ଗ୍ରାମ୍ୟ ଉନ୍ନୟନ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
2020-21 ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷରେ ମହାତ୍ମା ଗାନ୍ଧୀ ଏନଆରଇଜିଏସ ଅନ୍ତର୍ଗତ ବର୍ତ୍ତମାନସୁଦ୍ଧା ସର୍ବାଧିକ 1,05,500 କୋଟି ଟଙ୍କା ଆବଂଟନ; 31,493 କୋଟି ଟଙ୍କାର ଅର୍ଥରାଶି ଜାରି
• ଚଳିତ ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷରେ ବର୍ତ୍ତମାନ ସୁଦ୍ଧା 6.69 କୋଟି ଲୋକଙ୍କୁ କାମ ଯୋଗାଇ ଦିଆଯାଇଛି; ମେ 2020ରେ ହାରାହାରୀ 2.51 କୋଟି ଲୋକଙ୍କୁ ପ୍ରତିଦିନ ମିଳିଛି କାମ, ଯାହା ପୂର୍ବ ବର୍ଷର ମେ ମାସରେ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଥିବା କାମ ଠାରୁ 73 ପ୍ରତିଶତ ଅଧିକ
• 2020-2021 ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷରେ ବର୍ତ୍ତମାନସୁଦ୍ଧା ମୋଟ 10 ଲକ୍ଷ କାମ ଶେଷ ହୋଇଛି; ଜୀବିକାକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହନ ଦେବା ଲାଗି ଜଳ ସଂରକ୍ଷଣ ଓ ସେଚନ, ବୃକ୍ଷରୋପଣ, ଉଦ୍ୟାନ କୃଷି ସହ ଜଡ଼ିତ କାର୍ଯ୍ୟ ଏବଂ ବ୍ୟକ୍ତିଗତ ଲାଭକାରୀ କାମ ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱ
08 JUN 2020 9:28PM by PIB Bhubaneswar
ଚଳିତ ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷ 2020-2021 ସମୟରେ ମହାତ୍ମା ଗାନ୍ଧୀ ଜାତୀୟ ଗ୍ରାମୀଣ ରୋଜଗାର ଗ୍ୟାରେଂଟି ଯୋଜନା (ମନରେଗା) ଅନ୍ତର୍ଗତ 1,01,500 କୋଟି ଟଙ୍କା ଆବଂଟନ କରାଯାଇଛି ଯାହାକି ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଅନ୍ତର୍ଗତ ବର୍ତ୍ତମାନସୁଦ୍ଧା ଆବଂଟିତ ଅର୍ଥରାଶି ମଧ୍ୟରେ ସର୍ବାଧିକ ।
2020-21 ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷ କାଳରେ 31,493 କୋଟି ଟଙ୍କାର ଅର୍ଥରାଶି ପୂର୍ବରୁ ଜାରି କରାଯାଇସାରିଛି ।
ବର୍ତ୍ତମାନସୁଦ୍ଧା 60.80 କୋଟି ଶ୍ରମ ଦିବସ ସୃଷ୍ଟି କରାଯାଇଛି ଏବଂ 6.69 କୋଟି ଲୋକଙ୍କୁ କାମ ଯୋଗାଇ ଦିଆଯାଇଛି । ମେ 2020ରେ ହାରାହାରୀ 2.51 କୋଟି ଲୋକଙ୍କୁ ପ୍ରତିଦିନ କାର୍ଯ୍ୟ ଦିଆଯାଇଛି, ଯାହାକି ଗତ ବର୍ଷ ମେ ମାସରେ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଥିବା କାର୍ଯ୍ୟ ଠାରୁ 73 ପ୍ରତିଶତ ଅଧିକ, ଯାହା 1.45 କୋଟି ଲୋକ ଦୈନିକ ଥିଲା ।
2020-2021 ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷ କାଳରେ ବର୍ତ୍ତମାନସୁଦ୍ଧା ମୋଟ 10 ଲକ୍ଷ କାମ ଶେଷ ହୋଇଛି । ଜୀବିକାକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହନ ଦେବା ଲାଗି ଜଳ ସଂରକ୍ଷଣ ଓ ସେଚନ, ବୃକ୍ଷରୋପଣ, ଉଦ୍ୟାନକୃଷି ସହ ଜଡ଼ିତ କାର୍ଯ୍ୟ ଏବଂ ବ୍ୟକ୍ତିଗତ ଲାଭକାରୀ କାର୍ଯ୍ୟ ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦିଆଯାଉଛି ।

Ministry of Rural Development
Highest ever allocation of Rs. 1,01,500 crore made under Mahatma Gandhi NREGS during financial year 2020-2021; a sum of Rs. 31,493 crore has already been released
Work has been offered to 6.69 crore persons so far in this financial year; Average number of persons to whom work offered in May 2020 is 2.51 crore per day, which is 73% higher than the work offered in May last year
Total 10 lakh works have been completed so far during 2020-2021; Focus is on works related to water conservation and irrigation, plantation, horticulture and Individual Beneficiary works for livelihood promotion
08 JUN 2020 9:28PM by PIB Delhi
A provision of Rs. 1,01,500 crore has been made under Mahatma Gandhi National Rural Employment Guarantee Scheme (MGNREGS) in the current financial year 2020-2021. It is the highest ever provision of funds under the programme.
A sum of Rs. 31,493 crore has already been released in 2020-2021, which is more than 50% of the budget estimate of the current Financial Year.
A total of 60.80 crore person days has been generated so far and work has been offered to 6.69 crore persons. Average number of persons to whom work offered in May 2020 has been 2.51 crore per day, which is 73% higher than the work offered in May last year, which was 1.45 crore persons per day.
A total of 10 lakh works have been completed so far during the current Financial Year 2020-2021. A sustained focus is on taking up works related to water conservation and irrigation, plantation, horticulture and Individual Beneficiary works for livelihood promotion.