্কী ৭৫না শাবা ত্রাই-সর্ভিস কন্তিঞ্জেন্ত অমা ১৯৪১-১৯৪৫কী গ্রেত পেত্রিওতিক ৱারদা সোভিএত মীয়াম্না মায় পাকখিবগী ৭৫শুবা কুমওন থৌরম নীংশিংবা ওইনা জুন ২৪, ২০২০দা মোস্কোগী রেদ স্ক্ব্যরদা পাঙথোক্কদবা মিলিতরী পেরেদতা শরুক য়াগদৌরি‍।
অনিশুবা মালেমগী লাঞ্জাওগী মতমদা বৃতিশ ইন্দিয়ন আর্ম ফোর্সেস অসি এক্সিস পৱারগী মায়োক্তা শোক্নখিবা অৱাং অমদি নোংপোক অফ্রিকা কেম্পেন, নোংচুপ লৈকংলা কেম্পেন অমদি য়ুরোপিয়ন থিএতরদা শরুক য়াখিবা খ্বায়দগী চাউবা এলাইদ ফোর্সশিংগী মরক্তা ওইখি‍। কেম্পেনশিং অদুদা ইন্দিয়ন সর্ভিসমেন লিশিং ৮৭না থৱায় কৎখি অমদি ৩৪,৩৫৪না অশোক অপন নংখি‍। ইন্দিয়ন লান্মীনা মায়কৈ খুদিংমক্তা লান্থেংনখিবতা নত্তনা সোভিএত য়ুনিয়ন, ইরান অমদি ইরাক্তা খুৎশু খুৎলায়, নোংমৈ মরূ, মচাক মথুম অমদি চাননবা চীঞ্জাক পুরিবা খাথংবা, ত্রান্স-ইরানিয়ন লেন্দ-লিজ রুত লম্বীদা লোজিস্তিক সপ্পোর্তসু পীখি‍। ইন্দিয়ন লান্মীশিংগী থৌনা ভিক্তোরিয়া অমদি জোর্জ ক্রোস ১৮ য়াওনা মনা লিশিং মরি হেন্না পীদুনা শকখঙখি‍। মসিগীসু মথক্তা সোভিএত য়ুনিয়ননসু ইন্দিয়ন আর্ম ফোর্সকী থৌনাবু পুক্নীং থৌগৎখি অমদি মে ২৩, ১৯৪৪গী দিক্রীগী মতুং ইন্না মিখাইল কালিনিন অমদি অলেকজেন্দর গোর্কিননা খুৎয়েক পীবা য়ু. এস. এস. আরগী সুপ্রিম সোভিএতগী প্রেসিদিয়মনা রোয়েল আর্মী সর্বিস কোরগী সুবেদার নরায়ন রাও নিক্কাম অমসুং হবিল্দার গজেন্দ্র সিংহ চান্দদা ইকায়খুম্ননিংঙাই ওইরবা ওর্দর ওফ দি রেদ স্তার মনা পীখি‍।
ভিক্তরী দে পেরেদদা শরুক য়াগদৌরিবা মার্চিং কন্তিঞ্জেন্ত অদু থৌনা ফরবা সিখ লাইত ইন্ফেন্ত্রী রেজিমেন্তকী মেজর রেঙ্ক ওফিসর অমনা লুচিংলি‍। রেজিমেন্ত অসিনা অনিশুবা মালেমগী লাঞ্জাওদা থৌনা ফনা লান্থেংনখি অমদি গেলেন্ত্রী মনা কয়াগী মরক্তা বেত্তল ওফ ওনর্স মরি অমদি মিলিতরী ক্রোস অনি ফংখি‍।

Ministry of Defence
CURTAIN RAISER INDIAN ARMED FORCES CONTINGENT VICTORY DAY PARADE 2020
19 JUN 2020 12:13PM by PIB Delhi
A Tri-Service contingent of the Indian Armed Forces comprising 75 all ranks, led by a colonel rank officer will participate in the Military Parade at Red Square, Moscow on 24 June 2020, to commemorate the 75th Anniversary of Victory of the Soviet People in the great Patriotic War of 1941-1945.
The British Indian Armed Forces during World War-II were one of the largest Allied Forces contingents which took part in the North and East African Campaign, Western Desert Campaign and the European Theatre against the Axis powers. These campaign witnessed sacrifice by over 87 thousand Indian servicemen beside 34,354 being wounded. The Indian Military not only fought on all fronts, but also ensured logistic support along the Southern, Trans-Iranian Lend-Lease route, along which weapons, ammunitions, equipment support and food went to the Soviet Union, Iran and Iraq. The valour of the Indian soldiers was recognised with the award of over four thousand decorations, which also included award of 18 Victoria and George Cross. In addition the then Soviet Union appreciated the valour of the Indian Armed forces and by the decree of 23 May 1944, the Presidium of the Supreme Soviet of the USSR signed by Mikhail Kalinin and Alexander Gorkin awarded the prestigious Orders of the Red Star to Subedar Narayan Rao Nikkam and Havildar Gajendra Singh Chand of Royal Indian Army Service Corps.
The marching contingent taking part in the Victory Day Parade is led by a major rank officer of the gallant SIKH LIGHT INFANTRY Regiment. The Regiment had fought with valour in the World War-II and has proud distinction of earning four Battle Honours and two Military Cross amongst other gallantry awards.