Ministry of Defence
Course Completion Ceremony Indian Naval Academy, Ezhimala
13 JUN 2020 6:47PM by PIB Delhi
Implementing all precautionary protocols of COVID – 19, 259trainees of Indian Naval Academy smartly turned up in whites with mask and gloves for a unique event christened as Course Completion Ceremony, in lieu of the traditional Passing Out Parade on 13th June 2020. The POP for any Armed Forces Academy is an occasion usually conducted with grandeur and sheen witnessed by parents, guests and dignitaries. However in times of the COVID – 19 crisis, the ceremony was aligned to follow the safety protocols, wherein health and of safety all trainees, is of paramount importance. Therefore, to prevent congregation of people, parents and guests were not invited.
The ceremony witnessed completion of training for the Midshipmen and cadets of the Indian Navy, Indian Coast Guard, and friendly foreign navies belonging to the 98th Indian Naval Academy Course (BTech), 98th Indian Naval Academy Course (MSc),29th Naval Orientation Course (Extended) and 30th Naval Orientation Course (Regular). The successful trainees fromfriendly foreign countries comprisedseven trainees; two trainees each from Sri Lanka and Myanmar, and one each from Maldives, Tanzania and Seychelles.
Vice Admiral Anil Kumar Chawla, PVSM, AVSM, NM, VSM, ADC,Flag Officer Commanding-in-Chief, Southern Naval Command, the Reviewing Officer for the occasion, awarded medals to nine meritorious trainees. Vice Admiral Dinesh K Tripathi, AVSM, NM, Commandant, Indian Naval Academy was the Conducting Officer. The Reviewing Officer, in hisaddress,congratulated the passing out courses and advised themto imbibe the core values of Indian Navy ‘Duty, Honour and Courage’ in letter and spirit.He encouraged the cadets to keep the fighting spirit intact irrespective of the circumstances around.
The ‘President’s Gold Medal’ for the Indian Naval Academy B.Tech course was awarded to Midshipman Sushil Singh. The ‘Chief of the Naval Staff Gold Medal’ for the Naval Orientation Course (Extended) was awarded to Cadet BhavyGujral. The ‘Chief of the Naval Staff Gold Medal’ for the Naval Orientation (Regular) Course was awarded toCadet Vipul Bharadwaj. The ‘Zamorin Trophy’ for the best women cadet was awarded to Cadet Riya Sharma.
On 20 November 2019, INA was bestowed with the President’s Colour for rendering 50 years of yeoman service in shaping Naval leaders for Indian Navy, Coast Guard and Friendly Foreign Countries.Ever since the establishment of present Naval Academy at Ezhimala in 2009, this is the first time that the training of a batch culminated without a ceremonial march past due to ongoing COVID – 19 pandemic situation. As the nation navigated the lockdown and the exit in phases, training structure at INA too was modified with effect from 24th March 2020 to ensure adherence to all Government of India, Government of Kerala and Naval Headquarters directives. Training was carried out initially by online assignments, and later with dispersed seating with minimum 6 feet interspacing in class rooms and exam halls. Stringent precautionary measures institutedby the academy has helped in accomplishing the challenging goal of training more than 900 cadets and successful culmination of the Spring Term with nil COVID-19 cases at INA.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
ইন্দিয়ন নেভেল একাদেমী এজিমালাগী কোর্স লোইশিনবগী থৌরম
13 JUN 2020 6:47PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯গী চেকশিল থৌরাংগী ওইবা প্রোতোকল পুম্নমক ঙাক্তুনা, চৎনবী ওইরিবা পাসিং আউৎ পরেদকী মহুৎতা জুন ১৩, ২০২০দা ইন্দিয়ন নেভেল ‌একাদমীগী কোর্স কমপ্লিসন সেরোমনী হায়না মীংথোনবা তোপ-তোপ্পা থৌরম অমদা ত্রেনী ২৫৯না মাস্ক অমসুং গ্লোবশিংগা লোয়ননা অঙৌবা শেত্তুনা ইচং থৌনা থোকলকখি। আর্ম ফোর্সেস একাদমী অমগী পি.ও.পি. হায়বা অসি মমা-মপাশিং, মীথুংলেনশিং অমসুং শক্নাইরবশিং য়াওদুনা মহৌশাদগী পাংথোক্তুনা লাক্লিবা অচৌবা অমসুং হরাও তয়াম্বগী থৌরম অমনি। অদুম ওইনমক কোবিদ-১৯গী অৱাবা মায়োক্নরিঙৈ মতাং অসিদা ত্রেনী পুম্নমক্কী হকশেল অমসুং খুদোংথীবা থোক্তবনা মরু ওই হায়না লৌদুনা থৌরম অদু প্রোতোকলশিং চেকশিন্না ঙাকলগা পাঙথোকখি। মরম অসিনা, মী য়াম্না তীন্দনবা মমা-মপাশিং অমসুং মীথুংলেনশিং য়াওহনখিদে।
৯৮শুবা ইন্দিয়ন নেভেল একাদমী কোর্স (বি.তেক), ৯৮শুবা ইন্দিয়ন নেভেল একাদমী কোর্স (এম.এস.সি.), ২৯শুবা নেভেল ওরিএন্তেসন কোর্স (এক্সতেন্দেদ) অমসুং ৩০শুবা নেভেল ওরিএন্তেসন কোর্স (রিগুলর)গী মখাদা লৈবা ইন্দিয়ন নেভীগী, ইন্দিয়ন কোস্ত গার্দকী অমসুং মরূপ ওইনা লোয়নরিবা মপাল লমগী নেভীশিংগী মিদশিপমেনশিং অমসুং কেদেৎশিংগী ত্রেনিং লোইশিনখিবা অদু থৌরম অসিদা উবা ফঙখি। মরূপ ওইনা লোয়নরিবা মপাল লৈবাকশিংগী মাইপাকখ্রবা ত্রেনীশিং অদুদা ত্রেনী তরেৎ য়াওরি; শ্রী লঙ্কা অমসুং ম্যনমারদগী ত্রেনী অনি/অনি, অমসুং মালদিবস, তেঞ্জানিয়া অমসুং সেচেলসতগী অমমম য়াওরি।
সাউথদর্ন নেভেল কম্মান্দগী পি.ভি.এস.এম., এ.ভি.এস.এম., এন.এম., ভি.এস.এম., এ.দি.সি., ফ্লেগ ওফিসর কম্মান্দিং-ইন-চীফ, থৌরম অসিগী রিভ্যুৱিং ওফিসর ওইরিবা ভাইস এদমিরেল অনিল কুমার চৌলানা থোইদোক হেন্দোক্না ফরবা ত্রেনী মাপলদা মেদলশিং খুৎশিন্নখি। ইন্দিয়ননেভেল একাদমীগী এ,ভি.এস.এম., এন.এম., কম্মান্দেন্ত, ভাইস এদমিরেল দিনেশ কে ত্রিপাথিনা কন্দক্তিং ওফিসর ওইখি। রিভ্যুৱিং ওফিসরনা মহাক্কী ৱারোল পীরদুনা কোর্সশিং লোয়শিল্লবা মীওইশিংবু হরাওবা ফোংদোকখি অমসুং মখোয়না ইন্দিয়ন নেভীগী ‘মথৌ, ইকাই খুম্নবা অমসুং থৌনা লিংজেল’গী মনুংগী ওইবা মগুন অদু ঙাকনা চৎনবা পাওতাক পীখি। অকোয়বদা ওইরিবা ফীভম অদু য়েংদনা লান্থেংনবগী থৌনা লিংজেল অদু লেংদনা থম্নবা মহাক্না কেদেৎশিংবু মথৌনা হাপখি।
ইন্দিয়ন নেভেল একাদমীগী বি.তেক কোর্সকী ওইনা ‘প্রসিদেন্তগী গোল্দ মেদল’ মিদশিপমেন সুশিল সিংহদা খুৎশিন্নখি। নেভেল ওরিয়েন্তেসন কোর্স (এক্সতেন্দেদ)কী ওইনা ‘চীফ ওফ দি নেভেল স্তাফ গোল্দ মেদল’ কেদেৎ বাভী গুজরলদা খুৎশিন্নখি। নেভেল ওরিয়েন্তেসন কোর্স (রিগুলর)গী ওইনা ‘চীফ ওফ দি নেভেল স্তাফ গোল্দ মেদল’ কেদেৎ বিপুল বারদ্বাজদা খুৎশিন্নখি। খ্বাইদগী ফবা নু্পী কেদেৎকী ‘জমোরিন ত্রোফী’ অসি কেদেৎ রিয়া শর্মাদা খুৎশিন্নখি।
হৌজিক লৈরিবা নেভেল একাদমী অসি ২০০৯দা এরিমালাদা লীংখৎখিবা অসিদগী হৌদুনা ইন্দিয়ন নেভী, কোস্ত গার্দ অমসুং মরূপ ওইনা লোয়নরিবা মপাল লৈবাকশিংগী নেভেলগী লুচিংবশিং শেম্বদা মথৌ তাবা মতেংশিং চহি ৫০ পাঙলকপগীদমক ২০১৯গী নভেম্বর ২০দা, আই.এন.এ. অসি প্রসিদেন্তগী কলর পীখি। এরিমালাদা ২০০৯দা লীংখৎখিবা হৌজিক লৈরিবা নেভেল একাদমী অসিগী ওইনা হৌজিক ওইরিবা কোবিদ-১৯গী ফীভম অসিনা মরম ওইদুনা ত্রেনিং তৌরিবা বেচ অমা সেরিমোনিএল মার্চ য়াওদনা লোইশিনখিবা অসি অহানবনি। লৈবাক অসিনা লোকদাউন থম্বা অমসুং তাঙ্কক নাইনা কোমথোকপা অসিদা আই.এন.এ.গী ত্রেনিং তৌবগী মওং অসিসু ভারত সরকার, কেরেলা সরকার অমসুং নেভেল হেদক্বাতরশিংগী য়াথংশিংগী মতুং ইন্না মার্চ ২০২০গী ২৪দগী হৌনা শেমদোকখ্রে। ত্রেনিং অসি অআনবদা ওনলাইন এসাইনমেন্তশিং তৌরম্মি অমসুং মতুং তাবদা য়ামদ্রবদা ফুত ৬ অরাপ্পা থম্লগা ক্লাস রুমশিং একজাম হোলশিংদা ফমহন্দুনা লোইশিনখি। একাদমী অসিনা লৌখৎখিবা অকনবা চেকশিল থৌরাংশিংনা কেদেৎ ৯০০ হেনবগী খুদোংচাদবশিংগী মরক্তা ত্রেনিংগী পান্দম ফঙবা অমসুং স্প্রিং তার্ম মাইপাক্না লোইশিনবদা মতেং পাংখি লোয়ননা আই.এন.এ.দা কোবিদ-১৯গী কেস অমত্তা লৈখিদে।