Ministry of Chemicals and Fertilizers
NFL has started tying up with ITI to train youth in various trade
10 JUN 2020 11:53AM by PIB Delhi
To give thrust to the "Skill India" initiative of the Government of India, National Fertilizers Limited -NFL a CPSE Under the Union Department Of Fertilizers has started tying up with Industrial Training Institutes (ITI) located near to its plants to train youth in various trades so as to enhance the chances of their employbility in heavy and process industry.
The Nangal plant of the company in Punjab has signed an Memorandum of Understanding (MoU) with ITI, Nangal to train youth in 12 trades. The students will be skilled under Dual System of Training Scheme under which they will learn theoretical skills in the institute and on-the-job training in NFL Nangal plant.
The MoU was exchanged between Ms Renu R P Singh DGM (HR) I/c, NFL Nangal unit and Sh Lalit Mohan, Principal of ITI, Nangal.
ITI, Nangal is one of the oldest institute in Punjab. With the signing of this MoU with ITI, NFL becomes first CPSE to take this initiative in the state of Punjab.
The company plans to explore more such options in future to give impetus to Skill India by training more youth from institutes.
NFL has five gas based Ammonia-Urea plants viz. Nangal & Bathinda plants in Punjab, Panipat plant in Haryana and two plants at Vijaipur at District Guna, in Madhya Pradesh.

কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়
তোঙান তোঙানবা ত্রেদশিংদা ত্রেনিং পীনবগীদমক এন.এফ.এল.না আই.তি.আই.গা খুৎশম্নদুনা থবক পায়খৎপা হৌরে
10 JUN 2020 11:53AM by PIB Imphal
ভারত লৈঙাক্কী “স্কিল ইন্দিয়া” ইনিসিয়েতিবতা থ্রস্ত পীনবগীদমক কেন্দ্রগী দিপার্তমেন্ত ওফ ফর্তিলাইজর্সকী মখাদা লৈবা সি.পি.এস.ই. অমা ওইরিবা নেস্নেল ফর্তিলাইজর লিমিতেদ (এন.এফ.এল.)না মখোয়গী প্লান্তকা নক্ননা লৈবা ইন্দস্ত্রিএল ত্রেনিং ইনস্তিত্যুৎ (আই.তস.আই.)গা খুৎশম্নদুনা নহাশিংবু তোঙান তোঙানবা ত্রেদশিংদা ত্রেনিং পীদুনা মখোয়বু হেভী এন্দ প্রোসেস ইন্দস্ত্রীদা থবক ফংবগী খুদোংচাবা হেনগৎহন্নবা থবক পায়খৎপা হৌরে‍।
কম্পেনী অসিগী পঞ্জাবতা লৈবা নঙ্গল প্লান্তনা ত্রেদ ১২দা নহাশিংবু ত্রেনিং পীনবগীদমক আই.তি.আই. নঙ্গলগা মেমোরেন্দম ওফ অন্দর্স্তেন্দিং অমা খুৎয়েক পীনখ্রে‍। মহৈরোয়শিং অদু দুএল সিস্তেম ওফ ত্রেনিং স্কিমগী মখাদা ইনস্তিত্যুৎ অসিদা থিওরেতিকেল স্কিল তম্লগা এন.এফ.আই. নঙ্গল প্লান্ততা ওন.দি.জোব ত্রেনিং পীগনি‍।
এম.ও.য়ু. অদু এন.এফ.এল. নঙ্গল য়ুনিতকী দি.জি.এম. (ঐচ.আর.) ইন-চার্জ মিস রেনু আর.পি. সিংহ অমসুং আই.তি.আই. নঙ্গলগী প্রিন্সিপাল শ্রী ললিত মোহনগা খুৎয়েক পীনখিবনি‍।
আই.তি.আই. নঙ্গল অসি পঞ্জাবতা লৈবা খ্বাইদগী লিরবা ইনস্তিত্যুৎশিংগী মরক্তা অমনি‍। আই.তি.আই. অসিগা এম.ও.য়ু. অসি খুৎয়েক পীনবগা লোয়ননা এন.এফ.এল.না পঞ্জাবতা অসিগুম্বা থৌরাং লৌখৎপা খ্বাইদগী অহানবা সি.পি.এস.ই. ওইরে‍।
কম্পেনী অসিনা ইনস্তিত্যুৎশিংদগী অহেনবা নহাশিং ত্রেনিং পীদুনা স্কিল ইন্দিয়াবু হেন্না মপুং ফাহন্নবগীদমক তুংদসু অসিগুম্বা থবক থৌরমশিং লৌখৎনবা থৌরাং তৌরি‍।
এন.এফ.এল.গী গ্যেস পেজ এমোনিয়া-য়ুরিয়া প্লান্ত মঙা লৈ – পঞ্জাবতা নঙ্গল অমদি ভতিন্দা প্লান্তশিং, হরিয়ানাদা পানিপত প্লান্ত অমসুং মধ্য প্রদেশগী গুনা দিস্ত্রিক্কী বিজয়পুরদা লৈবা প্লান্ত অনি‍।