কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়
ঐচ.আই.এল. ইন্দিয়া লিমিতেদনা ইরান্দা লোকস্ত লাকশিন্নবা থৌরাংগীদমক মলাথিওন ৯৫% য়ু.এল.ভি. তীলহাৎ হিদাক মেত্রিক তন ২৫ থাখ্রে
15 JUN 2020 5:14PM by PIB Imphal
কেমিকেল অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়গী মখাদা লৈবা পি.এস.য়ু. অমা ওইরিবা অমসুং লৈবাক অসিদা লৈরিবা মকোক চিংবা তীলহাৎ হিদাক শাবশিংগী মনুংদা অমা ওইরিবা হিল (ইন্দিয়া) লিমিতেদনা সরকার অমগা অমগগী মরক্তা লৌখৎপা লোকস্ত লাকশিন্নবা থৌরাংগী মখাদা ইরান্দা মলাথিওন ৯৫% য়ু.এল.ভি. মেত্রিক তন ২৫ থাখ্রে।
লৈকংলাগী লোকস্তনা মাংহন-তাকহল্লিবশি থেংননবা ভারতনা হন্দক্তা ইরান অমসুং পাকিস্তান্দা অপুনবা ওইনা থবক পায়খৎমিন্ননবা হৌদোকখ্রবনি। ইরান্না হৌদোক্লিবা ৱাফম অসিদা য়ানিংবা ফোংদোক্লকখি অমসুং মসিগী মখা তাবা ওইনা মপাল থৌরম পুবা মন্ত্রালয়না হিল (ইন্দিয়া) লিমিতেদতা মলাথিওন ৯৫% য়ু.এল.ভি. পুথোক্নবা অমসুং ইরান্দা থানবা খঙহনখ্রে। পোৎলমশিং অসি ইরান্দা জুন ১৬, ২০২০গী মনুংদা য়ৌগনি হায়না পারি।
ফুদ অমসুং এগ্রিকলচর ওর্গনাইজেসন (এফ.এ.ও.)গী রিপোর্তকী মতুং ইন্না, লোকস্তকী চোংদুনা চৎকদবা তাংকক অসি ইরানগী সিস্তান- বালুচিস্তানগী লমদমদা য়ামখৎলক্লি, মসিনা ভারত্তা লাক্লিবা থা খরসিদা য়ৌরক্তুনা মহৈ-মরোংশিং মাঙহন-তাকহল্লবা য়ারি। ভারত সরকারনা লোকস্তশিং অসি অসিবু মচা কোকফমদগী হৌদুনা লাকশিন্নবা ইরান্দা পুন্না হোৎনমিন্ননবা হৌদোকখ্রে।
লৈকংলাদগী লাকপা লোকস্তশিং অসিনা হোর্ন ওব অফ্রিকা, নোংপোক থংবা অফ্রিকা অমসুং অরব পেনিন্সুলাদা মহৈ-মরোং মাঙহন-তাকহল্লবা মতুংদা মার্চ/এপ্রিল ২০২০দা ভারত্তা চঙলকখিবনি অমসুং মসিনা লৌবুক্তা থাবা মহৈ-মরোং, হোর্তিকলচরগী মহৈ-মরোং অমসুং রাজস্থান, মধ্য প্রদেশ, গুজরাৎ, পঞ্জাব অমসুং উত্তর প্রদেশতা থাবা অতোপ্পা পাম্বীশিংদা মাঙ তাকহনখ্রে। লৈবাক অসিনা চহী ২৫গী মমাঙদগী অমুক্তা থেংনদ্রিবা মওংদা লোকস্তনা শাথীবা মওংদা লান্দাবা থেংনখ্রে।
হিল (ইন্দিয়া) লিমিতেদনা লৈবাক অসিগী লৌউ-শিংউ অমসুং লৌমীশিংগী য়াইফ থৌরাং মন্ত্রালয়গী লোকস্ত লাকশিন্নবা থৌরাংদা মলাথিওন ৯৫% য়ু.এল.ভি. পীরি। ২০১৯দগী হৌদুনা হৌজিক ফাওবদা কম্পেনী অসিনা থৌরাং অসিগীদমক মলাথিওন ৯৫% য়ু.এল.ভি. মেত্রিক তন ৬০০ হেন্না পীখ্রে।

Ministry of Chemicals and Fertilizers
HIL India Ltd. supplies 25 MT Malathion 95% ULV Insecticides to Iran for Locust Control Programme
15 JUN 2020 5:14PM by PIB Delhi
HIL (India) Limited, a PSU under Ministry of Chemicals and Fertilizers and one of the leading manufacturer of insecticides in the country has supplied 25MT Malathion 95% ULV to Iran under Government-to-Government initiative for Locust Control Programme
India had recently approached Iran and Pakistan for coordinated response to counter desert locust menace in the region. Iran has expressed its willingness to the proposal and accordingly Ministry of External Affairs placed an order with HIL (India) Limited, to manufacture and supply 25 MT of Malathion 95% ULV to Iran. The consignment is expected to reach Iran by 16th June 2020.
As per the reports of the Food and Agriculture Organisation (FAO), the hopper stage population of locust is building up in Sistan-Baluchistan Region of Iran, which shall migrate to India in coming months leading to further crop devastation. Government of India has taken an initiative to counter the locust menace at its breeding ground itself and approached Iran for coordinated efforts.
Desert Locust after severe crop devastation in Horn of Africa, East Africa and Arabian Peninsula has entered into India in March/April 2020 and it has affected the field crop, horticulture crops and other plantation in the State of Rajasthan, Madhya Pradesh, Gujarat, Punjab and Uttar Pradesh. The country is experiencing worst locust invasion, which was last observed more than 25 years back.
HIL (India) Limited is also supplying Malathion 95% ULV to Ministry of Agriculture and Farmer’s Welfare Locust Control Programme in the country. From 2019 till date Company has supplied more than 600 MT of Malathion 95% ULV for this programme .